puulilja

liljuska

kyselisin tässä puuliljoista sen verran, että kun laittelin sipulit tässä maahan, niin pitääkö ne katkaista syksyllä?

11

6673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1245

      sitten vasta kun ovat ruskistuneet ja pois kuihtumassa...ne kuulumma kerää voimaa sipuliin joten pitää antaa kuihtua itsestään. Toki ne ennen talvea voi pois keräillä.

    • Puutarhakosmetologi

      Minulla on kolme puuliljan sipulia täydessä kukassa. Sain jo selville, että yksi sipuli ei kuki kuin kerran , vierelle kasvaa uudet pikkusipulit. Kysynkin, miten nämä saadaan pysymään hengissä talven yli. Nyt ne ovat suuressa ruukussa.

      • plilja

        Minun puuliljat vahvistuvat joka vuosi. Aina vaan tulee enemmän ja suuremmat kuukat.


    • se pupu

      mikä on nimeltään se joka ei kuki kuin kerran... minulla on näitä melkoinen lajitelma erilaisia, kaikkia mitä tarjolla oli nyt keväällä. Kaikki kukii, eilen avautui myöhäisin lajike, aikaisin oli belowed ja kukki jo kk sitten.Kyllä on mahtavia kukkia, 5-10 yksittäistä kukkaa on joka varressa, harakat katkoi muutaman nupun.Tuoksuu naapuriin asti.Korkeutta on jo yli metri, mutta ne aikaisin kukkineet jäi jonnekin 60-70sentin korkeudelle.En tiedä säilyykö ruukussa....enkä sitäkään säilyykö maassakaan, kun on ekaa vuotta mullakin.

    • s.t1

      Luin jostain että puuliljat kukkii vanhemmiten paremmin. Kuinka nopeeta niistä pikku sipuleista edes tulee kukkivia? Syntyykö niitä ekana vuonna jo? Viherpihas väittivät että ne ruskoliljan itusilmut kukkii vasta 4 v päästä...
      Puuliljoja istutin viime kesänä ekaa kertaa. Ja odotan että ne kukkisi taas kesällä... Ne tuoksuu ja kukkii niin mahtavasti.

      • sepupu

        Kyllä niitten pitäisi vahvistua vuosi vuodelta suuremmiksi , sekä pituudelta että varsien lukumäärältään, mutta tiedä sitten, miten käynee. Meillä on ollut syksyllä myyriä, joten sipulit voi olla paremmissa suissa tai jossakin muualla kuin viime kesänä.Viime keväänä istuttamistanikin oli 4kpl aivan muualla kuin mihin ne istutin, puolisoni sanoi etten vaan muka muista mitä mihinkin laitoin, mutta kyllä laitoin saman väriset samaan paikkaan ja sekaantumisen vaaraa ei ollut koska avasin pussi kerrallaan ettei sekaisin menisi. Joten se on myyrän työtä se sipulin siirto useita metrejä paikasta toiseen.Ja pari oli ihan maan pinnassa, vaikka ne yli 15sm syvään laitoin.
        Toisekseen ,nyt on taas ollut lauha ja vesisateinen talvi, joten saattaa olla sipulit mätääntyneitä em. syystä. Minulla oli viime keväänä istutettuja n. 30kpl ja niistä upeimpia oli valkeat 'pretty woman' lajin kukat ja tuoksu aivan ihana.En saanut niitä syksyllä lisää mistään, mutta nyt on viherpeukaloila myynnissä ja olin kerrankin ajoissa ja tilasin jo .
        Niistä keväällä laittamistani sipuleista irtosi muutama suomu ja kesän mittaan niistä kasvoi vajaat 20sm pitkät taimet. Tuskin ihan pariin kesään vielä kukkivat, mutta kärsivällisyyttä vaan, kyllä ne siitä 'aikuistuvat'.
        Viime syksynä laitoin 75 sipulia lisää ja nyt pelottaa juuri tuo märkä talvi, etteivät vaan kaikki olisi mädäntyneet.Tulevana keväänä laitan taas 75 sipulia, ne jotka jo tilasin.Ja jos jotain uutta vielä tulee niin tilaan lisää.Ja tietysti sitten vielä kaupoista ostettavat lisäksi....siis hulluutta, kyllä, mutta hurmaavaa hulluutta, ovat niin ihania nämä puuliljat.Aiemmin en ihmeemmin juurikaan liljoista välittänyt, nämä sai innostumaan.Ja kun eivät paljon tilaa vaadi, voi istuttaa huoleti muitten sekaan ja pensaitten väliin
        Noita mainitsemiasi pikkusipuleita oli myös minun liljojeni pääsipulin yläpuolella, muutamia irrottelin ja laitoin ruukkuun kasvamaan, ruukun hautasin kokonaan maahan talvehtimaan.Ruukkuun siksi, että löytyy vielä keväällä, ei niitä muista missä mitäkin on jollei jotenkin erottele, tulee itse ylös kaivetuksi...
        Kyllä niissä liljojen itusilmuissa aina muutama vuosi menee ennenkuin kukkivaksi ehtivät.
        Innolla jo kevättä odottelen jotta istutusten pariin pääsen touhuamaan.


    • puulilja
      • 12365

        turha linkki... ei mitään uutta tälle keväälle ja tuo on etupäässä siemen kauppa eikä liljoja siemenistä ole koskaanm kasvanut.Täysin sekava juttu kaikkiaankin.


      • tarhuritaitava

    • puuliljamulle

      Saako tähän vuodenaikaan puuliljan sipuleita enää mistään? Ei niitä varmaan istuttaa enää kannata, mutta kevättä varten haluaisin jo valmiiksi. En ole ennen niistä kuullutkaan, mutta sattumalta törmäsin niihin netissä surffatessani, ja nyt on sitten himo saada itsellekin. Nettikaupoista ei näytä löytyvän, mutta tietääkö joku jotain tavallista myymälää minne voisi marssia ostamaan, tai mahdollisesti jotain muuta paikkaa?

      • sepupu

        Et saa niitä enää mistään tänä syksynä...ja sitten jos saisit niin ne pitää heti istuttaa, et voi säilöä talven yli, ei ne enää keväällä lähde kasvamaan kuivuttuaan talven yli. Kevä'ällä tulee uudet sipulit kauppoihin ja nettiinkin, sieltä valikoit mitä haluat. Minulla on nyt yli 450 kpl, etupäässä puulijoja, mutta on muitakin, ihan matalista alkaen. Korkein puulilja oli 178sm pitkä , muut liki sitä, muttei ihan niin pitkiä.
        Olen tilannut Viherpeukaloilta ja paikallisesta prismasta ostanut myöskin, kaikki ovat kasvaneet, yksikään ei ole vielä kuollut...ovat tosi helppohoitoisia ja monikäyttöisiä, mulla niitä on muitten istutusten seassa, ei vaadi tilaa kuin sipulin verran ja niitä voi laittaa tosiaan ihan mihin vaan. Pensaitten sekaan , perennoitten joukkoon, kaikkialle
        Lisäksi laitoin nyt syksyllä yli 100 liljaa ja 284 tulppaania...saas nähä säilyykö tulppaanin sipulit, on nääs myyriä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe