Fixus autohuolto Turku

Huijareita!

Vein autoni Fixus autohuoltoon turussa ilmastointihuoltoon. Kylmäilmat vaihdettiin ja lasku teki 99€. Laskutuksen yhteydessä kassalla ollut mies kysyi kylmäaineet vaihtaneelta huoltomieheltä että oliko autossani ollut kylmäainetta ja kuinka paljon johon huoltomies että vajausta oli ollut todella paljon minkä johdosta ilmastointilaite ei ollut puhaltanut kylmää.

Fixuksen ilmastointihuolto pelasi kaksi päivää jonka jälkeen kylmää ilmaa tuli ainoastaan moottorin käydessä kovilla kieroksilla. Arvasin että kylmälaiteessa on vuoto joten vein auton takaisin Fixukselle jossa asia tutkittinkin ja huomattiin että kompresorin ulommainen tiiviste vuotaa. Tuosta tiedosta jouduin maksamaan taas vajaa neljäkymmentä euroa ja kaupanpäälle vielä asiantuntijan neuvon jonka mukaan minun tuli ostaa autooni uusi kompressori (700€ uudet kylmäaineet 100€=n.800)

Jos ilmastointilaitteessa on suuri vajaus kylmäaineessa niin eikö huoltomiehellä ja kasöörilla olisi pitänyt tulla mieleen että laitteessa on mitä todennäköisimmin vuoto joka pitää paikallistaa ennen kun kalliit kylmäaineet puhalletaan sisään?

Ole fiksu ja vie autosi jonnekkin muualle kuin Fixus huoltoon jossa asiantuntemus tuntuu riittävän korkeintaan lampun polttimoiden ja tuulilasin pyyhkijöiden vaihtoon.

17

1635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvauskeskus

      Juu, se vähän sama terveydenhuollon puolella, pitää itse kertoa lääkärille diagnoosi, että saa oikeaa hoitoa, muuten "kokeillaan" auttaako tämä ja tämä, jos ei, niin katsotaan sitten jotain muuta....

    • Fixus shuks!

      Vuotavaa ilmastointilaitetta ei saa täyttää – se on rikos – vaan vuoto on aina ensin löydettävä ja korjattava, jonka jälkeen laitteisto voidaan täyttää kylmäaineella. Mikäli ilmastointi on tehoton tai ilmastointi ei toimi, on erittäin huonoa korjaustapaa, edesvastuutonta, pelkästään tyhjiöidä ja täyttää järjestelmä: auton ilmastointijärjestelmä toimi ehkä muutaman päivän, mutta mahdollinen vuoto jää havaitsematta!

      Fixus autohuolto tekee huonoa bisnestä. Tuolla tyylillä asiakas ei tule enää toistakertaa ja kertoo samastaan huonosta palvelusta myös ystävilleen ja tuossa avauksen tapauksessa myös kuluttaja-asiamiehelle

      • ebelstock

        Ilmastointi aine kuluu kun ilmastointia käyttää.Se että se vähenee ei tarkoita vuotoa.JOS huolto laite ei huomaa vuotoja se täyttää uudet aineet.Katso tarkempi vastaus...


    • Fixus never ever..

      Kuluttajasuojavirasto neuvoo reklamoimaan asiasta ja kehoittaa vaatimaan rahat takaisin vuodon diagnosoinnista.

      Kun asiakas tilaa ilmastointihuollon on asiakkaalla oikeus olettaa että ilmastointilaite on kunnossa huollon jälkeen.

      Turun Fixuksella on varsin lyhytnäköistä liiketoimintaa. Kun asiakas tuntee tulleensa huijatuksi hän ei yleensä palaa enää toista kertaa samaan liikkeeseen.

      • as2

        Miten voi olla että ilmastointi huollon jälkeen voi olettaa että ilmastointi toimii?
        Jos vaikka kompressorin magneettikytkin on rikki niin eihän se ilmastointihuolto sitä korjaa.
        Eikös tuo oo vähän sama asia että jos viet auton hinurilla öljynvaihtoon niin ei se välttämättä ole sen jälkeen yhtään ehjempi kun sinne tullessa.


      • ebelstock

        Se on huolto jonka kone suorittaa.


      • ebelstock
        as2 kirjoitti:

        Miten voi olla että ilmastointi huollon jälkeen voi olettaa että ilmastointi toimii?
        Jos vaikka kompressorin magneettikytkin on rikki niin eihän se ilmastointihuolto sitä korjaa.
        Eikös tuo oo vähän sama asia että jos viet auton hinurilla öljynvaihtoon niin ei se välttämättä ole sen jälkeen yhtään ehjempi kun sinne tullessa.

        Jos mangneetti kytkin on kompurasta rikki niin ilmastointi huoltokone keskeyttää huollon ja ei täytä järjestelmää.vaan antaa vika koodi tulosteen.


      • as2
        ebelstock kirjoitti:

        Jos mangneetti kytkin on kompurasta rikki niin ilmastointi huoltokone keskeyttää huollon ja ei täytä järjestelmää.vaan antaa vika koodi tulosteen.

        Ei ainakaan mikään meidän firman neljästä ilmastoinninhuolto koneesta anna vikakoodia magneettikytkimestä.


    • Kallis paukku!

      Huolletaanko missään auton ilmastoinnin kompressoreita vai pitääkö aina ostaa kokonaan uusi kompressori jos tiiviste vuotaa kuten avaajan tapauksessa?

      • ebelstock

        Joihinkin kompuroihin saa tiivisteitä ja mangneetti kytkimiä.
        Toisiin taas ei.Silloin tulee hankkia tehdaskunnostettu ebelstock tai uus jos ei tehdas korjattua saa.


    • ebelstock

      Kappaleeseen 1.
      -Se on aivan normaalia että ilmastointi lakkaa toimimasta kun ainetta on liian vähän.Kyseinen aine kuluu sieltä järjestelmästä ihan itsestään ilman mitään vuotoja.Eli liian vähän kylmä ainetta-kylmäaine kulunut(ilman vuotoa mikä normaalia)ilmastointi ei käynnisty.
      Kappaleeseen 2.
      -Ilmastointi huollossa auto kytketään ilmastoinin huolto koneeseen.Joka poistaa loput vanhat aineet.Tämän jälkeen paineistaa järjestelmän JA TARKISTAA VUODOT(siis kone ei ihminen)Jos kone ei löydä vuotoja se automaattisesti voitelee kompuran ja järjestelmän.Ja täyttää uudet kylmä aineet.
      Kappaleeseen3.
      -Kuten edellä mainuttua kylmä aine kuluu eli vähenee kun ilmastointia käyttää ihan itsestään ilman vuotoja.
      Jos käyttää paljon ilmastointia tulee se täyttää 1 kertaa vuodessa(ilman vuotoja)

      • as2

        Ihanko tosissaan tyhjään järjestelmään ainoa paineistus minkä teet on tuo koneen tekemä alipaineistus tarkistaaksesti järjestelmän vuodon?


      • pirss ari

        Jos käyttää paljon ilmastointia.Kuuluuko taksini tähän kategoriaan??3v ja 250tkm on ollu eri merkkisten autojen vaihtoon meno hetki ja kaikis toiminu ilmastointi hyvin ja tehokkaasti.Täysi rahastus tuo huolto,omana perhe kärrynä ollu viimeiset 8 vuotta ruotsalainen 02 vm auto.Ei kertaakaan ilmastointi huollettu.Eikä tuolla kuin 320tkm ajettu.


    • ebelstock

      Joo ja en todellakaan ole turun fixus....
      VAAN ihan toisesta korjaamosta.
      PAKKO oli vaan kommentoida kun täälä ei näköjään tiedetty että kylmä aine kuluu kun ilmastoitia käyttää,JA ei myöskään tiedetty miten ilmastointi huolto tehdään ja mitä se tarkoittaa.

      • Ihminen on apina

        Loppujen lopuksi ihmiset on aika pentuja kun rakas auto menee rikki tai sitä huolletaan.

        Tyyliin:

        Sehän oli viime viikolla teillä huollossa, nythän sen on toimittava seuraavat kymmenen vuotta.


        Särjitte sen siellä huollossa! (Kävi viimeksi vuosi sitten ja tällä välin on ajettu 30tkm ja mitä vain on voinut autolle tapahtua).

        Kyllä minä tiedän! (Paremmin kuin alan ammattilaiset. Miksi siis edes tuomassa jos kerta itse on kaikkitietävä/osaava).

        Huijareita ovat! (Laskuttivat tehdystä työstä. Vieläpä maltillisesti. Ilmaiseksiko pitäisi tehdä?)

        Yrittivät kusettaa! (Kertoivat havaitut viat ja ehdottivat korjausta).

        En saanut ilmaiseksi sitä ja tätä (Menee valittamaan johtajalle. Henkisesti kokee olevansa ylimystöä jonka pitäisi saada lahjoja ja jota kumarretaan. Tai sitten on sairaalloisen pihi luonne).

        Eihän siinä mene kuin 15 minuuttia! (Todellisuudessa tunnin homma)

        Pyöritään ja kysellään ja häiritään asentajan työntekoa. Aivan kuin olisi menossa rakkaan lapsen elvytystilanne.

        Ette tehneet mitä huoltoon kuului! Huijasitte!

        Vien "pärnäsen" korjaamolle. Siellä tekevät kolmasosahinnalla! (Pahimmillaan vaihtavat pelkät öljyt ja suodattimen ja leimaavat tehdyksi ison huollon. Laittavat vielä vääränlaiset öljyt ja tarvikesuodatinkin on viallinen jo uutena)

        Sehän on teillä aina huollettu, ettekö ole huomanneet vikaa? (Asiakas teetättänyt viimeiset 5 vuotta pelkkiä öljynvaihtoja).


      • oikea tietoa

        kylmäaine ei KULU mihinkään vaan VUOTAA ulos käytti ilmastointia tai ei. käyttäessä paineet järjestelmässä on korkeammat niin silloin vuotaa enemmän.

        ja se koneen tekemä alipainetesti on ihan vitsi, vaikka kylmäaineet ei pysyisi montaakaan päivää sisällä niin testi näyttää ettei vuotoa ole.


    • Hottia tuota

      Itselläni auto yli kymmenen vuotta vanha eikä ilmastointia ole kertaakaan "huollettu" ja toimi aivan hyvin kunnes vein autoni ilmastointilaite huoltoon. Sen jälkeen koneesta ei ole saanut enää niin kylmää kuin aiemmin? Minun tapauksessani autoani Ei olisi kannattanut viedä huoltoon mutta kun luulin että.. .

      Ilmastointilaitteen kylmäaine kuluu muuten tavattoman hitaasti mikäli laite on kunnossa. Jos kylmäainetta ei ole tarpeeksi järjestelmässä niin sen voi huomata esim. niin kun lisää kieroksia koneeseen, jolloin myös kompura kiertää nopeammin ja jonka johdosta kylmää ilmaa voi saada myös vajaalla täyttöasteella pitämällä kovat kierokset koneessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe