Kuka maksaa?

Setelirahaa opelle?

Meidän kuudesluokkalainen on lähdössä luokkaretkelle Särkänniemeen. Retken kohteen luokka päätti yhdessä, opettajallakin oli yksi ääni. Luokka on syksystä saakka kerännyt rahaa, pitänyt myyjäisiä, kerännyt tyhjiä pulloja, järjestänyt discon ja muutakin. Rahaa onkin kertynyt ihan ok, mutta se ei kuitenkaan riitä kattamaan sekä matkaa että ranneketta, joten kotoa tarvitaan vielä 10-20 euroa lisää.

Opettaja aikoo ottaa myös oman matkansa hinnan tästä luokan kassasta! Ehkä jopa rannekkeen ja varmaan kahvin ja munkinkin! Minusta tämä on täysin käsittämätöntä, eihän hän ole leiponut eikä kiertänyt ovelta ovelle pesupulveria myymässä, kerännyt vain rahat ja vienyt pankkiin. Minusta hän loukkaa lapsia sekä meitä vanhempia tällaisella käytöksellä. Kai hänen nyt pitää itse kulunsa maksaa, aikuisen ihmisen, jolla on kova palkka! Hänelle se on tietysti pikkusumma, mutta tässä on kysymys lasten rahoista! Pöyristyttävää!

30

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti, isän pomo

      Todellakin! Opettaja meinaa ihan omaksi ilokseen rehata lauman kuudesluokkalaisia Särkänniemeen omalla vastuullaan, eikä suostu edes maksamaan siitä. Hörppääppä ihan rauhassa aamukahvisi ja mieti vielä.

      Aurinkoista päivänjatkoa sinulle!

    • oikea äiti

      Oliko alkuperäisen vietsin kirjoittaja se "opettajan pomo"?
      Terve ihminenhän ei tuollaista paskaa suolla!

    • idea

      Voihan tuon retken hoitaa niinkin, että se tehdään omalla ajalla ja joku vanhemmista lähtee valvojaksi. Ai niin, eihän vanhemmista kukaan suostuisi lähtemään kuudesluokkalaisten kanssa koko päiväksi reissuun ja maksaisi vielä kulunsakin itse.
      Ei mutta, sinähän tietenkin lähdet!

      • Mustia merkkareita!

        Olen kerran ollut luokkaretken valvojana kahden opettajan ja yhden koulunkäyntiohjaajan kanssa. Olin ainoa oppilaan vanhempi koko reissussa. Kukaan aikuinen, joka ei asiaa tunne, ei voi kuvitellakaan, mitä 22 kuudesluokkalaista voivat saada aikaan.

        Opettajan ei todellakaan tarvitse maksaa killinkiäkään. Hän tekee vapaaehtoistyötä. Vaikka koulupäivä muuten olisi 4-7 h, luokkaretkeen saattaa kevyesti upota jopa yli 12 tuntia. Näiltä ylitunneilta ei saa mitään palkkaa, niin uskomatonta kuin se onkin. Mikä muu ammattikunta tai edunvalvontajärjestö suostuisi moiseen?


    • AAAAAAAAASSSSSSSSSSS

      Ehei se noin mene, ei opettaja reissaa ilmaseksi, ei millään. Kuuluu hänen maksaa, ainoo joka on ilmaseksi on kuski.

      Meinaa siis ope pölliä lasten rahat.. teepä ilmoitus koulutoimenjohtajalle ja kysele että mikä tää tämmönen on.
      Yleensä sinne menee joitakin lasten vanhempia vahtimaan eikä hekään pääse ilmaseksi. Ei missään nimessä, omituinen oepttaja, mutta semmosia on ikävä kyllä, jotka reissaa siviellä.

      Pidä lasten puolta, ja ota selvää.

    • seppinen0406

      Joo meille kävi vähän saman lainen tilanne olimme myynyt leivoksia ja ja pilkkosen http://www.ffp.fi/bb/viewtopic.php?t=108002 kautta sukkia muita tekstiilejä. JA rahat olisi pitänyt olla kasassa, mutta ei ollut. Laskimme moneen kertaan ja kiakki ei ollut talella. Sitten ilmeni että luokan opettaja oli vetänyt rahaa välistä. Syyksi tähä hän kertoi varainkeruusta hänelle aiheutuneen vaivan josta hänelle pitäisi maksaa korvausta. AIVA KÄSITTÄMÄTÖNTTÄ!!!!! Valitimme opettajasta rehtorille ja johtokunnalle ja opettaja sai onneksi potkut. En vieläkään pysy käsittämään opettajan käytöstä sillä hän oli lapsien mukaan hyvä opettaja ja sellaisen kuvan olin itsekin hänestä saanut ennen tätä tapausta.

    • Oppope

      Yleensä Särkänniemi lähettää opettajalla ilmaisen rannekkeen (jos ryhmäkoko ylittää tietyn rajan) ja pari kahvilippua, eli sen ei pitäisi olla ongelma.

      Jos kassasta puuttuu rahaa, niin silloin joko vaihdetaan kohdetta halvempaan, tai vanhemmat laittavat puuttuvan osuuden lasten mukana ennen retkeä. Jos teillä on tosiaan ollut tilanne se, että puuttuu jopa 20€, niin nykyluokka koolla (25 oppilasta) se on 500€ vajaus kassasta. Tuskin ope sitä teille maksaa siitä ilosta, että pääsee luokkaretkelle, jossa hän on ainut vastuu henkilö ja oikeudessa jos jotain tapahtuu. Yleensäkin on melko absurdia itkeä kuinka opettajan pitäisi "maksaa" retkestä. Vaikka annatkin sen kuvan, että kaikki rahan kerämiinen on vanhempien vastuulla, niin käytännössä aina opettaja kantaa ison osan keräyksien organisoimisesta ja tekemisestä.

      Opettaja joka sitoutuu luokkaretkeen sitoutuu myös ylimääräiseen stressiin, koska hän kantaa yksin vastuun retken onnistumisesta ja lasten turvallisuudesta. Helpompaa hänelle olisi vain pönöttää luokassa lasten kanssa sekin päivä, joka Särkiksessä menee. Onneksi itselleni ei ole koskaan tullut sinun tapaistasi vanhempaa vastaan, vaan kaikki ovat lähinnä iloisesti osallistuneet rahan keruuseen ja myös minun matkani maksamiseen.

      Mitä tulee tuohon Seppisen kirjoittamaan juttuu, niin rahan varastaminen retkikassasta on opettajalta anteeksi antamatonta ja siitä kuuluukin antaa hänelle potkut. Kun rahaa kerätään, niin on aivan selvä asia että rahojen pitää päätyä kokonaisuudessaan retkikassaan.

    • ope täälläkin

      Minulle ainakin koulu on maksanut retkien peruskustannukset. Kahvit ja pullat tietysti olen kustantanut itse. Yhteisesti kerättyihin varoihin en ole koskenut.

      Perusopetuksen tulee muuten olla maksutonta kaikille ja tämä koskee myös retkiä ja leirikouluja. Jokaisen oppilaan tulee saada osallistua retkeen täysin huolimatta siitä, onko tämä tai tämän vanhemmat osallistuneet varainkeruuseen. MIkäli koti ei maksa, koulu maksaa tai yhteisesti kerätyistä varoista maksetaan osallistumattomienkin kulut.

      Useissa kouluissa ei tämän uuden säännöksen (opetusministeri Antti Kalliomäen linjaus vuodelta 2006) vuoksi retkiä tai leirikouluja järjestetäkään.

      • NäinMeillä

        "Perusopetuksen tulee muuten olla maksutonta kaikille ja tämä koskee myös retkiä ja leirikouluja."

        Tämä toteutuu myös jos koulu tarjoaa retkille tai leirikouluun lähtemättömille vaihtoehtoisesti opetusta koulussa samaksi ajaksi. Eivät retket tai leirikoulu ole suoraan sellaista perusopetusta joka jokaisen pitäisi saada vaan ylimääräisiä asioita. Jos jollain ei ole varaa tai halua maksaa, hän voi jäädä koululle käymään normaalia koulua. Eikä esim. leirikouluun lähtö ei ole koskaan ollut velvollisuus.

        "Useissa kouluissa ei tämän uuden säännöksen (opetusministeri Antti Kalliomäen linjaus vuodelta 2006) vuoksi retkiä tai leirikouluja järjestetäkään. "

        Valitettavasti näin on jossain käynyt. Käytännössä suurin osa kouluista noudattaa käytäntöä jossa oppilas voi jäädä koululle jos ei halua lähteä ja asia on sillä hoidettu. Omien lasteni kouluissa on edelleen retkeilty ja käyty leirikouluissa ja ne on maksettu ihan omasta pussista.


    • 2+2

      Niin, kouluun saa toki jäädä, jos haluaa. Asia ei kuitenkaa ole sillä hoidettu. Jos oppilas haluaa osallistua kouluaikana järjestettävään retkeen/leirikouluun, eikä vanhemmilla on varaa/halua maksaa, niin sitten muut maksavat tai kukaan ei lähde mihinkään.

      • kokemus-k

        Kyse on tulkinnasta eikä tuohon ole mitään ainoaa yksiselitteistä vastausta. Asia voidaan päättää ihan perustellusti suuntaan tai toiseen. Esim. koulujen urheilupäiväinä on monissa kouluissa myös maksullisia vaihtoehtoja, vaikkapa laskettelua. Mutta koska on olemassa myös maksuttomia vaihtoehtoja, esim. luistelu tai murtomaahiihto, voidaan järjestää myös maksullisia lajeja. Eikä kukaan voi vaatia koulua maksamaan hänen laskettelunsa.


      • ope täälläkin

        Juuri näin!

        Yhdenkään oppilaan ei pidä jäädä koululle, ellei tahdo. Vanhempien varattomuus tai maksuhaluttomuus ei tule näkyä lapsen koulunkäynnissä.

        Yhteisistä varoista maksetaan tällaisen lapsen matka tai sitten koulu maksaa omista varoistaan. Ja viimeisenä vaihtoehtona on tietysti, ettei kukaan lähde. Tällaista en muista koskaan tapahtuneen. Sen sijaan koulussamme on maksettu koulun käyttövaroista silloin tällöin leirikouluja ja retkiä yksittäisille oppilaille.

        Hyvä tietää oikeutensa. Olisihan se väärin, että muu luokka lähtee pitämään hauskaa vaikkapa Särkänniemeen ja yksi oppilas joutuisi jäämään kouluun vain vanhempien maksukyvyttömyyden takia.

        Perusopetuslaki lähtee täydellisestä tasa-arvosta oppilaitten kesken.


      • ope täälläkin
        kokemus-k kirjoitti:

        Kyse on tulkinnasta eikä tuohon ole mitään ainoaa yksiselitteistä vastausta. Asia voidaan päättää ihan perustellusti suuntaan tai toiseen. Esim. koulujen urheilupäiväinä on monissa kouluissa myös maksullisia vaihtoehtoja, vaikkapa laskettelua. Mutta koska on olemassa myös maksuttomia vaihtoehtoja, esim. luistelu tai murtomaahiihto, voidaan järjestää myös maksullisia lajeja. Eikä kukaan voi vaatia koulua maksamaan hänen laskettelunsa.

        Eips, kaikki kouluajalla tapahtuva toiminta tulee olla maksutonta perusasteella. Se, että tällaisia käytäntöjä on muodostunut esim. urheilupäivän suhteen, on vastoin lakia.

        Kouluissa ei saa muodostua kahden kerroksen väkeä maksullisen ja maksuttomien vaihtoehtojen takia. Laki on ehkä huonosti tiedossa, koska tiedän kyllä, että käytäntö on kuten sanot. Kenenkään ei kuitenkaan pidä tähän suostua. Ehkä varattomissa on enemmän heitä, jotka eivät tiedä oikeuksiaan. Varakkaat juristi- ym. -perheet kyllä osaavat pitää puolensa asiassa kuin asiassa.

        Valituksia satelee AVIin (aluevalvontavirasto) nimenomaan koulutetuilta, hyväosaisilta ihmisiltä.


      • Toimimme toisin
        ope täälläkin kirjoitti:

        Juuri näin!

        Yhdenkään oppilaan ei pidä jäädä koululle, ellei tahdo. Vanhempien varattomuus tai maksuhaluttomuus ei tule näkyä lapsen koulunkäynnissä.

        Yhteisistä varoista maksetaan tällaisen lapsen matka tai sitten koulu maksaa omista varoistaan. Ja viimeisenä vaihtoehtona on tietysti, ettei kukaan lähde. Tällaista en muista koskaan tapahtuneen. Sen sijaan koulussamme on maksettu koulun käyttövaroista silloin tällöin leirikouluja ja retkiä yksittäisille oppilaille.

        Hyvä tietää oikeutensa. Olisihan se väärin, että muu luokka lähtee pitämään hauskaa vaikkapa Särkänniemeen ja yksi oppilas joutuisi jäämään kouluun vain vanhempien maksukyvyttömyyden takia.

        Perusopetuslaki lähtee täydellisestä tasa-arvosta oppilaitten kesken.

        Ja sitten laki esiin??


      • KokemusK
        ope täälläkin kirjoitti:

        Eips, kaikki kouluajalla tapahtuva toiminta tulee olla maksutonta perusasteella. Se, että tällaisia käytäntöjä on muodostunut esim. urheilupäivän suhteen, on vastoin lakia.

        Kouluissa ei saa muodostua kahden kerroksen väkeä maksullisen ja maksuttomien vaihtoehtojen takia. Laki on ehkä huonosti tiedossa, koska tiedän kyllä, että käytäntö on kuten sanot. Kenenkään ei kuitenkaan pidä tähän suostua. Ehkä varattomissa on enemmän heitä, jotka eivät tiedä oikeuksiaan. Varakkaat juristi- ym. -perheet kyllä osaavat pitää puolensa asiassa kuin asiassa.

        Valituksia satelee AVIin (aluevalvontavirasto) nimenomaan koulutetuilta, hyväosaisilta ihmisiltä.

        "Eips, kaikki kouluajalla tapahtuva toiminta tulee olla maksutonta perusasteella"

        Tuo on yksi tulkinta laista. Yhtä hyvin voidaan tulkita että aina pitää olla myös ilmainen opetussuunnitelman mukainen vaihtoehto.

        " Se, että tällaisia käytäntöjä on muodostunut esim. urheilupäivän suhteen, on vastoin lakia. "

        Jostain syystä koulu rikkoo sitten lakia monessa asiassa. Esim. liikunnassa harrastetaan lajeja kuten luistelua tai hiihtoa johon kaikilla ei ole välineitä. Eikä kouluilla niitä läheskään aina ole antaa ja ne lapset joilla ei varusteita ole, tekevät jotain muuta. Käytännössä siis nämä lajit ovat maksullisia koska vaativat omia varusteita joita koulu ei tarjoa. Silti niitä ei lopeteta eriarvoistavina.

        "Kenenkään ei kuitenkaan pidä tähän suostua."

        Sinusta siis parasta olisi jos kaikki tällainen toiminta käytännössä loppuisi sen sijaan että kehittäisimme mielekästä ilmaista tekemistä niille jotka eivät osallistu maksulliseen toimintaan?


      • KokemusK
        ope täälläkin kirjoitti:

        Juuri näin!

        Yhdenkään oppilaan ei pidä jäädä koululle, ellei tahdo. Vanhempien varattomuus tai maksuhaluttomuus ei tule näkyä lapsen koulunkäynnissä.

        Yhteisistä varoista maksetaan tällaisen lapsen matka tai sitten koulu maksaa omista varoistaan. Ja viimeisenä vaihtoehtona on tietysti, ettei kukaan lähde. Tällaista en muista koskaan tapahtuneen. Sen sijaan koulussamme on maksettu koulun käyttövaroista silloin tällöin leirikouluja ja retkiä yksittäisille oppilaille.

        Hyvä tietää oikeutensa. Olisihan se väärin, että muu luokka lähtee pitämään hauskaa vaikkapa Särkänniemeen ja yksi oppilas joutuisi jäämään kouluun vain vanhempien maksukyvyttömyyden takia.

        Perusopetuslaki lähtee täydellisestä tasa-arvosta oppilaitten kesken.

        "Yhdenkään oppilaan ei pidä jäädä koululle, ellei tahdo. Vanhempien varattomuus tai maksuhaluttomuus ei tule näkyä lapsen koulunkäynnissä. "

        Kyllä pitää olla mahdollista myös vaatia jotain niiltä vanhemmilta tai oppilailta. Hyvin usein isompiin retkiin tai leirikouluun kerätään yhteisesti rahaa myyjäisillä, diskoilla ja muilla yhteisillä tempauksilla. Minusta tämä on erittäin hyvä keino käytännössä opettaa lapsille miten raha ei kasva puissa vaan sen eteen pitää tehdä myös työtä.
        Valitettavasti olen huomannut liian usein että tämäkään keino ei maistu kaikille oppilaille eikä vanhemmille. Eikä se mene ollenkaan sen mukaan kellä olisi varaa maksaa se reissu itse. Samat tunnollisimmat oppilaat ja vanhemmat seisovat myyjäisissä ja myyvät kymmeniä keksipaketteja. Joitain ei sitten näy mukana koskaan vaikka liikaa rahaa ei kotonakaan ole. Lopulta näiden aktiivisimpien ansaitsema rahat kuitenkin jaetaan tasan kaikkien kesken. Tämä kuullostaa minusta juuri siltä samalta ajatukselta jota sinä ajat, eli "joku muu" maksaa nekin jotka eivät halua itse maksaa. Mitä lapset mahtavat oppia tästä? Jos kerran tarjotaan mahdollisuus saada ne rahat kasaan muusta kuin vanhempien pussista, sen pitäisi kyllä kiinnostaa kaikkia.


    • ope täälläkin

      Siis etkö ymmärrä, mitä tarkoittaa laki? Ainahan voi vaatia mitä tahansa, mutta sitä ei pidä toteuttaa.

      Osannet googlata? Laki löytyy Opetushallituksen sivuilta esim. jos ei jaksa kahlata Finlexiä. Perustusopetuslaki on avainsana. Voin tietysti linkittää sen sinulle jossain vaiheessa, jos et löydä.

      Jotkin lait ovat ehkä sinun maailmankuvasi vastaisia, mutta lakeja ne silti ovat ja siten noudatettavia. Eli jotkut nyt myyvät vessapaperia ja joitain hikisiä sukkapaketteja ja toiset eivät. Kaikki kuitenkin pääsevät matkalle, jos vain osaavat lakiin vedota ja asiansa hoitaa.

      Moraalisesti tätä voi pitää ehkä vääränä, mutta juridisesti on näin. Lapsen edusta nyt kuitenkin laissa on lähdetty. Jokin vessapaperin kuskaaminen vaatii autoa jne. Lapsi ei ole valinnut mahd. vähäosaista perhettään.

      • ope täälläkin

      • NäinMeillä
        ope täälläkin kirjoitti:

        Tässä nyt tämä, jos todella olette niin avuttomia, ettette itse löydä

        http://www.oph.fi/saadokset_ja_ohjeet/ohjeita_koulutuksen_jarjestamiseen/perusopetuksen_jarjestaminen/kouluretket_ja_leirikoulut

        Mikä on sitten tämän tulkinnan käytännön vaikutus? Pääseekö joku ihan todella ilmaiseksi leirikouluun tms. retkille? Epäilen että ei. Jos kaikki eivät ole valmiita vaikkapa leirikoulusta maksamaan, sinne ei sitten mennä. Vastaan sanoja siis joko torppaa koko hankkeen tai sitten maksaa kiltisti, oli varaa tai ei. Näin se oikeasti useimmiten menee.


    • näin meillä

      Meillä myös kerättiin varat myymällä sukkia,karkkia ym. ja leivottiin joulumyyjäisiin parikin kertaa. Tähän leivontaan ei osallistuneet ihan kaikki vanhemmat,niinkuin ei kaikkien sukkien ja karkkien myyntiinkään. Siitä ei mitenkään kukaan nostanut meteliä,vaikka toiset tekivätkin enemmän töitä varojen eteen. Lisäksi kotoa jouduttiin antamaan myös käteistä rahaa. Tämä ei sitten ollutkaan mitenkään vapaaehtoista,vaan se raha oli maksettava,oli varaa tai ei.

    • höpsistä

      Miten niin oli maksettava? Ei siihen voi ketään pakottaa. Ulosotollako ja perintätoimistollako teitä uhkailtiin?

      • näin meillä

        No kyllä se vain aika pakottamista oli, kun viestiä ja soittoa tuli perään, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin maksaa. Eikä sitä kyllä sitten kehdannut ees olla maksamatta..


      • höpsistä
        näin meillä kirjoitti:

        No kyllä se vain aika pakottamista oli, kun viestiä ja soittoa tuli perään, ettei ollut muuta mahdollisuutta kuin maksaa. Eikä sitä kyllä sitten kehdannut ees olla maksamatta..

        Älä valita, jos et osannut pitää puoliasi! Kuitenkin sinulla siis oli varaa maksaa.
        Olisit soittanut rehtorille ja opella ja kertonut, ettei sinulla ole rahaa, mutta haluat lapsesi osallistuvan.


      • näin meillä
        höpsistä kirjoitti:

        Älä valita, jos et osannut pitää puoliasi! Kuitenkin sinulla siis oli varaa maksaa.
        Olisit soittanut rehtorille ja opella ja kertonut, ettei sinulla ole rahaa, mutta haluat lapsesi osallistuvan.

        Et nyt ymmärtänyt pointtia..Se oli se, että kun leivotaan ja myydään kaiken maailman tavaraa, niin sen pitäisi minun mielestäni kyllä riittää.
        Mut ihan sama.Reissut on reissuttu ja sillä selvä.


    • Kenkku ope

      Näillä joutavilla asetuksilla saadaan aikaan se, että kouluissa ei kohta tehdä enää yhtään mitään.

      Kaikilla ei ole luistimia eikä suksia, lopetetaan siis hiihto ja luistelu.

      Kaikilla ei ole lenkkareita, lopetetaan koko liikunta.

      Kaikilla ei ole rahaa kyniin, lopetetaan kirjoittaminen!

      Kun joillakin ei ole rahaa yhtä paljon kuin toisilla, alkaa ennemmin tai myöhemmin hirveä vinkuminen niilläkin, joilla rahaa on. Rampautetaan nyt sitten samalla koko koululaitos!

      Kaikkein typerin esimerkki on uusi ops, jossa kuulemma harkitaan suunnistuksen kieltämistä. Sitä kun ei voi valvoa! Huh huh...

      Jotenkin tuntuu, että turhan monilta on kadonnut järki kokonaan.

    • ope täälläkin

      Vaikea uskoa, että logiikalla, joka viittaa alle 70 pisteen älykkyysosamäärään, olisi päässyt opettajakoulutukseen.

      Onko vaikea sisäistää, että perusopetuksen tasa-arvo ei tarkoita kotiolojen tasa-arvoa? Tietysti joillain on enemmän rahaa kuin toisilla ja näin tulee aina kaikkialla olemaan. Opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan vain kaikilla tulee olla mahdollisuus varallisuudesta riippumatta osallistua.

      Esimerkkisi ovat täysin metsästä. Luistimia ja suksia on joka koulussa sen verran, että kaikki voivat osallistua niin luisteluun kuin hiihtoon. Olen toiminut vakituisena ja sijaisena yli kymmenessä pääkaupunkiseudun koulussa.

      Et sitten ole huomannut, että kynät jaetaan koulun puolesta?

      Mitä ihmettä suunnistuksen vireillä oleva kielto tähän tasa-arvo -asiaan liittyy? Kyseessä on turvallisuushakuisuuden uusi muoto. Sinänsä olen sitä mieltä, että suunnistusta ei pidä lopettaa, mutta tämän nyt näkee, miten käy.

      Jotenkin tuntuu, että se järki on kadonnut sinulta, jos sitä koskaan on ollutkaan.

      • Kenkku ope

        Ope??

        Joka koulussa todellakaan ei ole luistimia oppilaille jaettaviksi. Siihen suuntaan ollaan menossa, että niitä pitää kohta olla, mutta velvoitetta siihen ei ole eikä kaikilla kouluilla todellakaan varastoja ole. Jos olisit opettaja, tietäisit sen.

        Samoin tietäisit sen, että syksyllä jaetaan kouluissa yhdet kynät ja kumit ja ehkä vielä viivoitin. Sen jälkeen on pärjättävä omillaan. Jos olet julkista keskustelua seurannut, olet lukenut ehkä siitä miten niitä kumejakin on alettu puolitella.

        Nykyvanhemmilta on kadonnut logiikka sen suhteen, miksi lapset tarvitsevat liikuntavälineitä. Niitä tarvitaan liikkumista varten, ei koulua. Rahaahan perheillä tuntuu olevan kännyköihin ja peleihin ylen määrin, mutta sille pullukalle Pikku-Lissulle tai Pertille ei ole missään tapauksessa rahaa hankkia suksia tai luistimia käytettyinä'!


      • höh.................
        Kenkku ope kirjoitti:

        Ope??

        Joka koulussa todellakaan ei ole luistimia oppilaille jaettaviksi. Siihen suuntaan ollaan menossa, että niitä pitää kohta olla, mutta velvoitetta siihen ei ole eikä kaikilla kouluilla todellakaan varastoja ole. Jos olisit opettaja, tietäisit sen.

        Samoin tietäisit sen, että syksyllä jaetaan kouluissa yhdet kynät ja kumit ja ehkä vielä viivoitin. Sen jälkeen on pärjättävä omillaan. Jos olet julkista keskustelua seurannut, olet lukenut ehkä siitä miten niitä kumejakin on alettu puolitella.

        Nykyvanhemmilta on kadonnut logiikka sen suhteen, miksi lapset tarvitsevat liikuntavälineitä. Niitä tarvitaan liikkumista varten, ei koulua. Rahaahan perheillä tuntuu olevan kännyköihin ja peleihin ylen määrin, mutta sille pullukalle Pikku-Lissulle tai Pertille ei ole missään tapauksessa rahaa hankkia suksia tai luistimia käytettyinä'!

        Pullukalle? Kyllä varmaan niitten urheiluvälineiden ostoa vieroksuvat myös hoikkien koululaisten vanhemmat..


      • Kenkku ope
        höh................. kirjoitti:

        Pullukalle? Kyllä varmaan niitten urheiluvälineiden ostoa vieroksuvat myös hoikkien koululaisten vanhemmat..

        Jatkuvasti enemmän lapsissa on pullukoita liikunnan vähyyden vuoksi. Tutustupa faktoihin.

        Koulunko kaikki pitää ostaa lapsille? Onko yhteiskunnan ostettava vaatteetkin, jotta pikku kullanmurut pääsevät kouluun? Vaatteidenkin ostoa vanhemmat ehkä alkavat vieroksua?


    • Trollintunnistin

      Ope täälläkin: sinäkö opettaja?


      Busaaahhhaaaahhaaaah!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe