Hukassa!

mummoksiko??

Hei kaikille.

Asiani kuuluisi ennemminkin tuonne teiniäitien puolelle mutta tuntuu olevan sekä hiljainen että ikävänsävyinen se puoli.

Asiaan. Tyttäreni on vasta piirua vaille 15v. Seurustelee. Syö pillereitä.

Ja pamautti mulle pommin että onkin raskaana!! Shokki, kauhu, pettymys, viha, suru... kaikki tunteet tuli siinä tilanteessa.

Nyt miettivät suurta päätöstä.

Itse mietin luonnollisesti aborttia mutten painosta. Mietin kuinka siitä sitten henkisesti selvitään. Mutta kauhulla ajattelen jos päätös onkin se toinen...

Miten kukaan äiti voi käsitellä tallaista asiaa syyttämättä itseään? Huono kasvatus? Epäonnistuminen äitinä? Mikä ja missä meni vikaan?

12

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teiniäiti

      Tuskin se kasvatusvastuu on yksinomaa sinun tytön äitinä. Molemmilla vanhemmillahan se kasvatusvastuu kuten myös pojan vanhemmilla on. Oletteko keskustelleet pojan vanhempien kanssa.?

      Koettakaa kaikki kokoontua yhteiseen juttutuokioon ja valottaa mitä nuorten elämässä on edessä jos he pitävät lapsen. Maailmahan ei siitä kaadu mutta kaikki tulee vaikeammaksi heidän kohdallaan ajatellen opiskeluja ym. tulevaisuuden suunnitelmia.

    • nuorten oma päätös

      Ei kannata painostaa nuoria kumpaankaan ratkaisuun. On kyse heidän elämästään, ja jos kokevat tulleensa painostetuksi, saattavat syyttää siitä myöhemmin. Keskusteluapua voi antaa kuuntelemalla ja kyselemällä, miten he tulevat ratkaisemaan käytännön tilanteita lapsen kanssa. Jos he päätyv't aborttiin, on syytä varoa pienintäkin syyllistävää sanaa, koska niistä voi kasvaa myöhemmin iso syyllisyyden taakka.

      Maailma ei kaadu kumpaankaan ratkaisuun. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet, ja kun ratkaisu on tehty sen kanssa eletään miettimättä enää sitä toista vaihtoehtoa.

      Turha on myöskin syytellä itseä epäonnistumisesta äitinä. Kyllä tämä on nuorten omalla vastuulla, ei äidin, eikä äiti voi enää teini-iässä vahtia ja ohjata joka hetkeä. Nuoret ovat aina toimineen toisin kuin aikuiset neuvovat, eikä vahingon sattuminen tarkoita että nuoren käytöstavat tai moraali poikkeaisi mitenkään toisista samanikäisistä. Kaikki nuoret seurustelevat enemmän tai väähemmän, ja joillekin heistä sattuu vahinko. joillekin ei.

    • yxmuzi

      Loppujen lopuksi lapsi on aina iloinen asia. Nykyään lapsi tuo varmasti leivän tullessaan, joten pitovaikeuksien takia sikiötä ei kannata lopettaa.
      Eri asia sitten on, jos tyttäresi on niin nuori, että raskaus aiheuttaa hänelle terveydellisiä riskejä. Niistä kannattaa keskustella lääkärin kanssa.
      Ongelmista pienin on sinun epäonnistumisesi äitinä. Ketä se kiinnostaa? Minkäpä sinä sille voit, että ehkäisy petti.

    • Yksinkertaista

      ei voi kukaan käsitellä syyttämättä itseään. Huonon kasvatuksen olet sinä antanut, kun 15-vuotias antaa ilman ehkäisyä, alaikäinen. epäonnistuit siis. mieti sitä nyt pitkään ja huolella mikä ja missä meni vikaan. sehän tässä tilanteessa juuri auttaa.

    • paljon nähnyt

      Kyllähän tämän päivän lapset ja nuoret on saaneet ja saavat tehdä mitä lystäävät . Vanhemmilla ei mitään otetta heihin ,ei rajoja .eikä rakkautta.Lukekaapa tutkimuksia lasten käyttäytymisestä esim.koulumaailmassa.Kyllä kasvatusvastuu on vanhemmilla, mutta voi miten sekaiset on perheetkin,vanhemmat vaihtavat puolisoita kuin rukkasia,Kyllä siinä sekamelskassa on lapset aivan tuuliajolla,olisko muuten niin paljon pahoinvoivia ja huostaan otettuja lapsia.Miettikääpä syitä ja syntyjä syviä.On peiliin katsomisen paikka monella.

    • .................

      Onko tyttäresi syönyt pillereitä jotenkin huolimattomasti, vai miten hän voi olla raskaana? Itse en olisi antanut tuonikäisen syödä niitä ihan vakavien sivuvaikutusten takia.

      Et voi mielestäni syyttää itseäsi. Luonto ajaa tikanpojan puuhun, nuoret harrastavat seksiä ja joskus käy näin.

      • Tietysti!

        Mutta perimmiltään syy on sinun. Mikset kasvattanut tytärtäsi siihen että vasta avioliitossa peuhataan sängyssä. Pillerit tytär varmaankin järjesti ihan itse? Häntä ei varmaankaan raiskattu?
        Sinä olet vastuussa alaikäisestäsi.
        Älä urputa, vaan kanna vastuusi ja epäonnistumisesi!


      • Nykyaika!
        Tietysti! kirjoitti:

        Mutta perimmiltään syy on sinun. Mikset kasvattanut tytärtäsi siihen että vasta avioliitossa peuhataan sängyssä. Pillerit tytär varmaankin järjesti ihan itse? Häntä ei varmaankaan raiskattu?
        Sinä olet vastuussa alaikäisestäsi.
        Älä urputa, vaan kanna vastuusi ja epäonnistumisesi!

        Tuo nyt on niin vanhanaikaista, että seksiä saa harrastaa vasta avioliitossa...Sitten mennään kiimassa liian aikaisin ja väärän tyypin kanssa naimisiin - ja erotaan. Näitä tapauksia on nähty.


    • Missä isä?

      Eihän tuon nuoren tytön tekemä huono päätös alkaa seurustelemaan lapsena ole pelkästään sinun syytäsi. Tyttäret, joilla on hyvä, kannustava ja välittävä isä, tekevät elämässään parempia päätöksiä.

    • 21-vuotiaan äiti

      Lain mukaan seksisuhde alle 16-vuotiaaseen on rikos. Onko tuleva isäkin alaikäinen ? Jos isä on yli 16-vuotias hänestä pitäisi tehdä rikosilmoitus. Voiko tämä olla myös lastensuojeluasia ? Määrätäänkö 14-vuotiaalle oikeasti pillereitä ?

      Vahinko on tapahtunut. Perheessäsi on pääällä kriisitilanne. Peräänkuuluttaisin sinulta nimenomaan vanhemmuutta eikä vain kaveruutta, joka välittyy viestistäsi. Lähtisin etsimään apua terveydenhuollon ammattilaisilta. Abortti voi jättää ikuisen arven ja en periaatteessa kannata sitä, mutta hyvin harva 15-vuotias on kypsä äitiyteen. Kumpikin vaihtoehto on huono. Kolmas vaihtoehto voisi olla lapsen antaminen adoptioon.

      Sinuna pitäisin ensin palaverin tulevan isän perheen kanssa ja sen jälkeen heti yhteys lääkäriin , terveydenhoitajaa tms ammattilaiseen. Olet vastuussa alaikäisestä lapsestasi ja aikuisena sinun pitää viedä prosessia eteenpäin. Et käsittääkseni voi tehdä päätöstä tytön puolesta vauvan pitämisestä tai abortista.

      Voimia ..vaikeassa tilanteessa.

      • yxmuzi

        Mikäli lapsi saa syntyä ja mikäli lapsen isästä ei ole tukea ja turvaa, niin luulisi, että nuoren äidin vanhemmat ottavat merkittävän roolin ja vastuun lapsen elämästä ja kasvattamisesta. Kyllä mummonvaistot heräävät kohta!


    • noheisittenvaan

      Sekopää sinä olet.
      Ja ihan oikeasti,
      eikä ole edes epäilystä.
      Häivy sinä perkele.
      Jos ihmisen syntymä on
      sinulle paha asia olet hullu.

      Kaikella rakkaudella.
      Sitten kun palaudut
      megalomaanisilta rekueiltasi
      totuuden maailmaan,
      niin ehkä voisit rakastaa
      edes lapsenlapsiasi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe