Itseni ilmaisu ja ystävystyminen

JenniDee

Olen 25-vuotias nainen ja kärsin aina välillä huonon itsetunnon tuomasta epävarmuudesta. Itseilmaisu on minulle vaikeaa, koska pelkään muiden mielipiteitä.

Pukeutuisin mielelläni räväkämmin, mutta toisinaan pelkään erottua massasta. Toisaalta hyvinä päivinä taas haluaisin kerrankin erottua, mutta tylsästi aloitettua pukeutumista on vaikea lähteä muuttamaan ilman muiden huomauttelua asiasta.

En myöskään uskalla kuunnella mieleistäni musiikkia julkisesti. Jopa poikaystäväni seurassa käännän joskus musiikin pois päältä.

Olen ystävällinen kaikille ja minusta kyllä pidetään, mutta epävarman jakson aikana saatan sulkeutua omiin oloihini. Sieltä nouseminen on aina vaikeaa.

Miten voisin tulla rohkeammaksi?

Olen 25-vuotias nainen. Kärsin pienenä koulukiusaamisesta. Teini- iässä olin räväkästi pukeutuva, mutta ujo, joten tiedän että jossain se voima piilee.

2

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • djeidjei

      Mä niin tunnen myötätuntoa sua kohtaan, vähän samantapaista ollut itsellänikin. Jos olen kahdenkesken jonkun kanssa, pystyn tosi hyvin ilmaisemaan mielipiteitäni, mutta heti kun on enemmän porukkaa (ja varsinkin vieraita ihmisiä), menen lukkoon ja multa tulee kaikenlaisia ympäripyöreitä vastauksia tai kommentteja. Varsinkin, jos on porukassa, jossa väitellään jostain asiasta, niin tää neiti pitää ajatuksensa ihan omana tietonaan.

      Tuossa pukeutumisasiassa haastaisin sua miettimään, että mikä olis pahinta mitä vois tapahtua, jos pistäisitkin jotain räväkämpää päälle. Tarkoitan, että aikuiset ihmiset ei (yleensä) rupea laukomaan mitään umpityhmiä kommentteja päin naamaa. Ja voiskohan sitä pukeutumista pikkuhiljaa hilata kohti räväkämpää tyyliä, että läheisetkin pääsis hommaan mukaan. Esim. yhdessä yössä tavallisesta pukeutujasta mustanpuhuvaksi goottihevariksi muuttuminen saattaa oikeutetustikin herättää läheisissä ihmetystä.

    • Hei JenniDee
      ja hienoa, että jaoit kokemuksesi. Kysyt, miten voisit tulla rohkeammaksi. Hei, se rohkeus on jo sinussa itsessäsi. Olet rohjennut analysoida toimintaasi ja nähdä itsesi sellaisena kuin olet. Luulen, että vähitellen uskallat paljastaa itseäsi myös muille.

      Ilmeisesti pukeutuminen ja musiikin kuuntelu ovat sinulle luontevia tapoja ilmaista itseäsi. Entä onko muita tapoja? Jollekin esimerkiksi kirjoittaminen tai jokin luova puuhastelu, maalaus tai askartelu, ovat oivallisia itseilmaisutapoja. Niitä ei aina tarvitse heti paljastaa toisille. Ajatteletko, että musiikin kuuntelu paljastaa sinusta jotain liikaa? Olen varma siitä, että sinussa on rohkeutta myös pukeutua räväkämmin, koska sitä toivot. Kirjoitat, että sinusta pidetään. Ehkä myös se antaa sinulle rohkeutta.

      Tsemppiä ja siunausta elämääsi :)

      Päivi-pappi Hämeestä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2850
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      111
      2096
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe