VSA Modulator rikki, vaihdetaan

FGU ykkönen

ABS- ja VSA- varoitusvalot syttyivät. Korjaamo tutki, tulos VSA-Modulator vaihdetaan uusiksi. Hinta osa ja työ 1050€. No, auto pyörinyt 110000 km, muuten toiminut erittäin hyvin. Tämmöstä sattuu, en vaihda CRV-tä pois. Osa oli muuten tuplasti kalliimpi ennen, korjaamosakin ihmeteltiin hinnanlaskua.
Honda-terveisin!

18

5464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virhe1

      siksi laskenut koska se on viallinen jo tehtaalta lähtiessä.
      maksattavat pöljillä asiakkailla omat virheensä,
      pitää tajuta pyytää virhevastuuseen korjaus

      • oliennenkin

        Vanhemmissa Diesel-Hondissa tuosta VSA modulaattorista oli huoltotiedote. Boshilta? (saksalaiset!) oli tullut erä jossa oli avonainen liitos. Osa piti minusta vaihtaman takuuseen, jos se hajoaa. Vika oli kuitenkin niin harvinainen että kaikkia ei lainkaan ruvettu vaihtamaan, vaihdettiin siis vain jos alkoi temppuilla. Mutta sulla taitaa olla uudempi auto, tää oli joskus 2006-2008 välillä, muistaakseni?


    • Tällainen osa

      Lainaus tästä brittiläisestä postauksesta: "...ultraepäluotettava saksalainen valmistaja" Ja kyse on siis avoimesta painesensorin liitoksesta.

      TSB Bulletin No SK-07-007-00 dated 01-11-2010
      This is only applicable to i-CTDI engines.
      Models Affected
      ACCORD 4D CN1 05, 06, 07, 08
      ACCORD TOURER CN2 05, 06, 07, 08
      CIVIC 5D EV1 05
      CR-V RD8 05, 06
      CR-V I-CTDI RD9 05, 06
      Symptom
      VSA light on, DTC 66-1 is stored.
      Cause
      Open circuit in the VSA modulator pressure sensor due to a production fault at the supplier.
      Application: Warranty extension 3 years; mileage up to 62,000 miles

    • ekahonda

      Mites/mistä tuota virhevastuu asiaa kannattaisi kysellä?

      Minulla Accord tourer -07 140000 ajettu ja räpsähti vsa ja abs valot päälle, ensin sammuivat virtojen sammuttamisella mutta nyt pysyvät päällä.
      Huollon tuomio oli että vsa moduli uusittava, osan hinta 2300€ työt...

    • FGU ykkönen

      Otin auki sen VSA- vekottimen,löysin valmistusmaa, oli muistaakseni Malesia. Oma teoriani olisi että laite sai jännitepiikin koska käynnistämisen jäkeen vika ilmaantui. Kaikkihan oli OK kun auto ajettiin pihalle edellisenä iltana.

    • Audi is best
      • ASSSS

        HONDA ON TÄYSI ROMU VERRATTUNA SAKSALAISIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • apina,.-
        ASSSS kirjoitti:

        HONDA ON TÄYSI ROMU VERRATTUNA SAKSALAISIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Muut harhasi?


      • ASSSS
        apina,.- kirjoitti:

        Muut harhasi?

        AUDI ON PARAS. Aaasialainen riisikuppi ompi Honda. Täysin tylsä auto.


      • clubi69

        Mikä audissa on hyvä, kaikki on perseestä, hinta ensimmäisenä ja kalliit varaosat.


      • clubi69
        apina,.- kirjoitti:

        Muut harhasi?

        Saksalaisilla ikuinen ongelma vaihteistot, murhe juontaa jo Tiikeri tankista lähtien


    • metsämies

      Huono akku aiheuttaa vsa-valojen syttymisen. Itsellä on monesti syttynyt vsa-valot kun akun jännite on tippunut alas, esim. auto oli parkissa pimeällä tieosuudella parkit päällä 4 tuntia, niin vsa-valot alkoi palamaan käynnisryksen jälkeen. Ajoin 20 kilometriä pitäen kierrookset yli 3000 tonnin ja sammutin auton ja käynnistin uudestaan, tdaa vsa-valot ei enää syttyneet.

      Tiesin vian johtuvan liian alhaisesta jännitteestä kun ennen akun vaihtoa oli sama ongelma vsa valojen kanssa kun akku alkoi vetämään viimeisiään.

      • FGU ykkönen

        Joo, en pääse irti ajatuksesta että akku olisi osasyyllinen murheisiin. Vaihdoin sen 45 Ah akun 60 Ah-seen ja sen jälkeen valot palaa tasaisemmin. Tämän päivän autoissa on helkkarin suuri laturi ja pieni akku, se ei ole hyvä yhdistelmä.
        Kun akku on pieni ja huonossa kunnossa väitän että käynnistettäessä voisi syntyä jännitepiikin joka tietenkin on pahaa kaikille elektroniikalle. Tämän kerran VSA- yksikkö sai turpiinsa.


    • Anonyymi

      Halvalla olette selvinneet.Minä haksahdin hankkimaan accord farkun 2.l. bensa motilla tuossa juhannuksen tietämillä. Ajelin muutaman sata kilometriä ja sehän tuntui ihan kelvolliselta kulkuneuvolta vähille ajo tarpeille. No annahan olla , alkoi tuo abs/vsa valo oikutella. Otin yhteyttä myyjään , pyysivät tuomaan heidän huolto korjaamolleen. Ilmoittivat sitten ettei heillä ole tarvittavia mittareita kun eivät ole hondan merkki huolto. Sanoivat että vie auto merkki korjaamolle. Minähän tieten vein. Tutkivat siellä, eikä syytä oikein löytynyt. Nollasivat vikailmoitukset ja kehottivat seurailemaan että josko tuo vielä oikuttelee. Lähdin siitä ajelemaan ja pääsin ehkä rapiat sata metriä,niin taas on mittaritaulu joulukuusena. Palasin korjaamolle varaamaan uuden ajan. Käytin auton siinä välissä akku testissä, lopussa kuului olevan. Seuraavalla korjaamoreissulla mainitsin akusta. Tekivät tarjouksen uudesta,160e. Motonetissä ois halvimmillaan 60e ja kalleinkin alle satasen. En ostanut
      Sitten se varsinainen vikakin sieltä putkahti esille. Abs modulaattori sökö
      Auton myyjä liike oli ehdottanut että modulaattori korjataan, ei siis uusita
      Merkki liike teki auton myyjälle tarjouksen korjauksesta...3080e! Osa olisi kaiken lisäksi korjattavana toista viikkoa. Takuuta korjauksen onnistumisesta ei kuulemma myönnetä. Hondalla kilometrejä 110000. Vm.2011. En haluaisi suostua tuollaiseen hätävara remontointiin. Vaan purkaa koko pirun kaupat, autohan myytiin kuntotarkastettuna ja kaikin puolin kunnossa olevana. Pitäisihän sillä käsittääkseni selvitä sentään korjailematta hiukan pitempään kuin muutama päivä. Onko kellään tietoa paljonko modulaattori maksaa uutena tuohon katiskaan? En ole löytänyt netistä kun muutaman käytetyn ja nekin ulkomailta. Eivät ole siellä kyllä hinnankiroisakaan. Entä kokemuksia kaupan purkamisesta? Oletan ettei myyjä ainakaan riemusta repeä jos ehdotan heille sitä, perusteet siihen kyllä mielestäni olisi, sen verran raakasti tuli harhaan johtavaa tietoa, sekä vikojen salailua ennen kaupantekoa. Tuntuu jotenkin omituiselta että kohtalaisen suuri autoliike sortuu noin epäluotettavaksi kauppakumppaniksi. Jos joku tuntee kohtalotoveruutta, olis mukava kuulla kokemuksista.
      Nim. Tais jäähä hondamies tulematta

    • Anonyymi

      Jaa, ei kai merkkiliike mitään osaa korjauta vaan vaihtaa. Vai mitä tässä tarkoitat? Sercap noita on aiemmin korjannut. Itte yrittäisin sopia osan korjauksen. Yleensä osan korjannut yritys jonkin takuun työlleen antaa. Itte osan vaihto onnistuu miltä tahansa korjaamolta. Korjauksen ajaksi varmaan saisi auton lainaan myyjä liikkeeltä. Sitten vaan kovaa ajoa. Vanhaan autoon uuden modulaattorin vaihto maksaa jotain, eli tietyn osan kustannuksista joutuu maksamaan.

    • Anonyymi

      Joo ei merkkiliike varmasti korjauttaisikaan, auton myynyt liike vaatii että osa korjataan . Merkkilikkeellä oli vaan tiedossa korjaamo jossa tuollaisia operaatioita tehdään, lienevät pyytäneet sieltä kustannusarvion auton myyneen liikkeen pyynnöstä. Keskeisin kysymys onkin siinä että jos tämän suuruinen vika ilmenee, muutaman päivän kuluttua kaupanteosta. Se on todennäköisesti ollut siinä kaupanteko hetkelläkin. Myyjä ei vaan halunnut sitä mainita. Auto oli kuitenkin saman hintainen kuin vastaavatkin, joten ei paljoa kiinnostaisi pistää siihen lisää, herraties kuinka paljon. Kun ei se uusikaan osa nosta auton jälleenmytiarvoa mitenkään. Sitäpaitsi modulaattorinhan pitäisi kestää koko auton ikä. Kuluttajan suojalaki tietysti korostaa tätä auton tuloa ostohetkeä parempaan kuntoon uudella osalla. Se taas juontaa juurensa vahingonkorvauslain rikastumiskielto pykälästä. Tässä tapauksessa on kuitenkin kyse myyjän epärehellisyydestä. Joten sen lainkhdan kanssa on vähän niin ja näin. Varsinkin kun kyseessä ei ole ainoa autossa ilmennyt, kertomatta jäänyt vika.

    • Anonyymi

      Saas nähdä miten oman hondan kans käy kun vsa ja abs valo räpsähti palamaan reilu 2kk oston jälkeen. Ostin auton yksityiseltä. _Viaksi näytti absi anturia joka vaihdettiin, nyt syttyy vsa valo kun nopeus nousee 40kmh nurkille. Korjaamon lukulaitteet eivät näytä enää vikakoodeja. Seuraavaksi hondalle. Ite veikkaan että nopeusanturiin liittyy vika mutta saas nähdä. VSA muistaakseni tarkkailee pyörien nopeutta, kaasupolkimen asentoa ja oli jotain muutakin. EIhän tässä muuta mutta katsastus lähenee...

    • Anonyymi

      Mulla syttyi myös vsa valo civic 2012 palamaan paripäivää paloi sitten otin suti lähtöjä valo sammu ei oo syttynyt enään??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe