Kallenkatu 3, Karkkila

sev

Kerron tässä teille pienen tarinan, miten meille kävi kun teimme virheen ja vuokrasimme kyseisen asunnon. Muutimme asuntoon 18.9.2013. Asunto oli juuri remontoitu ja kaikki näytti hyvälle. Pientä jotain omituista hajua oli, mutta emme kiinnittäneet siihen enempää huomiota.

Ensimmäistä kertaa kun kuivasimme pyykkiä asunnossa, ihmettelin Jonille, että miksi kestää melkein viikko, ennen kuin pyykit ovat kuivia. Ajattelin että jotain hämärää talossa on. (Meillä kun on ennen ja nykyäänkin pyykit kuivuneet päivässä)

Sitten 10.10.2013 huomasimme talon yhden kokonaisen seinän olevan aivan täynnä HOMETTA ! Seinä oli myös ihan märkä. Ilmoitimme asiasta välittömästi omistajalle. Heti ilmoituspäivänä homevaurio laitettiin meidän syyksi. Syitä oli: pyykkien kuivatus, kylpyhuoneen oven pitäminen auki (kun sanottiin, että ovi oli aina kiinni, niin...), syy olikin kylpyhuoneen oven pitäminen kiinni. Omistaja mainitsi myös syyksi saunomisen, tuuletuksen puutteen ja ettemme olleet osanneet asua asunnossa.

Tosiaan asuimme asunnossa 3 viikkoa, kunnes home ilmeni. Siinä ajassa emme olleet edes kaikkia tavaroitamme saaneet paikoilleen. Erittäin epätodennäköistä, että home olisi niin äkkiä meidän toimesta tullut.

Omistaja tuli muutama päivä ilmoituksen jälkeen katsomaan asuntoa ja rapsutti lohkeilleen maalin pois ja pesi seinät homepesulla. Kuivatusta tai mitään ei ollut. Kukaan ammatti-ihminen ei käynyt asunnolla. Meillä oli yksi kokonainen huone käyttökelvoton ja puolet olohuoneesta myös. Makuuhuone, jossa hometta oli, oli pienen 7kk ikäisen pojan huone. Jouduimme siis asumaan hometalossa pienen vauvan kanssa. Maksoimme asunnosta myös täyttä vuokraa kokoajan.

Kiviseinät olivat aivan läpimärät aina kun ulkona satoi vettä, tai oli kosteaa. Hometta tuli myös aina lisää. Tätä omistaja ei uskonut, väitti vain syyn olevan meissä. Kun tuli pakkaset niin asunnossa oli silti kosteusprosentti välillä yli 70. Aloimme tietysti heti etsimään uutta asuntoa.(Meille tietty oli aika hankalaa yrittää löytää asunto kun on kaksi koiraa, jotka ei voi olla kerrostalossa.)

Kun vihdoin pääsimme muuttamaan pois helmikuussa 2014, niin meille ei palautettu vuokravakuus rahoja, koska omistajan mielestä meidän kuului korvata homevaurio. Emme suostuneet tähän ja hommasimme rakennusinsinöörin katsomaan asuntoa. Hän totesi, ettemme me ole voineet hometta aiheuttaa.

Meille lähetettiin ulkomaalaisen miehen tekemä lausunto korjauskuluista, jotka olivat 3000e alv. Tämä henkilö ei edes vastannut puhelimeen, eikä soittanut takaisin. Meiltä myös vaadittiin menetettyjä vuokratuloja jokaiselta kuukaudelta, niin kauan kunnes remontti olisi tehty.

Otimme siis yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan ja lähetimme sinne vaatimuksen. Sieltä sitten yhtäkkiä tulikin omistajalta sopimusehdotus, jossa hän suostuu maksamaan meidän rahat takaisin, jos kummallakaan osapuolella ei ole mitään vaatimuksia toisia kohtaan sen jälkeen.

Saimme tämän sopimuksen hyväksymisen jälkeen selville uusia asioita ihmisiltä, jotka asunnosta ja omistajasta jotain tiesi. Nimittäin asunnossa oli uusittu salaojat 2013 keväällä, mutta ne on itse tehdyt ja ne eivät johda mihinkään. Pelkät putket maassa.

Asunnossa on kuulemma aiemmin katto vuotanut ja kaikki villat ovat edelleen ihan märkiä, koska kuivatusta ei ole tehty. Omistaja on itse remontoinut asuntoa ja heiltä on pattereista kaikki vedet mennyt asuntoon. Tätäkään ei ole kuivattu. Myös sokkeliin oli tehty reikiä ja ne oli äkkiä peitetty ennen kuin muutimme asuntoon.

Eli siis asunnon omistaja yrittää saada vuokralaiset korvaamaan heidän itse aiheuttamat vauriot asunnossa. Onneksi meitä he eivät saaneet huijattua. Toivon todella, ettei ainakaan lapsiperhe asuntoon muuta, ennen kuin vauriot on korjattu.

Onneksi saimme rahamme takaisin ja mitään terveyshaittoja ei tullut. Ei voi ymmärtää ihmisiä, ketkä kusettaa tuolla tavalla vielä niinkin vakavassa asiassa kun homeessa. Luulisi edes, että pienen vauvan terveys kiinnostaa, mutta ei. Näköjään raha on enää ainut asia mitä jotkut ihmiset miettii.

Mutta suuri kiitos niille tahoille ja henkilöille, jotka meitä auttoivat ! Toivon, ettei kenellekkään muulle käy tällaista.

1

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka omistaa kyseisen kiinteistön?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe