Vipukirvestä kehutaan maailmalla

Innostunut.

49

1388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sonni.

      Kerrotko kuka sen kehumisen takana pääsääntöisesti on? Mm. suomi24:n yksi kuuluisimmista nettihäiriköistä. Joku aika takaperin oli samankaltaista hypetystä iltalehdessä mutta valitettavasti artikkeliin pystyi jättämään kommentteja ja kukas se kävi taas haukkumassa kirjoittajat ja mainostamassa kirvestään kuten rutiineihin kuuluu?

      Ihmettelen erittäin suuresti kuinka tuo em. harhaanjohtaminen "Suomalaisesta keksinnöstä" on saanut niinkin valtavat mittasuhteet kuin se on eri yhteyksissä saanut. Lukuisissa lehdissä jopa kirjoissa, valtavan ahkerasti "keksijän" ansiosta netissä jopa televisiossa? Kerran meni ihan itse möläyttämään miten monta kymmentä nettisivua oli löytänyt missä harrastaa laitonta tuotemainontaa mistä on jo saavuttanut kulttimaineen uskomattoman ahkeruuden ansiosta kyseisellä sektorilla. Tavaramerkkinä valtava itseihailu, järjettömän suuret tuntimäärät hyvin lukuisilla eri palstoilla ja se vittuileminen, suoranainen uhkailu jos joku uskaltautuu poikkinaisen sanan sanomaan tms.

      Kerrotko miten Nokialle kävi? Ja mitä vertauskuvaan Nokiasta tulee pohjustuksen kautta "suomalaisesta keksinnöstä" ja sen tulevaisuudesta viitaten edelleen linkissäkin mainittuihin mm. amerikan mantereen ylistyksiin : Kyseessä on kuitenkin amerikkalaisen patentin (vanhentuneen) ns. uudelleen keksiminen josta kunnia otetaan edelleen itselle vaikka kyseessä on jo edellä mainittu vanhentunut patentti. Siinä mielessä Nokian kaltaista suurta megasuosiota ei ole odotettavissa koska em. tuote on kaikkien hyödynnettävissä koska patenttisuojaa ei edes ole vipuvoimalla toimivalle kirveelle.

      Voit aloittaa haukkumisen ole hyvä:

      • Mieluimmin ostan parisata euroa maksavan klapikonen kuin samanhintaista vipukirvestä, vaikka sitä ulkomaisissa lehdissäkin mainostettiin ihan toimituksen palstoilla. Hyvin on pienen firman lobby toiminnut.


    • Mies-1956

      Kuka sieltä vipukirveen kehittälle niin katellinen on? En ole huomannut erityisemmin sen mainoksia missään. Tämä vipukirves minullakin on, ja sitä käytän usein autonrenkaalla (17") viritetyn pölkyn kanssa.

      • Liikevaihdon

        perusteella en näe perusteita kenenkään olevan kateellinen em. "keksijälle". Mitä jos ottaisit ensin selvää kuka kehitti vipukirveen (ja myös patentoi) ja tule sen jälkeen uudestaan keskustelemaan aiheesta. Kateudesta ei edelleen ole kyse jos ao. on käytöksellään suututtanut eri yhteyksissä hyvin suuren joukon ihmisiä joka on se pääsyy paskasateelle minkä ao.niskaansa saa.
        Jos sivuutetaan se "pieni" asia että ao johtaa harhaan tiedottamalla edelleen patentoineensa vipuvoimalla toimivan kirveen mikä ei pidä paikkaansa. Ei saanut edes patenttia vipuvoimalle koska a) oli jo patentoitu aikaisemmin b) samainen patentti on paitsi jo aikaisemmin keksitty se on jopa vanhentunut. Ilman patentin vanhentumista ei olisi edes olemassa tuotetta nimeltä vipukirves. Siinä sinulle mietittävää.
        Kyseessä on siis vanhentuneella patentilla ratsastaminen johon ao:lla ei ole edes patenttisuojaa muulta osin kuin yksittäisten detaljien puolesta. Nokian kaltainen suosio ei siis ole edes mahdollinen koska heti kun (jos) tuo tuote tavoittaa laajempaa suosiota eli markkinarakoa sen kopioi esteittä muut valmistajat ja se siitä. Sen jälkeen biltemasta saa saman kirveen kahdella kympillä halpatuotantona.


    • ihmettelen?

      miksi tämä tavaton suosio ei näy yhtiön tuloksessa?

      • kuin myös

        Japanin oli aikaisemmin toisessa avauksessa valloittanut ja vuoden tulos oli peräti tuhat euroa. Yllättävän pieni maa se jaappaania


    • Ki(r)vesmies

      Kuka tarvitsee kirvestä mihinkään?

      • K I R V E S mies

        Esim. hirren veistoon muita käyttökohteita unohtamatta.


      • Hämmästeltävää...
        K I R V E S mies kirjoitti:

        Esim. hirren veistoon muita käyttökohteita unohtamatta.

        Tämä suomalaisten toistensa yrittämistä kohtaan tuntema synkkä vihainen kateus on todella murheellista.
        Eikö yhteisen kassan kartuttajia pitäisi kannustaa.
        Todella surkeaa ihmisainesta nämä kateudesta sairaat.


      • käyrävarsi
        K I R V E S mies kirjoitti:

        Esim. hirren veistoon muita käyttökohteita unohtamatta.

        Ai vipukirveellä hirren veistoon???!!!!

        Nyt lähti hirsirakentaminen uuteen kukoistukseen ja Japanin kauppa vetämään merkittävän innovaation myötä.


    • Kerro lopultakin

      kateellinen mistä ?

      • JohnnyRexBranson(x)

        Varmaan siitä ettei tuota vipukirvestä ("suomalaiskeksijän innovaatiosta") saisi edes kaupallisesti hyödyntää jos vipuvoimalla toimivan kirveen patentti(x) ei olisi vanhentunut?


    • Esko o

      Vipukirves on useimmille ihmisille aivan tarpeeton, kun puita ei käytetä mihinkään.
      Ulkomailla puuta käytetään vielä vähemmän, eikä kirveitä tarvita ollenkaan.

    • suomalainen innovaat

      PaavoNikolainen3.1.2013 23:240 SULJE
      Oikea vipukirveellä tehtävän puuhun iskun alkuvaiheen yhtäaikaisen, sekä kiilaavan, että vipuavan ja samalla puun halkaisevan vaikutuksen keksijä, ja koko vipukirveen pääidean isä ja keksijä, on tuo 1980 patentin hakenut Ameriikan mantereen vipukirvesmies Johnny Rex Branson (Johnny Bee) 1948-2012.
      Kunnia hänen muistolleen ja alkuperäiselle, jo 32 vuotta vanhalle vipukirveskeksinnölleen:

      http://www.google.com/patents?id=9UQCAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&hl=fi#v=onepage&q&f=false

      • Jos kokeilisi

        Mitähän nuo nykyisin maksaa?


      • Παρακαλώ μην ταΐζετε
        Jos kokeilisi kirjoitti:

        Mitähän nuo nykyisin maksaa?

        Mitä maksaa? Luetun perusteella mielenterveyden menettämisen;)


      • Halontekijä.
        Παρακαλώ μην ταΐζετε kirjoitti:

        Mitä maksaa? Luetun perusteella mielenterveyden menettämisen;)

        Joko Fiskars tekee vipukirves- mallia myyntiin?


      • Esko o
        Halontekijä. kirjoitti:

        Joko Fiskars tekee vipukirves- mallia myyntiin?

        50 vuotta sitten oli halkaisukirveitä ja vuolukirveitä. Halkaisukirves oli paksuteräinen. Lienee tämä vipukirves samanlainen. Sitten käytettiin myös rautakiiloja koivupölkkyjen halkaisemiseen. Niitä piti aina olla pari kappaletta, jotka lyötiin yhteen pölkkyyn.
        Mikään uutuus vipukirves ei ilmeisesti ole, vaan aivan vanha kirves.


      • ajatuuus
        Jos kokeilisi kirjoitti:

        Mitähän nuo nykyisin maksaa?

        Vähän alle 200 näyttää olevan hinta valmistajan verkkokaupassa.

        Olisi kiva kokeilla itse ja verrata isoon halkaisukirveeseen. Joku mättää kun en ole kellään nähnyt tätä? Hinta, jakelu, markkinointi? Vai onko se kuitenkaan hypetyksen arvoinen?

        Ostin juuri 5 tonnin hydraulihalkomakoneen, ja se oli 30 euroa edullisempi kuin tuo kirves!


      • Hyvä
        ajatuuus kirjoitti:

        Vähän alle 200 näyttää olevan hinta valmistajan verkkokaupassa.

        Olisi kiva kokeilla itse ja verrata isoon halkaisukirveeseen. Joku mättää kun en ole kellään nähnyt tätä? Hinta, jakelu, markkinointi? Vai onko se kuitenkaan hypetyksen arvoinen?

        Ostin juuri 5 tonnin hydraulihalkomakoneen, ja se oli 30 euroa edullisempi kuin tuo kirves!

        Minulla on vipukirves ja voin suositella. Sillä on todella nopea pilkkoa ns. tavallisia pölkkyjä klapeiksi. Eli tuollaisia halkaisijaltaan 10 - 20 cm pölkkyjä. Paksuoksaisten ylijäreiden pihakuusien pilkkomiseen järein Fiskars ja kiilat on parempi vaihtoehto.

        Hydraulihalkoja on minusta huonoin vaihtoehto, koska Se on mahdottoman hidas. Yleensä pilkon puita kerrallaan korkeintaan pari tuntia ja sen jaksan kirveelläkin ihan hyvin.


      • Halontekijä lle
        Halontekijä. kirjoitti:

        Joko Fiskars tekee vipukirves- mallia myyntiin?

        EI tee vielä mutta jos tuo joskus saavuttaa edes varteenotettavan markkinaraon, se kopioidaan välittömästi. Vuoden 2012 nettotulos näkyy netissä eikä sen perusteella ole ihan heti vaaraa ilmiöstä nimeltä kopiointi.

        Kopiohan tuokin on vaikka sivuilla ei kerrota tänäpäivänäkään mikä sen todellinen tausta on ja mitä keksintöjä ao keksijä on patentoinut? Kertoo keksineensä vipuvoimalla toimivan kirveen jonka syntyhistoriankion kuvailee sivuillaan jopa tarkasti jota avauksen linkeissäkin hypetetään vaikka hänellä ei edes ole patenttia vipuvoimalla toimivalle kirveelle.
        Iselle jäänyt hiukan epäselväksi myykö hän kirvestä vai itseään? Voi sitä päivää kun suuri yleisö saa tietää että tämä avauksessa mainittu suomalaisen keksijän keksintö on vanha keksintö jolla ao ratsastaa?


      • suora liike paras

        Mahtaa naurattaa, kun tulee haasteita oikeuteen kätensä rikkoneilta.


    • 123xx

      On aivan selvää, ettei vipukirves mikään merkittävä asia ole. eihän klapeilla ole käyttöä.

    • Asiakaspalaute

      Ostin tossa huhtikuun puolessavälissä sulta kirveen. Syy ostoon oli se että sain halvan puukuorman eräältä sahalta joka koostui lähinnä kuusen tyvipölleistä. no ajattelin että jos tuo toimii niin tienaa ittesä takaisin tässä keikassa. Eka asia mikä pisti heti silmään oli toimitus, kerrankin jossain toimitaan ripeästi! toimitus oli loistava. monet muutkin netissä kauppaatekevät voisi ottaa mallia sitä kun asiakas tuntee olevansa arvostettu kun rahalle tulee vastinetta. No Kirves sitten saapui ja tuli se kuorma 10M3. auton rengas systeemi peliin ja hommiin, pöllit siis niin isoja että piti halkasta 4 osaan jotta mahtuivat 16 tuuman renkaaseen ja isompaa siihen ei olisi jaksanu nostaa. homma suju oikeen hyvin ja mallikkaasti. hanskoina mulla oli kämmen puolelta pehmustetut pyöräilyhanskat toimi hyvin ei mitään rakkoja. ja sitäkun pilkkoo niin aina kehittyy se oma rytmi ja systeemi niin mulla muovautui taktiikka seuraavasti löin nää kolmiopalat ( kun halkastu neljään osaan niin
      kolmiohan siitä jää) ikään kuin siivuiksi ja sitten siirryin neljänneksen ja pistin nää siivut pieniksi ja heitin kasaan. Pilkon puut yleensä melko pieniksi esim. automaatti koneitten jäljiltä “pilkkeet” melko isoja mielestäni kirves oli loistava sijoitus! pilkkomis keikassa oli myös haapaa niitä renkaaseen 4 ja niin se verryttelystä. Kiitoksia kirveestä tulen suosittelemaan eteenpäin!! Tässä jään varttumaan kevättä ja uusia pilkottavia.
      P.S. Se terän nahkainen suojus on kunkku. Porukka jupisee et noille ei maha mitään, se fiilis kun astelee pöllikasaa kohti ja irrottaa suojuksen, Noit ei pilko kyl kukaan…
      Marko K.

    • Heikki Kärnä

      Vipukirves palkittiin USAssa. :) :) :)

      FOR IMMEDIATE RELEASE:
      HANDY UNVEILS 2014 INNOVATION AWARD WINNERS
      (September 24, 2014) Minnetonka, MN – HANDY is pleased to announce its 2014 Innovation Award winners. Now in its 14th year, the HANDY Innovation Awards program is known for honoring products that showcase initiative, creativity, invention, reinvention and eco-innovation. The Innovation winners receive elegant trophies and the honorable-mention winners receive award plaques. All 20 products will be prominently featured in the Winter 2014 issue of HANDY Magazine, as well as mentioned in the HANDY TOOLBOX e-newsletter, at HandymanClub.com and on the Handyman Club of America Facebook page.
      And the winners are:
       Cub Cadet RZT S Zero
       Briggs & Stratton PowerFlow pressure washer
       Cooper Lighting Halo SLD Surface LED Downlight
       Kohler No-Touch Flush Kit for retrofitting toilets
       Zinsser Mold Killing Primer
       Snap Power Snaprays
       Hart C-Clamp with Quicktight Technology
       Worx Aerocart
       Vipukirves Leveraxe
       Graco TrueCoat 360DS

      Those that earned honorable mention:
       DeWalt DCN692 gas-free cordless framing nailer
       ShurTech Brands GeckoTech Reusable Hooks
       Milwaukee 13-in. Jobsite Work Box
       Scotch Fasteners extreme from 3M
       Dremel Ultra-Saw
       DeWalt DWHT 10261 utility knife
       True Temper Snow Brush
       Fypon Door Surround Kit
       Clopay steel garage doors in black
       Earth Talon shovel

      About HANDY
      HANDY and the Handyman Club of America represent the core of America’s home-improvement experts: the consumers who are always remodeling or improving their homes, woodworkers who spend weekends in their workshops and guys who are as good with metal and machines as they are with maple and moldings. HANDY also reaches many building trades' contractors who are experts in their fields and opinion leaders among their peers. Their influence extends far beyond HANDY’s guaranteed 400,000 subscribers and 1,953,000 total readers.
      Contacts: Mark Norquist Jenny Stanley
      Group Publisher HANDY Managing Editor

      • Pashaa...

        Who-hoo!!!

        http://www.finder.fi/Keksintöjä ja kehitystyötä/Vipukirves Heikki Oy/VÄSTERSKOG/taloustiedot/786327

        Todella "hieno" keksintö joka on turha eikä sillä edes tienaa nimeksikkään edes kattaakseen yrityksen kustannuksia.


      • Vai palkitsi ne

        jenkit suomalaisen vipukirveestä jonka keksijä on amerikkalainen??
        _________________________

        suomalainen innovaat1.5.2014 16:16 4 SULJE
        PaavoNikolainen3.1.2013 23:240 SULJE
        Oikea vipukirveellä tehtävän puuhun iskun alkuvaiheen yhtäaikaisen, sekä kiilaavan, että vipuavan ja samalla puun halkaisevan vaikutuksen keksijä, ja koko vipukirveen pääidean isä ja keksijä, on tuo 1980 patentin hakenut Ameriikan mantereen vipukirvesmies Johnny Rex Branson (Johnny Bee) 1948-2012.
        Kunnia hänen muistolleen ja alkuperäiselle, jo 32 vuotta vanhalle vipukirveskeksinnölleen:

        http://www.google.com/patents?id=9UQCAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&hl=fi#v=onepage&q&f=false
        VASTAA
        FacebookTwittershare emailshare url


    • katellaan....

      Kun heikki kuitenkin pyörit täällä niin uskallatko jo kertoa tuon vuoden 2013 tuloksen kun se kuitenkin on julkista tietoa?

      • mmmmiessss

        Luulen että tulos on oikein mainio Heikille, ihan kiva elintaso.


    • Heikki Kärnä

      "Todella "hieno" keksintö joka on turha eikä sillä edes tienaa nimeksikkään edes kattaakseen yrityksen kustannuksia."

      Kiitos paljon myötätuntoisesta ja rakentavasta suhtautumisestasi. Helpottaa minua kovasti näiden kiireide keskellä. Olen tähän saakka pärjännyt ihan mukavasti, koska olen antanut hevosten murehtia. Niilähän on isompi pää. Nyt hevosystäväni varmaan kovasti ilahtuvat, kun otat osan heidän murheistaan kannettavaksi.Pahoittelen, että tuollaisesta luonnon oikusta (iso pää) joudut kolhimaan itseäsi ovenpieliin, mutta kannustan jatkamaan. Kiitos vielä kerran. Toivotan sinullekin menestystä elämässäsi.

      • sillälailla heikki

        Heikillä ottaa näköjään koville kun tämä hirveä "hype" ei kassavirraksi muutu. Vai että alkaa täällä tämä tuotteen valmistaja oikein julkisesti solvaamaan ja syyttämään muita? Kysymyshän tuossa ylhäällä oli asiallinen, ilman mitään vittuiluja tai muuta vastaavaa.

        Tämmöisellä mainostamisellako tätä tuotettasi yrität kaupata? Herranjestas sentään.


    • Heikki Kärnä

      Eihän täällä ole ketään muita. Ainoastaan Heikki Kärnä ja sitten nimimerkkejä.
      Ainoastaan minä olen tunnistettavissa ja näin ollen fyysinen henkilö.
      Jos jotain on syytetty tai solvattu, niin korkeintaan minua.En tosin löydä ainoatakaan kohtaa, jossa olisin syyttänyt tai solvannut sinua tai muitakaan. En mahda sille mitään, jos sinulla tai muilla on jonkinlaisia negatiivisia tuntemuksia näistä keskusteluista. Ei ole pakko ottaa osaa, tai jos ottaa, niin koitapa joskus olla hieman kannustavampi.
      Luonnollisesti me kukin pelaamme sillä rohkeudella mikä meillä on. Tervetuloa avoimeen keskusteluun kanssani muutenkin kuin nimimerkkien suojassa.
      Onnitteluni siitä, että sinulla on asiat nin hyvin, että kerkeät kaivamaan maata toisten vähempiosaisten jalkojen alta.
      Mitä kassavirtaan tulee, niin ei pidä olla niin hätäinen. Hiljaa hyvä tulee. Katsotaan myöhemmin saammeko sinutkin onnelliseksi tuloksesta.
      Don't worry, be happy.

    • Heikki Kärnä
      • hitusen noloja

        nuo videot joissa vipua käytetään tavalla jossa se ei vipua vaan menee iskupinnan alapuolelle kuten kaikilla muillakin kirveillä mutta tuo rengas on hyvä. Tavallinen kirveskin renkaan ansiosta on turvallinen vaikka olisi ensimmäistä kertaa kirves kädessä.


      • Heikki Kärnä
        hitusen noloja kirjoitti:

        nuo videot joissa vipua käytetään tavalla jossa se ei vipua vaan menee iskupinnan alapuolelle kuten kaikilla muillakin kirveillä mutta tuo rengas on hyvä. Tavallinen kirveskin renkaan ansiosta on turvallinen vaikka olisi ensimmäistä kertaa kirves kädessä.

        Katsopa tarkemmin.

        https://www.youtube.com/watch?v=E9_9wmjK3j8


      • joku tolkku näihin

        Mitäs Heikki jos tehdään niin kehut tätä maailmanvalloitusta sitten kun liikevaihtosi on edes vähän isompi kuin yhden miehen toiminimi remppareiskalla?


      • viimeinen isku
        Heikki Kärnä kirjoitti:

        Katsopa tarkemmin.

        https://www.youtube.com/watch?v=E9_9wmjK3j8

        meni suoraan läpi ja liikkeen pysäytti varren pysähtyminen puuhun. Viitaten edelliseen : "hitusen noloja16.11.2014 11:220 SULJE
        nuo videot joissa vipua käytetään tavalla jossa se ei vipua vaan menee iskupinnan alapuolelle kuten kaikilla muillakin kirveillä mutta tuo rengas on hyvä. Tavallinen kirveskin renkaan ansiosta on turvallinen vaikka olisi ensimmäistä kertaa kirves kädessä."


    • Heikki Kärnä
    • Ennätys
    • ornot

      jo vain tämähän on oikia rahasampo.....
      http://www.finder.fi/Keksintöjä ja kehitystyötä/Vipukirves Heikki Oy/VÄSTERSKOG/taloustiedot/786327

      • Ari-K-Helsinki

        Pitäisi näkyä vuoden 2014 liikevaihto. Luulisi sen jo nyt valmistuneen. Jotenkin minulla on nyt sellainen usko, että Heikin firman toiminta olisi laajempaa tällä hetkellä.


    • Taloussanomat
    • Ohops
    • Anonyymi

      Minusta ihan toimiva, varsinkin jos ei ole hyvin oksaista puuta. Toiminta on mielenkiintoista ja käyttöä pitää vähän opetella että saa parhaan hyödyn. Mulla oli ennestään neljä kirvestä joten pitihän se tämmöinen vähän erikoisempikin hankkia, varsinkin kun oli hyvässä tarjouksessa.

    • Anonyymi

      Hyvä hankinta ihan näin vanhojen aloitusten nostoviikkojen kunniaksi

    • Anonyymi

      Kunnon Gransfors Bruksin kirves ajaa asian.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3548
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      194
      1648
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      863
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      51
      799
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe