sairaanhoitajaksi vanhoilla päivillä??

Kaarin41

Kokemuksia/vinkkejä/neuvoja ottaisin mielelläni vastaan. Olen jo yli 40 vee, sosiaalialan oppilaitoksesta valmistunut yo-päivähoitajaksi v 1991. Olen työskennellyt päiväkodissa yli 20 vuotta, mutta sitä työtä en halua tehdä isona...Haaveenani olisi opiskella sairaanhoitajaksi.
Onko vaikeaa päästä opiskelemaan, onko opiskelu haastavaa? Asun Mikkelissä. Täälläpäin olisikin mukavaa opiskella mutta perheemme joutunee muuttamaan miehen työn perään pääkaupunkiseudulle. Missä siellä voi aikuisopiskella sairaanhoitajaksi?

Iso muutos jo koko muutto pois kotiseudulta. Lapsille uudet koulut ja päiväkodit. Siinä jo ressiä kerrakseen, mutta niin viehättäisi opiskelu...Kannustakaa miuta jookosta?

3

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohta valmis yamk

      No minäpä kannustan. Pk-seudulla voit opiskella ainakin Metropoliassa, Laureassa ja Diakissa. Seuraava haku on syksyllä, nyt kesällä voi tehdä valmiiksi vähän avoimen amk:n opintoja, ainakin FUAS-kouluilla on kesäopintoja. Niistä saa haussa pisteitä.

      Jos et käy samalla töissä niin voit opiskella nuorisopuolellakin, päiväopetuksessa. Monet aikuisopiskelijat kehuu Laureaa, koska opiskelua voi halutessaan nopeuttaa niin että ottaa opintojaksoja Laurean eri toimipisteistä sekä HAMKista ja LAMKista FUAS-yhteistyön kautta. Laureassa ja Diakissa voi tehdä myös enemmän verkko-opintoja, koska ne ovat mukana virtuaaliamk-yhteistyössä.

      Olen tehnyt sairaanhoitajan amk-tutkinnon Metropoliaan ja nyt teen yamk-tutkintoa Laureaan. Minulle ja monelle tuntemalleni kaverille Laurea on sopinut paremmin mutta ei Metropoliakaan varsinaisesti huono paikka ollut, vaikka oli opetusmenetelmiltään vanhanaikainen ja koulumaisen joustamaton. Meidän ryhmissä on ollut monia 40-50 vuotiaita.

    • iuuiuiuio

      Itse saman ikäinen ja haen ensi vuonna lääkikseen.

    • tsemiähei

      Kannustetaan, ehdottomasti!
      Vielä kun sulla on jo ennestään alan koulutusta, eli et hyppää täysin tuntemattomaan vaan tiedät jo alasta... etkä todellakaan ole vanha vielä, viisikymppisiäkin on nykyään paljon uutta alaa opiskelemassa.

      PK seudulla on enemmänkin valinnanvaraa opiskelun suhteen, jos joka tapauksessa joutuu muuttamaan. On niin korkeakoulut kuin diakonissaopisto. Kannattaa kysellä vaikka työkkäristä, voi päästä myös johonkin valmentaviin opintoihin joihin saa työllistymistukea, eikä tarvi mennä päiväopiskeluun nuorten kanssa. Mutta valinnanvaraa siis on tuolla Stadin suunnalla, ja tuolla alalla kaivataan osaamista...
      Opiskelu on varmasti haastavaa, mutta ei ollenkaan mahdotonta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe