Hukassa!

mummoksiko??

Hei kaikille.

Asiani kuuluisi ennemminkin tuonne teiniäitien puolelle mutta tuntuu olevan sekä hiljainen että ikävänsävyinen se puoli.

Asiaan. Tyttäreni on vasta piirua vaille 15v. Seurustelee. Syö pillereitä.

Ja pamautti mulle pommin että onkin raskaana!! Shokki, kauhu, pettymys, viha, suru... kaikki tunteet tuli siinä tilanteessa.

Nyt miettivät suurta päätöstä.

Itse mietin luonnollisesti aborttia mutten painosta. Mietin kuinka siitä sitten henkisesti selvitään. Mutta kauhulla ajattelen jos päätös onkin se toinen...

Miten kukaan äiti voi käsitellä tallaista asiaa syyttämättä itseään? Huono kasvatus? Epäonnistuminen äitinä? Mikä ja missä meni vikaan?

12

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teiniäiti

      Tuskin se kasvatusvastuu on yksinomaa sinun tytön äitinä. Molemmilla vanhemmillahan se kasvatusvastuu kuten myös pojan vanhemmilla on. Oletteko keskustelleet pojan vanhempien kanssa.?

      Koettakaa kaikki kokoontua yhteiseen juttutuokioon ja valottaa mitä nuorten elämässä on edessä jos he pitävät lapsen. Maailmahan ei siitä kaadu mutta kaikki tulee vaikeammaksi heidän kohdallaan ajatellen opiskeluja ym. tulevaisuuden suunnitelmia.

    • nuorten oma päätös

      Ei kannata painostaa nuoria kumpaankaan ratkaisuun. On kyse heidän elämästään, ja jos kokevat tulleensa painostetuksi, saattavat syyttää siitä myöhemmin. Keskusteluapua voi antaa kuuntelemalla ja kyselemällä, miten he tulevat ratkaisemaan käytännön tilanteita lapsen kanssa. Jos he päätyv't aborttiin, on syytä varoa pienintäkin syyllistävää sanaa, koska niistä voi kasvaa myöhemmin iso syyllisyyden taakka.

      Maailma ei kaadu kumpaankaan ratkaisuun. Molemmissa on hyvät ja huonot puolet, ja kun ratkaisu on tehty sen kanssa eletään miettimättä enää sitä toista vaihtoehtoa.

      Turha on myöskin syytellä itseä epäonnistumisesta äitinä. Kyllä tämä on nuorten omalla vastuulla, ei äidin, eikä äiti voi enää teini-iässä vahtia ja ohjata joka hetkeä. Nuoret ovat aina toimineen toisin kuin aikuiset neuvovat, eikä vahingon sattuminen tarkoita että nuoren käytöstavat tai moraali poikkeaisi mitenkään toisista samanikäisistä. Kaikki nuoret seurustelevat enemmän tai väähemmän, ja joillekin heistä sattuu vahinko. joillekin ei.

    • yxmuzi

      Loppujen lopuksi lapsi on aina iloinen asia. Nykyään lapsi tuo varmasti leivän tullessaan, joten pitovaikeuksien takia sikiötä ei kannata lopettaa.
      Eri asia sitten on, jos tyttäresi on niin nuori, että raskaus aiheuttaa hänelle terveydellisiä riskejä. Niistä kannattaa keskustella lääkärin kanssa.
      Ongelmista pienin on sinun epäonnistumisesi äitinä. Ketä se kiinnostaa? Minkäpä sinä sille voit, että ehkäisy petti.

    • Yksinkertaista

      ei voi kukaan käsitellä syyttämättä itseään. Huonon kasvatuksen olet sinä antanut, kun 15-vuotias antaa ilman ehkäisyä, alaikäinen. epäonnistuit siis. mieti sitä nyt pitkään ja huolella mikä ja missä meni vikaan. sehän tässä tilanteessa juuri auttaa.

    • paljon nähnyt

      Kyllähän tämän päivän lapset ja nuoret on saaneet ja saavat tehdä mitä lystäävät . Vanhemmilla ei mitään otetta heihin ,ei rajoja .eikä rakkautta.Lukekaapa tutkimuksia lasten käyttäytymisestä esim.koulumaailmassa.Kyllä kasvatusvastuu on vanhemmilla, mutta voi miten sekaiset on perheetkin,vanhemmat vaihtavat puolisoita kuin rukkasia,Kyllä siinä sekamelskassa on lapset aivan tuuliajolla,olisko muuten niin paljon pahoinvoivia ja huostaan otettuja lapsia.Miettikääpä syitä ja syntyjä syviä.On peiliin katsomisen paikka monella.

    • .................

      Onko tyttäresi syönyt pillereitä jotenkin huolimattomasti, vai miten hän voi olla raskaana? Itse en olisi antanut tuonikäisen syödä niitä ihan vakavien sivuvaikutusten takia.

      Et voi mielestäni syyttää itseäsi. Luonto ajaa tikanpojan puuhun, nuoret harrastavat seksiä ja joskus käy näin.

      • Tietysti!

        Mutta perimmiltään syy on sinun. Mikset kasvattanut tytärtäsi siihen että vasta avioliitossa peuhataan sängyssä. Pillerit tytär varmaankin järjesti ihan itse? Häntä ei varmaankaan raiskattu?
        Sinä olet vastuussa alaikäisestäsi.
        Älä urputa, vaan kanna vastuusi ja epäonnistumisesi!


      • Nykyaika!
        Tietysti! kirjoitti:

        Mutta perimmiltään syy on sinun. Mikset kasvattanut tytärtäsi siihen että vasta avioliitossa peuhataan sängyssä. Pillerit tytär varmaankin järjesti ihan itse? Häntä ei varmaankaan raiskattu?
        Sinä olet vastuussa alaikäisestäsi.
        Älä urputa, vaan kanna vastuusi ja epäonnistumisesi!

        Tuo nyt on niin vanhanaikaista, että seksiä saa harrastaa vasta avioliitossa...Sitten mennään kiimassa liian aikaisin ja väärän tyypin kanssa naimisiin - ja erotaan. Näitä tapauksia on nähty.


    • Missä isä?

      Eihän tuon nuoren tytön tekemä huono päätös alkaa seurustelemaan lapsena ole pelkästään sinun syytäsi. Tyttäret, joilla on hyvä, kannustava ja välittävä isä, tekevät elämässään parempia päätöksiä.

    • 21-vuotiaan äiti

      Lain mukaan seksisuhde alle 16-vuotiaaseen on rikos. Onko tuleva isäkin alaikäinen ? Jos isä on yli 16-vuotias hänestä pitäisi tehdä rikosilmoitus. Voiko tämä olla myös lastensuojeluasia ? Määrätäänkö 14-vuotiaalle oikeasti pillereitä ?

      Vahinko on tapahtunut. Perheessäsi on pääällä kriisitilanne. Peräänkuuluttaisin sinulta nimenomaan vanhemmuutta eikä vain kaveruutta, joka välittyy viestistäsi. Lähtisin etsimään apua terveydenhuollon ammattilaisilta. Abortti voi jättää ikuisen arven ja en periaatteessa kannata sitä, mutta hyvin harva 15-vuotias on kypsä äitiyteen. Kumpikin vaihtoehto on huono. Kolmas vaihtoehto voisi olla lapsen antaminen adoptioon.

      Sinuna pitäisin ensin palaverin tulevan isän perheen kanssa ja sen jälkeen heti yhteys lääkäriin , terveydenhoitajaa tms ammattilaiseen. Olet vastuussa alaikäisestä lapsestasi ja aikuisena sinun pitää viedä prosessia eteenpäin. Et käsittääkseni voi tehdä päätöstä tytön puolesta vauvan pitämisestä tai abortista.

      Voimia ..vaikeassa tilanteessa.

      • yxmuzi

        Mikäli lapsi saa syntyä ja mikäli lapsen isästä ei ole tukea ja turvaa, niin luulisi, että nuoren äidin vanhemmat ottavat merkittävän roolin ja vastuun lapsen elämästä ja kasvattamisesta. Kyllä mummonvaistot heräävät kohta!


    • noheisittenvaan

      Sekopää sinä olet.
      Ja ihan oikeasti,
      eikä ole edes epäilystä.
      Häivy sinä perkele.
      Jos ihmisen syntymä on
      sinulle paha asia olet hullu.

      Kaikella rakkaudella.
      Sitten kun palaudut
      megalomaanisilta rekueiltasi
      totuuden maailmaan,
      niin ehkä voisit rakastaa
      edes lapsenlapsiasi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe