Sairasvakuutus kortti vai passi

¤1adn

Lentomme tänä kesänä on kohti Bulgariaa.

Eli, tarvitsenko vain pelkän passin kun lähden lentämällä sinne vai pitääkö olla sairasvakuutuskorttikin, eli kela kortti?


Apua ):

16

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+18

      Passi on oiva matkustusasiakirja, et tarvitse tässä tapauksessa muuta.

    • No KELA!

      Passia et välttämättä tarvitse, mutta KELA-kortti ei kelpaakaan. Vaihtoehtona passille on kuvallinen henkilökortti (poliisin myöntämä). Kela-kortti ei käy, ei myöskään ajokortti.

      • ei muuta

        Passi on aina paras vaihtoehto ja sillä pääsee minne vaan mutta eu -henkilökortilla vaan eu alueelle. Maksaa saman ja myös voimassa olo aika on molemmilla 5 vuotta. Siis aina passi.


    • 7+20

      Toisaalta, jos omistaa eu-kelakortin, ilman sitä matkustaminen voi olla todella tyhmää. Ottaen huomioon postaajan yleisen ymmärryksen ulkomaanmatkailusta,

      • 7+3

        Eurooppalainen sairausvakuutuskortti kannattaa tietysti olla, mutta matkustusasiakirja se ei ole.


      • Maria vai Mehiläinen
        7+3 kirjoitti:

        Eurooppalainen sairausvakuutuskortti kannattaa tietysti olla, mutta matkustusasiakirja se ei ole.

        Mitä oikeesti tekee Eurooppalaisella sairasvakuutuskortilla jos järkevällä matkaajalla on voimassa oleva matkavakuutus? Eikai Suomessakaan kukaan vapaaehtoisesti mene Marian Sairaalan päivystykseen jos samaan hintaan (ilmaiseksi) voisi mennä Mehiläiseen.


      • nähtykoettu
        Maria vai Mehiläinen kirjoitti:

        Mitä oikeesti tekee Eurooppalaisella sairasvakuutuskortilla jos järkevällä matkaajalla on voimassa oleva matkavakuutus? Eikai Suomessakaan kukaan vapaaehtoisesti mene Marian Sairaalan päivystykseen jos samaan hintaan (ilmaiseksi) voisi mennä Mehiläiseen.

        Myös vakuutusyhtiö voi edellyttää, että ei ole käytetty kalleinta mahdollista hoitoa, tai siis korvaus tulee vain halvimman mukaan. Itse maksat sitten ne Mehiläisen hinnat.


      • Maria vai Mehilainen
        nähtykoettu kirjoitti:

        Myös vakuutusyhtiö voi edellyttää, että ei ole käytetty kalleinta mahdollista hoitoa, tai siis korvaus tulee vain halvimman mukaan. Itse maksat sitten ne Mehiläisen hinnat.

        Kerrotko esimerkin todellisesta elämästä jos/kun vakuutusyhtiö on evännyt korvaukset tai maksanut vain osan haetuista korvauksista. Yksityissairaaloita, niinkuin Mehiläinen Suomessa, ne sopimussairaalat useimmiten on maailmalla.
        Ei varmasti vakuutusyhtiö ala nikottelemaan korvauksista jos on jalka nyrjähtänyt tai murtunut ja sitä on sitten hoidettu omassa valitsemassa sairaalassa, tai mihin ambulanssi on sattunut viemään. Jos taasen jostain syystä sairaalassa oloa joudutaan pitkittämään ja potilas on tolkuissaan, tulee siinä vaiheessa itse kullekin tarve soittaa vakuutusyhtiölle ja kertoa mitä on tapahtunut. Voipi olla että oman luottokortin luottoraja alkaa meinaan loppumaan, josta niitä alkuhoitoja on maksettu.


    • lkhflkshfhs

      Jos kuitenkin joudut vaikka turvautumaan julkiseen sairaanhoitoon. Esim. niin vakava tai äkillinen sairauskohtaus ettei sitä yksityisellä hoideta?

      Pärjäät ilmankin, kyllä se oikeus selviää, mutta helpottanee vähän selvityksiä.

      • NäinMeillä

        "Jos kuitenkin joudut vaikka turvautumaan julkiseen sairaanhoitoon. Esim. niin vakava tai äkillinen sairauskohtaus ettei sitä yksityisellä hoideta?"

        Julkinen terveydenhuolto hoitaa kyllä ne äkilliset henkeä uhkaavat tilanteet ja kyselee sitä maksua/vakuutusta sitten myöhemmin. Kysehän on vain siitä että käynnille pitää löytyä joku maksaja. Ja se on joku yleinen sairasvakuutusjärjestelmä niissä maissa jossa se on voimassa ja matkavakuutus sitten lopuissa tapauksissa. Matkavakuutuksen käyttö ei tarkoita sitä että ei voisi käyttää maan julkista sairaanhoitoa.


    • lonkero5

      suosittelen matkavakuutusta jos jotain sattuu voit valita missä sinua hoidetaan ja miten

    • Väärä osoite

      Ihanko tosissas? Täältä haet kaiken tarvitsemasi tiedon? Osaat käyttää tietokonetta ja kirjoittaa sekä ehkä myös lukea? Tarkista vaikka eri matkanjärjestäjien sivuilta, mitä haluat matkan järjestelyistä tietää.

    • jlkfhakhkl

      Mitä tarkoitat nimimerkki "Näinmeillä" siis Eurooppalainen sairasvakuutuskortti helpottaa valtioiden välisiä maksusuoritteita, Se osoittaa sen mistä maasta kulut lopuksi maksetaan. Passihan ei kerro missä maassa olet "Kelan" palveluiden piirissä.

      Ei tietenkään matkavakuutus estä julkisen palvelun käyttöä, mutta fakta on ettei vakaviin ongelmiin löydy esim. kaikkialta Euroopasta yksityistä vaihtoehtoa. Eli oli matkavakuutusta tai ei niin joudut turvautumaan julkiseen ja selvittelemään, kuka sen laskun lopuksi maksaa. Siinä kohtaa Eurooppalainen sairasvakuutuskortti on OK vaikka asia selviää kyllä varmasti ilmankin.

      Ei se julkinen maksa välttämättä muiden maiden kansalaisten hoitoja vaan lasku toimitetaan vaikka Suomen maksettavaksi. EU alueella olet oikeutettu saamaan hoitoa, mutta ei se meille ilmaista ole.

      • NäinMeillä

        "Eli oli matkavakuutusta tai ei niin joudut turvautumaan julkiseen ja selvittelemään, kuka sen laskun lopuksi maksaa. "

        Ei siinä mitään selvittelemistä ole. Jos sinulla on matkavakuutus, se korvaa laskut hoiti hoidon sitten yksityinen tai julkinen sairaala. Sairasvakuutusjärjestelmän kautta hoitaminen on taas useimmiten se vaativampi homma ja voi vaatia monta paperia ja soittoa ainakin osassa maissa vaikka olisikin ihan ok. Se ei vain ole joka paikassa tai joka maassa niin tunnettu asia. Sairaala on yleensä tyytyväinen kun saa jonkun vakuutusyhtiön nimen, oli sitten julkinen tai yksityinen.
        Eurooppalainen sairasvakuutusjärjestelmähän on aika uusi juttu ja vuosikymmenet on menty valuutuksilla.


    • visalla

      Danske bankin visa kortissa on matkavakuutus voimassa jos ostat matkan sillä.

      • matkavakuutus

        Kannattaa tarkistaa ja lukea ne luottokorttien matkavakuutusehdot tarkkaan. Niissä saattaa olla ettei sairaalakuluja korvata rajattomasti. Mun mielestä tärkein matkavakuutus ehto on se että sairaalakulut korvataan ilman ylärajaa ja matkavakuutukseen kuuluu ambulanssilento. Jossain USA:ssa ei muutaman kymmenen tuhannen euron sairaalakulukorvauksella tee yhtikäs mitään, jos jotain operaatioita aletaan tekemään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe