Voiko jo 11-vuotiaalla olla bulimia?

Ahmija

Moi.. Mä oon siis 11v, ja täytän ens vuoden tammikuussa 12. Tän vuoden alussa oon alkanu miettii painoani.. Sillon en vielä laskenut kaloreita, mutta vähensin syömistä. Vanhemmat huomasi sen, ja alko puhumaan mulle anoreksiasta ja sen vaaroista. Sillon aloin syömään normisti noin helmikuun puoliväliin asti. Sit mä taas alotin. Katselin päivittäin kun olin yksin mahaani, ja miten iso se oli (mitat tähän väliin: 151 cm/43 kg). Vaikka olinkin normaali, se tuntui kauheelta. Vertailin itseäni muihin, ja huomasin, että olin isompi kun muut. Mä olin silleen hyi!! Maaliskuussa alotin sen kalorilaskennan. Sain syödä 1000 kcal päivässä. Aloin jättää iltapalaa pois.. Huhtikuun alussa aloin käymään anoreksia -palstoilla ja ajattelin, et herran tähen, mähän syön liikaa! Tiputin kalorit 600 per pv. Paastosin kerran viikossa 24 h syömättä mitään. Ja nyt oon alkanu ahmimaan.. viimisen parin viikon aikana oon saanu kauheita ahmimiskohtauksii, saatan syödä jtn 6 leipää voilla ja puol pakettii myslii ja maitoo! Sen jälkee kauhee ähky ja morkkis.. ja nyt oon ahmimiskohtauksien jälkeen johtuen ahdistuksesta alkanu oksentaa.. mulla tulee oksennusta kyl tosi vähä kerralla mut oksennan ehkä 6 kertaa..ja tässä sitä nyt ollaan vieläkin ähkyssä muutama tunti sitten tapahtuneen kohtauksen jälkeen. Jipii. (Vanhempani eivät tiedä, sillä ostan usein ns. Leivät ja myslit itse.) Ja nyt se kysymys: voiko jo 11 vuotiaalla olla bulimia/BED? Sori sekava kirjotus..

2

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sen tiedän

      että tahallaan oksentelu vaurioittaa hampaitasi ja kehoasi, oli sinulla bulimia niminen sairaus tai ei. Oksentelun siis pitää loppua!

      Olet sitä paitsi kasvuiässä, eikä silloin pidä laihduttaa. Itsekin totesit painosi olevan ihan hyvä, joten mitään tarvetta laihtumiselle ei edes ole. Ja niilläkin lapsilla, joilla on ylipainoa se ylimääräinen rasva lähtee pois jo pelkän pituuskasvun myötä ellei ahmi. Paastoaminen saa kenet tahansa ahmimaan.

      Kerro vanhemmillesi rehellisesti laihdutusyrityksistäsi ja syömishäiriö-palstoilla käymisistäsi. Tuo sinun paastoilu ja ahmiminen saa vain ruokahalusi kasvamaan ja ajatukset pyörimään ruuan ympärillä. Kierre kannattaa siis katkaista jo ennen kuin olet todella sairas! Ja jos et heti uskalla kertoa vanhemmillesi, niin kerro sitten koulusi terkkarille tai kuraattorille, tai jollekin mukavalle opettajalle. Pyydä sellaisilta luotettavilta aikuisilta apua, äläkä itseäsi huonommassa jamassa olevilta nuorilta.

      Sun pitäisi oikeasti syödä 3 monipuolista ateriaa päivässä jokunen terveellinen välipala.

    • sadies3

      Moi, mulla alkoi syömishäiriö ollessani 12 vuotias. Alkoi anoreksiavaiheena, sitten alkoi ahmiminen. Ja oksentaminen. Ja tässä sitä ollaan nyt parikymppisenä ja alkaa jo keho rapistua hyvää vauhtia.
      Hampaani on ihan järkyttävän huonossa kunnossa, ei sitä voi ymmärtääkään minkälaista tuhoa oksentelulla olen saanut aikaiseksi. Puhumattakaan _tahattomasta_ oksentelusta, eli jos vaikka kumarrun kun laitan sukkia jalkaan niin saattaa tulla oksennusta suuhun bulimian seurauksena.
      Pari kertaa olen pyörtynyt ja kolauttanut pääni pahasti kun olen ollut oksentamassa.
      Minulla on myös sydänoireita. Ei ole mikään leikin asia.

      Uskon että olet fiksu tyttö ja ajatuksen tasolla tiedät ettei syömishäiriöinen käyttäytyminen ole millään tasolla hyvä asia.
      Minäkin tiesin sen ikäisenäsi, mutta ei se estänyt minua tavoittelemasta epärealistista kehoa.
      Tiedän että kaikki toitottaa että ole tyytyväinen itseesi, rakasta itseäsi, laihuus ei tuo onnea jne, mutta se on vaan niin helppo sivuuttaa ja uskotella itselleen että kyllä MINÄ pystyn siihen, ei nuo pahat asiat MINULLE tapahdu. Näin minäkin ajattelin. Mutta toivon että sinä taistelet niin lujaa kun pystyt ja yrität HYVÄKSYÄ itsesi. Laihdutus ei ole ratkaisu.
      Olen painanut 36-70kg 164cm pituisena, ja voin täysin rehellisesti sanoa että painollani ei ole ollut mitään tekemistä onnellisuuteni kanssa.
      Paitsi sairaalloisen alipainoisena olin tietty niin lopussa henkisest että fyysisesti ettei normielostakaan mitään tullut. Kun ei aivot saanut ravintoa. tästä syystä en edes muista puoliakaan anoreksia-ajoista ja olin kaiken lisäksi typerä kuin saapas.

      Nyt kun syö kunnolla niin on mielikin alkanut paremmin toimimaan ja onnellisuuttani olen pystynyt lisäämään vain itsensä hyväksymisen opettelemisella. Tuntien jumppa ja juoksusessiot päivittäin eivät tuoneet minulle mitään tyytyväisyydentunnetta itseeni, vain ahdistusta ja asennusta. "Mitä jos en pysty/jaksa tehdä samaa rääkkiä huomenna, sittenhän oon ihan paska...."

      Anteeksi pitkä ja sekava sepustus, mutta toivon että haet apua. NYT. Kaikki luisuu niin nopeasti hallinnasta ettet uskokaan. Olet ihana sellaisena kuin olet. (usko tai älä)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe