ihmetellen

ei äiti

Miksi ihmeessä jo vauva pannaan omaan huoneeseensa, yksin, eristykseen., kuin jänis poikasensa. Ei mikään kädellinen jätä poikastaan yksin, vaan kanniskelee sit mukanaan kunnes penikka ottaa itse etäisyyttä? Siis miksi imeväisikäiset erotetaan emostaan

10

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyrsz

      No enpäs tunne tässä omassa ystäväpiirissäni yhtään perhettä, jossa vauva olisi laitettu omaan huoneeseen ihan pienenä. Taitaa olla amerikkalaista hömpötystä.

    • jebbis

      Mä tunnen parikin. Eivät kuulemma saa äidit nukkuttua kun vauva unissaan tuhisee ja kääntyilee pinniksessä. Viereen ei halua opettaa tai osaa nukkua kun pelkäävät liiskaavansa.. Toisessa parissa mies lääkäri ja toisessa nainen lakimies.

      Minä taas en osaisi nukkua jos vauva olisi omassa huoneessaan enkä kuulisi toisen hengitystä.

    • kolmen äiti

      Kukin toimikoon niin kuin itselle parhaiten sopii, molemmissa tapauksissa vauvat voivat hyvin. Toiset vanhemmat ovat niin herkkäunisia että heräävät pieneenkin tuhinaan samassa huoneessa ja toisaalta tarvittaessa myös itkuun toisessa huoneessa. Yleensä eri huoneessa nukkuva vauva alkaa nukkua kokonaisia öitä aikaisemmin, kun sitä ei nosteta sängystä jokaisesta kitinästä.

      Jos kaikkeen kitinään reagoidaan herkästi, vauva myös oppii sillä konstilla vaatimaan seuraa koko ajan ja hätääntyy jos ei hoitaja tulekaan heti. Omaan huoneeseen oppinut vauva on tyytyväinen myös omissa oloissaan ja jää helpommin nukkumaan iltaisin. Läheisyytä ja hellyyttä voi lapselle antaa riittävästi, vaikka ei koko ajan olisikaan vieressä.

      • Hooppi

        Samassa huoneessa nukkuminen ei tarkoita, että lapsen jokaiseen inahdukseen reagoitaisiin. Et voi myöskään vetää yhtäläisyysmerkkejä siihen, että omassa huoneessa nukkuva vauva viihtyisi hyvin omissa oloissaan.

        Ja oma mielipiteeni: vauvan ei tarvitsekaan viihtyä omissa oloissaan. Vauvalle on luonnollista kaivata läheisyyttä myös öisin. Aivan yhtä luonnollista on, että vauva nukkuu hyvin omassa huoneessaan. Vauvat ovat omia persooniaan ja yksilöitään alusta lähtien ja tarpeetkin vaihtelevat yksilöllisesti: myös läheisyydentarve. Itsekseen viihtyminen tulee itsekseen kasvun mukana, ei sitä tarvitse vauvalle alkaa opettamaan.


    • merkitystä..

      Suurin kysymys tässä on se että minkäisiä vauvoja tarkoitat? Vastasyntyneellä ja vuoden ikäisellä on niin eri tarpeet

    • oma huone

      Meillä lapsi siirrettiin omaan huoneeseen 8kk iässä koska äiti ei osannut nukkua "ääntelevän" lapsen vieressä. Olisi pitänyt siirtää aikaisemmin koska lapsi alkoi tämän jälkeen nukkua kokonaisia yötä entisen 2h herätys 2h herätys jne. Me siis häirittiin toistemme unta.
      Nyt 4v lapsi ei vieläkään halua nukkua esim.vanhemman vieressä parisängyssä vaikka toinen vanhempi olisi pois kotoa vaan haluaa omaan huoneeseen.
      Näissä nukkumisjärjestelyissä vain kokeilun kautta löytyy se omalle perheelle paras tapa. Minä itse en ymmärrä perhepetiä yhtään, mutta jos joku haluaa nukuttaa lasta vieressä/välissä niin tehköön niin. Mitä sitten jos vanhemmat eivät olekaan kotona, nukkuuko lapsi sitten hoitajan vieressä?

      • Ongelmitta meni

        Minäpä vastaan tuohon viimeiseen kysymykseen: nukkuu. Lapsi on ollut yökylässä mummolassa ja nukkunut tuolloin mummon vieressä. Puolitoistavuotiaana siirtyi nukkumaan omaan sänkyynsä ilman mitään ongelmia, siihen asti halusi olla vieressä. Alle yksivuotiasta en edes yökylään laittaisi, enkä siitä vähän isompaakaan kovin usein, eli itse taas en ymmärrä ongelmaa. :)


    • ertgsrtg

      Itse olisin halunnut pystyä nukkua lapsen vieressä, koska se olisi ollut helpoin tapa hoitaa yöheräilyt MUTTA itse en pystynyt nukkumaan kummankaan lapsen kanssa koska olen tosi herkkäuninen, heräilin vähän väliä jokaiseen tuhahdukseen ja kärsin tosi pahasta unettomuudesta niin kauan kuin täysimetin ja lapset söi yöllä eli 6-7kk. Tämän jälkeen siirrettiin ihan oman jaksamisen vuoksi lapset vastakkaiseen lasten huoneeseen, olisin tullut hulluksi muuten unettomuuden takia! Helppo arvostella toisia jos itse ei kärsi unettomuudesta ja pystyy nukkumaan vauva kainalossa!

    • Sheldon Cooperko?

      Mitäs jos ei ihmeteltäisi ja arvosteltaisi toisten tapoja nukkua? Eikö tärkeintä ole, että perhe löytää mahdollisimman nopeasti tavan tai tyylin, jolla kaikki perheenjäsenet nukkuvat hyvin ja heräävät aamulla virkeinä?

      Olisikohan tämän avauksen vääntänyt ihminen jotenkin tunnevammainen, kun ei ymmärrä ja ihmettelee....ehkäpä hän on asperger, jonka mielestä vain yksi tapa on OIKEA ja hyväksyttävä ja muut ovat VÄÄRIÄ?

      • ei äiti

        Et tainnut lukea aloitusta kunnolla. Kirjoittaja ei ole äiti vaan tarkastelee asiaa biologiselta kannalta, kuten eläinten tarkkailija tekee.
        Kädelliset pitävät pentunsa vierihoidossa. Varsa kulkee emonsa mukana, kauris jättää vasan piiloon makaamaan muutamaksi päiväksi ja ottaa sitten mukaansa. Jänis piilottaa pennut yksitellen sinne tänne ja imettää niitä kerran vuorokaudessa. Kuutit ovat yksin kalliolla tai jäälautallaan, lajista riippuen, useat linnut muodostavat "lastentarhoja". Luonnossa on monia tapoja hoitaa jälkeläiset. Halusin vain saada selvyyden ihmisten keskimääräisestä tavasta valita jälkeläishoitonsa, sekä syyt siihen. Selväksi tuli, herkkäunisuus aiheittaa erotuksen. Onko kukaan tehnyt tutkimusta, miten missäkien iässä omaan huoneeseen majoitus vaikuttaa yksilön myöhempään kehitykseen, esim kykyyn nukkua melussa?
        Onko herkkäuniset itse nukkuneet eri huoneessa kuin vanhemmat, ja kuina nuorista?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe