Onko pienoismallailu

1:1 harrastaja

perseestä vai onko siinä jotain kehittävää mukana?

Isot miehet liimailee muovinpaloja yhteen :D

10

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siisti siätyö

      Onko 1:1 harrastus ihan älytöntä? Isot miehet ropaa tallilla kaiket illat autoja tms. Ovat aina käsiltään ja naamaltaan rasvassa. Lisäksi kohtullisen arvokasta ja tilaa viepää, yrittää kerätä kymmeniä 1:1 harrasteita itselleen.

    • slkgjogjero

      Ei muovimallien rakentelu ole ainut tapa harrastaa pienoismalleja. Itseäni kun ei oikein huvita se "muovinpalasten toisiinsa liimailu" niin harrastan valmiita metallimalleja pääasiassa 1/43 mittakaavassa. Keräily, ihailu ja kuvaaminen on näissä se juttu.
      Täysikokoisia autoja ei varmasti voi kerätä niin paljon kuin pienoismalleja, lisäksi joka autosta rasitteena ajoneuvoverot, katsastukset, vakuutukset, ym. kulut joita ei lompakko kestä. Ei ole säilytystilojakaan.

      On mulla 1/1 autokin mutta se on ihan käyttökulkine, ei suurempaa harrastusta sen parissa, mitä nyt pesut ja vahaukset, takuuajan jälkeen saatan rueta öljyt vaihtamaan itse.

    • modellerboy10

      Voin sanoa että on hyvää vastapainoa kiireiselle työrytmille..Itse työskentelen kuljetusalalla ,joka on kovinkin aikataulutettu..Pienoismalleissa on se hyvä puoli että ne jos jää vähäksi aikaa hyllylle odottamaan ei ne sieltä ala huutelemaan...voi jatkaa sitten taas kun saa aikaa ja inspiraatiota...Samalla oppii myös kärsivällisyyttä,sommittelukykyä ja improvisointia....

      • Stepi

        Sinulla on hienoja ajatuksia, juuri samoin minäkin ajattelen, se on vastapainoa hektiselle oravanpyörälle. On hienoa kun voi keskittyä siihen tekeillä olevaan malliin, harea referenssimateriaalia kirjoista ja netistä, käyttää luovuutta ja testata sorminäppäryyttäkin. Lisäksi siihen voi sijoittaa rahaa resurssien mukaan, ei se niin kallista ole moneen muuhun harrastukseen nähden, eihän sitä mallia tehdä viikonlopussa, itselläni menee aina yli puoli vuotta yhtä mallia kohti, ja tarvikehankinnatkin jakaantuvat monelle mallille kunhan perusvehkeet on hankittu mm. maaliruisku ja kompressori ym. niin ne ovatkin kertainvestointeja. Maalit ja siveltimet kestävät ja riittävät moneen malliin.


    • Köyhä

      Jaa-a. Minulla on tilaa useammalle pienoismallille, muttei yhdellekään oikealle lentokoneelle.

      • Stepi

        Älä "Köyhä" sure, ajattele kuinka monta pienoismallia saat ostettua yhden oikean lentokoneen hinnalla, ja mihin hangaariin saisit oikean Tomcatin piilotettua, 1:48 mahtuu huomattavasti pienempään tilaan.


    • Stepi

      Niinpä liimailevat, mutta siinäpä se taito onkin miten ne liimaillaan ja viimeistellään, eipä tuo ruostekasojen entisöintikään niin kummoista ole, eikä halpaa ollenkaan jos laatua tehdään, sama se on molemmissa, ei halvalla saa hyvää jälkeä, painitaan vaan eri hintaluokissa, eikä ole katsastus- ja vero-ongelmia vaikka muuttelisikin. Tuolla periaatteellasi esim. postimerkkienkin keräily on typerää, maksaa tuhansia jostain pienestä paperinpalasta, mutta se on tärkeää sille joka alaa harrastaa. Kukin voi käyttää rahansa varojensa mukaan mikä kiinnostaa. Ilmeisesti omat sormesi eivät soveltuisikaan pienoismallien tekoon, se kun vaatii vähän hermojen hallintaa ja malttia kun osat ovat oleellisesti pienempiä kuin 1:1 esikuvissa.

    • arvo nousee

      Ainakin metallimalleissa näkyy arvo nousevan aikaa myöten, juuri vilkaisin mitä ebaylla pyydetään muutamista vuosia sitten hankkimistani 1/18 metalliautoista ja joidenkin pyyntihinta oli keskimäärin tuplat mitä itse maksoin niistä uutena aikanaan.
      Valmistus jo lopetettu ja rajallinen määrä valmistettu näitä malleja, vielä rajallisempi määrä jäljellä koska osalle autoista voi sattua onnettomuuksia, joku joutuu leikkiautoksi, toiset tuningin kohteeksi jne. joten alkuperäiskuntoisia on koko ajan yhä vähemmän jäljellä. Kymmenessä vuodessakin kerkeää tapahtua malliautoillekin vaikka mitä.

      • 4+20

        Ainahan sitä saa pyytää vaikka mitä.


      • arvo nousee
        4+20 kirjoitti:

        Ainahan sitä saa pyytää vaikka mitä.

        Kansainvälisillä markkinoilla kyllä ostajiakin riittää normaalien talouksien maista mutta ei kylläkään riistosuomessa jossa kellään ei ole rahaa ja ne harvat joilla on, ostavat ulkomailta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe