Lapset isovanhempien kanssa lomalle

äiti369258

En ole mummi, mutta kysäisen nyt kuitenkin täältä jos jollain tietoa minne kannattaisi "lähettää" alakouluikäiset lapsemme (tyttö 8v poika 11v) ja virkeät isovanhemmat kesälomalle? Missä itse olette olleet lastenlasten kanssa? Kesäkuun ensimmäisestä viikosta kysymys ja ei nyt ole etsinnässä mikään ulkomaankohde vaan jotain kivaa kotimaan rajojen sisäpuolella...niin että kaikilla olisi mukavaa! Mökkilomaa mietitty jonnekin päin Suomea, mutta minne? Saisi olla jotain aktiviteettiäkin tarjolla lähistöllä kun ei välttämättä meidän lapset viihdy koko viikkoa pelkästään mökkeillen.

18

1145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota vastuu

      Meinaatko,että kersat isovanhemmille lomahoitoon ja sinä ja iskä häivytte omille teillenne. Eiköhän tuo lomajärjestely ole ihan teidän vastuullanne, älkää isovanhempia tuollaisella kiusatko.

    • ei jaksa

      Mitäpä jos menisitte itse lasten kanssa lomalle ja antaisitte isovanhempien lomailla keskenään?

    • 1503äiti

      Älä pelästy, tällä palstalla on aina noita riivinrautoja, joiden elämän päätehtävä näyttää olevan paheksua lähes kaikkea ja kaikkia sekä väärinymmärtää jokainen asia, jota joku äiti kyselee. Halutaan puhkua sen asian kimpussa että äidit eivät haluaisi viettää aikaansa lastensa kanssa.

      Mä luulen, että lapsenlapsilla ja isovanhemmilla voisi olla kivaa maatilamajoituksessa. Itse olin lapsineni monta kertaa Merikarvialla, mutta en tiedä onko tätä paikkaa enää olemassa. Varmaankin löytyy jokin vaihtoehto tälle. Merikarvialla oli eläimiä, kanoottiretkiä, kaikenlaista ohjelmaa lapsille sekä vanhemmille. Majoitus joko päätalossa tai mökissä. Tsekkaile noita maatilamajoituksia, jos tuntuu sopivalta. Ehkä kannattaa ottaa lähempää jotain kaupunkia, jos vaikka sattuu huonot ilmat. Pääsee vaikka leffaan tai jonnekin huvipuistoon. Suoraan sanoen itsekin pitkästyin maaseudulla, mutta penskoilla oli kivaa. Kirjat mukaan!

    • äiti369258

      Huokaus...Olisin kaivannut muiden kokemuksia, en arvailuja taustoista. Emme kai ole ainoa perhe Suomessa jolla on hyvät, lämpimät välit isovanhempiin ja isovanhemmat haluavat viettää aikaa lastenlastensa kanssa nyt kun heillä on siihen aikaa??? Ja ei, emme ole häipymässä minnekään sillä aikaa (muualle kuin töihin) ja kyllä, lomailemme yhdessä lasten kanssa heti kun juhannukselta lomalle pääsemme. Isovanhempien ehdotus oli tämä loma, mutta me vanhemmat olemme tietysti valmiita osallistumaan kuluihin jos mummolaa kauemmaksi loma suuntautuu. Olisi ollut mukava kuulla muiden kokemuksista, ei muuta.

    • äiti369258

      Kiitos sinulle 1503äiti :) Juurikin tuon tyyppisiä vaihtoehtoja olen yrittänyt etsiä, että olisi jotain touhuakin tarjolla valmiina, ei tarvitsisi isovanhempienkaan keksimällä keksiä tekemistä. Tutkailen tuon Merikarvian mitä sieltä löytyisi! Lisääkin ehdotuksia otetaan vastaan :)

      • KVG-äiti :)

        Luulen, että selviäisit etsinnästä paremmin illman keskustelupalstaa. Itse toimin aina suurinpiirtein tähän tapaan:

        Mieti kuinka kauas isovanhemmat ovat valmiita lastenlasten kanssa matkustamaan ja tämän jälkeen googlettelet alueen (läänin?) vaihtoehtoja. Voisit myös ottaa yhteyttä alueen matkailupalveluihin ja mahdollisesti pyytää esitteitä.

        Liikumme perheenä aika paljon kotimaassa ja ulkomailla ja käymme mm. matkailumessuilla. Esitteitä tulee haalittua isot kasat, joista kotona perkaamme "huonot" pois.

        Luulen että miettimällä hyviä hakusanoja pärjäät jo pelkastään googlen kanssa paremmin, kuin kysymällä neuvoja täältä. Itse testailin juuri, että löytyykö alueemme matkailukohteet hakukoneelta ja kyllä se löytää. Ne jotka eivät löydy, eivät ehkä aina ole edes tutustumisen arvoisia. Nykypäivänä jokainen yrittäjä tietää, miten tärkeää on tehdä yritykselle hyvät kotisivut.


    • matkaan matkaan

      Jos ja kun me isovanhemmat lähdemme reissuun lastenlasten kanssa, niin heidän vanhempansa eivät matkakohdetta valitse, eivätkö matkan järjestelyitä hoida. Me isovanhemmat valitsemme kohteen ja hoidamme kaikki järjestelyt. Vanhemmat hoitavat sitten omat matkansa kuinka haluavat.

      • KVG-äiti :)

        Juu, tottapa tuokin, että saattavat nämäkin isovanhemmat haluta itse päättää matkoistaan. Vaikka emmehän me tiedä, miten avuttomia matkakohteen valitsemisessa ja matkajärjestelyissä nämä kyseiset isovanhemmat ovat. Tosin tuolloin voisi kyllä harkita kannattaako heidän matkaansa lapsia laittaa....


    • Kuka neuvoo?

      Eikö isovanhemmilla ole omaa mielipidettä? Pitääkö teidän tällainen asia hoitaa?
      Jos heillä ei ole kykyä valita itselleen sopiva lomakohde, kuinka he pystyisivät huolehtimaan jälkikasvustanne, jos jonnekin uskaltautuisivat?

      • Maijaleila

        Kukahan on nyt neuvomassa???? Joku lempeä ja rakentava isoäiti tai -isä?
        Rauhoitu, riivinrauta. Jotkut perheet osaavat tehdä yhteistyötä. Kaikki isovanhemmat eivät ole peukalo keskellä kämmentä eikä heitä tarvitse holhota. Harmillista, että sinulla saattaa olla toisenlaisia kokemuksia, kun tällaisia epäilet.

        Mene muualle vittuilemaan tai laita edes nimesi näkyviin.


      • muumuumuu
        Maijaleila kirjoitti:

        Kukahan on nyt neuvomassa???? Joku lempeä ja rakentava isoäiti tai -isä?
        Rauhoitu, riivinrauta. Jotkut perheet osaavat tehdä yhteistyötä. Kaikki isovanhemmat eivät ole peukalo keskellä kämmentä eikä heitä tarvitse holhota. Harmillista, että sinulla saattaa olla toisenlaisia kokemuksia, kun tällaisia epäilet.

        Mene muualle vittuilemaan tai laita edes nimesi näkyviin.

        Tuo on kyllä ihan kiva tuo Merikarvian paikka, Koivuniemen Herra nimeltään, eri sit viihtyykö noin isot lapset siellä viikkoa..? Onhan toki Pori n. 55km päässä ja siellä esim. Kirjuriluodossa PelleHermannin puisto, Yyteri, elokuvateatteri, luontotalo Arkkk ym tekemistä.


      • 1503äiti
        muumuumuu kirjoitti:

        Tuo on kyllä ihan kiva tuo Merikarvian paikka, Koivuniemen Herra nimeltään, eri sit viihtyykö noin isot lapset siellä viikkoa..? Onhan toki Pori n. 55km päässä ja siellä esim. Kirjuriluodossa PelleHermannin puisto, Yyteri, elokuvateatteri, luontotalo Arkkk ym tekemistä.

        Joo Koivuniemen Herra sen paikan nimi olikin! Riippuu lapsista viihtyvätkö. Ainakin abt 10 vuotta sitten siellä oli ihan hirveästi kaikenlaista järjestyttyä ohjelmaa lapsille ja aikuisillekin. En tiedä tilannetta nyt, mutta suosittelen.

        Olin lasteni kanssa muistaakseni kolmena kesänä eikä tarvinnut peukaloitaan pyöritellä. Esim. varhain aamulla abt klo 5-6 lapset saivat halutessaan lähteä opastetulle linturetkelle, navetan ylisillä saivat hyppiä heinissä niin paljon kuin halusivat jos oli sateista yms. Talon isäntäväki järkkäsi "seikkailuretkiä" sinne tänne.

        Vohvelinpaistoiltakin oli paikan "ravintolassa" ,jonka nimi muuten oli Landepaukku.

        www.koivuniemenherra.fi

        Ja tosiaan, eläimiä sai hoitaa jos halusi ja isäntäväki oli myös oikein mukava ja idearikas pariskunta.

        Kopioin tähän esimerkin, jossa siis 3 vrk:n loman pätkä:

        Ajankohta:

        - Alkaen ti 24.6. - su 3.8. asti
        - Tulopäiv� tiistai (aluehuolto maanantaisin)


        Ohjelmapaketti sisältää:

        3vrk:n lomapaketti (ti-pe):
        ##meri-, joki-, melonta - tai souturetki
        ##nuotio- tai grilli-ilta
        ##lasten tempaus (teatteri-perinnehahmo tms.)
        ##päivittäin päivällinen päätalon noutopöydässä (tai erikoisruokailu tulien äärellä tai grillaillen pellon laavulla)
        ##kertaalleen oman perheen savusauna- ja kylpypaljuvuoro
        ##vapaa käyttöoikeus soutuvene, kanootti (sekä liivit)
        ##saunamahdollisuus joka päivä
        ##eläinten hoitoon osallistuminen päivittäin
        ##lapsille oma hoitoeläin
        ##iltatarina riihen tarinapaikassa

        Ks. myös 4vrk:n lomasen "lomalupaukset" , ks. lisävrk:n hinnasto

        Suosittelen! En usko että hyvä konsepti olisi 10 vuodessa mennyt aivan pilalle.

        PEEÄSSÄNÄ! Olen tasan samaa mieltä kuin "suksikuuseen" tuosta tulikiven syöksemisestä. Menisivät nyt mummot ihan muualle paheksumaan ja käsittämään väärin kaiken. On olemassa myös aivan normaaleja perheitä ja isovanhempia, kaikki ei niissä tapahdu syyttelemisen ja sysäämisen ja taistelun voimalla. Asioista voidaan sopia kaikkia osapuolia tyydyttävästi eikä tarvitse tapella.
        Suoraan sanoen - menkööt helvettiin nuo tädit, jotka ovat sitä VASTUUTA aina kailottamassa täällä.


    • mummeli

      Miten olisi kesäleiri? Nykyään tarjolla perheleirejä jonne mummot/papat voivat lähteä lasten kanssa. Katso Sinisen Helmen kesäleiri Kiuruvedellä www.sininenhelmi.fi ja googlaamalla löytyy varmasti lisää leirejä!

    • suksikuuseen

      Haluaisin sanoa myös tähän mielipiteeni, joka on että:

      MIKSI sieltä pitää joku hoopo ihminen ruveta syöksemään tulta ja muuta, jos joku uskaltautuu kirjoittamaan, että isovanhemmat menevät lastenlasten kanssa lomalle??? Mikä ihmeen paha asia sen on?

      Kuka pystyy pitämään lomaa putkeen viikkotolkulla, jos on työssäkäyvä ihminen? Yksin kotiinko ne lapset pitää jättää? Sehän on taivahan onni, jos perheellä on käytettävissä pirteät isovanhemmat, jotka MIELELLÄNSÄ menevät lomalle lasten kanssa.

      Myös minä vietin lomiani isovanhempien luona. Ihanaa oli.

      Yh, kun olen KYLLÄSTYNYT näihin syyttelijöihin, menkää muualle levittämään sitä negatiivisuuttanne.

      Itsekin kurkkasin tänne mielenkiinnosta, kun asun ulkomailla. Ajattelin että hyviä vinkkejä lomailuun Suomessa. Niin ei. Pitihän siellä olla ÄITI NRO 1 kailottamassa kuinka itsekkäitä vanhemmat ovat ja varmaan menevät omalle lomalle. Haistaka kuulkaas huilu.

      Komppaan myös KVG-äitiä, varmaan googlesta löytyy mahdollisuuksia. Täältä näköjään saa vain lokaa niskaansa.

      Ja kyllä minäkin olen puolisoni kanssa työssäkäyvä ja kesäloma täällä on 6,5 viikkoa. Eka viikko leirillä, toka viikko anoppi tulee, 3-5 viikot lasten kanssa yhdessä Suomessa. Kuudes viikko toivottavasti puoliso saa vielä lomaa, muuten pitää pyytää ystäviä jeesaamaan. Ja ne 2 päivää 7. viikolla pitää myös pyytää ystäviltä apua. Lapset 7 ja 10.

      Enempää lomaa en saa ja yksin kotiin en jätä.

    • avsf

      Mielenkiinosta googletin Isovanhemmat ja lapset -leiri. Todella kaikenlaista tarjolla, mutta ei välttä osu aloittajan aikatauluun. Mutta muuten mielenkiintoista lukea noita esim. urheiluopistojen leirejä tai järjestöjen leirejä.

    • lfklköl

      On tosin kiva jos vanhemmat itse haluavat laittaa lapsensa mummin ja papan kanssa reissuun. Meillä on tilanne ollut toisenlainen: meidän mummi ja pappa on ihan jo lastemme ollessa 1v ja 3v tahtoneet reissuun mukaan lapsiamme. Me emme vanhempina luvanneet koska ovat meidän mielestämme aivan liian pieniä lähtemään isovanhempien mukaan. Ja sitä paitsi haluamme itse kuljettaa lapsiamme lomalla.. No tästä rakkaat isovanhemmat vetivät herneen nenään ja SUUTTUIVAT. He haukkuivat meidät yms. Tuli iso riita!! En voi käsittää, heillä ei minun tietääkseni ole oikeutta tämmösestä suuttua. Nyt kun lapsemme ovat kasvaneet, ei huvita vieläkään antaa heille matkaan, vieläkin ottaa kupoliin heidän asenne!!!!

      • syy kuin syy kelpaa

        Niin ja jos eivät olisi halunneet missään nimessä lapsianne reissuun tai muuallekaan olisit vetäissyt herneet siitäkin.... aina se syy löytyy kunhan tahtoa on.


    • kuuukkojakinon

      Miten olisi vaikka kuuhun.
      Sanovat että se maksaa.
      En usko ja ainakin lapset
      nauttisivat, kun ei ole
      kuin tyhyyttä joka puolella.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe