Taloyhtiö jahkailee kaapeleiden korjauksessa

Jarris

Mitä pitäisi tehdä kun taloyhtiö jahkailee kaapeleiden korjauksen kanssa, eikä laajakaista toimi ollenkaan? Ei kuulemma ole budjetoitu varoja korjaukseen. Monilla muillakin taloyhtiössä on sama vika.

Onko jotain lakia tai säädöstä siitä miten nopeasti taloyhtiön pitäisi korjata asunnon ja jakamon välinen kaapeli? Tässä on nyt useampi viikko taisteltu. Ensin Soneran kanssa pari viikkoa, jonka jälkeen asentaja totesi, että vika on taloyhtiön kaapeleissa. Nyt tämä viikko on mennyt taloyhtiön kanssa, joka ilmoitti, että pitää jossain vaiheessa kokouksen, jossa aletaan pohtia asiaa. Eikö laajakaista ole nykyään niin oleellinen asia, joka pitäisi korjata nopeasti?

6

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piuhat poikki

      Mietippä vähän kun on piuhat sielä betoniseinien sisällä, ei niitä ihan heittämällä ja halvalla vaihdeta. Enkä edes usko että vika olisi piuhoissa, pikemminkin siellä jakamossa, tai huoneistojen rasioissa. Tuskin ne piuhat katkee sielä seinien sisällä.

      • kaapelit ok

        onhan ne putkitettu joten vetämällä menee uusi tilalle samalla kun tulee vanha pois. mutta vika tuskin kaapeleissa vaan jossain huonoissa liitoksissa tms.


    • Outoa?

      Kuinka vanha talo? Puhelinjohdon kuparitko siellä on? Laajakaista toimii vaikka 1950-luvun avojohtolinjoilla niin miksei sitten kerrostalossa.

    • tuplakaistalaaja

      Käytä mokkulaa tai puhelimen nettiyhteyttä.

      Pääset helpommalla.

    • mimmi5

      Hei. Tää nyt tulee vähän myöhäs mutta jatkoo ajatellen.. Kannattaa nakata kysymys Omataloyhtio.fi:n kysy-vastaamme palstalle. Sieltä oon saanut useasti ja nopeasti hyvän vastauksen kysymyksiini ja suoraan lakimieheltä! Eikä se maksa mitään, pitää vaan liittyy jäseneks mut sekin on ilmaista.. Sieltä löytyy muutenkin kaikkee hyvää infoo taloyhtiöjutuista.

    • Toinen pari toimii?

      Tuskin siinä lakimiestä edes tarvitaan? Taloyhtiö selvittää asian nykytilan, eikä turhaan sotke telekaapeloinnin uusintaa mukaan tässä vaiheessa?

      As Oy laki, 4. luku § 2 - Yhtiön kunnossapitovastuu kertoo: "Yhtiö on lisäksi velvollinen pitämään kunnossa lämmitys-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut sen kaltaiset perusjärjestelmät."

      http://oikeusministerio.fi/material/attachments/om/hankkeet/fi/2012/6Av76J4bm/AOYL_-_yhteenveto_ja_perustelut.pdf kertoo tyyliin "mitä se on?" sivulla 55: "Yhtiön kunnossapitovelvollisuuden päättyminen saattaa tulevaisuudessa yleistyä ainakin tietoliikenneyhteyksien kehityksen myötä: mikäli vanhaa lankapuhelinjärjestelmää käytetään vain muutamassa osakehuoneistossa ja joka huoneistossa on korvaavan palvelun tarjoava perusjärjestelmä, voinee yhtiö halutessaan luopua vanhan perusjärjestelmän ylläpitämisestä."

      Nykylaitteilla vikapaikka on helppo selvittää, mutta taloyhtiön pitää tilata alaa tunteva teleasentaja paikalle. Yleensä tilataan sähkömies, jolla ei katkoksen tai oikosulun paikantamiseen tarvittavia mittalaitteita vaan satu edes olemaan. Edullisempaa olisi etsiä vika ja korjata se, kuin käydä koko taloyhtiön telekaapelointia uusimaan? Sonera ei tutki ongelmaa, koska taloyhtiön kaapelointi on taloyhtiön vastuulla eivätkä he ilman taloyhtiön lupaa saa vikaa selvittää (=maksaja pitää löytyä).

      Huoneistoon tulee yleensä useampi puhelinpari. Omaan kämppääni tulee kolme paria, joista yksi on epäkunnossa. Sen vikapaikka löytyy helposti, mutta kun yksi pari riittää, niin mitä noita jatkoksia turhaan availlaan.. Kaksi paria on riittänyt, kun joskus oli kaksi ADSL-yhteyttä käytössä. Nyt on käytössäni vain yksi VDSL2-yhteys, jolle yksi toimiva puhelinpari talojakamosta kämppääni riittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe