Lentopelko - äitiys.

1989

Olemme perheen ja ystävämme kanssa jälleen kerran lähdössä matkalle, toista kertaa 3vuotiaalle lapsellemme lentokoneessa. Mutta äitiys on muokannut lentopelkoani pahaksi! Olen itse matkustellut vanhempieni kanssa koko ikäni lentokoneella, ja aina rakastanut lentämistä ylikaiken. Mutta tähän tuli stoppi pojan syntymän jälkeen, huomasin tämän kun olimme edellisellä kerralla matkustamassa koneella. Ajatus lentokoneeseen astumisesta tuntuu kuin kouraisi sydämmestä.. Olin muutama vko takaperin laivalla äitini, siskoni ja poikani kanssa, jopa yöllä avomerellä seilaaminen sai itseni tuntemaan panikoivaksi, ja olen jopa ollut hurjassakin merenkäynnissä... Olen varma että äitiys on aiheuttanut minulle menettämisen pelon tai sitä että en pysty itse kontrolloimaan asioita.

Mitä mieltä olette lääkärillä käymisestä? Rauhoittavia lentämistä varten? Jollain tavalla minulla on ristiriitaisia tunteita lääkkeiden ottamiseen, mutta jospa tästä saisin avun. Kuitenkin en matkusta yksin lapsemme kanssa vaan myös mieheni ja ystävämme.

3

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti itsekin

      On tosi tavallista, että äitiys tekee tuollaista. Minulle tuli korkean paikan kammo, joka on ihan naurettavissa mitoissa, en pysty enää olemaan kyydissä autossa vuoristoteillä.

      Lentopelko on näitä, jotka tuppaavat pahentumaan ajan kanssa. Siksi joku psykologinen tapa (esim. Finnairin kurssit, kognitiivinen terapia) olisi sinulle itsellesi parempi. Mutta jos ajattelee vain lasta ja tämän matkan sujumista, miedot rauhoittavat varmaan toimisivat parhaiten.

      Joka tapauksessa kannattaa sanoa lentoemoille, että olet lentopelkoinen. He pystyvät ottamaan sen huomioon. Ja itse kannattaa tutustua etukäteen konetyyppiin, esim. turbulenssiin yms. asioihin, jotka saattaa aiheuttaa paniikkia. Lentäminen on siitä helppo pelko, että tieto ei lisää tuskaa vaan päinvastoin. Tilastollisesti taitaa olla turvallisin matkustustapa.

    • 1989

      Kiitos kommentistasi, äiti itsekin!

      Tuli mieleen itsellekin tuon korkea paikan kammo, kuten viime kesänä lintsillä maailmanpyörässä, lasten ;)

      Mutta kuitenkin, ajattelin yrittää rohkaistua ja ylittää tämän tulleen pelon. Tuo oli kyllä hyvä vinkki että mainitsen lentoemoille, tätä en tullut ajatelleeksi.

    • Rauhoittavilla

      Tuttua. Itse lentänyt ja matkustanut vuosia. SItten erään kerran se kammo iski. Rakastan matkustamista yli kaiken. Menin lääkärin juttusille ja sain rauhoittavat.
      Miedot ja pieniä annostuksia. Lentäminen sujuu nyt moiteetta. Mieli on tasainen ja rauhallinen, mutta silti samalla skarppi. Ja sanomattakin selvää niin ehdoton ei alkoholille lääkkeen aikana. Siitä olen tarkka, että alkoholia ei 1 vrk ennen ekan tabletin nauttimista ja vähintään se 1vrk viimesimmästä. Tosin enpä juuri muutenkaan alkoholia nauti. Hyvin vähäistä.Eli toimintakyky on tallella jos tarpeen.
      Mieheni on aina mukana matkoilla, joten turvattu olo, kun ei ole yksin ja toinen tietää lääkkeeni ja annostukseni.
      Ei auta tieto siitä, että lentäminen on turvallisin matkuskeino. Tai se tieto siitä miten kaikki toimii, miten kone pysy ilmassa jne.

      Laivalle ja risteilylle minuakaan ei enää saa.

      Suosittelen, että menet lääkärin juttusille ja kerrot ongelmastasi. Ja jos ja kun saat lääkkeet ja annostuksen niin suosittelen sitä ensimmäistä kokeilemaan kotona. Jotta tiedät miten vaikuttaa ja toimii.

      Olen tyytyväinen, että matkustaminen lentämällä onnistuu näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe