Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten narsisti itse kokee itsensä?

narsologi

Lähes jokainen tuntuisi ajattelevan,, että tuntee jonkun narsistin, esim ex-kumppanin, ystävän, pomon, tai jopa äidin. Jopa minä koen, että eksässäni oli kaikki narsistin piirteet!! Mutta se tarkoittaisi että narsisteja on aika paljon.

Mutta siis, kuinka narsisti itse kokee itsensä? Tajuaako hän, että on narsisti? Haluaisiko hän parantua, olla toisenlainen? Onko narsisti, kuten eksäni, vain välinpitämätön k'pää, joka ei välitä siitä mikä sisimmässään on, niin kaun kun saa ympäristöään manipuloitua antamaan hänelle gloriaa ja menestyy?

Luultavasti narsisti tajuaa että on narsisti, muttei välitä siitä niin kauan kun saa muut ajattelemaan ettei sitä ole? Ajatuksianne?

53

1997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+11=?

      Tietoisuus ja ymmärtäminen riippuvat tietenkin siitä, miten paljon ihmisessä on epäterveen narsismin piirteitä. Paksunahkainenkin aavistaa, että jotakin on pielessä, mutta on traagista kyllä kognitiivis-emotionaalisesti estynyt käsittelemään omaa psyykettään.

      • carmiina

        Hyvin sanottu.
        Joo, kyllä se tajuaa että siinä on jotain vialla, mut yleensä kääntää sit asiat niin että yhteiskunnassa onkin se vika, kun muut eivät ymmärrä häntä.
        Haluaa itse selvittää omat ongelmansa, ei kaipaa toisten apua.

        Sanoo että tuntee itsensä sairaaksi, mutta silti ei mistään hinnasta menisi hoitoon selvittämään asioitaan. Kumppani onkin se sairas ihminen kun edes ehdottaa hoitoa! Narskullahan on kaikki okei... Sairas fiilis johtuu kumppanista.

        Hän näkee itsensä samaan aikaan äärimmäisen huonona ja äärimmäisen viisaana ja parhaana ihmisenä. Koita nyt elää sit tommosen ristiriidan kanssa.

        Kaikki virheet mitä hänessä on, hän kääntää ne eduikseen sillä että itseasiassa kaikki muut ihmiset tekevät väärin. Hän elää oikeiden arvojen mukaan, muut elää väärin.


    • mytöloki

      Kyllä narsisti tietää,olevansa erinlainen,mutta hän ei vävälitä siitä! Kun hän saa pahastakin toisen loukkaamiseta,valehtelemista jopa lyömisesä" hekumallista" tyytydystä! Hän elää/juo/imee,kuin hyttynen imee vertasi. Sinä olet hänen lähteesi. Jos näytät hänelle pelkosi (kuka ei lyövää narsistia pelkäisi) vasta hän saa nautinnon nam.nam,mikä nautinto hänelle,hän muuttuu vapuuriksi.... Hän imee sinut fyysisesti psyykkisesti tyhjäksi. Vuositolkulla kun hän näin sinua kohtelee, sinusta/uhrista ei jää jäljelle muuta kun katkera kuiva kapakala! !

      • mytologi

        Jokainen ihminen on erilainen, sinäkin, lukihäiriöinen, ja paljon muita ominaisuuksia ja asioita.


    • Ei varsinaisia nars.

      Ei varsinaisia narsisteja ole paljoa, ehkä 1-2%. Samat randomit kiertävät lukemattomissa suhteissa.

      Millä välittää kun ei ole millä välittää?

      Narsistisesti käyttäytyviä, alkoholisteja (narsistisia), muunlaisia häiriöisiä (väliaikainen reaktio joihinkin juttuihin) ja narsisteista käyttäytymismalleja kopiovia pomoja sensijaan vilisee.

      • Anonyymi

        Näitä Asioita ymmärtää sellainen joka on KOKENUT tälläistä narsismin käytöstä itse, sen tähden valitettavasti monet saattaa vähätellä sitä joka näitä tuntemuksiansa kertoo, ei KOKENUT kertoisi noin ja näin ellei hänellä olisi ollut kokemusta, koettavaa ymmärtää, hän puhdistaa tuntojaan, tämä kirjoittaminen on oiva tapa vapauttaa itsensä, monella. kun ei ole kenelle kertoisi,asioiden jakaminen on TODELLA TÄRKEÄÄ, EI, EIHÄN TUOMITA KETÄÄN.


    • utopiaan

      Narsisti kokee itsensä erinomaisen taitavana, pätevänä, hyvännäköisenä, viisaana, erinomaisena seurana, mahtavana, ihanana ja kaikkitietävänä...narsistit ovat kerrassaan upean itsevarmoja ja mahtavia...rakastettavia ihmisiä : )...sitä parempi vointi, mitä mitä palvovampi hovi....Ja sitten toisaalta sitä vihan määrää on vaikea määritellä....mikä ilmentyy kieroutumana kääntäen negatiiviset tunteet itsen ulkopuolella olevien syyksi :D...idiootteja ja ääliöitä vilisee joka puolella niin, että hermot menee : D....

      • taikuri hiiiiiiiva

        Tämä muuten pitää paikkansa, haha... Oi sitä loputonta kusipäiden/imbesillien/reppanoiden/niidennäidenjanoiden kanssa samalle planeetalle mahtumista, on se tuskallista.


      • Oi mahtavuutta

        Totta. Tuntemani narsisti ihan sanallisesti kertoo ihmisille, että hänellä on hyvä luonne ja että hän on ihana, lämmin, hersyvä ja rempseä nainen, jonka seura kelpaa kaikille. Hänet kuulemma suorastaan halutaan joka paikkaan, koska hän saa kaikki viihtymään. Vastapainoksi hän kertoo myös olevansa hyvin ilkeä, raaka ja pystyvänsä suhteillaan järjestämään vaikeuksia niille, joista ei pidä. Joka käänteessä hän korostaa olevansa poikkeuksellisen mahtava yksilö kaikessa olemisessaan ja tekemisissään. Minulle on syntynyt vaikutelma, että hän todellakin uskoo näin olevan. On mahdotonta kuvitella hänen pohjimmiltaan kärsivän mistään heikkouden tunnosta. Vaikeuksistaan hän syyttää aina muita.


      • betray yourself

        Narsisti keksii syitä kuin liukuhihnalta, miksi toinen olisi hänelle kateellinen. Kun ehden kumoat, tulee aina vaan uusi veruke.

        Positiivinen, huumorintajuinen, suosittu, taiteellinen,... Voi sitä itsepetoksen määrää.

        Vesa-Matti Loirin sanoin: muita voi vielä yrittää kusettaa, mutta harvemmin itseään.

        Milloin Narcissos tajuaa tämän?
        Vaikka hän puhuu soopa, niin kuulijat kyllä lukevat rivien välistä ja näkevät tuon valheellisen esityksen läpi.


      • kakskyt kuus
        Oi mahtavuutta kirjoitti:

        Totta. Tuntemani narsisti ihan sanallisesti kertoo ihmisille, että hänellä on hyvä luonne ja että hän on ihana, lämmin, hersyvä ja rempseä nainen, jonka seura kelpaa kaikille. Hänet kuulemma suorastaan halutaan joka paikkaan, koska hän saa kaikki viihtymään. Vastapainoksi hän kertoo myös olevansa hyvin ilkeä, raaka ja pystyvänsä suhteillaan järjestämään vaikeuksia niille, joista ei pidä. Joka käänteessä hän korostaa olevansa poikkeuksellisen mahtava yksilö kaikessa olemisessaan ja tekemisissään. Minulle on syntynyt vaikutelma, että hän todellakin uskoo näin olevan. On mahdotonta kuvitella hänen pohjimmiltaan kärsivän mistään heikkouden tunnosta. Vaikeuksistaan hän syyttää aina muita.

        # On mahdotonta kuvitella hänen pohjimmiltaan kärsivän mistään heikkouden tunnosta. Vaikeuksistaan hän syyttää aina muita. #

        Tällä naisella on alemmuuskompleksi. Syvä alemmuuden tunne.


    • narskunmielessä

      Narsisti ei välitä siitä mitä tuskaa toisille aiheuttaa, ei välitä toisten tunteista, eikä kykene samaistumaan niihin tai ymmärtämään niitä, hän ei välitä siitä mikä on,

      Ainoa mistä hän välittää on se, että hänen ympäristössään on ihmisiä jotka ihailevat ja palvovat häntä, ja hän menestyy.

      Jos joku näkee hänen lävitseen ja tarjoaa peilin, josta näkyy paha ihminen, narsisti vaan eliminoi tämän ihmisen elämästään, ja kerää peilejä, jotka (siitä huolimatta mitä hän toisille on tehnyt) peilaavat hänen erinomaisuuttaan.

      Narsisit ei siis kertakaikkiaan välitä siitä jos joku näkee hänet narsistina, niin kauan kun hänellä on hovi-ihmisiä ympärillä, jotka pitävät illuusiota ylemmyydestä yllä.

      Ja narsisti tarvitsee sitä ihailua ja huomiota osakseen, koska muuten ei koe olevansa olemassa, sillä sisäisesti hänellä ei ole mitään. Narsisti on kuori, teflonia, ja hän välittää vain itsestään, ei ymmärrä, näe, tue toisia ihmisiä.

      • lauma lampaita

        Oi peili, narsisti heijastaa peilikuvan lailla kaikki omat tekonsa, puheensa ja paheensa toiseen.

        Reflection of yourself.

        Narsisti voisi sanoa: Mirror, mirror on the wall, who's the biggest fool of all?


      • Anonyymi

        SINÄ JOKA TÄMÄN KIRJOITIT, KITOS! ON NIIN PALJON TODELLISTA ASIAA, OLEN VALITETTAVASTI JOUTUNUT KOKEMAAN ITSE. Ja vihdoinkin ymmärtänyt että PARAS PYSYÄ LOITOMMALLA,tuntuu kuin henkilön olisi vallannut vieras voima.


    • sumusilmä

      Kertomasi on todella totta.....ja narsisti saa aina uuden uhrin pauloihinsa.......ja näyttää......entiselle uhrille miten ihana ja suosittu hän on,kun hän kelpaa uudellekin......ja saa entisen uhrin tuntemaan aina syyllisyyttä......
      Narsisti ei halua "nähdä" omaa virheitään........ja imee toisesta voiman.......

      • minun tarinani

        Sumusilmä, kirjoitit aivan mun ex narskustani. Erosimme pari viikkoa sitten ja voi sitä itkun määrää, mitä hän minuun päin laittoi. Huomasin puhelinkeskusteluissa, milloin hänellä on uusi uhri kierroksessa. Tuntuu tosi pahalta naisen puolelta, kun en pysty häntä pelastamaan.

        Se mieletön valehtelun määrä on jotain sanoinkuvaamatonta. Pyysin, että hän edes kerran puhuisi totta, niin ei se pysty. Valehteleminen on niin syvällä hänessä, ettei hän koskaan tule siitä pääsemään irti.

        Päätin, etten itse jää surun valtaan, vaan etsin itselleni uuden miehen. Mutta narskun jälkeen en kuitenkaan halua mitään vakavampaa. Sen on narsku aiheuttanut kaikella toimellaan.


    • tupla uhri

      Totta joka sana ja kaikki kertomukset. Mutta kaikki narsistiset ei ole väkivaltaisia,mutta he ovat sita kierompia ja käyttävät todella henkistä väkivaltaa.
      Eivät koskaan näe itsestään mitään väärää. Etsivät ihailua,suosiotaan,yms.
      Käyttävät ihmistä hyväkseen.

      • hoitajaopettaja...

        Hoitoalalla puhutaan paljon olevan narsisteja ja kiusaajia. Suutarin lapsella ei ole kenkiä.
        Itse olen ihmetellyt, kuinka voi hoitaa ja ohjata lapsia elämän tielle, jos itsekin kiusaa aikuisena aikuisia?


    • Muutamia apuja

      Yleensä juuri ne, jotka sanovat, että liian helposti ihmisiä leimataan narsisteiksi, ovat niitä narsisteja itse. Kukaan, joka on joutunut tekemisiin narsistien kanssa (joita todellakin on paljon) ei puhu sellaista soopaa. Narsisteja on varmasti monenlaisia, mutta heidät tunnistaa takuuvarmasti tunnekylmyydestä ja myötätunnonpuutteesta, sekä täydellisestä katumattomudesta. Omasta mielestään he eivät tee koskaan mitään väärin, eikä heillä ole mitään tarvetta pyytää anteeksi tai katua. Aikaisemmin tässä ketjussa joku mainitsi, että he vievät kaikki voimat ja se oli mielestäni hyvin sanottu, koska juuri niin he tekevät. He vievät toiselta kaiken itseluottamuksen ja omanarvontunnon pikkuhiljaa, huomaamatta, päivä päivältä. He ovat kuin hitaasti vaikuttava myrkky. He ovat ankeuttajia.
      Narsisti on tyytyväinen vain juuri niin kauan, kuin saa toteuttaa kaikki oikkunsa. Helvetti alkaa juuri sinä hetkenä, kun narsistille sanoo ei.
      Empaattiset ihmiset ovat narsisteille parasta riistaa, koska empaatikot näkevät narsistien tyhjyyden ja tuskan ja toivovat voivansa auttaa ja täyttää tyhjiön. Empaatikot, joilla oin voimakas tunne-elämä eivät pysty käsittämään tai näkemään, ettei narsistilla ole tunteita lainkaan, vaan projisoivat tajuamattaan narsistiin omat vahvat rakkauden ja myötätunnon tunteensa. Narsisteista toipuminen vie kauan, koska on varsin traumaattista alkaa uudelleenarvioida kokemusta realistisesti, kun on kuvitellut toisen ihmisen ja hänen vaikuttimensa omiensa kaltaiseksi. On järkytys tajuta eläneensä ihmisen kanssa, jossa ei ole koskaan ollutkaan minkäänlaista rakkautta. On kamalaa tietää satsanneensa suhteeseen aikaa, rakkautta ja rahaakin, kun toinen ei ole investoinut siihen oikeastaan yhtään mitään. Ainoa keino aloittaa toipuminen on laskea tappionsa ja siirtyä eteenpäin, mutta on vaikea tajuta, että koskaan ei tule saamaan panoksestaan minkäänlaista kiitosta tai hyvitystä. Kaikki se on hukattu ja menetetty. Eron jälkeen joutuu kokoamaan itsetuntonsa muruset, joutuu kokemaan muistoissaan koko suhteen uudestaan aivan uudesta näkökulmasta. Ja se näyttää painajaiselta. Joutuu todella tarkkaan miettimään sitä, kuinka paljon itsessä on narsismia ja mikä oli oma osuus kaikissa kamalissa kokemuksissa. Yleensä syytä on vähän kummassakin ja jos itse on taipuvainen itsekritiikkiin, löytää syyn kaikkiin käsittämättömiin konflikteihin yleensä itsestään ja se vaikeuttaa toisen tajuamista narsistiksi. Suurin vaara sille, joka on ollut suhteessa narsistin kanssa on se, että sorrettuna tahtoo muuttua vahvaksi, yhtä vahvaksi kuin narsisti. Alkaa tietoisesti tai tiedostamattaan muuttua yhtä kylmäksi, tunteettomaksi ja inhottavaksi, kuin narsisti. Silloin leikki on lopussa ja narsisti on lisääntynyt suvuttomasti. Itse en ole narsistin uhri, koska suhteeni häneen oli oma valintani. Omanarvontuntoni oli surkea. Miksi muuten olisin tehnyt sellaisen valinnan. Kuten joku myös aikaisemmin täällä summasi, hän oli täydellinen esimerkki siitä, mitä en enää koskaan tahdo kokea. Ainoa mahdollisuuteni on rakentaa omanarvontuntoni ehjäksi ja vahvaksi, vaikka joutuisin olemaan yksin loppuelämäni. Aivan sama. Myös minulla oli narsistiset vanhemmat, joten emotionaalinen kaltoinkohtelu oli minulle ihan normaalia ja luulin sitä rakkaudeksi. Narsistin kanssa kuulemma viihtyvät parhaiten joko toiset narsistit tai masokistiin taipuvaiset ihmiset. Minun suhteeni tähän narsistiin kesti vuoden ja toipuminen kesti vuoden. Henkisesti se toipumisvuosi oli kokopäiväpainajaista. Tähän pisteeseen olen päässyt. Ainoa keino päästä irti oli katkaista välit kokonaan. Vaikeinta minulle oli lopuksi päästä eroon vihasta ja katkeruudesta. Kaikki muut tunteetkin tuli moneen kertaan myllytettyä läpi. Toivon teille kaikille paljon voimia ja jaksamista! Pysykää hyvinä ja rakastavina ihmisinä, mutta älkää enää pudotko samaan ansaan. Tsemppiä meille. Asiantuntijoiden mukaan, edes terapia ei voi auttaa narsistia, koska hänen tunneongelmansa ovat niin lapsuuden alussa, että koko persoonallisuus on rakentunut kieroon, et siis voi tehdä mitään edes maailman suurimmalla rakkaudella ja hellyydellä. Kaikkiin näihin asioihin, kuten maailman kaikkiin asioihin, on olemassa muutama poikkeus, mutta todennäköisempää on saada lotosta täysipotti, kuin olla se onnellinen poikkeus tässä asiassa.

    • Masa18

      Juurinkin näin. Minun suurin virheeni oli siinä, etten ollut ennen tavannut narsistista ihmistä. Olin elänyt normaalin lapsuuden ja parisuhteen siihen saakka. Kun sitten tapasin hänet, niin minulla meni pitkään ennenkuin oivalsin mikä oli suhteessa vinossa. En ollenkaan ymmärtänyt sitä, että hänen tavattuaan läheisiäni tai ystäviäni, hän järjestelmällisesti alkoi kertoa, kuinka epäsuotuisasti nämä ihmiset vaikuttavat minuun ja ajattelutapaani. Kun en kuunnellut häntä, niin minulta kiellettiin tapaamasta heitä kokonaan. Sain myös suhteen alussa selvityksen hänen existään lähinnä siitä, kuinka he olivat häntä pettäneet. Myötätuntoni häntä kohtaan vain pahensi asiaa. Hänellä ei ollut itsellään yhtään ystävään ja hän sanoi, ettei sellaisia tarvitsekaan. Kaikki hänen läheisensä olivat myös "jättäneet" hänet eli eivät olleet missään tekemisessä. Pikkuhiljaa minulle selvisi, että olin narsistisen ihmisen kanssa tekemisessä. Minulla alkoi olla epämääräisiä fyysisiä oireita mm. ihottumaa, selkäkipua, vatsatautia. Kun lähdin suhteesta, niin olen päässyt niistä kaikista.

    • jotain muuta

      Valtavasti kirjoituksia narsismista, mikä osoittaa, että olette vielä kiinni toisessa henkilössä tai olette täällä itseenne tuomassa esiin, huomionkipeitä.

      • Masa18

        Voi asian niinkin nähdä. Minä ainakin kirjoittelen siksi, josko edes yhdenkin ihmisen saan näkemään, mitä kaikkea narsistinen ihminen voi saada aikaiseksi.


      • 676

        Aika kapeakatseinen näkemys, jos vaihtoehdot ovat vain huomionkipeys tai narsistissa kiinni oleminen. Saat toki pitää ahtaan näkemyksesi, mutta eiköhän ole selviö, että tänne kirjoittelevat ihmiset monista muistakin syistä aivan kuten jokaisesta muustakin aiheesta kirjoittelevien kanssa on. Minulla heräsi kysymys siitä, että mitkä sinun motiivisi ovat laittaa moinen kommentti? Onko se sinulla huomionkipeyttä?


      • jotain muuta jo
        676 kirjoitti:

        Aika kapeakatseinen näkemys, jos vaihtoehdot ovat vain huomionkipeys tai narsistissa kiinni oleminen. Saat toki pitää ahtaan näkemyksesi, mutta eiköhän ole selviö, että tänne kirjoittelevat ihmiset monista muistakin syistä aivan kuten jokaisesta muustakin aiheesta kirjoittelevien kanssa on. Minulla heräsi kysymys siitä, että mitkä sinun motiivisi ovat laittaa moinen kommentti? Onko se sinulla huomionkipeyttä?

        Tuli näitä lueskeltua ja samat kaavat toistuu ketjusta toiseen ja ketjuja sekä viestejä on valtavasti. Yhden ketjun läpi lukiessa saa suunnilleen kaiken selville.
        Jäin miettimään miksi samaa asiaa pitää jatkuvasti toistaa.
        Siitä sitten tein ko johtopäätöksen.
        Täällä tunnuttaan haettavan helppoa ja yleispätevää vastausta omiin ongelmiin, mutta samalla ajaudutaan kehäpäätelmään, josta ei näytetä irti pääsevän. Kumppania usein vielä pidetään suunnilleen pahimpana hirviönä mitä löytyy.
        Jutut vielä saavat toisten kirjoituksista lisää bensaa.
        Ilmeisesti osuin monen arkaan paikkaan.


      • Tietenkin kun kerran
        jotain muuta jo kirjoitti:

        Tuli näitä lueskeltua ja samat kaavat toistuu ketjusta toiseen ja ketjuja sekä viestejä on valtavasti. Yhden ketjun läpi lukiessa saa suunnilleen kaiken selville.
        Jäin miettimään miksi samaa asiaa pitää jatkuvasti toistaa.
        Siitä sitten tein ko johtopäätöksen.
        Täällä tunnuttaan haettavan helppoa ja yleispätevää vastausta omiin ongelmiin, mutta samalla ajaudutaan kehäpäätelmään, josta ei näytetä irti pääsevän. Kumppania usein vielä pidetään suunnilleen pahimpana hirviönä mitä löytyy.
        Jutut vielä saavat toisten kirjoituksista lisää bensaa.
        Ilmeisesti osuin monen arkaan paikkaan.

        "samat kaavat toistuu ketjusta toiseen "
        Tietenkin kun kerran eri ihmiset heräävät samaan ilmiöön. Phöh.

        "Yhden ketjun läpi lukiessa saa suunnilleen kaiken selville. "
        Eli minkä?

        "samalla ajaudutaan kehäpäätelmään, josta ei näytetä irti pääsevän. "
        Housuissasi on kehäpäätelmä...

        "Kumppania usein vielä pidetään suunnilleen pahimpana hirviönä mitä löytyy."
        Ai oikein kumppania... hi-hi.

        "Ilmeisesti osuin monen arkaan paikkaan. "
        Takuuvarmasti. Oikeasti olet tainnut pari kolme tekstiä lukea kun ymmärrät, että aihe on arka ja päätit alkaa kiusaamaan kirjoituksellasi...


    • narsisti ja hovi

      En usko, että kukaan haluaa olla kiinni narsistin kaltaisessa, ihmisiä kiusaavassa ja vainoavassa henkilössä, joka kääntää kaikki asiat väärinpäin.

      Kuka kertoisi minkälainen ihminen jaksaa kytätä toisten elämää vuosikausia? Miten sairas täytyy olla mieleltään, että tekee tälläistä ja levittelee paskaa eteenpäin? Vahtii toisten tekemisiä ja sanomisia ja elämää?

      Tervehän tuollainen ei voi olla. Ei sitten mitenkään.
      Miten nämä sairaat saataisiin johonkin laitoshoitoon pois kyttäämästä ihmisiä?

    • Säälistä

      Enpä usko, että olemme täällä hakemassa narsistien hyväksyntää, vaan jakamassa kokemuksia ja etsimässä parhaita mahdollisia näkökulmia toipuaksemme suhteesta hirviöön. Normaalilta ihmiseltä traumaattisista kokemuksista toipuminen vie aikaa. On kuitenkin paljon onnekkaampaa toipua painajaismaisesta kokemuksesta, kuin olla itse se painajainen. Minun mielestäni. Säälin niitä tunnekehitysvammaisia, jotka joutuvat elämään itsensä kanssa koko elämänsä, vailla puolta ymmärrystä. Säälin - mutten enää yritä auttaa.

    • niitä naapurissa

      Tulin tänne hakemaan lohtua.

      Naapurissa asuu umpi narsisti. Tämä on todella raskasta. Olen torjunut hänet ja koko tuon poppoon ja syystä. Minä en ole heidän hoitaja....millään tasolla.

      He ottavat tilan ja sen käytön, todella röyhkeää. Kiusaamisella ja piinalla ei ole mitään alkua eikä loppua.

      Mistäkö tiedän. Valitettavasti perheessäni oli yksi ja tottakai ensimmäinen "rakkauteni" oli sellainen. Tunnistan sellaisen nykyään aika pian.
      Se on erikoinen piirre ihmisessä, se teki minut n 30 vuotiaaksi asti jotenkin sokeaksi. Se oli musta piste näkökentässäni. Taisin torjua sen.

      Olin pitkään yksin ja päätin muuttua. Osaan jo sanoa EI narsistille. Mutta siitä alkaa myös kiusaaminen. Narsisti jotenkin ruinaa hyväksyntää. Hän ei voi käsittää, etten tahdo sellaista elämääni millään tasolla. Ne hänen "kostonsa" ovat jotenkin naurettavia mutta myös hyvin loukkaavia. Aikuinen mies ja kykynee tuollaisiin temppuihin.Sitä sen tarvetta on vaikea kuvitella.

      Katumusta hänellä ei ole, ei käsitystä mitä hän aiheuttaa ja jos käsittää hän nauttii aiheuttamastaan harmista. Hänessä on jokin silmitön paha, hän on valmis mihin tahansa.

      Ihmettelen mikä pitää hänet kasassa, ettei se pahuus riistäänny käsistä. Hän on umpityhmä ja tekee pikaistuksissa ...näköjään erittäin typeriä tekoja.

      En tunne edes empatiaa tai sääliä häntä, tai hänen taloudessaan asuvia ihmisiä kohtaan. Ainoa mitä toivon on se, että ufo tulisi ja hakisi ne pois. Mikään hoito tai terapia ei voi auttaa tuonikäisiä ihmisiä.

      Luulen, että he tajuavat oman erilaisuutensa. Ja ehkä siksi he ovat niin eristyneitä. Sen kommentit ovat käsittämättömiä...kuin jostain 5-7 vuotiaan tasolta ja se vihan leiskunta kuin jotain varhaisteinin syvää katkeruutta koko maailmaa kohtaan.

      Onko tuollainen oikeustoimikelpoinen ja miten hän voi ajaa autolla? Autolla ajo vaatii vastuuntunnetta ja edes hiukan inhimillisyyttä. Meidän yhteiskunnasta tulee todella surullinen ja pelottava jos kaikki mt- paikat suljetaan. Nuo kuuluisi suljetulle. Integrointi ei aina ole hyvästä. Tuo meno kylvää myös kauhua ja ....mä olen todella kypsä tuohon.

    • Thinking dirt

      En sitä tietenkään voi tietää mutta narsismihan on kyvyttömyyttä käsitellä häpeää. Hävettävää on kaikki mikä ei ole täydellistä. Mikä sitten on täydellistä...se taitaa muuttua narsistinkin maailmassa tilanteen ja seuran mukaan.

      En usko että narsisti voisi myöntää, edes itselleen, että hänessä olisi jotakin sellaista vikaa joka vaatisi muuttumista. Ei hän kykene käsittelemään sellaista häpeää. Ei narsisti kuitenkaan ole mielisairas ja sillä tavalla harhainen ole että osaisi kaikki puutteensa kuvitella pois. Narsisti ei vaan ota mitään vastuuta puutteistaan, siirtää niitä mielessään muiden ominaisuuksiksi, kääntää ne positiivisiksi tai merkityksettömiksi asioiksi itsessään eli kiertää kaikin tavoin sen häpeän mikä voisi syntyä omien puutteiden myöntämisestä.

      Kun asiat ovat jonkun muun syytä niin silloin niille ei voi mitään, eikä niistä tarvitse ottaa vastuuta ja kantaa häpeää.

      Niin kauan kuin narsisti ei jää täysin yksin, löytyy joku joka peilaa narsistille edes jonkinlaista kuvaa vaikutusvallasta ja merkityksestä, ja jota voi syyttää kaikesta, niin narsistilla tuskin on tarvetta tehdä jotakin niin pelottavaa kuin miettiä omia virheitään. Mutta jos narsisti jäisikin yksin, tai kukaan ei enää peilaisi takaisin mitään muuta kuin vajavaisen ihmisen irvikuvan, niin ehkä silloin narsisti romahtaisi. Joko lopullisesti tai muuttuakseen paremman itsetuntemuksen kautta.

      • huomioo mulle heti

        Häpeän voi narsisti kääntää voitokseen muuntumalla, muuntautumalla erilaiseksi kuin muut normipetterit - siten saa "vähemmistösuojan" ja tietysti huomiota. Lähisuhteessa häpeä on ja pysyy sekä
        roolipelailun myötä edelleen vain vahvistuu. Häpeä on, siitä ei pysty narsisti puhumaan vaikka maa katoasi jalkojensa alta.

        Lähisuhteessa ei voi fuulata kovin pitkään, vaikka monia voikin vedättää jonkin aikaa mutta ei kaikkia voi vedättää kaiken aikaa.

        Häpeän siirto imagonrakentamisen kautta pois itsestä on modenrnia ja näppärää, mutta puolisolle se on aivan huikeaa teatteria. Selityksiä, puhumattomuutta, huomion kerjäämistä milloin miltäkin kontaktilta ja "aatetoverilta". Huimaa on meno!


      • psyykkeessä vikaa

        Olen hieman eri mieltä tuosta, ettei narsisti ole mielisairas - minusta nimittäin on. Kaiken sen minkä olen tajunnut vuosien mittaan, on varmistanut, että hän on todellinen mielisairas sekopää. Ei hän ole normaali ihminen eikä sellaista roolia tai viittaa voi hänelle pukeakaan kaiken sen valossa mitä on tehnyt.

        Ei normi tasapainoinen aikuinen toimi niin kuin hän toimii, ei millään mittarilla.

        Narsisti ärsyttää, narsisti matkii. Hän kuin huutaa haluavansa turpaan!
        Hän nauttii siitä, että saa toisen raivon partaalle.


      • alice in wonderland
        huomioo mulle heti kirjoitti:

        Häpeän voi narsisti kääntää voitokseen muuntumalla, muuntautumalla erilaiseksi kuin muut normipetterit - siten saa "vähemmistösuojan" ja tietysti huomiota. Lähisuhteessa häpeä on ja pysyy sekä
        roolipelailun myötä edelleen vain vahvistuu. Häpeä on, siitä ei pysty narsisti puhumaan vaikka maa katoasi jalkojensa alta.

        Lähisuhteessa ei voi fuulata kovin pitkään, vaikka monia voikin vedättää jonkin aikaa mutta ei kaikkia voi vedättää kaiken aikaa.

        Häpeän siirto imagonrakentamisen kautta pois itsestä on modenrnia ja näppärää, mutta puolisolle se on aivan huikeaa teatteria. Selityksiä, puhumattomuutta, huomion kerjäämistä milloin miltäkin kontaktilta ja "aatetoverilta". Huimaa on meno!

        Olen ajatellut, ettei narsisti oikeasti pysty elämään kenenkään kanssa lähisuhteessa. Hän haluaa pelata omilla säännöillään. Hänen maailmansa on kovin kieroutunut ja pyörii omien tarpeiden ja halujen ympärillä. Hän on kuin lapsi ihmemaassa.


      • Oma narsisti-psykop.
        psyykkeessä vikaa kirjoitti:

        Olen hieman eri mieltä tuosta, ettei narsisti ole mielisairas - minusta nimittäin on. Kaiken sen minkä olen tajunnut vuosien mittaan, on varmistanut, että hän on todellinen mielisairas sekopää. Ei hän ole normaali ihminen eikä sellaista roolia tai viittaa voi hänelle pukeakaan kaiken sen valossa mitä on tehnyt.

        Ei normi tasapainoinen aikuinen toimi niin kuin hän toimii, ei millään mittarilla.

        Narsisti ärsyttää, narsisti matkii. Hän kuin huutaa haluavansa turpaan!
        Hän nauttii siitä, että saa toisen raivon partaalle.

        Oma narsisti-psykopaattini aikoinaan "kerjäsi verta nenästään" todella lujaa ja kiivaasti. Lopulta tajusi, että on viisainta lopettaa, raivostuin niin suunnattomasti ja huusin hänelle kuin itse olisin seonnut. Tosiasiassa hän ansatsi joka desibelin.


      • huomioo heti tänne
        alice in wonderland kirjoitti:

        Olen ajatellut, ettei narsisti oikeasti pysty elämään kenenkään kanssa lähisuhteessa. Hän haluaa pelata omilla säännöillään. Hänen maailmansa on kovin kieroutunut ja pyörii omien tarpeiden ja halujen ympärillä. Hän on kuin lapsi ihmemaassa.

        Narsistinen ihminen uskoo sokeasti itse kehittämiinsä "sääntöihin" ja launalaisuuksiin, joiden keskiössä on hän itse ja oma hyvinvointi. Juuri ns. hyvinvointi, että itse voi "hyvin" toimiensa johdosta oikeuttaa kaiken, siis aivan KAIKEN koska yksilökeskeinen yhteiskunta. On oikeudet mutta ei velvollisuuksia kohdella toisia inhimillisesti.
        Jossain kasvunsa aikana saatu henkinen vammautuminen antaa ikuisen häpeän narsistin kannettavaksi ja peitettäväksi piiloon keinoja kaihtamatta.
        Karseaa seurata narsistisen läheisen kipuilua häpeänsä ja syyllisyytensä kanssa, joskus kykenee sen itse tunnistamaan ja puhumaan siitä, mutta kohta taas itsekeskeinen selviytymismetodi ottaa vallan. Sitten taas kaikki kun pyörii narsistin huomiontarpeen ja hyväksynnän han tahdissa, virtuaaliimaailma ihan parasta lähdettä.

        Häpeän voima on mahtav


      • mietinnän paikka
        huomioo heti tänne kirjoitti:

        Narsistinen ihminen uskoo sokeasti itse kehittämiinsä "sääntöihin" ja launalaisuuksiin, joiden keskiössä on hän itse ja oma hyvinvointi. Juuri ns. hyvinvointi, että itse voi "hyvin" toimiensa johdosta oikeuttaa kaiken, siis aivan KAIKEN koska yksilökeskeinen yhteiskunta. On oikeudet mutta ei velvollisuuksia kohdella toisia inhimillisesti.
        Jossain kasvunsa aikana saatu henkinen vammautuminen antaa ikuisen häpeän narsistin kannettavaksi ja peitettäväksi piiloon keinoja kaihtamatta.
        Karseaa seurata narsistisen läheisen kipuilua häpeänsä ja syyllisyytensä kanssa, joskus kykenee sen itse tunnistamaan ja puhumaan siitä, mutta kohta taas itsekeskeinen selviytymismetodi ottaa vallan. Sitten taas kaikki kun pyörii narsistin huomiontarpeen ja hyväksynnän han tahdissa, virtuaaliimaailma ihan parasta lähdettä.

        Häpeän voima on mahtav

        Narsisti oikeuttaa tekemänsä talousrikokset omalla rahan tarpeellaan. Hän oikeuttaa yksityisyyden rikkomisen "kuulluilla puheilla". Hänen mielestään ilmeisesti nettirikollisuus on myös oikeutettua, luultavasti itselleen perustellen, että kun on kerran jotain nettiin itsestään laittanut, niin sehän on julkista. Ei muuten ole. Verkkourkinnalla ja viestintärauhaa rikkomalla rikotaan pahasti toisen ihmisen yksityisyyttä, niitä asioita, jotka yksityisinä pysyisivätkin, jollei joku pahasti vinksahtanut rikollinen rääppisi toisen elämää mm. Suomi24-verkkopalvelussa.

        Narsistilla on aina oikeutus teoilleen, aina. Muita hän syyttää kyllä sujuvasti teoistaan ja puheistaan, koskaan syy ei ole hänessä itsessään.

        Narsistin lapsuus, lienenkö saanut siitä vihiä tästä verkkopalvelusta, kirjoituksista, joita kommentoin, ja ketjut poistuivat samantien sekunnin murto-osissa! Liekö joku vinha perä niillä asioilla sitten...
        Tuon pohjalta ymmärtäisin kyllä, miksi narsistista on tullut sellainen kuin on, mutta silti vaikean lapsuudenkaan taakse ei voi piiloutua, yrittämättä kantaa vastuuta omasta käytöksestään ja teoistaan. Ja ennenkaikkea, ei pidä tulla muita ihmisiä ilkkumaan "vaikeasta lapsuudesta", jos itse kantaa moista harteillaan.


      • ulkoistaminen itsest

        Thinking dirt: narsistin häpeäkierron olen tajunnut erittäin selvästi.
        Kun häneen kohdistuu kritiikkiä hän joko suuttuu ja alkaa säksättäen sättiä toista osapuolta, tai sitten lyö kaiken leikiksi, typeriksi ympäripyöreiksi lauseiksi, jolla kiertää vain kehää.
        Hänen oma huono alentunut itsetuntonsa ei kestä oman itsensä virheitä, joten hän etsii niitä toisesta, ja usein sitten toisesta löytyykin kantapäästä päälakeen, ja kaikkea siltä väliltä mitä toinen on, tekee, elää, tuntee ja ajattelee.
        Aivan sairasta kertakaikkiaan!
        Hän ei hae itselleen apua, jotta käsittelisi omat lapsuuden traumansa asiantuntijan kanssa, tiedostaa kyllä avun tarpeensa, mutta ei silti hae.
        Kun on häpeä omasta itsestä, niin syyllisyys puretaan sitten toisiin, toisia kiusaamalla ja vainoamalla.
        Valehtelu, patologinen sellainen lienee yksi suojautumiskeino. On luultavasti lapsuudesta saakka näin toiminut, kiertänyt valehtelunkin kautta sitä häpeää, mitä tuntee ja mitä on hänelle itselleen tapahtunut.


    • walking my zombie

      No joo. Tuo "häpeä" olikin mielenkiintoinen avain narsistin maailmaan :D Ihmettelinkin aina, miksei poikaystäväni koskaan katsonut silmiin tai harvemmin edes minua päin. Se oli minusta kummallista. Sosiaalisissa tilanteissa narskun naama muuttui usein tummanpunaiseksi. Silmät olivat kuin metallia. Kuolleet ja vailla sielua, niin kuin siellä sisällä ei olisi ollut ketään. Jonkinlainen häpeässä rypevä zombie. Hehee. Kaikenlaisia sitä tuleekin tässä elämässä hyysättyä :D

    • Masa18

      Se on mielenkiintoista, miten narsisti pystyy aina siirtämään jonkun toisen viaksi omat möhlät. Parisuhteen kariutuminen on aina kumppanin vika tai läheisten, jos ovat ottaneet isonkin hajuraon selviytyäkseen. Työpaikoilla narsisti on yleensä esimies, jolla on myös esimies. Ongelmatilanteessa hän ei osaa käsitellä ongelmaa, vaan syyttää alaistaan. Se on harvinaista, että narsisti jää yksin. Jos kukaan entisistä lähteistä ei ole suostuvainen niin paikallispubista löytyy aina seuraa. Narsistin on aina selitettävä asiat parhain päin hänestä katsottuna juuri siksi ettei menetä kasvojaan.

      • mani pula tor

        Narsistin maailmassa hänen ylipainonsa johtuu geeneistä ja jostakin ihmeellisestä toiminnasta hänen kehossaan, ei siitä että hän mättää sokeria ja rasvaa kurkustaan alas, eikä todellakaan liiku.

        Narsistin lapsen huono käytös tai yksipuolinen ravinto johtuu lapsesta. Narsisti jättää pokalla tuollaiset vastuut 2-vuotiaalle ja pyörittelee silmiään vieressä. Ja lapsen sairastuminen narsistin laiminlyöntien takia johtui siitä ettei kukaan ole kertonut kuinka lasta olisi pitänyt oikealla tavalla hoitaa. Vaikka narsisti on hoitoalan ammattilainen, ja kaikkien muiden alojen asiantuntija, eikä lapsi ole edes ensimmäinen, niin tässä tilanteessa hän ei yllättäen tiennytkään muka mitään. Ja se on muiden vika.

        Ja työttömyys....töitä ei voi hakea kun hoitaa lasta, kun palkka on niin pieni, kun on niin pitkä työmatka, kun....jne. jne. Ja kuitenkin on aina niin kauhea kiire ettei ehdi lasta hoitaa, eikä kotia, eikä mitään muutakaan. Niin hel..llinen kiire ettei yksinkertaisesti ehdi tehdä yhtään mitään.

        Ja rahaa ei ole kun ei ole töitä ja pitää uhrautua perheen takia ja on niin kiirekin ja toisaalta rahaa tavallaan on. Tai siis sitä on tavallaan rikas, tiedäthän. Ja tavallaan menestynyt ja kaikkea. Tai ainakin niin narsistia pitää kohdella. Ja kumartaa ja ylistää ja nollata päästään kaikki se tieto mikä sanoo että narsisti on lihava, laiska, sairas, köyhä, sivistymätön, loiseläjä.......


      • Melissa73
        mani pula tor kirjoitti:

        Narsistin maailmassa hänen ylipainonsa johtuu geeneistä ja jostakin ihmeellisestä toiminnasta hänen kehossaan, ei siitä että hän mättää sokeria ja rasvaa kurkustaan alas, eikä todellakaan liiku.

        Narsistin lapsen huono käytös tai yksipuolinen ravinto johtuu lapsesta. Narsisti jättää pokalla tuollaiset vastuut 2-vuotiaalle ja pyörittelee silmiään vieressä. Ja lapsen sairastuminen narsistin laiminlyöntien takia johtui siitä ettei kukaan ole kertonut kuinka lasta olisi pitänyt oikealla tavalla hoitaa. Vaikka narsisti on hoitoalan ammattilainen, ja kaikkien muiden alojen asiantuntija, eikä lapsi ole edes ensimmäinen, niin tässä tilanteessa hän ei yllättäen tiennytkään muka mitään. Ja se on muiden vika.

        Ja työttömyys....töitä ei voi hakea kun hoitaa lasta, kun palkka on niin pieni, kun on niin pitkä työmatka, kun....jne. jne. Ja kuitenkin on aina niin kauhea kiire ettei ehdi lasta hoitaa, eikä kotia, eikä mitään muutakaan. Niin hel..llinen kiire ettei yksinkertaisesti ehdi tehdä yhtään mitään.

        Ja rahaa ei ole kun ei ole töitä ja pitää uhrautua perheen takia ja on niin kiirekin ja toisaalta rahaa tavallaan on. Tai siis sitä on tavallaan rikas, tiedäthän. Ja tavallaan menestynyt ja kaikkea. Tai ainakin niin narsistia pitää kohdella. Ja kumartaa ja ylistää ja nollata päästään kaikki se tieto mikä sanoo että narsisti on lihava, laiska, sairas, köyhä, sivistymätön, loiseläjä.......

        Ei minunkaan narsistisia piirteitä omaava exäni ymmärrä tai ei halua ymmärtää osuuttaan asioihin. Lapsille on jäänyt isän luota pois muuttamisen jälkeen isän haitallisia käytösmalleja, varsinkin poika, joka luonnolisesti on ottanut mallia isästään, hokee suuttuessaan "ämmä mä tapan sut". Sanoo näin vaarilleenkin kun suuttuu, ei siis ymmärrä ämmän tarkoittavan loukkaavaa sanaa nimenomaan naisesta. On vaan jäänyt isän käytösmalli päälle. Muuten on aurinkoinen poika, mutta ikäväkyllä isänsä sai tuhoa aikaan. Sanoin miehelle näistä lapsen puheista, että mitähän niille tekisi, niin siihen mies vaan, että "täytyy miettiä". Eipä tullut mitään ehdostusta asian ratkaisuun, eli se ei miestä taida vähempää kiinnostaa, taitaa vaan salaa olla tyytyväinen, kun poika puhuu niinkuin hän. Poika on ollut katkera ja vihainen isälleen, mutta arvaahan sen, että silti juuri poika ottaa miehen mallia isästään. Mies on sanonut minun kuullen pojalle, että "meitähän ei kukaan määrää vai mitä?". Tuollaista manipulointia juuri. Ja takonut lapsen päähän tällaisia naista halventavia sanontoja, kuten "naiset siivoaa ja miehet pelaa korttia"..


    • kesämies

      Kolme-nelikymppisenä narsisti on jo hyvin tietoinen mikä leima otsassaan on, koska narsisti on jo siihen ikään joutunut kuulemaan diagnosointinsa monesta suusta.

      • "Kolme-nelikymppisenä narsisti on jo hyvin tietoinen mikä leima otsassaan on, koska narsisti on jo siihen ikään joutunut kuulemaan diagnosointinsa monesta suusta"

        Niin en tiedä, onko joku todellisuudessa leimannut tuntemaani/ännäksi täällä nimittämääni henkilöä narsistiksi., i

        Itse hän kertoi olleensa psykologin juttusilla aikoinaan avioeroonsa liittyen ja kertoi psykologin olleen sitä mieltä, että hän normaalin mustasukkainen mies ja nimitti itseään miehenä sovinistiksi...

        Mutta se mikä häneen liittyy, niin hän itse toi tuon narsisti sanan tietoisuuteeni sillä tavalla että kertomansa mukaan useimmilla hänen naisillaan oli ollut joko narsisti tai muuten kauhea kumppani/puoliso joita hän koki auttavansa kuuntelemalla heitä ja tarjoamalla lämpöä ja läheisyyttä(seksiä)

        Vielä tosiaan lähes vuosi suhteemme päättymisen jälkeen hän lähetti minulle hyvin kummallisen spostin jossa kertoi nyk. suhteensa päättyneen ja samassa yhteydessä hän kertoi naisen miehen olleen narsisti joka oli jopa yrittänyt myrkyttää vaimonsa...

        Että hyvin kummalliselta tuntuu tuokin, miten kummassa useat narsistin uhrit hakeutuvat suhteeseen hänen kanssaan...

        Totuutta noista naisista en tiedä, olivatko he narsistin uhreja, mutta se mitä kummeksun on juurkin tuo hänen oma tarpeensa tuoda tuota narsisti asiaa tietoisuuteeni liittyen noihin itselleni tuntemattomiin naisiin...


      • rakkauden orja
        yhteenlaskutoimitus kirjoitti:

        "Kolme-nelikymppisenä narsisti on jo hyvin tietoinen mikä leima otsassaan on, koska narsisti on jo siihen ikään joutunut kuulemaan diagnosointinsa monesta suusta"

        Niin en tiedä, onko joku todellisuudessa leimannut tuntemaani/ännäksi täällä nimittämääni henkilöä narsistiksi., i

        Itse hän kertoi olleensa psykologin juttusilla aikoinaan avioeroonsa liittyen ja kertoi psykologin olleen sitä mieltä, että hän normaalin mustasukkainen mies ja nimitti itseään miehenä sovinistiksi...

        Mutta se mikä häneen liittyy, niin hän itse toi tuon narsisti sanan tietoisuuteeni sillä tavalla että kertomansa mukaan useimmilla hänen naisillaan oli ollut joko narsisti tai muuten kauhea kumppani/puoliso joita hän koki auttavansa kuuntelemalla heitä ja tarjoamalla lämpöä ja läheisyyttä(seksiä)

        Vielä tosiaan lähes vuosi suhteemme päättymisen jälkeen hän lähetti minulle hyvin kummallisen spostin jossa kertoi nyk. suhteensa päättyneen ja samassa yhteydessä hän kertoi naisen miehen olleen narsisti joka oli jopa yrittänyt myrkyttää vaimonsa...

        Että hyvin kummalliselta tuntuu tuokin, miten kummassa useat narsistin uhrit hakeutuvat suhteeseen hänen kanssaan...

        Totuutta noista naisista en tiedä, olivatko he narsistin uhreja, mutta se mitä kummeksun on juurkin tuo hänen oma tarpeensa tuoda tuota narsisti asiaa tietoisuuteeni liittyen noihin itselleni tuntemattomiin naisiin...

        Olet tosi empaattinen kuuntelija, kun jaksoit tukea tuota miestä. Hieman epäselväksi on jäänyt, että miten sait muutettua ännäsi käytöstä ja saitko siitä jotain onnistumisen iloa tai tyydytystä. Joskus käy niin, että vaikka haluaisi auttaa ja ohjastaa toista haluamaansa suuntaan tuntien itsensä juuri tämän alan erikoisasiantuntijaksi, niin päätyy umpikujaan. Tuosta umpikujasta ei helposti löydä ulospääsyä, koska se voi vaatia sen, että myöntää itsellensä, etteivät neuvoni ja opastukseni tuottaneetkaan tulosta.


      • kyrvän nuppi

        Luotettavampaa kuitenkin on, että jos kesämieheltä tukka pakenee alta kolmikymppisenä, niin diagnoosi on tulevaisuudessa kalju.


      • rakkauden orja kirjoitti:

        Olet tosi empaattinen kuuntelija, kun jaksoit tukea tuota miestä. Hieman epäselväksi on jäänyt, että miten sait muutettua ännäsi käytöstä ja saitko siitä jotain onnistumisen iloa tai tyydytystä. Joskus käy niin, että vaikka haluaisi auttaa ja ohjastaa toista haluamaansa suuntaan tuntien itsensä juuri tämän alan erikoisasiantuntijaksi, niin päätyy umpikujaan. Tuosta umpikujasta ei helposti löydä ulospääsyä, koska se voi vaatia sen, että myöntää itsellensä, etteivät neuvoni ja opastukseni tuottaneetkaan tulosta.

        "Hieman epäselväksi on jäänyt, että miten sait muutettua ännäsi käytöstä ja saitko siitä jotain onnistumisen iloa tai tyydytystä."

        Tuota en tiedä mistä ny nuo päätelmäsi olet tehnyt, ilmeisestikään tarinani ei ole sinulle tuttu siltä osin, että että suhteemme oli laatua tapailimme noin kerta viikkoon, eikä kyse ollut mistään varsinaisesta seurustelusuhteesta...

        Että joo, kuuntelin noita juttuja naisista , mutta en välttämättä niitä uskonut, mutta en silloin tiennyt mitä niihin juttuihin mahdollisesti saattoi liittyä, että edelleen korostan esim. noihin toisiin naisiin ja heidän narsisti miehiinsä liittyvää tiedon olleen hänen puheitaan, joista en tiedä ovatko ne totta...

        Mitä hänen käytöksensä muuttumiseen tulee, niin siihenkään olen jäävi sanomaan mitään kuin siltä osin mikä kohdistui/liittyi minuun ja hänen puheeksi ottamiinsa asioihin sinä ajanjaksona jolloin olin hänen kanssaan tekemisissä...

        Ettei ny tarkoitus ollut varsinaisesti muuttaa, ohjastaa, vaikuttaa hänen käyttäytymiseensä vaikka loppupeleissä kritisoinkin hänen tapaansa kohdella/puhua naisista...

        Toki hän itse ikäänkuin jututti minua esim. kyselemällä neuvoa, miten kertoa eksälle suhteen päättymisen jälkeen että on ollut muita naisia , näin jälkeenpäin ajattelen että tuo suhde ei todellisuudessa edes ollut tuolloin päättynyt, mutta jostain syystä hän halusi antaa minullekkin sellaisen kuvan...

        Tuossa vaiheessa puheisiin tulleisiin nyksästäkin halusi puhua, että kun naimississa oleva nainen niin vain oitis silmittömästi rakastui häneltä seksiä saatuaan ja haluaa muuttaa hänen luokseen, että hyvin sellaisen kuvan antoi hänestäkin ja tosiaan kertoi tuonkin suhteen jossain vaiheessa päättyneen ja esiintyi sinkkuna...

        Kysyipä jopa mielipidettäni silloin siihenkin että kumpi parempi, kertoa naisille olevansa varattu vai jättää kertomatta...

        Suhteen päätin kun alkoi tuntua siltä, että olen ny sekaantunut johonkin niin kummalliseen ettei siinä tuntunut olevan enää mitään järkeä...

        Toki ns. tapaamiset olivat ns. todellisuutta, joo harrastettiin seksiä, joskus saunottiin, laulettiin karaokea yms., ja mukavaakin oli...

        Mutta se kaikki muu mitä tuli tapaamisten väliajoilla ne jutut niistä muista naisista/ihmisistä ja ilkeät vihjailut/mitätöimiset itseeni liittyen mitä minulle syötettiin ja se yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista sai aikaan sen että katsoin viisaimmaksi lopettaa koko touhun...

        Että jos ny hänen käytöksestään jotain voin sanoa, niin minun näkökulmastani katsoen, se muuttui hyvin kummalliseksi...

        Mutta tähän sinun ajatukseesi liittyen, kun tässä asiaa pohdin niin saattoihan hän kokea mielipiteeni opastukseksi/neuvoiksi, mutta herää kysymys jos hän ei halunnut kuulla mielipitetäni miksi hän ylipäätään kyseli mielipidettäni/pyysi jopa neuvoa, kertoi niistä muista naisista yms.

        Tuossa kun viittaat "tämän alan asiantuntijaan" niin silloin kun olin tuon ihmisen kanssa tekemisissa minulla juuri ei ollut mitään käsitystä narsisteista. Jos joku olisi kysynyt olisin varmaan vastannut heidän olevan julkisuushakuisia henkilöitä...

        Päätös lopettaa suhde omalta osaltani oli ihan oma päätös joka johtui jostain sellaisesta ajatuksesta, miten sitä kuvaisi, että hänen myötään olin osallisena jossain niin kummallisessa, josta en enää tiedä mikä on totta ja mikä ei, että viisain ny olla ny enää tapaamatta koko henkilöä...

        Että "tämä asiantijuuteni" jos sitä ny siksi voi nimittää on syntynyt vasta suhteen päättymisen jälkeen kun aloin ottaa selvää "mitä se kaikki oli", siitäkin meni vielä joitain kuukausia ennenkuin edes uskaltauduin tosissani ajattelemaan että olen ilmeisesti ollut tekemisissä jonkun sortin narsistin kanssa saati keskustelemaan aiheesta...


      • voin suomentaa.

        Onko kesämiehellä muuten tiedossa diagnoosi itsestään?
        Menepä peilin eteen. Katso ensin yläpäätä, katso sitten alapäätä.
        Heitä housut nilkkaan ja pyllistä peilin eteen.
        Siinä se lukee. Vasemmassa ja oikeassa pakarassa.
        Tule sitten kertomaan mitä näit.


    • rock rauha & rakkaus

      Narsisteja on yllättävän vähän. Narsistisia hirvittävän paljon, muulla tavoin kieroonkasvaneita suurin osa ihmisistä. Terveellä järjellä varustetut ovat pienenä vähemmistönä.

      • Opinpolulla

        Narsisteja on todellakin vähän, mikä on pelkästään hieno asia. Yksikin on liikaa. Narsistista käytöstä taas on todella paljon, mutta se kumpuaa niin kovin yleisestä huonosta itsetunnosta. Jokaisesta meistä löytyy tuota käytöstä, tilanteesta riippuen enemmän tai vähemmän. Se ero vain meissä "muissa" on, että useimmat meistä tunnistavat tuon käytöksen itsessään jossain vaiheessa, myöntävät sen viimeistään kun siitä sanotaan.

        Itselleni narsistiin, ja sitä kautta narsismiin, tutustuminen on kasvattanut tuntosarvet etsimään niistä narsistisesti käyttäytyvistäkin piirteitä jotka todistaisivat etteivät he pohjimiltaan ole narsisteja. En todellakaan halua löytää enää yhtään enempää narsisteja. Toisen ihmisen toteaminen narsistiksi ei ole mikään mukava asia, vaan niin kammottava tieto että vaihtoehtoja hakee viimeiseen asti. Kun ymmärtää kuinka paljon pahaa oloa ja kärsimystä narsisti kylvää, ei sellaiseen halua törmätä.

        Jotkut näyttävät ratkaisevan ongelman kieltämällä sen. He eivät narsismiin usko vaikka saisivat minkälaisia todisteita eteensä, mieluummin he uskovat narsistia. No, onhan sekin tapa suojella itseään, vaikka usein narsistin uhrin kustannuksella.

        Narsistiin, ja narsismiin, tutustuminen on kyllä tehnyt myös aika selväksi sen, miten NPH eroaa muuten vaan narsistisiin keinoihin turvautuvasta ihmisestä. Ero on lopulta aika iso.

        Narsistin käytöksessä ei sinällään ole mitään sellaista jota ei löytyisi meistä kaikista, mutta mittasuhteen ja painopisteet ovat aivan erilaiset. Jollain tasolla voi siis oppia narsistin logiikan ja ennakoida mitä tuleman pitää. Ja joskus jopa ohjailla narsistia. Helpoin on kuitenkin pitää narsisti mahdollisimman etäällä, kaikenlaisten pelien pelailu tämän kanssa ei kuitenkaan maksa vaivaa.

        Elämässä on oikeasti arvokkaita asioita joihin keskittyä narsistin sijaa. Itseäni narsistiin tuhlattu aika ja ajautus harmitti alkuun suuresti, eihän tuo ole sen arvoinen. Lopulta kuitenkin otin asian arvokkaan opin ja kokemuksen kannalta. Opin paljon ihmisistä, itsestänikin.


      • lammasmaista
        Opinpolulla kirjoitti:

        Narsisteja on todellakin vähän, mikä on pelkästään hieno asia. Yksikin on liikaa. Narsistista käytöstä taas on todella paljon, mutta se kumpuaa niin kovin yleisestä huonosta itsetunnosta. Jokaisesta meistä löytyy tuota käytöstä, tilanteesta riippuen enemmän tai vähemmän. Se ero vain meissä "muissa" on, että useimmat meistä tunnistavat tuon käytöksen itsessään jossain vaiheessa, myöntävät sen viimeistään kun siitä sanotaan.

        Itselleni narsistiin, ja sitä kautta narsismiin, tutustuminen on kasvattanut tuntosarvet etsimään niistä narsistisesti käyttäytyvistäkin piirteitä jotka todistaisivat etteivät he pohjimiltaan ole narsisteja. En todellakaan halua löytää enää yhtään enempää narsisteja. Toisen ihmisen toteaminen narsistiksi ei ole mikään mukava asia, vaan niin kammottava tieto että vaihtoehtoja hakee viimeiseen asti. Kun ymmärtää kuinka paljon pahaa oloa ja kärsimystä narsisti kylvää, ei sellaiseen halua törmätä.

        Jotkut näyttävät ratkaisevan ongelman kieltämällä sen. He eivät narsismiin usko vaikka saisivat minkälaisia todisteita eteensä, mieluummin he uskovat narsistia. No, onhan sekin tapa suojella itseään, vaikka usein narsistin uhrin kustannuksella.

        Narsistiin, ja narsismiin, tutustuminen on kyllä tehnyt myös aika selväksi sen, miten NPH eroaa muuten vaan narsistisiin keinoihin turvautuvasta ihmisestä. Ero on lopulta aika iso.

        Narsistin käytöksessä ei sinällään ole mitään sellaista jota ei löytyisi meistä kaikista, mutta mittasuhteen ja painopisteet ovat aivan erilaiset. Jollain tasolla voi siis oppia narsistin logiikan ja ennakoida mitä tuleman pitää. Ja joskus jopa ohjailla narsistia. Helpoin on kuitenkin pitää narsisti mahdollisimman etäällä, kaikenlaisten pelien pelailu tämän kanssa ei kuitenkaan maksa vaivaa.

        Elämässä on oikeasti arvokkaita asioita joihin keskittyä narsistin sijaa. Itseäni narsistiin tuhlattu aika ja ajautus harmitti alkuun suuresti, eihän tuo ole sen arvoinen. Lopulta kuitenkin otin asian arvokkaan opin ja kokemuksen kannalta. Opin paljon ihmisistä, itsestänikin.

        Narsistin läheltä kokeneena ja tilanteita sosiaalisissa yhteyksissä seuranneena oppii myös siitä miten_ihmisiin_vaikutetaan, miten HELPOSTI kaikki fuula uppoaa, Kehen vain ja erityisesti nuoriin naisiin, ammattialasta riippumatta. Median nuoret toimittajatytöt aivan omassa narsistisen ihmisen pyörityksessä... tytöt voi tytöt.

        Pienet silmät näkevät mutta ihminen ei tunnista kuinka tehokkaasti narsistinen ihminen voi olla vakuuttava, uskottava, kaiken kaikkiaan hyvä tyyppi ja liideri. Ei ole kykyä kyseenalaistaa, mitään.

        Itsestään oppii paljon kyllä, mutta ehkä päällimmäiseksi jää iso pettymys muihin, ihmisiin yleensä, joiden keskuudessa ko. narsistin on helppo loistaa ja päteä. Kiva feedback yleisöltä vahvistaa narsistin egoa, ikiliikkuja on valmis.

        On se kumma miksi vain harva tunnistaa narsisistisen näyttelijähahmon? Ehkä fuulaan on ihana uskoa, koska narsisiti "parhaimmillaan" edustaa itsevarmuutta ja fantastista menevyyttä.

        Läheisyyttä tai empatiaa he eivät pysty tuottamaan, vastaanottamaan eivätkä oikein edes käsitteenä ymmärtämään.


      • 7+5
        lammasmaista kirjoitti:

        Narsistin läheltä kokeneena ja tilanteita sosiaalisissa yhteyksissä seuranneena oppii myös siitä miten_ihmisiin_vaikutetaan, miten HELPOSTI kaikki fuula uppoaa, Kehen vain ja erityisesti nuoriin naisiin, ammattialasta riippumatta. Median nuoret toimittajatytöt aivan omassa narsistisen ihmisen pyörityksessä... tytöt voi tytöt.

        Pienet silmät näkevät mutta ihminen ei tunnista kuinka tehokkaasti narsistinen ihminen voi olla vakuuttava, uskottava, kaiken kaikkiaan hyvä tyyppi ja liideri. Ei ole kykyä kyseenalaistaa, mitään.

        Itsestään oppii paljon kyllä, mutta ehkä päällimmäiseksi jää iso pettymys muihin, ihmisiin yleensä, joiden keskuudessa ko. narsistin on helppo loistaa ja päteä. Kiva feedback yleisöltä vahvistaa narsistin egoa, ikiliikkuja on valmis.

        On se kumma miksi vain harva tunnistaa narsisistisen näyttelijähahmon? Ehkä fuulaan on ihana uskoa, koska narsisiti "parhaimmillaan" edustaa itsevarmuutta ja fantastista menevyyttä.

        Läheisyyttä tai empatiaa he eivät pysty tuottamaan, vastaanottamaan eivätkä oikein edes käsitteenä ymmärtämään.

        Kaikki fuula uppoaa, todellakin. Se menee täydestä kaikenikäisiiin naisiin ja miehiin. Pitää olla todella herkkävaistoinen tai vastaavaa aiemmin kokenut tajutakseen, että joku on narsistinen.


    • meemaiselfandai

      Vastaus alkuperäiseen kysymykseen "kuinka narsisti kokee itsensä?":
      MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ MINUN MINUN MINUN MINUN MINUN MINUN MINUN MINUN MINUN MINULLE MINULLE MINULLE MINULLE MINULLE MINULLE MINULLE MINULLE MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA MINUSTA

    • Thalanos

      En jaksanut lukea kuin muutamat ensimmäiset viestit, mutta oma käsitys asiasta on, että osa näistä tietää olevansa narsisteja ja jopa pitävät sitä positiivisena asiana. Pahemmat tapaukset taas eivät tiedä olevansa narsisteja, tietävät kyllä tekevänsä väärin, mutta eivät välitä ja luulevat kaikkien muiden toimivan samoin. Molemmat kyllä tuntevat jatkuvaa pahaa oloa, mutta ulkoistavat sen muiden syyksi.

      Se, että haluaako parantua on hyvä sekä vaikea kysymys. Lähdetään nyt siitä, että Narsistinen persoonallisuus häiriö on heikon egon suojaksi kehitetty puolustautumiskeino. Huolimatta jatkuvasta pahasta olosta ajatellaan, että koet itsesi mahtavaksi ja kaikkia muita paremmaksi, haluaisitko samanlaiseksi surkimukseksi kuin kaikki perus Petterit? Aivan, tuskin minäkään varsinkin, kun se paha olo on muiden syytä. Jos haluaisi parantua niin hakisi kyllä terapiaan, mutta, kun ei hae. Hoitoon saattaa hakeutua jos lähteen puutteesta on masentunut, mutta silloinkin koittaa sabotoida koko hoidon alkamalla saman pelin terapeutin kanssa.

      Narsistihan ei sinänsä välitä mitä hänestä ajatellaan kunhan ajatellaan, koska se on kaikki lähdettä. En siis ole mikään asiantuntija, mutta nämä ovat tälläisen paljon aiheesta lukeneen maallikon pohdintoja.

    • Anonyymi

      Aloittaja voi mennä peilin eteen tekemään samat kysymykset itselleen. Yleensä muita narsisteiksi syyttävät ovat itse sellaisia pahimmasta päästä. Monellako on sellaisista kokemuksia? Jokaisella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe