Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koivuallergia + hengen ahdistus

tukkohinen...

Heips!

Millaisia lääkkeitä käytätte näin siitepölyaikana ja kuinka paha allergia teillä on?

Itselläni on paha koivuallerigia ja tänäänkin vietin päivystyksessä nelisen tuntia hengitysvaikeuksien vuoksi. Lääkäri oli virolainen eikä puhunut/ ymmärtänyt suomea kovin hyvin. Asiat sai korjata miljoonaan kertaa, että ne tulivat edes jokseenkin oikein. Kolmen tunnin odottelun jälkeen sain avaavaa lääkettä joka auttoi.

Minulle on määrätty joskus ala-asteella ventoline diksus 200mikrogrammaa inhalaatio jauhe. Nyt se ei ole auttanut enään kuin ihan vähän aikaa. Tänään kysyin päivystävältä lääkäriltä jotakin muuta avaavaa lääkettä, mutta hän ei osannut sanoa mitään. Kuulemma pitäisi varata uusi aika ja keskustella asiasta, koska hän ei pysty määräämään yhtä lääkettä jonka hän mainitsi. Allergialääkkeenä käytän telfastia ja lomudal silmätippoja.

Käytättekö te jotakin avaavaa lääkkeitä, jotka auttavat ja miten saitte ne? Omat hengitysvaikeudet ovat pahoja ja häiritseviä, ne eivät ole/liity paniikkihäiriöön/kohtaukseen. Tuntuu ettei saisi happea tarpeeksi ja kuulostaa aivan kuin huokailisin koko ajan, koska joudun vetämään syvään henkeä. Myös limaa nousee kun kävelee ulkosalla, myöskin yskää esiintyy ja se on limaista.

Kiitos paljon jos vaivauduitte lukemaan ja vielä suurempi kiitos jos vastaatte!:) huomena soittoa oman tk.seen ja mahdollisia vapaita lääkäriaikoja kyselemään........

7

1743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei maksa mitään

      Mittään en oo huomannu :)

      Minun allergiani!


      Synnyin vuonna 1968. Lapsuudessani syötiin paljon leipää sekä muita viljatuotteita ja juotiin maitoa, kun juuri muuta ruokaa ei ollut. Nälkä ja anemia oli ainainen "vieraani".

      Olen lapsesta asti saanut banaanista allergisia oireita (kovaa vatsakipua ja turvotusta).

      n. 15 vuotiaana alkoi päänahkani hilseilemään, kutiamaan ja kiilto lähti. Kokeilin kaikkea mahdollista shampoota ja 10 vuoden etsinnän jälkeen Bio sarja oli sopiva, kun käytti sarjan 4 erilaista shampoota vuorotellen eli joka pesukerralla oli eri shampoo.

      Lisäksi kokeilin kaikenlaista lisäravinnetta hiuksiini esim. piimaxia, mutta ei kyllä auttanut.

      23 vuotiaana diagnosoitiin laktoosi-intoleranssi.

      n. 30 vuotiaana aloin saamaan allergisia oireita koivun ja lepän siitepölystä, johon söin antihistamiinia vuosia. Sain oireita myös punaisesta paprikasta ja currysta, joten niiden syöminen piti lopettaa. Lisäksi sain allergisia oireita jostain ulkopuolisesta, joka hävisi kun tuli pakkanen ja lumi. Alkoi taas heti lumien sulattua. Söin vuosia antihistamiinia lähes läpi vuoden.

      Lisäksi kärsin aina ummetuksesta, kovasta vatsasta sekä ilmavaivoista, vaikka söin pääasiassa täysjyvää ja/tai 100% ruisleipää. Viimeiset vuodet söin ainoastaan luomua ja juureen tehtyä hapanruisleipää, mutta ummetus ja ilmavaivat vain jatkuivat.

      Illat kuluivatkin vuosikymmeniä kotona sisällä piereskellen. Mihinkään ei koskaan iltaisin voinut mennä. Onneksi aviomiehenikin kärsi samoista vaivoista, niin piereskeltiin kilpaa kaiket illat vuodesta 2000 lähtien, kun tavattiin.

      Vuonna 2009 luin Tiede-lehden keskustelupalstan D-vitamiiniketjua ja aloin syömään D-vitamiinia 100µg/vrk syyskuun alusta toukokuun loppuun, koska kesällä olen keskipäivällä auringossa nahka paljaana. Tämä helpotti siitepölyallergiaa jonkun verran, mutta jouduin silti syömään antihistamiinia lähes vuoden ympäri. Lukuisia muita positiivista asioita huomasin koko kropassani tästä D-vitamiinin riittävästä saannista, joka on myös verikokeella varmistettu (113 nmol/l).

      Luin vuonna 2011 Lääkäri Antti Heikkilän blogista viljojen mahdollisista haitoista ja hän kertoi niistä myös televisiossa Studio55-ohjelmassa. Syksyllä 2011 jätin viljat ruokavaliosta ja korvasin ne kasviksilla, vihanneksilla, juureksilla, pähkinöillä, hedelmillä ja marjoilla. Toki söin näitä ruokia viljojen kanssakin.

      Keväällä 2012 ja 2013 ja 2014 ei tullut mitään oireita siitepölystä.

      Myös päänahan kutina, hilseily ja kiillottomuus loppui ja voin pestä hiukseni millä tahansa parin euron marketin shampoolla kuukausitolkulla. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää (parturi kertoi hiuksieni uuskasvusta) ja huomasin sen lopulta itsekkin, kun hiukset ovat paksummat kuin koskaan ennen.

      Myös kaikki ruoka-aineallergiat, masennus, suolistovaivat (ummetus, kova vatsa sekä ilmavaivat), verensokerin jatkuvat heittelyt, anemia, jatkuva nälkä ja heikotus poistuivat viljojen myötä. Näihin lääkärit kyllä määräsivät kaikenlaisia lääkkeitä. Ja löytyy multa ne lähes kaikilla muillakin olevat peräpukamat, vuosien kovasta vatsasta kärsineen pakolliset jäljet.

      Myös mieheni suolisto- ja iho-oireet katosivat sekä verensokerin heittelyt, hänen luopuessaan viljoista.

      Mitään allergiaa viljoille ei testien mukaan kummallakaan ole, joka selittäisi nämä ongelmat (keliakia, vilja-allergia).


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Saa kokeilla.

      • (Aloittaja)

        Kiitos paljon neuvoista. :)
        Minä syön vuoden ympäri D-vitamiinia ja multitabseja. Leipää, puuroa ym. muita viljatuotteita en juurikaan syö, koska en ole ikinä niitä oppinut syömään. Ruokavalio muutenkin hieman niukka ja yksipuolinen, vuosi sitten todettu syömishäiriö (anorektinen) joten ruokailussa on paljon parantamisen varaa. Lääkärin sain ihme kyllä ensiviikon loppupuolelle äsken kun soittelin oman kunnan terveyskeskukseen.


    • cho-

      Itselläni on usein riittänyt iha vain zyrtec ja nenäliinap aketti, mutta viime vuosien aikana olen joutunut käymään miekkosen lääkeillä. Hänkin allergikko ja lisäksi astmaatikko. Ataraxia otan silloin tällöin jos tuntuu ettei tavallinen antihistamiinin auta ja miehen astmalääkkeitä hengenahdistukseen (seretide diskus (liila) ja aeromir) joka tulee usein iltaisin tai yöllä, lähinnä siis nukkumisen avuksi.

      Lääkäriin varmaan tarvitsisi itsekin mennä, että ei aina tarttis miehen lääkkeitä loppuun käyttää :D joskus aikoinaan lääkäri on määrännyt jotain diskusta (vihreä) avaavaksi, mutta muistaakseni siitä ei juurikaan hyötyä ollut ja joutui usein ottamaan liikaa annoksia.

    • henna3

      tukkohinen....

      Tk:sta kannattaa pyytää päästä keuhkopuhallustesteihin, jotta astma saadaan poissuljettua tai jos sellainen on, niin saisit siihen hoitavan astmasuihkeen.

      Astmasta löydät tietoa mm. Allergia- ja astmaliiton sivuilta http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/astma/astman-oireet-ja-aiheuttajat/ .

      Kannattaa käydä lukemassa "todella paha koivuallergia" viestiketju ja siellä mun nimimerkin kirjoitus allergia lääkityksestä ja siitepölyn siedätyshoidosta.

      Yksi hyvä lääke allergiaan ja hengenahdistukseen on Singulair tabletti. Minulla on myös se käytössä allergiseen astmaan.

    • Joppelis

      Moi
      Itselläni on vaikea heinänuha ja muutenkin olen ruoka-aine allerginen. Huomasin talvella, että acetium poistaa ruoka-aineallergian oireet ja nyt heinänuhakauden alkaessa olen ottanut acetiumin aamulla ja illalla ja olen täysin oireeton. Kokeilkaa ihmeessä ja kertokaa omat kommenttinne.

      Acetiumia saa apteekista ilman reseptiä, se on luonnon aminohappo, joka estää histamiinin vapautumista. Tuotetta ei ole vielä tutkittu allergiaan, mutta tutkimussuunnitelma asiasta on kun on havaittu kyseinen ominaisuus. Tuotteella ei ole sivuvaikutuksia.

      Kuulostaa mainospuheelta, mutta haluaisin kuulla muidenkin kokemuksia.

    • Ärsyttävää...

      Mulla on ollu koivun siitepöly allergia ja tänä vuonna se oli pahimmillaan kun nuha oli pari kuukautta putkeen, limaa kurkussa, silmät kutisi ihan koko ajan ja silmät myös kovin punaiset. Minulla oli myös välillä vaikeeta hengittää ja oli tarvetta haukotella ihan koko ajan mikä oli todella ärsyttävää(sama juttu vieläkin). Itse syön lääkkeitä mutta en ikävä kyllä muista sen nimeä mutt edes se ei auttanut tänä vuonna. Tässä siis mun kokemukset.

    • allergikko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe