ekaa kertaa,muutama kysymys:rahan vaihto,ostokset,kulkeminen..

nesse1

missä kannattaa vaihtaa rahaa?ja kuinka pieniksi rahoiksi,että kuinka siellä saa vaihtorahaa takaisin?paljon suunnilleen viikoksi kannattaa varata(en biletä :))
mitä kannattaa ostaa/tuoda tuliaisiksi ja mikä hintataso?
nessebar,kuinka pääsen sunny beachilta sinne ja takaisin,minkä hintasta?
kannattaako kaikki mahollinen pakata kotoota mukaan vai ostaa paikanpäällä?
kertokaa kaikkee hyödyllistä..yksin ja ekaa kertaa menossa..

6

802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesä-13

      Me vaihdettiin Crown(?)-vaihtopisteissä ja niitä on useampia. Opas kertoi että nämä turvallisimpia. Hyvin sielä sai vaihtorahaa takaisin isommista rahoistakin...hintataso vuosi sitten ½ suomen hinnoista. Ruusutuotteet on Bulgarian juttu...tuoksuja, saippuaa jne. Nessebariin mentiin paikallisbussilla missä oli tunnelmaa :) Maksoi n. euron suunta. Paikanpäältäkin löytää kyllä ihan kivasti kaikenlaista ettei nyt välttämättä tartte pakata koko omaisuutta :) Kannattaa varoa hedelmien tarjoajia...ensin muka antavat ilmaiseksi ja jos otat ovat rahaa vailla. Uudempi vesipuisto oli kiva paikka. Ruoka oli hyvää ja edullista

    • Taas kerran

      Tuossa edellä Kesä13-nimimerkki antoi hyviä vastauksia. Crown-pisteitä on joka puolella kaupunkia, niiden vaihtokurssi on ollut jo vuosia sama (1,91), eivätkä ne peri muita kuluja. Bulgarian levan ja euron suhde on siis ostoksia tehdessä helppo muistaa: noin kahden suhde yhteen.

      Bussi numero 1 kulkee väliä Sunny Beach-Nessebar, ja matka on tähän saakka maksanut levan yhteen suuntaan. Reitti kulkee pääkadulla ja pysäkkejä on runsaasti. Matkan maksat bussissa rahastajalle ja pidä lippu tallessa. Tarkastajia nimittäin liikkuu silloin tällöin.

      Jos ja kun olet kokematon matkustaja, niin älä kuitenkaan näytä epävarmuuttasi vaan näytä olevasi cool! Jos et halua ostaa jotakin esillä olevaa tuotetta, niin jätä vain ostamatta ja lähde tiehesi. Basaarien myyjät eivät yleensä ole agressiivisia eivätkä käy iholle kuten esim. Turkissa, jossa tinkiminen on maan tapa.

      Ruoka ja juoma on halpaa. Lue kaduilla olevia mainoskylttejä, käytä hyväksesi "happy hour" - tarjouksia joita löytyy vuorokauden ympäri, katso antamasi setelin koko ja saamasi vaihtorahat äläkä käyttäydy kusipäisesti mitään henkilökuntaa kohtaan.

      Pysyttele myös kohtuullisen selvänä, jotta tiedät, mitä teet ja missä liikut. Kadunnimiä ei ole, joten paina mieleesi hotellisi nimi ja lähiympäristön kiinnekohtia.

      Tässä tulikin lisää ohjeita hyvää lomaasi varten...

      • -nazdrave-

        Tuossa tulikin yksi tärkeimmistä ohjeista, eli älä käyttäydy kusipäisesti. Ts. asiallisella ja ystävällisellä käyttäytymisellä asiat sujuvat jouhevasti kun taas ylimielisellä meuhkaamisellahan yleensä vaan asiat hankaloituvat ja saa mitä tilaa. -Lisäisin vielä, että pankit ovat turvallisia rahan-vaihto paikkoja. Lähtiessä Suomesta ei kannata vaihtaa, perillä ehtii hyvin. -Ennakkoluulottomana ja mieli avoimena matkaan. Hyvää lomaa!


    • annakoo

      Älä ainakaan vaihda rahanvaihtokioskeissa (=huijaavat), vaan pankissa (yleensä paras kurssi) tai hotellissa tai jo kotimaassa lähtiessä.

      Mausteita kannattaa ostaa, samoin ruusuöljyä tai jogurttia sisältävät kosmetiikkatuotteet ovat tosi hyviä ja edullisia. Vaatteita, kenkiä ja laukkujakin löytyy. Hintataso on edullinen, varsinkin jos löydät paikallisten suosimia kauppoja, kaikkea on saatavilla. Nessebar on ihana, kannattaa käydä ja myös "uuden" osan puolella, rannassa kulkee avojuna ja kävellenkin pääsee, taksit ovat edullisia. Paikallinen ruoka on hyvää, kannattaa ennakkoluulottomasti maistella vaikka pizzaa yms. onkin tarjolla joka puolella.

      • Raha vaihtuu

        Annakoon kommenttiin lisään, että edellä mainitut Crown-valuuttakioskit ovat siis luotettavia toisin kuin ehkä muut kioskit. Crownilla on aina sama kurssi eivätkä ne peri komissioita tai muita palkkioita.

        Hotellien vaihtokurssit ovat kyllä Crownia huonompia. Jos annakoo on eri miltä. hän voisi mainita hotellin, jolla on parempi kurssi hotellin palkkion huomioiden.

        Vaihtokurssi ja todellinen käteen tuleva raha eivät nimittäin ole sama asia. Vaihtaja voi luvata vaikka miten korkeaa kurssia, mutta kulujen jälkeen summa muuttuu.

        Pankki on myös luotettava vaihtoehto. Niiden kursseista tällä hetkellä en tosin tiedä. eikä pankkeja ole Sunny Beachilla useita. Pääkadulla poliisiasemasta päin on ainakin yksi.


    • Justiin tultu

      Tässäpä yksi ikävä huijaustapa, johon törmäsin ja huomasin vasta kotimaassa. Vaihdoimme erään hotellin (en muista nimeä) vaihtopisteellä, koska ilmoittivat kurssiksi juuri tuon 1,9.. eikä kuluja. Typeryyksissäni kirjoitin kuitin, vaikka olikin USD.na ilmoitettu. Kotona sitten huomasin, että olikin jotain 1.7.. kurssilla veloitettu. Onneksi loman aikana muualtakin otettiin rahaa, joten ei koko lomakassassa hirveästi vaikuttanut. Automaateissa, joita käytettiin ainakin ok kurssi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe