sievä kukkaniitty omenapuiden alle

Baobei

Hei!
Nurmialueen laitamilla omenapuiden alla ja aidan lähistöllä on alueita, joissa nurmi ei viihdy. Puolivarjoisia/varjoisia. Istutin sinne skilloja, jotka kukkivat kauniisti keväällä ja leviävät siementämällä. Aiomme nyt jättää sieltä nurmen leikkaamatta ja antaa alueen täyttyä kukilla. Haluaisin kuitenkin vastaavanlaista monivuotista pientä kukkaa myös keski- ja syyskesälle, jotta alue olisi aina kaunis. Onko ideoita? Väriltään voisi olla sinistä, lilaa, vaalenapunaista, valkoista tms. (EI keltaista tai oranssia). En meinaa löytää mitään; joko ovat liian korkeita tai sitten yksivuotisia. Apilaa en viitsisi laittaa, kun se leviää niin voimakkaasti koko nurmeen. Olisin kiitollinen kaikista ehdotuksista!

4

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matala perenna

      Googlaa
      matala perenna

    • kukkahullu

      Esimerkiksi Viherpeukaloilla on kymmeniä matalia perennoja.
      Sieltä ostamani erilaiset kasvit ovat kasvaneet hyvin, joskin taimet eivät ole vielä niin suureksi kasvaneet kuin taimitarhoissa, pieniä on helpompi ja halvempi lähettää postissa. Hyvin ovat kasvuun lähteneet ja on edullisempaa kuin taimitarhoissa.
      PS. Enkä ole sukua tai ystävä kenenkään Viherpeukalot-henkilön kanssa.
      Vinkin vain annan kukkien ystäville.

    • ~ ~
    • Baobei

      Hei, kiitos vastauksista! Olen niin aloittelija, että en osaa sanoa noista mataloista perennoista, mitkä pärjäisi varjossa ja nurmella/puun alla. Useimmat on kuitenkin aurinkoisen paikan ja läpäisevän maan ystäviä. Ja pysyvätkö ne helposti hallinnassa, niin että eivät peitä koko aluetta, vaan olisi vähän "niittymäinen" vaikutelma.

      Sopisiko Italiankello? Miten se leviää? Saakohan siitä tehtyä pieniä mättäitä sinne tänne, kun ihan yhtenäistä kukkamattoa en haluaisi (tai väliin ainakin tarvitsisi jotain kevyempää, vaikka metsätädykettä?) Ja antaako se tilaa skillojen levitä ja kukkia keväällä?

      Bellis onkin ihan hyvä ajatus, esim. valkoisia ja punertavia sekaisin. Onko se sellainen, että voi vaihtaa väriä itsekseen, vai ovatko siemenet seoksia? Viherpeukaloiden sivuilla oli, että kukkien väri vaihtelee valkoisesta punaisen eri sävyihin.

      Lemmikit on suosikkejani, mutta puistolemmikki on kevään kasvi, ja nyt haen kesä-elokuun kukkijaa. Mietin, että toimisiko luhtalemmikki, onko nurmipohja/ omenapuun alus tarpeeksi kostea sille?. Kasvaakohan ne liian korkeiksi, vai jääkö varjossa vähän matalammiksi?

      Vai ihanko nurmitädykettäkö laittaisin? Sitä löytyykin jo jostain päin nurmea. Pysyisiköhän se reunamilla, vai valtaako koko nurmen, jos ihan kylvämällä kylvän?

      Muita hyviä ideoita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe