-.-pyydän apua

loltoivotonlolololol

eli kiitokset jo kaikille jotka haluatte auttaa ja on teillä aikaa:)

eli olen 18 tyttö tykkään näteistä vaatteista, topit, pillifarkut ja näiijj perus nyky ajan teinimuoti.

ennen pukeuduin just tolleen ja näin, ja minuu kehuttiinki että pukeudun tosi nätisti ja että voisinko antaa mun pieniä vaatteita kavereille ja tutuille ja serkuille yms.

mutta nyt jotakin on tapahtunut, tykkään ja rakastan edelleenki ostella ihania vaatteita ja käyttää rahaa niihin, mutta kaikki uudet vaatteet mitä olen nyt 2 vuoden jälkeen ostanut ovat kaapissani edelleen hintalappujen kanssa viikattuina, housut, rintsikat, alushousut (tottakai vaihdan ne mutta) hupparit, takit sukat ja muut vaatteet ja kengätkin jotkut.

haluaisin niin käyttää vihdoin uusia vaatteitani, mutta jostain syystä minulla on kauhea kammo, että kun olen aina vähän niin tohelo, että saatan liata ne, taij että tulee reikiä, ei voi korjata paikata taij jää vaurio, menee likaiseksi jää tahtora yms, pesun jälkeen jää liian isoiksi taij pieniksi, taij että äiti ottaa mun vaatteita jostain syystä rintsikoita itselleen pesusta?

voisin tehdä pesulistan jossa mainitsen kaikki mun vaatteet että saan ne takasiin.

mutta musta tuntuu niin pahalta uudet shorsitkin ja muut ihanat vaatteet jotka voi vielä jäädä mulle joskus pieniksi, niin jää kaikki käyttämättä!

muilla on aina uudet vaatteet ja ihanat, ite taas kuljen aina samoilla legginseillä ja t paidoilla kuin kotonakin. aina ajattelen nyt puen uudet mutta jostain syystä en puekaan. koska myöskin mulla on tosi ahtaat vaate komerot yms, iin jos käytän vaikka legginsejä uusia taij pilli farkkujani, niin koko vaatehylly pitäisi ottaa pois että saan ne sinne taksin mahdutettua. Tuntuu niin pahalta ennen oli itsevarmenpi olokin mutta nyt tuntuu niin tylsältä aina samat vaatteet, joitaikin 6vaatetta mitä käytän joka päivä.

ostin poikaystäväänikin varten erään asun jota olen käyttänyt vain, kerran, jos muuttaisin jo omaan asuntoon voisin saada tavaroilleni ja vaatteilleni enemmän tilaa ja oma pesukone taij pyykkivuorot niin ei tarvitsisi pelätä äidin ottavan minun vaatteitani, vaikka puhuisin hänelle hän tekee joskus siltikin niin..

onko tämä joku pakko oire? en voi vielä muuttaa omaan asuntoon vasta vuoden kahden päästä että sille en voi nyt mitään, miten saisin käytettyä vaatteitani ja takoa järkeä päähäni joku? joskus ostan esim kasi toppiakin että jos toinen menee käytössä rikki niin sitten toinen säilyy? en voi ostaa aina kaikkia kahta esim farkkuja kun maksaa 30e..1kpl :/ kokemuksia! auttakaa! tämä johtuu vain jostain omasta tyhmyydestä eij traumoistakaan ;(

2

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neurootikko

      Heippa,

      Kertomasi perusteella sinulla on jonkin asteinen neuroosi vaatteiden käsittelyn suhteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinulla olisi pahoja ongelmia. Muistaakseni yhdessä Hyvä Terveys -lehden numerossa oli maininta, jonka mukaan neuroosi on vakavamman puoleinen, jos se rajoittaa elämää viemällä esim. tunnin ajasta joka päivä.

      Meillä kaikilla on omat neuroosimme. Minulla se liittyy vaikkapa elokuvien yltiövarovaseen käsittelyyn ja huoleen puhtaudesta. Esimerkkinä kerron, kuinka käsittelen elokuvia:

      - Pesen kädet huolellisesti ja putsaan roskat/leivänmurut ym. vaatteista
      - Käsittelen elokuvakoteloita ja -levyjä varovaisesti
      - Putsaan elokuvakotelon pölystä ym. laittaiessani levyn takaisin koteloon.

      Olen itse tehnyt myös tätä samaa ostan kaksi, jos toiselle vaikka tapahtuu jotain -tyylistä toimintaa. Lisäksi, en tahdo kenenkään muun koskevan elokuviin millään lailla. Jos niin käy, asia vaivaa minua sen verta paljon, että ostan luultavasti uuden kappaleen kyseisestä elokuvasta (tarkoittaa koskemista levyyn itsessään).

      Neuvoisin sinua tekemään toisen/molemmat näistä kahdesta:

      1. Käännä neuroosisi heikkoudesta voimavaraksi. Ajattele, että koska käsittelet vaatteitasi varovaisesti, ne luultavasti säilyvät parempina pitempään kuin keskiverto kuluttajalla. Aloita pienestä ja ala käyttää näitä parempia vaatteita, mutta kiinnitä etukäteen huomiota siihen, että voit ikään kuin välttää tahrat/vauriot ym. vaatteille. Menetkö kylään jonnekin, missä on koira? Ota tämä huomioon. Onko kylässä paljon erilaista syötävää/juotavaa ja paljon ihmisiä? Kannattaa harkita, kuinka helposti pilallemenevää vaatetta laittaa päälle.

      2. Koeta henkisesti asennoitua ajatukseen vaatteiden käytöstä. Ala käyttää parempia vaatteitasi pikku hiljaa ja tiedosta se, että niistä voi nauttia vain pitämällä niitä. Tiedosta myös realiteettikysymyksenä se tosiasia, että nuorena ei ole varaa ostaa kahta kappaletta jokaista mieluisaa tuotetta. Harjoittele tällaista minuuden preppaamista vaikkapa juttelemalla itsellesi peilin edessä.

      Neuroosit eivät ole vain negatiivisia asioita, vaan niistä voi olla paljon hyötyäkin. Se, että pitää parempaa huolta mieluisista asioista/huolehtii niistä ei ole sairaus itsessään. Vaateneuroosiasi ei tarvitse hävetä, vaan voit selittää asian läheisillesi, jos haluat.

      Toivottavasti tästä oli apua.

    • Kokeile

      Hei

      Koitapa ajatella siten, että kaikki nuo kauniit vaatteet menevät hukkaan siellä kaapissasi, kun et niitä käytä. Ota jokin vähiten miellyttävä vaate mitä et ole käyttänyt ja pue se päällesi sekä likaa se tarkoituksella.
      Neuroosiin voi kokeilla tällaista "siedätyshoitoa". Ehkä se saa sinut näkemään asiaa uudelta kantilta ja helpottaa tilannettasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe