Vauva nukahtaa yleensä vain sylissä..

oneweek

Hei, minulla on nyt reilun viikon ikäinen tyttönen.. Ongelmana (joka toki voi muuttua kun näin alussa vasta mennään) on että yleensä rauhoittuu ja nukahtaa vain sylissä ja sitten kun sinne omaan petiin laittaa vaikka kuinka varovaisesti niin herää ja itku alkaa taas ja loppuu syliin otettaessa. :/ Ei kai sitä vauvaa voi antaa pedissään vain huutaa. Siis toki yritän alkuun saada sinne rauhottumaan ja näin, mutta lopulta se vain on syliin otettava kun itkusta ei tule loppua. Yleensä imetyksen jälkeen nukahtaa viereen jos kyljellään imettää vieressä, ja joskus siitä saa petiin siirrettyäkkin ja saattaa malttaa nukkua.. Tätäkin aika harvoin. Hieman sekavaa tekstiä joo, pistän väsymyksen piikkiin..

11

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oneweek

      En siis haluaisi opettaa hirmu "sylivauvaksi" että 24/7 pitäisi sylissä saada olla.. Tuolla odottaa tiskit, ja syödäkkin pitäisi. :D Vauva siis tälläkin hetkellä sylissä tätä kirjoittaessani. Onhan tämä ohimenevää?

      Olen siis yksihuoltaja, joten ei ole miestä jonka voisi laittaa tiskaamaan. Mietin myös rintareppua/kantoliinaa, millaisia ne ovat käytännössä? pystyisinkö samaan aikaan tiskaamaan varovasti?

      Anteeksi jos kysymykseni ovat tyhmiä, mutta esikoinen on. Tahtoisin asiallisia vastauksia..

      • Ei hätää!!

        Ensinnäkin onnea vauvasta! :)

        Pienelle vauvalle on aivan normaalia haluta olla äidin lähellä koko ajan. Ajattele, että viikko sitten hän vielä oli kohdussasi lämpimässä ja kuuli koko ajan sydämesi lyönnit ja veresi kohinan. Pieni kaipaa lämpöä ja läheisyyttä ja niitä hänelle pitää antaa.

        Kun siirrät hänet sänkyyn, oletko valmiiksi käärinyt hänet peittoon tai kapaloinut? Jos siirrät hänet lämpimästä sylistä viileään sänkyyn, niin toki hän havahtuu. Voit kokeilla noita keinoja avuksi. Jotkut vauvat yksinkertaisesti myös kaipaavat enemmän läheisyyttä kuin toiset. Silloin kantoliina tai kantoreppu on hyvä apu! Älä osta rintareppua, se ei ole yhtä ergonominen vauvalle eikä kantajalle. Voit mainiosti tehdä kotitöitä vauva kantoliinassa. Jos päädyt kantoliinaan, niin trikoinen liina on aloittelijalle helpoin sitoa ja pienelle vauvalle mukava. Lupaan sinulle, että vauva ei ole ikuisesti kantoliinassa ja hän myös oppii nukkumaan muualla, vaikka antaisit hänen alkuun nukkua sylissä. Vauvaa ei voi pitää liikaa sylissä! Yleensä viimeistään kolmen kuukauden iässä vauva herää maailmaan uudella tavalla ja alkaa viihtyä muuallakin kuin sylissä. Toiset enemmän, toiset vähemmän.

        Ja kun kerran olet yksinhuoltaja: tee vain välttämättömimmät kotityöt, ei haittaa jos koti on vähän rempallaan hetken aikaa. Vauvat ovat pieniä vain ohikiitävän hetken, nauti läheisyydestä nyt, kun vauva sitä kaipaa!


      • kaikkihyvin

        Et varmasti voi opettaa noin pientä sylivauvaksi :) Neljä lasta on meille nukahdellut syliin ja rinnalle, ja kaikki oppivat omaan sänkyyn kun oli sen aika.

        Anna olla vaan sotkua ekat kuukaudet :) Ehdit olla tehokas, kun vauva vähän kasvaa!

        Olen syönytkin vauva rinnalla ekat kuukaudet. Vauva tarvitsee syliä ja läheisyyttä, ei siistiä kotia. Ja niinkuin joku sanoi tässä: jos tarvit hetken huoahdusta, niin annat vauvan huutaa hetken ja lasket vaikka vessassa 20. Itse huusin esikoisen aikana makuuhuoneessa tyynyyn, kun tuntui etten kestä. Helpotti ja taas jaksoin mennä vauvan luokse sylittelemään ja puhumaan lempeästi!


    • 10+20

      ja älä hyvä ihminen kuitenkaan ihan vielä laita lastasi kantoliinaan. Viikon ikäinen ja vaikka olisi jo kuukaudenkin, on aivan liian pieni olemaan kantoliinassa.

      Ja voimia sinulle ja jaksamista! Vauvan saaminen on todella ihanaa, mutta samalla myös uuvuttavaa. Muista että jos joskus on voimat niin vähissä, ettet koe enää kerta kaikkiaan yhtään jaksavasi hoitaa lastasi, niin poistu hetkeksi lapsesi luota, anna sen vaikka huutaa hetki, vedä syvään henkeä ja anna mielen tyhjentyä. Lapselle on parempi ja turvallisempi se äiti, joka tulee hetken päästä lapsen luokse hyvällä mielellä, kuin se äiti joka on siinä vieressä itse itkuisena ja mieli täynnä pahaa mieltä ja oloa.

      • Ei hätää!!

        Nyt haluaisin kysyä, mistä olet saanut tuon tietosi kantoliinasta? :) Nimittäin aivan vastasyntynyttäkin voi kantaa kantoliinassa! Ei siihen ole mitään estettä. Miksi luulet, ettei voisi?


    • oneweek

      Kiitos ihanista ja asiallisista vastauksista! :)

      En ole vielä vauvaa nukuttanut pinnasängyssään, koska jotenkin itselläkin parempi olo kun tyttö on vieressä. Hänellä on siis sängyssäni viltin päällä, jossa on lakanakin, "peti". Yleensä vaan öisin menee siihen että siirrymme olohuoneeseen sohvalle, kun tyttö on sylissäni, että itsekkin saan paremman asennon. Sitten jossain vaiheessa kokeilllaan taas sitä nukkumista siellä sängyssä ja joskus siellä sitten pysytään tai sitten ei. :D Ja olen kokeillut sitten myös ilman tätä vilttiä, mutta ei ole ollut hyvä.

      Pitääpä tosiaan hommata se kantoliina. Ei sillä että olisi pakko päästä kotia puunaamaan jatkuvaan, mutta en tahtoisi koko aikaa paikallaankaan istua vauva sylissä, silloin kun itseä ei nukuta. Ja kädetkin väsyy vaavin kantamisesta.:D Sitten jos saan vauvan nukkumaan ilman syliä, käperryn yleensä viereen. Sain tänään kuitenkin tiskattua! ;) Nyt on muutaman tunnin malttanut nukkua taas pedissään. Ruokaa en jaksanut enää sitten ruvetakkaan laittamaan kun itseäkin alkoi väsyttää tiskaamisen jälkeen. Mutta onneksi sattui olemaan yksin valmisateria pakkasessa!

      Nyt vaipanvaihtoon ja syöttöhommiin! :)

      • Ei hätää!!

        En ole varma ymmärsinkö oikein tuon sohvalle siirtymisen, mutta ethän siis nuku vauvan kanssa sohvalla? Se nimittäin ei ole turvallista. Jos haluaa nukkua vauvan vieressä, niin silloin paikkana pitää olla jämäkkä sänky, jossa ei ylimääräisiä tai paksuja tyynyjä ja peittoja. Ja lapsi pitää pukea riittävän kevyesti. Imettää voi toki sohvalla, jos pysyy hereillä eikä torkahda. :)


    • assäölkti

      Mun vauva nukkui ihan pienenä päivällä vaan kantoliinassa... Oli kesä ja ulkona lämmin, vaunuissa ei unta riittänyt kun 15 minuttia. Kantoliinassa saattoi nukkua 4 tuntia.. Mutta aika pian nukkui päiväunensa vaunuissa ja myöhemmin rattaissa, niin pitkään kun vaan mahtui rattaissa nukkumaan...

    • kanna vaan lähellä

      kantoliinan kanssa voi tehdä melkein mitä vaan. ei ku liinailemaan.. se kannattaa opetella.. ja voi käyttää vastasyntyneestä saakka!!! meillä ainakin kesti tooosi pitkään ennenku vauva alkoi nukkua sen verran syvää unta, ettei ruvennut yöunille nukahtamisen jälkeen heti heräämään ja itkemään perään ku hipsi vierestä vaikka tiskaamaan.

    • oneweek

      No en nuku sohvalla vauvan kanssa, kyllä täällä järkeäkin päästä löytyy... Tarkoitin että jos rauhoittelen vauvaa sylissä pidemmän aikaa, on helpompi istua sohvalla kun sängyssä..

    • jos vauva

      yöllä vieressä nukkuu niin tissi vaan suuhun ja unten maille kumpikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe