puulilja

liljuska

kyselisin tässä puuliljoista sen verran, että kun laittelin sipulit tässä maahan, niin pitääkö ne katkaista syksyllä?

11

1171

Vastaukset

 • sitten vasta kun ovat ruskistuneet ja pois kuihtumassa...ne kuulumma kerää voimaa sipuliin joten pitää antaa kuihtua itsestään. Toki ne ennen talvea voi pois keräillä.

 • Minulla on kolme puuliljan sipulia täydessä kukassa. Sain jo selville, että yksi sipuli ei kuki kuin kerran , vierelle kasvaa uudet pikkusipulit. Kysynkin, miten nämä saadaan pysymään hengissä talven yli. Nyt ne ovat suuressa ruukussa.

  • Minun puuliljat vahvistuvat joka vuosi. Aina vaan tulee enemmän ja suuremmat kuukat.


 • mikä on nimeltään se joka ei kuki kuin kerran... minulla on näitä melkoinen lajitelma erilaisia, kaikkia mitä tarjolla oli nyt keväällä. Kaikki kukii, eilen avautui myöhäisin lajike, aikaisin oli belowed ja kukki jo kk sitten.Kyllä on mahtavia kukkia, 5-10 yksittäistä kukkaa on joka varressa, harakat katkoi muutaman nupun.Tuoksuu naapuriin asti.Korkeutta on jo yli metri, mutta ne aikaisin kukkineet jäi jonnekin 60-70sentin korkeudelle.En tiedä säilyykö ruukussa....enkä sitäkään säilyykö maassakaan, kun on ekaa vuotta mullakin.

 • Luin jostain että puuliljat kukkii vanhemmiten paremmin. Kuinka nopeeta niistä pikku sipuleista edes tulee kukkivia? Syntyykö niitä ekana vuonna jo? Viherpihas väittivät että ne ruskoliljan itusilmut kukkii vasta 4 v päästä...
  Puuliljoja istutin viime kesänä ekaa kertaa. Ja odotan että ne kukkisi taas kesällä... Ne tuoksuu ja kukkii niin mahtavasti.

  • Kyllä niitten pitäisi vahvistua vuosi vuodelta suuremmiksi , sekä pituudelta että varsien lukumäärältään, mutta tiedä sitten, miten käynee. Meillä on ollut syksyllä myyriä, joten sipulit voi olla paremmissa suissa tai jossakin muualla kuin viime kesänä.Viime keväänä istuttamistanikin oli 4kpl aivan muualla kuin mihin ne istutin, puolisoni sanoi etten vaan muka muista mitä mihinkin laitoin, mutta kyllä laitoin saman väriset samaan paikkaan ja sekaantumisen vaaraa ei ollut koska avasin pussi kerrallaan ettei sekaisin menisi. Joten se on myyrän työtä se sipulin siirto useita metrejä paikasta toiseen.Ja pari oli ihan maan pinnassa, vaikka ne yli 15sm syvään laitoin.
   Toisekseen ,nyt on taas ollut lauha ja vesisateinen talvi, joten saattaa olla sipulit mätääntyneitä em. syystä. Minulla oli viime keväänä istutettuja n. 30kpl ja niistä upeimpia oli valkeat 'pretty woman' lajin kukat ja tuoksu aivan ihana.En saanut niitä syksyllä lisää mistään, mutta nyt on viherpeukaloila myynnissä ja olin kerrankin ajoissa ja tilasin jo .
   Niistä keväällä laittamistani sipuleista irtosi muutama suomu ja kesän mittaan niistä kasvoi vajaat 20sm pitkät taimet. Tuskin ihan pariin kesään vielä kukkivat, mutta kärsivällisyyttä vaan, kyllä ne siitä 'aikuistuvat'.
   Viime syksynä laitoin 75 sipulia lisää ja nyt pelottaa juuri tuo märkä talvi, etteivät vaan kaikki olisi mädäntyneet.Tulevana keväänä laitan taas 75 sipulia, ne jotka jo tilasin.Ja jos jotain uutta vielä tulee niin tilaan lisää.Ja tietysti sitten vielä kaupoista ostettavat lisäksi....siis hulluutta, kyllä, mutta hurmaavaa hulluutta, ovat niin ihania nämä puuliljat.Aiemmin en ihmeemmin juurikaan liljoista välittänyt, nämä sai innostumaan.Ja kun eivät paljon tilaa vaadi, voi istuttaa huoleti muitten sekaan ja pensaitten väliin
   Noita mainitsemiasi pikkusipuleita oli myös minun liljojeni pääsipulin yläpuolella, muutamia irrottelin ja laitoin ruukkuun kasvamaan, ruukun hautasin kokonaan maahan talvehtimaan.Ruukkuun siksi, että löytyy vielä keväällä, ei niitä muista missä mitäkin on jollei jotenkin erottele, tulee itse ylös kaivetuksi...
   Kyllä niissä liljojen itusilmuissa aina muutama vuosi menee ennenkuin kukkivaksi ehtivät.
   Innolla jo kevättä odottelen jotta istutusten pariin pääsen touhuamaan.


 • Saako tähän vuodenaikaan puuliljan sipuleita enää mistään? Ei niitä varmaan istuttaa enää kannata, mutta kevättä varten haluaisin jo valmiiksi. En ole ennen niistä kuullutkaan, mutta sattumalta törmäsin niihin netissä surffatessani, ja nyt on sitten himo saada itsellekin. Nettikaupoista ei näytä löytyvän, mutta tietääkö joku jotain tavallista myymälää minne voisi marssia ostamaan, tai mahdollisesti jotain muuta paikkaa?

  • Et saa niitä enää mistään tänä syksynä...ja sitten jos saisit niin ne pitää heti istuttaa, et voi säilöä talven yli, ei ne enää keväällä lähde kasvamaan kuivuttuaan talven yli. Kevä'ällä tulee uudet sipulit kauppoihin ja nettiinkin, sieltä valikoit mitä haluat. Minulla on nyt yli 450 kpl, etupäässä puulijoja, mutta on muitakin, ihan matalista alkaen. Korkein puulilja oli 178sm pitkä , muut liki sitä, muttei ihan niin pitkiä.
   Olen tilannut Viherpeukaloilta ja paikallisesta prismasta ostanut myöskin, kaikki ovat kasvaneet, yksikään ei ole vielä kuollut...ovat tosi helppohoitoisia ja monikäyttöisiä, mulla niitä on muitten istutusten seassa, ei vaadi tilaa kuin sipulin verran ja niitä voi laittaa tosiaan ihan mihin vaan. Pensaitten sekaan , perennoitten joukkoon, kaikkialle
   Lisäksi laitoin nyt syksyllä yli 100 liljaa ja 284 tulppaania...saas nähä säilyykö tulppaanin sipulit, on nääs myyriä.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1247
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  90
  936
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  22
  483
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  430
 5. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  37
  367