Taloyhtiö jahkailee kaapeleiden korjauksessa

Jarris

Mitä pitäisi tehdä kun taloyhtiö jahkailee kaapeleiden korjauksen kanssa, eikä laajakaista toimi ollenkaan? Ei kuulemma ole budjetoitu varoja korjaukseen. Monilla muillakin taloyhtiössä on sama vika.

Onko jotain lakia tai säädöstä siitä miten nopeasti taloyhtiön pitäisi korjata asunnon ja jakamon välinen kaapeli? Tässä on nyt useampi viikko taisteltu. Ensin Soneran kanssa pari viikkoa, jonka jälkeen asentaja totesi, että vika on taloyhtiön kaapeleissa. Nyt tämä viikko on mennyt taloyhtiön kanssa, joka ilmoitti, että pitää jossain vaiheessa kokouksen, jossa aletaan pohtia asiaa. Eikö laajakaista ole nykyään niin oleellinen asia, joka pitäisi korjata nopeasti?

6

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piuhat poikki

      Mietippä vähän kun on piuhat sielä betoniseinien sisällä, ei niitä ihan heittämällä ja halvalla vaihdeta. Enkä edes usko että vika olisi piuhoissa, pikemminkin siellä jakamossa, tai huoneistojen rasioissa. Tuskin ne piuhat katkee sielä seinien sisällä.

      • kaapelit ok

        onhan ne putkitettu joten vetämällä menee uusi tilalle samalla kun tulee vanha pois. mutta vika tuskin kaapeleissa vaan jossain huonoissa liitoksissa tms.


    • Outoa?

      Kuinka vanha talo? Puhelinjohdon kuparitko siellä on? Laajakaista toimii vaikka 1950-luvun avojohtolinjoilla niin miksei sitten kerrostalossa.

    • tuplakaistalaaja

      Käytä mokkulaa tai puhelimen nettiyhteyttä.

      Pääset helpommalla.

    • mimmi5

      Hei. Tää nyt tulee vähän myöhäs mutta jatkoo ajatellen.. Kannattaa nakata kysymys Omataloyhtio.fi:n kysy-vastaamme palstalle. Sieltä oon saanut useasti ja nopeasti hyvän vastauksen kysymyksiini ja suoraan lakimieheltä! Eikä se maksa mitään, pitää vaan liittyy jäseneks mut sekin on ilmaista.. Sieltä löytyy muutenkin kaikkee hyvää infoo taloyhtiöjutuista.

    • Toinen pari toimii?

      Tuskin siinä lakimiestä edes tarvitaan? Taloyhtiö selvittää asian nykytilan, eikä turhaan sotke telekaapeloinnin uusintaa mukaan tässä vaiheessa?

      As Oy laki, 4. luku § 2 - Yhtiön kunnossapitovastuu kertoo: "Yhtiö on lisäksi velvollinen pitämään kunnossa lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut sen kaltaiset perusjärjestelmät."

      http://oikeusministerio.fi/material/attachments/om/hankkeet/fi/2012/6Av76J4bm/AOYL_-_yhteenveto_ja_perustelut.pdf kertoo tyyliin "mitä se on?" sivulla 55: "Yhtiön kunnossapitovelvollisuuden päättyminen saattaa tulevaisuudessa yleistyä ainakin tietoliikenneyhteyksien kehityksen myötä: mikäli vanhaa lankapuhelinjärjestelmää käytetään vain muutamassa osakehuoneistossa ja joka huoneistossa on korvaavan palvelun tarjoava perusjärjestelmä, voinee yhtiö halutessaan luopua vanhan perusjärjestelmän ylläpitämisestä."

      Nykylaitteilla vikapaikka on helppo selvittää, mutta taloyhtiön pitää tilata alaa tunteva teleasentaja paikalle. Yleensä tilataan sähkömies, jolla ei katkoksen tai oikosulun paikantamiseen tarvittavia mittalaitteita vaan satu edes olemaan. Edullisempaa olisi etsiä vika ja korjata se, kuin käydä koko taloyhtiön telekaapelointia uusimaan? Sonera ei tutki ongelmaa, koska taloyhtiön kaapelointi on taloyhtiön vastuulla eivätkä he ilman taloyhtiön lupaa saa vikaa selvittää (=maksaja pitää löytyä).

      Huoneistoon tulee yleensä useampi puhelinpari. Omaan kämppääni tulee kolme paria, joista yksi on epäkunnossa. Sen vikapaikka löytyy helposti, mutta kun yksi pari riittää, niin mitä noita jatkoksia turhaan availlaan.. Kaksi paria on riittänyt, kun joskus oli kaksi ADSL-yhteyttä käytössä. Nyt on käytössäni vain yksi VDSL2-yhteys, jolle yksi toimiva puhelinpari talojakamosta kämppääni riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe