Ms vai mikä? Lääkäri ei tunnu ottavan vakavasti...

epätoivo

Heips, olen 23-vuotias, normaalipainoinen nainen, joka on käynyt lääkärissä jo useamman vuoden ajan tasapaino- ja kuulo-ongelmien takia. Syytä näihin ei olla noin kuuden vuoden tutkimisen jälkeen kuitenkaan löydetty, ja nyt, vaikka oireet ovat lisääntyneet, lääkärit lopettivat tutkimukset.

Eli kaikki alkoi kuusi vuotta sitten. Harrastin aktiivisesti tanssia, mutta harrastus alkoi käydä hankalaksi, koska en enää pysynyt pystyssä niin hyvin kuin ennen. Lääkärit tietysti laittoivat tuon murrosiän piikkiin. Sitten äitini patisti minut lääkäriin, koska olin alkanut huomaamattani tuijottaa ihmisten suita, kun he puhuivat minulle. Vasemmasta korvastani oli kuulo alentunut 20 %, ja edelleen huononee. Nyt oireita on tullut lisää.. Päänahkani "puutuu" ja kylmettyy aina vasemmalta puolelta ja sen jälkeen alkaa jumalaton päänsärky. Sitten yleensä alkaa oksettaa ja oksentamisen jälkeen päänahkaani kuumottaa. Tämän jälkeen alkaa aika usein nenäverenvuoto. Lääkärille soittaessani, sanottiin, että migreenini on vain pahentunut ja käskettiin kasvattamaan lääkitystä. Tätä en ole kuitenkaan tehnyt, koska mielestäni tämä ei ole migreenisärkyä, vaan enemmänkin sellainen vihlonta ja tuo nenäverenvuoto pelottaa..

Tasapaino ja kuulo heikkenee siis koko ajan, ja nyt on tulleet nämä uudet oireet, mutta lääkärit eivät tee enää mitään, vaan vetoavat migreeniin... 2010 olin sairaalassa viikon vasemman jalan halvauksen takia, tunto palautui kuitenkin aivan normaaliksi... Auttakaa joku...

8

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epätoivo

      Niin, juu: verenpaineet ovat aina olleet itselläni matalat ja tulehdusarvot hieman koholla. Muuten kaikki veri- ja muut tehdyt kokeet tulevat normaalituloksellisina takaisin.

    • nimi sinneppäin

      Olisko se huimaustauti joku merierin tauti.Kato netistä oireesi sopisivat siihen.

    • Hoitaja1

      Varaa aika yksityiselle neurolgille. Ilmeisesti olet ollut sairaalassa TIA kohtauksen takia, jolloin sinulla ole halvaus oire mikä korjaantui. Kuvattiinko silloin kaulan suonet ja otettiinko TT kuva päästä? Miten on labrakokeet, onko niitä otettu?

      • epätoivo

        Pää kuvattiin, sieltä ei löytynyt mitään. Verikokeissa ei tosiaa näkyny muuta ku tulehdusarvot on koholla, ne on aina. :/ täytyy varmaa toivoa lottovoittoa, että joku ottaisi edes vakavasti.


    • borrelia?

      Borrelia?

      Pyydä verikoe ja selkäydinpunktio.

      D-vitamiinin riittämätön saanti lisää riskiä sairastua parantumattomaan MS-tautiin. Suomessa on tutkimusten mukaan kaikilla lähes vuoden ympäri kohdusta hautaan merkittävä D-vitamiinin puutos (veriarvot 100-150 nmol/l) alittavat tasot, johtuen Suomen lyhyestä kesästä ja talvella lisäravinteena nautitun D-vitamiinin riittämättömästä korvaushoidosta. Edelleen suurin osa suomalaista EI syö lainkaan D-vitamiinia purkista. Tutkimusten mukaan riittävä annos on 50-150µg/vrk, riippuen iästä ja koosta.

      D-vitamiinin vaikutukset ihmisen terveyteen ovat huomattavan laajat, Oxfordin yliopiston geenitutkimus kertoo. Sen mukaan D-vitamiini vaikuttaa mm. MS-tautiin, I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin liittyviin geeneihin sekä yli 2000 muuhun geeniin. Genome Research -lehdessä tutkijat kertovat DNA-sekvensoinnin avulla löytäneensä ihmisen genomista 2 776 paikkaa, joihin D-vitamiinin reseptoriproteiini sitoutuu, ja havaitsivat niiden kasautuvan monien autoimmuunitauteihin liittyvien geenien lähettyville. Havainto viittaa siihen, että D-vitamiinin riittämätön saanti vaikuttaa mm. SLE-taudin (systeeminen lupus erythematosus), nivelreuman ja useiden syöpien syntyyn. Tutkijat havaitsivat lisäksi D-vitamiinin vaikuttavan huomattavasti 229 geenin aktiivisuuteen, joista mm. IRF8-geeni on yhdistetty MS-tautiin ja PTPN2 I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin. D-vitamiinin puute vaikuttaa hyvin monien sairauksien kehittymiseen.
      LÄHDE: Uutispalvelu Duodecim

      Vuoden 2012 ECTRIMS-kongressissa Sreeram Ramagopalan Oxfordin yliopistosta kertoi uusista D-vitamiinia koskevista tutkimustuloksista. Britanniassa on todettu selkeä yhteys riisitaudin ja MS-taudin välillä: jos on sairastanut riisitaudin, MS-taudin riski suurentuu 2,4-kertaiseksi. Ramagopalan esitteli myös tutkimusta, jossa on osoitettu, että T-lymfosyyttien D-vitamiinireseptorit alkavat toimia kunnolla vasta kun D-vitamiinipitoisuudet ovat nykyisen viitealueen (mikä viitealue on käytössä ?) suurimman kolmanneksen alueella.


      Vastikään todettiin, että lapsuuden riisitaudilla eli D-vitamiinin puutteella on yhteys MS-tautiin. Nykyisin suositellaan 50µg D-vitamiinia päivittäin. Suositus koskee myös potilaiden lapsia, joilla tautiperintöä voidaan mahdollisesti estää.

      LÄHDE:
      Virpi Leppä tutkija, Suomen molekyylilääketieteen instituutti, Helsinki
      Juha Multanen neurologian erikoislääkäri, MS-neuvola, Helsinki


      Neurologit toteavat, että MS-tautia esiintyy eniten 45 leveysasteen pohjoispuolella, jossa aurinkoa saadaan vain vähän ja väestö potee yleisesti D-vitamiinin puutetta. Suomi sijaitsee leveysasteiden 60 ja 70 välillä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2540

      Lähteet ja tutkimukset:
      https://sites.google.com/site/erkkikuure/d-vitamiinijams

      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/vitamin-d-levels-correlate-with-ms-disease-severity-in-new-iranian-study/

      http://www.medscape.com/viewarticle/812045

      http://www.vitamindcouncil.org/blog/how-does-vitamin-d-work-in-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/01/10/new-randomized-controlled-trial-says-vitamin-d-prevents-and-delays-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/02/16/the-multiple-sclerosis-d-lemma/

      http://www.vitamindcouncil.org/month-of-birth-linked-to-immune-health-and-multiple-sclerosis/


      Vitamin D May Slow Multiple Sclerosis: Study But whether MS patients should take supplements is subject of debate
      http://www.webmd.com/multiple-sclerosis/news/20140120/vitamin-d-may-slow-multiple-sclerosis-study-suggests

      New study shows relationship between sun exposure and multiple sclerosis in Norway and Italy
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/new-study-shows-relationship-between-sun-exposure-and-multiple-sclerosis-in-norway-and-italy/

      • borrelia?

        Brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestön Shift.ms:n mukaan ystävänpäivänä alkunsa saaneet vauvat saattavat välttää MS-taudintodennäköisemmin kuin muut, uutisoi Daily Mail.

        Shift.ms:stä kerrotaan, että kesäkuukausina raskaana olevat naiset saavat enemmän D-vitamiinia vahvemmasta auringonvalosta, millä on tutkimusten mukaan positiivinen vaikutus vastustuskyvyn kehittymiseen.

        Hyväntekeväisyysjärjestön mukaan marraskuussa syntyvillä lapsilla on paljon epätodennäköisemmin jokin krooninen tauti kuin niillä, jotka syntyvät toukokuussa.

        Tutkijat toivovatkin, että raskaana oleville naisille annettaisiin D-vitamiinilisiä taudin kehittymisen ehkäisemiseksi. Tämä on olennainen ongelma niillä naisilla, jotka elävät vähemmän aurinkoisissa maissa.

        Puutos vaikuttaa myös muihin tauteihin
        Jo nyt tiedetään, että MS-tauti on yleisempi niissä maissa, jotka sijaitsevat kauempana päiväntasaajalta, ja joissa auringonvaloa on vähemmän.

        Myös diabetes, astma, ja vakavat sydänsairaudet on yhdistetty alhaiseen D-vitamiinin määrään varhaisessa elämässä.

        Yhden isoimmista D-vitamiinin ja MS-taudin suhdetta käsittelevistä tutkimuksista tehneen lontoolaisen lääkärin Sreeram Ramagopalan mukaan noin 90 prosenttia naisista kärsii D-vitamiinin puutoksesta talvikuukausien aikana, mikä tarkoittaa sitä, että raskaana olevien naisten riski on erityisen suuri.

        http://www.terve.fi/synnytys/75352-ystavanpaivan-vauvat-saattavat-valttaa-todennakoisemmin-taman-taudin



        D-vitamiinin hillitsevä vaikutus MS-taudin oireisiin on tunnettu jo jonkin aikaa, mutta nyt yhdysvaltalainen tutkimusryhmä on selvittänyt ilmiön taustalla toimivan mekanismin.

        Tutkimustulokset julkaistiin ensimmäisenä Molecular and Cellular Biology -lehdessä.

        MS-taudin aikana aivojen immuunijärjestelmän solut tuottavat haitallista interleukiini-17 (IL-17) -proteiinia. Kun D-vitamiini sitoutuu IL-17:n reseptoriin, se vie paikan, joka on normaalisti varattu NFAT-proteiinille. NFAT ei pääse käynnistämään IL-17 -proteiinin tuotantoa, joten proteiini ei pääse aiheuttamaan tuhojaan.

        Tutkijoiden mukaan uudesta tutkimustiedosta voi olla hyötyä MS-taudin lääkehoidossa, mutta myös muiden autoimmuunisairauksien, kuten reumaattisen artriitin, ykköstyypin diabeteksen ja psoriasiksen hoidossa.

        http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/dvitamiinin mstautia ehkaiseva mekanismi selvisi/a669622



        MS-potilaan D-vitamiinitasot saattavat vaikuttaa siihen miten aktiivinen hänen tautinsa on ja miten nopeasti tauti etenee. Harvardin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että alhaiset D-vitamiinitasot ennustavat oireilua ja taudin nopeampaa pahenemista.

        Tutkimus julkaistiin Jama Neurology -lehdessä, ja siihen osallistui 465 beetainterferonilääkityksellä olevaa MS-potilasta. Potilaita seurattiin viiden vuoden ajan.

        Seurannan aikana tutkijat havaitsivat MS-taudin etenevän hitaimmin potilailla, joiden veren D-vitamiinipitoisuus suureni merkittävästi ensimmäisen tutkimusvuoden aikana. Yli 50 nmol/l nousu (optimaalinen veriarvo on 100-150 nmol/l) D-vitamiinitasossa liittyi mm. selvästi pienempään uusien aivomuutosten ja oireiden pahentumisen riskiin.

        MS-tauti on aiemminkin liitetty D-vitamiiniin, mutta yhteyttä ei tunneta hyvin.

        MS-tautia eli multippeliskleroosia sairastaa noin 7 000 suomalaista. Tautia sairastavan keskushermostossa tapahtuu muutoksia, jotka aiheuttavat mm. halvauksia raajoissa, tuntoaistin, puheen ja näön häiriintymistä sekä kävelyvaikeuksia, uupumusta ja pahoinvointia.

        Uutispalvelu Duodecim

        CCSVI
        http://aijaa.com/8FX6jC

        In honor of Multiple Sclerosis Awareness Week, watch a video in which four experts discuss where we currently stand with vitamin D and multiple sclerosis.

        http://www.medpagetoday.com/HOTTOPICSNeurology/Neurology-Videos/454


    • potilasasiamiehelle!

      Jos olisi vain tasapaino-oire, saattaisi liittyä tasapainoelimen sakkaan (tai jotain sinne päin), jonka lääkäri hoitaa tutkimalla ja pyöräyttelemällä hallitusti potilasta.

      Borreliakin voisi olla.

      Migreenikin voi oireilla pikkuaivoissa, jolloin siihen ei liity tyypillisiä päänsärkyoireita, invalidisoiva huimaus vain.

      Nenäverenvuoto kuulostaa oudolta, jokin selitys sille olisi keksittävä.

      Onko sinulta poissuljettu aivokasvaimien mahdollisuus? Olet valtavan nuori. Kyse on toimeentulostasi ja elämästäsi. Lääkärit eivät voi hylätä sinua ainoastaan siksi, että ovat itse neuvottomia. Silti tuo vaikuttaa. Kun kunnon selitystä ja hoitoa ei keksitä, potilas jätetään heitteille.

      Toivotan sinulle voimia oikeuksiesi puolesta taistelemisessa. Ota yhteyttä potilasasiamieheen.

    • ken tietää?

      Menieren tauti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1383
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      934
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      91
      887
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      804
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      803
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      774
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe