Kotoa karkaaminen

Tyttö

Moikka !

Mitä seuraamuksia voi tulla kotoa karkaamisesta ? Olen 16 vuotta täyttävä tyttö ja olen suunnitellut karkaavani kesällä vähäksi aikaa pois kotoa kaverilleni suomen toiselle puolelle. Aion ilmoittaa vanhemmilleni, että en ole tulossa hetkeen kotiin ja olen kunnossa, mutta kun he ovat tehneet minusta poliisille jonkun ilmoituksen, mitä sitten ? Kuinka nopeasti poliisit alkavat toimia ? Mitä sitten tapahtuu, jos/kun poliisit saavat minut kiinni kun olen siellä kaukana kotoa ?

Minun on ollut todella paha olla kotona sanotaanko viimeisen vuoden aikana. Väkivaltaa oikeastaan ei ole vielä ollut, jotain pientä läpsimistä mutta vanhempani ovat kovin agressiivisia. He eivät välitä, mitä minulle todellisuudessa kuuluu, kunhan elämäni näyttää katsojan silmistä hyvältä. Minulla on yksinäinen, väsynyt ja ei-haluttu olo. Minä todella olen yrittänyt luoda keskustelua ja ehdottaa yhteistä tekemistä, mutta minut aina käsketään pois. Olen väsynyt olemaan kotona ja kun koulu on ohi ja meillä tulee riita, jota en jaksa juuri silloin käsitellä, karkaan koti-ongelmiltani.

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiti-täti 116

      Minusta sinun kannattaisi ensin yrittää saada apua koti-ongelmiisi. Esimerkiksi koulukuraattori tai terveydenhoitaja voisi varmaan auttaa. Heillä on koulutus ja lisäksi vuosien kokemus nuorten erilaisten ongelmien ratkaisemisessa tai edes ratkaisumahdollisuuksien kartoittamisessa.

      Myös lastensuojelu tai perheneuvola saattaisi olla oikea osoite. Kannattanee kuitenkin aloittaa koulusta, sillä tavoin apua lienee nopeimmin saatavissa.

      Jos karkaat, saattaa käydä niin, että menetät vanhempiesi luottamuksen ja sen takaisin saamisessa on kova työ ja menee pitkä aika. Jos he tekevät sinusta katoamisilmoituksen, poliisi hakee sinut alta aikayksikön, jos vaan tietää, missä olet. Jos ei tiedä, saatat päätyä Ilta-Sanomien sivuille. Ei kivaa julkisuutta!

      Voisitko ajatella, että keskustelisit vanhempiesi kanssa siitä, josko oikein luvalla saisit kyläillä kaverisi luona jonkin aikaa? Kerro, että hän on kutsunut sinut (onko näin?). Oletko ajatellut, että reissussa kuluisi jonkin verran rahaa, vaikka elelisikin säästäväisesti? Ethän voi loisia toisen samanikäisen (?) perheessä ja maksavat ne matkatkin.

      Yhtä kaikki ikävään kotitilanteeseesi pitää löytyä ratkaisu, ja ratkaisu on oltava jotakin muuta kuin kotoa viikoiksi karkaaminen. Apua ja tukea on saatavissa!

    • Keijonkanttura

      Onpa varsinainen älynväläys! Näinkö uskot ongelmien ratkeavan? Yritä nyt hyvä ihminen MITÄ TAHANSA muuta ratkaisukeinoa!

    • sanat kuullut

      melkoista huomionhakua, vaan jos vanhempasi tuumaavatkin, että hyvä kun meni! Eikä takasin tartte tulla. Mites sitten suu pannaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe