Vauva 6kk ei vielä käänny

esikko13

Vauvamme siis vähän reilu 6kk ja ei vielä käänny selältä masulleen asti. Molemmille kyljilleen kyllä. Toissa viikolla oli 6kk neuvola ja siellä kun asiasta kysyin, niin vastaus oli, että eiköhän opi kääntymisen kohta. Ja että vauvan ollessa kyljellään, voidaan me avustaa hänet mahalleen, jos sitten keksisi tuon kääntymisen. Tuon kyljelleen kääntymisenkin vauva oppi 5,5kk iässä, ja sekin tapahtui ihan yhtäkkiä. Eiköhän vauva kohta asian keksi, muuten kehittynyt normaalisti, joten ei huolissamme olla.
Mutta olisi kiva kuulla muiden vanhempien kokemuksia, joiden vauvat ovat kääntyneet puolen vuoden iän jälkeen. Mitä sanoivat neuvolassa asiaan? Missä iässä vauva sitten keksi tuon kääntymisen? :)

4

977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittajaa

      Olisi vieläkin kiva kuulla kokemuksia teiltä muilta vanhemmilta, joilla vauvat ovat kääntyneet puolen vuoden iän jälkeen :) Meillä lähennellään 7kk ikää, eikä vieläkään käännytä.. En tiedä pitäisikö jo huolestua?

    • Kylläsesiitä

      Tuskin tarvitsee huolestua, mutta voisihan se olla hyvä käydä fysioterapeutin arvioissa. Lähinnä myös että saat itse varmuuden että kaikki on kunnossa.
      Kaikilla vauvoilla ei ole kiire tuon liikkumisen kanssa. Onko vauva enemmän tarkkailevaa tyyppiä?
      Tarttuuko molemmilla käsillä ja potkiiko molemmilla jaloilla? Kysyn lähinnä sen takia koska oma vauvani oli toispuoleinen, mikä hidasti liikkeelle lähtöä.

      Tiedän myös vauvan joka kääntyi 10 kk iässä, mutta käveli kuitenkin jo 1 v tietämillä, joten aika nopeasti sitten kaikki meni eteenpäin hitaasta alusta huolimatta.
      Kontausvsihe jäi yhteen kuukauteen, kun taas omani konttasi melkein 8 kk ennen kävelyä:)

      • aloittajaa

        Kyllä vauva aika tarkkaavainen on. Molemmilla käsillä tarttuu leluun ja vaihtelee lelua kädestä toiseen. Potkii myös molemmilla jaloilla. Masullaan ollessa yrittää hirveästi liikkua eteenpäin, muutamia kertoja ottanut ihan konttaus asennon. Jaloilla koettaa siis itseään liikuttaa eteenpäin, mutta ei ole keksinyt, että käsiäkin tarvitsisi apuna :) Masullaan ja selällään ollessaan liikkuu niin, että pyörii tavallaan ympyrää siinä lattialla.


      • älä huoli.
        aloittajaa kirjoitti:

        Kyllä vauva aika tarkkaavainen on. Molemmilla käsillä tarttuu leluun ja vaihtelee lelua kädestä toiseen. Potkii myös molemmilla jaloilla. Masullaan ollessa yrittää hirveästi liikkua eteenpäin, muutamia kertoja ottanut ihan konttaus asennon. Jaloilla koettaa siis itseään liikuttaa eteenpäin, mutta ei ole keksinyt, että käsiäkin tarvitsisi apuna :) Masullaan ja selällään ollessaan liikkuu niin, että pyörii tavallaan ympyrää siinä lattialla.

        Joillakin lapsilla jää jotkut kehitysvaiheet väliin ja siirrytään suoraan seuraavaan. Esim minä olen alkanut seisomaan 6kk iässä, mutta istuin vasta 9kk iässä (yleensä nämä menee ihan toisinpäin)

        Ystäväni lapsi ei koskaan kontannut.

        Sinun tilanteessasi en olisi huolissaan, koska kehitystä on tapahtunut kuitenkin muulla tapaa. Teidän vauva ei koe tarpeelliseksi kääntyä vielä :) hän kuitenkin jo treenaa konttaus asentoa ja se on hyvä merkki.

        Kyllä ne neuvolassa sitten puuttuu kun kokee sen tarpeelliseksi. Itellä on enemmänkin kuulopuheiden perusteella sellainen käsitys että neuvola puuttuu hieman liian nopeastikkin asioihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe