Limakalvot hajalla joka yhdynnän jälkeen?

ehats

Onko jollakin kokemusta tälläisestä ongelmasta? Joskus puolisen vuotta sitten huomasin että yhdynnän jälkeen on välillä paikat turvoksissa ja kirvelee. Nykyään se on joka yhdynnän jälkeen, tuntuu että limakalvot rikkoutuvat. Ehkäisypillereitä ja kumia emme käytä, seksi ei ole mitenkään erityisen kovaa, 1-3 kertaa viikossa. Vaihdevuodetkaan ei pitäisi olla vielä, kun ikää 23 v. Saman miehen kanssa oltu 4 v yhdessä.

4

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain infoa

      Kannattaa tarkastuttaa kilpirauhasen toiminta ja otattaa perusverkokeet.Mutta joskus vaan paikat on hellänä. Älä käytä voimakkaita saippuapesuja koska ne kuivattavat limakalvoja myös. Voit ostaa apteekista myös liukastinvoidetta,Bepathenia tai käyttää kookosöljyä(jos ette ole allegisia sille!) .Apteekista saa myös Pausanol-voidetta ja voisit sitä kokeilla kuuriluonteisesti limakalvojen vahvistamiseen.Siinä on estrogeenia.Mutta jos sinulla on estrogeenin käytölel jokin este kuten sairasettu veritulppa(rintasyöpä) niin sitten ei sitä voi käyttää.

    • voidetta voidetta

      Ottakaa ihmeessä liukuvoide käyttöön.

      Bebanthen hoitaa, mutta voisit käyttää myös ihan perusöljyä kuten Ceridalia. C käy myös liukuvoiteeksi.

    • Pauliina4

      Mulla oli samaa ongelmaa,niin kauan että jo totuin siihen...sitten se paheni,ja tuli pistelyä ja kutinaa ulkosynnyttimiin.Todettiin valkojäkälä-niminen ihosairaus,johon määrättiin vahvaa kortisonivoidetta kuureittain,ja gynegologi meinasi etttä jatkossakin repeilee,mutta repeily loppui siihen!Tilasin myös otsonoitua oliiviöljyä,jota käytän vuoroviikkoina kortisonivoiteen kanssa.Eli hyvä voitelu on kaiken a ja o.Olen ajatellut että tuo valkojäkälä teki tuloaan parikymmentä vuotta,autoimmuunisairaushan se on.Iholiiton sivuilla on siitä hyvä ketju.Ilmenee myös nuorilla.

    • Oireilut kokenut

      Harvinaisin sairaus ei ole todennäköisin. Eli todennäköisin vaihtoehto on se yleisin. Nuoruuskin tukee sitä vaihtoehtoa, ettet kärsi vaihdevuosioireista tms. Kuulostaa kovin hiivan tai bakteerivaginoosin aiheuttamalta limakalvojen häiriötilalta. Allergiat ja yliherkkyydetkin voivat oireilla alapäässä (oletko atoopikko)?

      Kannattaisihan tuo hoitaa pois. Voit kysellä ensin apteekista tai terveydenhoitajalta hoitovaihtoehtoja, mutta jollei toimivaa löydy, niin lääkäriin sitten. Sitä suuremmalla syyllä, mikäli tarkoitus on saada aikaan lapsi. Tulehdukset eivät ole hyväksi odottaessa. Sen verran lohdutuksen sanaa, että ikävätkin pitkäaikaiset limakalvo-oireet on mahdollista saada kuriin. Sperman pH eroaa emättimen happamuudesta, mikä saatta vielä lisätä oireilua. Eli kondomin käyttö vähentää muidenkin emätintulehdusten kuin sukupuolitautien riskiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe