Levottomat jalat ja venyttely

Pohkeet vetreiksi

Itselläni ei ole ollut mitään varsinaista levottomien jalkojen oireyhtymän diagnoosia. Jalat olivat kuitenkin hankalat nukkumaan mennessä, oli olo, kuin olisin juuri saamassa laskimoveritulpan. Muiden jalkavaivojen vuoksi aloin kunnolliset akillejännevenytykset. Tämän seurauksena jalkakivut helpottivat ja myös jalat ovat rennommat nukkumaan mennessä.

Ajattelen, että akillesjännekireydet ovat varmasti tavattoman yleisiä. Ihmiset kävelevät sopimattomissa jalkineissa (korkoa ei saisi olla lainkaan) ja lähes yksinomaan kovilla ja tasaisilla alustoilla. Jokainen nilkannyrjähdys pitäisi kuntouttaa kunnolla, tai siitä voi seurata myöhemmin vaikeita kiputiloja.

Pohkeen venytys on tehtävä kunnolla ja oikein, ja siihen on saatavilla apuvälineitä, joilla homma menee vielä varmemmin oikein (itselläni on sellainen Casallin muovinen hökötys Stadiumin verkkokaupasta ostettuna). Asiasta on saatavilla tutkimustuloksia, jos viitsii etsiä. Respectan jalkaluennolla sanottiin, että 4 minuuttia x 2 päivässä. Itse en ihan noin usein jaksa, mutta tulokset silti näkyvät. Yksinkertaisesta asiasta saa monta hyötyä. Kokeileminen ei maksa mitään, samalla voi vaikka katsoa teeveetä.

2

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tintti7

      Itsellä venyttely auttaa, mutta en tunne epämiellyttävää tunnetta itse jaloissa, vaan sukupuolielinten/alavatsan alueella. Tunne on erittäin ikävä, koska herään siihen yleensä enkä saa unta.

    • oireettomaksi.

      LIIKU:

      Ihan tavallinen arkikävely ja pyöräily riittää

      VENYTTELE:

      http://www.lamk.fi/hyva/media/Documents/venyttelyopas.pdf (sivu 12) ja googlella lisää

      ANEMIA?

      Anemiaa aiheuttaa raudan riittämätön saanti, raskaus (lisää raudan tarvetta), imetys, liika maidon kalsium, imeytymishäiriöt (mm. keliakia), erilaiset sairaudet, muiden ravintoaineiden puutokset ja runsaat kuukautiset.

      Folaatin, C-vitamiinin ja B-12 vitamiinin puute aiheuttaa perniöösianemiaa.

      Lisäksi maidon kalsium tai kalsiumvalmisteiden käyttö, heikentää raudan imeytymistä. Juo vettä. Maitotuotteita enintään 2-3 annosta päivässä. Kalsiumia on lähes joka ruuassa, joten ilman maitoakin pärjää.

      Keliakia on yleisin sairaus, joka aiheuttaa anemiaa. Keliakia aiheuttaa myös lukuisten muiden ravintoaineiden imeytymishäiriöitä mm. B-12.

      Keliakia voi olla, vaikka ei kauheesti vaivaa olisikaan. Hoitamaton keliakia voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa vaikka mitä, joten sitä kannattaa todellakin hoitaa.

      Rauta on tärkeä osa hemoglobiinia, jonka tehtävänä on kuljettaa happea kudoksille. Lisäksi rauta osallistuu punasolujen tuotantoon ja auttaa vapauttamaan energiaa hiilihydraateista ja rasvoista kudosten käyttöön.

      Aikuisen naisen saantisuositus on 15 milligrammaa vuorokaudessa, ja suomalaiset naiset saavat rautaa keskimäärin 10 milligrammaa. Runsas liikunta suurentaa tarvetta hieman. Piilevä puutos esiintyy jopa 30 prosentilla hedelmällisessä iässä olevista naisista.

      Tärkein lähde on punainen liha. Veri- ja maksaruoat ovat vielä parempia, mutta niitä käytetään hyvin vähän. Rautaa saa melko hyvin myös vaaleasta lihasta ja kalasta.

      D-VITAMIININ PUUTE:

      Tarve on 50-100µg/vrk

      A recent study found that vitamin D deficiency is significantly related to the prevalence of restless legs syndrome.
      Restless legs syndrome is characterized by the involuntary movement of the legs accompanied by discomfort in the legs.
      Read more: http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/recent-research-suggests-vitamin-d-deficiency-may-relate-to-restless-legs-syndrome/

      MAGNESIUM:

      Magnesiumin puute väestössä on yleistä.

      esim. Citymarketista saa hankintatukun sitraattia (imeytyy parhaite, joten jätä muut kaupan hyllylle) kympillä 3kk satsi.
      http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

      SUOLA:

      Puhdistetusta suolasta on poistettu lähes sata erilaista mineraalia, jotka tasapainottaisivat suolan vaikutusta elimistössä. Lisäksi puhdistettuun suolaan on lisätty mm. paakkuuntumisenestoaineita, joista ei terveydellemme ole mitään hyötyä, päinvastoin. Paras suola olisi puhdistamaton merisuola, josta elimistö saa tarvitsemansa mineraalit, joka ei kohota verenpainetta, ei kerää nestettä elimistöön, ei rasita munuaisia ja joka säilyttää elimistön homeostaasin.


      Ihminen tarvitsee suolaa, joten varmista että saat sitä 3-5 grammaa päivässä, jotta nesteaineenvaihduntasi toimii. Ilman riittävää luonnollista suolaa ja vettä keho kerää nestettä, joka aiheuttaa turvotusta, väsymystä ja lihaskramppeja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1403
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      944
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      92
      914
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      814
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      813
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe