ihmetellen

ei äiti

Miksi ihmeessä jo vauva pannaan omaan huoneeseensa, yksin, eristykseen., kuin jänis poikasensa. Ei mikään kädellinen jätä poikastaan yksin, vaan kanniskelee sit mukanaan kunnes penikka ottaa itse etäisyyttä? Siis miksi imeväisikäiset erotetaan emostaan

10

130

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kyrsz

   No enpäs tunne tässä omassa ystäväpiirissäni yhtään perhettä, jossa vauva olisi laitettu omaan huoneeseen ihan pienenä. Taitaa olla amerikkalaista hömpötystä.

  • jebbis

   Mä tunnen parikin. Eivät kuulemma saa äidit nukkuttua kun vauva unissaan tuhisee ja kääntyilee pinniksessä. Viereen ei halua opettaa tai osaa nukkua kun pelkäävät liiskaavansa.. Toisessa parissa mies lääkäri ja toisessa nainen lakimies.

   Minä taas en osaisi nukkua jos vauva olisi omassa huoneessaan enkä kuulisi toisen hengitystä.

  • kolmen äiti

   Kukin toimikoon niin kuin itselle parhaiten sopii, molemmissa tapauksissa vauvat voivat hyvin. Toiset vanhemmat ovat niin herkkäunisia että heräävät pieneenkin tuhinaan samassa huoneessa ja toisaalta tarvittaessa myös itkuun toisessa huoneessa. Yleensä eri huoneessa nukkuva vauva alkaa nukkua kokonaisia öitä aikaisemmin, kun sitä ei nosteta sängystä jokaisesta kitinästä.

   Jos kaikkeen kitinään reagoidaan herkästi, vauva myös oppii sillä konstilla vaatimaan seuraa koko ajan ja hätääntyy jos ei hoitaja tulekaan heti. Omaan huoneeseen oppinut vauva on tyytyväinen myös omissa oloissaan ja jää helpommin nukkumaan iltaisin. Läheisyytä ja hellyyttä voi lapselle antaa riittävästi, vaikka ei koko ajan olisikaan vieressä.

   • Hooppi

    Samassa huoneessa nukkuminen ei tarkoita, että lapsen jokaiseen inahdukseen reagoitaisiin. Et voi myöskään vetää yhtäläisyysmerkkejä siihen, että omassa huoneessa nukkuva vauva viihtyisi hyvin omissa oloissaan.

    Ja oma mielipiteeni: vauvan ei tarvitsekaan viihtyä omissa oloissaan. Vauvalle on luonnollista kaivata läheisyyttä myös öisin. Aivan yhtä luonnollista on, että vauva nukkuu hyvin omassa huoneessaan. Vauvat ovat omia persooniaan ja yksilöitään alusta lähtien ja tarpeetkin vaihtelevat yksilöllisesti: myös läheisyydentarve. Itsekseen viihtyminen tulee itsekseen kasvun mukana, ei sitä tarvitse vauvalle alkaa opettamaan.


  • merkitystä..

   Suurin kysymys tässä on se että minkäisiä vauvoja tarkoitat? Vastasyntyneellä ja vuoden ikäisellä on niin eri tarpeet

  • oma huone

   Meillä lapsi siirrettiin omaan huoneeseen 8kk iässä koska äiti ei osannut nukkua "ääntelevän" lapsen vieressä. Olisi pitänyt siirtää aikaisemmin koska lapsi alkoi tämän jälkeen nukkua kokonaisia yötä entisen 2h herätys 2h herätys jne. Me siis häirittiin toistemme unta.
   Nyt 4v lapsi ei vieläkään halua nukkua esim.vanhemman vieressä parisängyssä vaikka toinen vanhempi olisi pois kotoa vaan haluaa omaan huoneeseen.
   Näissä nukkumisjärjestelyissä vain kokeilun kautta löytyy se omalle perheelle paras tapa. Minä itse en ymmärrä perhepetiä yhtään, mutta jos joku haluaa nukuttaa lasta vieressä/välissä niin tehköön niin. Mitä sitten jos vanhemmat eivät olekaan kotona, nukkuuko lapsi sitten hoitajan vieressä?

   • Ongelmitta meni

    Minäpä vastaan tuohon viimeiseen kysymykseen: nukkuu. Lapsi on ollut yökylässä mummolassa ja nukkunut tuolloin mummon vieressä. Puolitoistavuotiaana siirtyi nukkumaan omaan sänkyynsä ilman mitään ongelmia, siihen asti halusi olla vieressä. Alle yksivuotiasta en edes yökylään laittaisi, enkä siitä vähän isompaakaan kovin usein, eli itse taas en ymmärrä ongelmaa. :)


  • ertgsrtg

   Itse olisin halunnut pystyä nukkua lapsen vieressä, koska se olisi ollut helpoin tapa hoitaa yöheräilyt MUTTA itse en pystynyt nukkumaan kummankaan lapsen kanssa koska olen tosi herkkäuninen, heräilin vähän väliä jokaiseen tuhahdukseen ja kärsin tosi pahasta unettomuudesta niin kauan kuin täysimetin ja lapset söi yöllä eli 6-7kk. Tämän jälkeen siirrettiin ihan oman jaksamisen vuoksi lapset vastakkaiseen lasten huoneeseen, olisin tullut hulluksi muuten unettomuuden takia! Helppo arvostella toisia jos itse ei kärsi unettomuudesta ja pystyy nukkumaan vauva kainalossa!

  • Sheldon Cooperko?

   Mitäs jos ei ihmeteltäisi ja arvosteltaisi toisten tapoja nukkua? Eikö tärkeintä ole, että perhe löytää mahdollisimman nopeasti tavan tai tyylin, jolla kaikki perheenjäsenet nukkuvat hyvin ja heräävät aamulla virkeinä?

   Olisikohan tämän avauksen vääntänyt ihminen jotenkin tunnevammainen, kun ei ymmärrä ja ihmettelee....ehkäpä hän on asperger, jonka mielestä vain yksi tapa on OIKEA ja hyväksyttävä ja muut ovat VÄÄRIÄ?

   • ei äiti

    Et tainnut lukea aloitusta kunnolla. Kirjoittaja ei ole äiti vaan tarkastelee asiaa biologiselta kannalta, kuten eläinten tarkkailija tekee.
    Kädelliset pitävät pentunsa vierihoidossa. Varsa kulkee emonsa mukana, kauris jättää vasan piiloon makaamaan muutamaksi päiväksi ja ottaa sitten mukaansa. Jänis piilottaa pennut yksitellen sinne tänne ja imettää niitä kerran vuorokaudessa. Kuutit ovat yksin kalliolla tai jäälautallaan, lajista riippuen, useat linnut muodostavat "lastentarhoja". Luonnossa on monia tapoja hoitaa jälkeläiset. Halusin vain saada selvyyden ihmisten keskimääräisestä tavasta valita jälkeläishoitonsa, sekä syyt siihen. Selväksi tuli, herkkäunisuus aiheittaa erotuksen. Onko kukaan tehnyt tutkimusta, miten missäkien iässä omaan huoneeseen majoitus vaikuttaa yksilön myöhempään kehitykseen, esim kykyyn nukkua melussa?
    Onko herkkäuniset itse nukkuneet eri huoneessa kuin vanhemmat, ja kuina nuorista?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   614
   5287
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   3134
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   1816
  4. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   278
   1746
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   111
   1317
  6. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   256
   1270
  7. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1206
  8. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1014
  9. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   880
  10. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   798
  Aihe