En ole mikään tietokone-ekspertti, joten mitä tämä tällainen oikein on ja miten se voidaan tehdä? Ja myöskin voiko siinä käydä mitään vakavaa?
Ylikellotus
68
2068
Vastaukset
http://www.anssi.fi/tietokoneen-ylikellotus/
Tuolla tietoa.- ydioashdaio
Vapunen linkitti jotain perustietoja, mutta ei noilla pitkälle pötkitä. Käytännössä kuitenkin on kyse siitä, että kone viritetään (yleensä BIOSin kautta) toimimaan speksiensä ylittävillä arvoilla. Jäähdytys pitää olla kunnossa ja testiohjelmilla todetaan, että kone toimii edelleen oikein.
Varsinkaan nykyisellään kaikkia prosessoreita ei voi juurikaan ylikellottaa, ja sekin vaatii tietyllä piirisarjalla varustetut emolevyn. Näin siis Intelin tapauksessa. AMD:n tuotteilla meininki on vapaampaa. - ....
Lyhentää koneen käyttöikää...
- mfhalaaklfhal
Miten sen nyt ottaa...
Koneen käyttöikä voi esim pudota 20v -> 10v, mutta toisaalta 10v jälkeen se on joka tapauksessa ihan mopo ja kone todennäköisesti uusitaan ennen sitä. Lisäksi sen, että prossu ja näytönohjain toimivat nopeammin, voi katsoa pidentävän koneen käyttöikää, koska suorituskyvyn rajat eivät tule vastaan niin aikaisin. - * * * * *
mfhalaaklfhal kirjoitti:
Miten sen nyt ottaa...
Koneen käyttöikä voi esim pudota 20v -> 10v, mutta toisaalta 10v jälkeen se on joka tapauksessa ihan mopo ja kone todennäköisesti uusitaan ennen sitä. Lisäksi sen, että prossu ja näytönohjain toimivat nopeammin, voi katsoa pidentävän koneen käyttöikää, koska suorituskyvyn rajat eivät tule vastaan niin aikaisin.Niin, oikeastaan _järkevä_ kellotus pidentää tietokoneen käyttöikää, sillä jos konetta virittelee nopeammaksi, niin kestää vähän kauemmin ennen kuin se muuttuu ongelmajätteeksi.
Tietty sit jos sählää jotain älytöntä, niin käyttöaika voi loppua siihen paikkaan. - ----------
mfhalaaklfhal kirjoitti:
Miten sen nyt ottaa...
Koneen käyttöikä voi esim pudota 20v -> 10v, mutta toisaalta 10v jälkeen se on joka tapauksessa ihan mopo ja kone todennäköisesti uusitaan ennen sitä. Lisäksi sen, että prossu ja näytönohjain toimivat nopeammin, voi katsoa pidentävän koneen käyttöikää, koska suorituskyvyn rajat eivät tule vastaan niin aikaisin.Hip hip.
Teoriat kunniaan.... * * * * * kirjoitti:
Niin, oikeastaan _järkevä_ kellotus pidentää tietokoneen käyttöikää, sillä jos konetta virittelee nopeammaksi, niin kestää vähän kauemmin ennen kuin se muuttuu ongelmajätteeksi.
Tietty sit jos sählää jotain älytöntä, niin käyttöaika voi loppua siihen paikkaan.Päinvastoin. Yleensä se hyödyllinen kellotus on alikellotusta, jolloin saa sitä käyttöikää, luotettavuutta, melutasoa, lämmöntuottoa jne. järkevämmäksi. Tietokonelaitteet kun hajoilee turhan helposti.
Suorituskykyähän niissä on yllinkyllin ja ne ei suorituskyvyn osalta enää yleensä vanhene.- * * * * *
M-Kar kirjoitti:
Päinvastoin. Yleensä se hyödyllinen kellotus on alikellotusta, jolloin saa sitä käyttöikää, luotettavuutta, melutasoa, lämmöntuottoa jne. järkevämmäksi. Tietokonelaitteet kun hajoilee turhan helposti.
Suorituskykyähän niissä on yllinkyllin ja ne ei suorituskyvyn osalta enää yleensä vanhene.»Suorituskykyähän niissä on yllinkyllin ja ne ei suorituskyvyn osalta enää yleensä vanhene. »
Ei vanhene jos käyttää samoja ohjelmia vuodesta toiseen, mutta uudet sovellukset ja käyttöjärjestelmät vaativat yleensä myös suorituskykyisempää konetta.
Tietysti kellotuksessa lämmöntuotto kasvaa, mutta ei se epävakautta aiheuta MIKÄLI huolehditaan kunnollisesta jäähdytyksestä. Eikä se silloin myöskään lyhennä käyttöikää. * * * * * kirjoitti:
»Suorituskykyähän niissä on yllinkyllin ja ne ei suorituskyvyn osalta enää yleensä vanhene. »
Ei vanhene jos käyttää samoja ohjelmia vuodesta toiseen, mutta uudet sovellukset ja käyttöjärjestelmät vaativat yleensä myös suorituskykyisempää konetta.
Tietysti kellotuksessa lämmöntuotto kasvaa, mutta ei se epävakautta aiheuta MIKÄLI huolehditaan kunnollisesta jäähdytyksestä. Eikä se silloin myöskään lyhennä käyttöikää."Ei vanhene jos käyttää samoja ohjelmia vuodesta toiseen, mutta uudet sovellukset ja käyttöjärjestelmät vaativat yleensä myös suorituskykyisempää konetta."
Tavallisesti se on niin, että kun ominaisuuksia yms. tulee lisää niin tarvitsee enemmän työmuistia. Uudemmat ohjelmaversiot yleensä toimii nopeammin kuin vanhat versiot kunhan vaan laitteesssa se tietty perustaso löytyy, eli yleensä riittävästi työmuistia ja tarvittavat ominaisuudet.
"Eikä se silloin myöskään lyhennä käyttöikää."
Käyttöikää heikentävät jutut tulee usein lämpölaajenemisesta. Jäähdytys lähinnä johtaa sitä lämpöä pois prosessorista yms. komponenteista missä sitä lämpenemistä tapahtuu. Se jäähdytys ei siis mitenkään selvästi kontrolloi sitä, että pysyykö lämmönvaihtelut pieninä jossain prosessorin sisällä.
Kun ostaa hyvän itse kootun koneen niin sitä ei tarvitse ylikellottaa vuosiin.
- dusaiosudiouo
Nääh, kaikki tehot vaan heti irti, mitä sitä suotta ajelemaan pienellä liekillä.
t. i5-4670K @ 4,7GHz
- turha-homma
Kyllä kunnolla "ylikellotettu" kone "harvankin" ladon lämpimänä pitää!
Muuten koko homma turhaa (paitti asiasta kiinnostuneille "niitä kiinnosta kestääkö 1 vai 10 sekunttii ennen hajoomista ?")- Pyyhis
Laatukomponenteista rakennettu kone kestää ylikellotuksen, jos jäähdytys on kunnossa ja jännitteet pidetään järkevissä rajoissa. Oman koneen Intel i5 2500k on käynyt 4.4Ghz:lla jo 2 vuotta. Kyseisestä prosessorista saisi irti 4.7Ghz mutta lämmöntuotto suhteessa saavutettuun hyötyyn ei ole vaivan arvoista.
Koneeni on pelikoneeksi rakennettu, ja kokemuksesta voi sanoa, että lisänopeus on kaikkea muuta kuin turhaa. Pyyhis kirjoitti:
Laatukomponenteista rakennettu kone kestää ylikellotuksen, jos jäähdytys on kunnossa ja jännitteet pidetään järkevissä rajoissa. Oman koneen Intel i5 2500k on käynyt 4.4Ghz:lla jo 2 vuotta. Kyseisestä prosessorista saisi irti 4.7Ghz mutta lämmöntuotto suhteessa saavutettuun hyötyyn ei ole vaivan arvoista.
Koneeni on pelikoneeksi rakennettu, ja kokemuksesta voi sanoa, että lisänopeus on kaikkea muuta kuin turhaa."Jo 2 vuotta"...
Palataan asiaan sitten kun tietokoneesi on 12v ollut käytössä ilman jotain naurettavaa pelleilyä kuten osien vaihtelua.- .....
M-Kar kirjoitti:
"Jo 2 vuotta"...
Palataan asiaan sitten kun tietokoneesi on 12v ollut käytössä ilman jotain naurettavaa pelleilyä kuten osien vaihtelua.Minulla on yli 12v vanha Athlon XP 3200 prossu, joka on puukotettu eli yksi silta katkaistu joka mahdollistaa korkeammat jännitteet ja kellot. Kyseinen prossu on edelleenkin ihan ehjä ja toimiva. Prossua pitäisi käyttää tosi huonolla jäähdytyksellä jotta käyttöikä laskisi, normaalit kellotukset eivät haittaa ainakin jos jäähdytys on kunnossa.
..... kirjoitti:
Minulla on yli 12v vanha Athlon XP 3200 prossu, joka on puukotettu eli yksi silta katkaistu joka mahdollistaa korkeammat jännitteet ja kellot. Kyseinen prossu on edelleenkin ihan ehjä ja toimiva. Prossua pitäisi käyttää tosi huonolla jäähdytyksellä jotta käyttöikä laskisi, normaalit kellotukset eivät haittaa ainakin jos jäähdytys on kunnossa.
Onko se prosessori edelleen kiinni toimivassa kokoonpanossa vai onko se jossain romulaatikossa?
Jäähdytyksen lisäämisessä tuppaa olemaan usein ongelmana se että tarvitsisi olla aktiivinen jäähdytys joka pitää ääntä.
Tuntuu olevan joillakin ihanteena se, että tietokoneen keskusyksikkö vastaa kooltaan ja lämmöntuotoltaan saunakiuasta joka pitää sellaista lehtipuhaltimen ääntä, ja saa sitten muutaman prosentin paremman tuloksen jossain mittausohjelmassa.
Todellisuudessahan tarvitsee aina noin 10x lisää ytimiä, kellotaajuutta, muistia, tallennustilaa, kaistaa jne. ennen kuin siitä on jotain oleellista hyötyä. Oleellinen hyöty on se, että on mahdollista ajaa ns. uuden sukupolven sovelluksia, voi tehdä uudenlaisia asioita, käyttö nopeutuu niin että saa nopeammin aikaiseksi ja jne.
Tästä syystä merkittävimpiä asioita mitä ns. tavallisen tallaajan kokoonpanossa on voitu tehdä tai on yleistynyt viimeisen 10v aikana, on SSD-levyt, 10x tallennuskapasiteetti esim. NAS/palvelimet, nettiyhteyden nopeutuminen puolimegaisista ja megaisista vähintään 8Mbit/s .. 10Mbit/s, alkeellisten OpenGL 1.3 tasoisten näytönohjaimien uusiutuminen vähintään OpenGL 2 tai OpenGL 3 tasoon, ohjelmoitavilla ytimillä ja saatu esim. teräväpiirtovideon dekoodaus ja työpöydän piirto prosessorilta näytönohjaimelle. Yhdestä ytimestä kahdeksaan CPU-ytimeen päivitys tuntuu myös huomattavasti ohjelmissa jotka tukee säikeistystä.
Tälläiset parannukset oikeasti tuntuu jossain ja hyödyttää selvästi. Se että kellottaa vaikka 20% tms. lisää kellotaajuutta johonkin prosessoriin ei oikeasti vaikuta oikein mihinkään.- Taas höpöjä
M-Kar kirjoitti:
"Jo 2 vuotta"...
Palataan asiaan sitten kun tietokoneesi on 12v ollut käytössä ilman jotain naurettavaa pelleilyä kuten osien vaihtelua.Miksi osien vaihtaminen on naurettavaa pelleilyä?
Kyllä se on paljon älykkäämpää kuin rynnätä ostamaan uutta konetta. - ,pq,pw,rpq
M-Kar kirjoitti:
"Jo 2 vuotta"...
Palataan asiaan sitten kun tietokoneesi on 12v ollut käytössä ilman jotain naurettavaa pelleilyä kuten osien vaihtelua.Ihan yks ja sama toimiiko ne 12v päästä, kun viimeistään 5v päästä pistän kaikki suorituskykyyn vaikuttavat osat uusiksi. Viittä vuotta pidempään näiden ei tartte kestää.
Taas höpöjä kirjoitti:
Miksi osien vaihtaminen on naurettavaa pelleilyä?
Kyllä se on paljon älykkäämpää kuin rynnätä ostamaan uutta konetta."Miksi osien vaihtaminen on naurettavaa pelleilyä?"
Kuka ostaa jotain vanhoja, käytettyjä tietokoneenosia? Jotkut, mutta eiköhän ne mene yleensä suoraan elektroniikkaromuksi.
"Kyllä se on paljon älykkäämpää kuin rynnätä ostamaan uutta konetta."
Ostamalla uuden tietokoneen, saa kaksi tietokonetta. Voi joko käyttää itse omassa kotitaloudessa eri käyttötarkoituksissa tai voi vaikka myydä täysin toimivan tietokonekokoonpanon, jolloin se menee kaupaksi.
Niin siis jos on ehkä, asiallinen ja huollettu kokoonpano eikä mikään säätöviritys ties millä kellotusvirityksillä. Yksittäiset tietokonekomponentit ovat käytännössä arvottomia, niin käyttöarvoltaan kuin myyntiarvoltaan. Vasta sitten kun on TOIMIVA kokoonpano, sillä on käyttöarvoa sekä myyntiarvoa.,pq,pw,rpq kirjoitti:
Ihan yks ja sama toimiiko ne 12v päästä, kun viimeistään 5v päästä pistän kaikki suorituskykyyn vaikuttavat osat uusiksi. Viittä vuotta pidempään näiden ei tartte kestää.
Ai tykkäät siis ostella romuja. Minä ostan ainakin laatua joka kestää esim. 12v.
- .....
M-Kar kirjoitti:
Onko se prosessori edelleen kiinni toimivassa kokoonpanossa vai onko se jossain romulaatikossa?
Jäähdytyksen lisäämisessä tuppaa olemaan usein ongelmana se että tarvitsisi olla aktiivinen jäähdytys joka pitää ääntä.
Tuntuu olevan joillakin ihanteena se, että tietokoneen keskusyksikkö vastaa kooltaan ja lämmöntuotoltaan saunakiuasta joka pitää sellaista lehtipuhaltimen ääntä, ja saa sitten muutaman prosentin paremman tuloksen jossain mittausohjelmassa.
Todellisuudessahan tarvitsee aina noin 10x lisää ytimiä, kellotaajuutta, muistia, tallennustilaa, kaistaa jne. ennen kuin siitä on jotain oleellista hyötyä. Oleellinen hyöty on se, että on mahdollista ajaa ns. uuden sukupolven sovelluksia, voi tehdä uudenlaisia asioita, käyttö nopeutuu niin että saa nopeammin aikaiseksi ja jne.
Tästä syystä merkittävimpiä asioita mitä ns. tavallisen tallaajan kokoonpanossa on voitu tehdä tai on yleistynyt viimeisen 10v aikana, on SSD-levyt, 10x tallennuskapasiteetti esim. NAS/palvelimet, nettiyhteyden nopeutuminen puolimegaisista ja megaisista vähintään 8Mbit/s .. 10Mbit/s, alkeellisten OpenGL 1.3 tasoisten näytönohjaimien uusiutuminen vähintään OpenGL 2 tai OpenGL 3 tasoon, ohjelmoitavilla ytimillä ja saatu esim. teräväpiirtovideon dekoodaus ja työpöydän piirto prosessorilta näytönohjaimelle. Yhdestä ytimestä kahdeksaan CPU-ytimeen päivitys tuntuu myös huomattavasti ohjelmissa jotka tukee säikeistystä.
Tälläiset parannukset oikeasti tuntuu jossain ja hyödyttää selvästi. Se että kellottaa vaikka 20% tms. lisää kellotaajuutta johonkin prosessoriin ei oikeasti vaikuta oikein mihinkään.Kyllä se kone ehti olla ainakin 9-10 vuotta jatkuvasti 24/7 auki. Jäähdytys hoitui parilla hiljaisella matalavolttisella Nexus tuulettimella. Väittäisin sitä hiljaisemmaksi kuin M-Karin vhävirtaisia mutta pieniä viritelmiä ikinä.
Lähinnä Skyrimin julkaisun aikoihin piti kuitenkin jo päivittää ja hankkia uusi 2500k kone. Vanha kone edelleenkin on täysin ehjä, sitä vain ei ole tullut käytettyä yli 2 vuoteen. ..... kirjoitti:
Kyllä se kone ehti olla ainakin 9-10 vuotta jatkuvasti 24/7 auki. Jäähdytys hoitui parilla hiljaisella matalavolttisella Nexus tuulettimella. Väittäisin sitä hiljaisemmaksi kuin M-Karin vhävirtaisia mutta pieniä viritelmiä ikinä.
Lähinnä Skyrimin julkaisun aikoihin piti kuitenkin jo päivittää ja hankkia uusi 2500k kone. Vanha kone edelleenkin on täysin ehjä, sitä vain ei ole tullut käytettyä yli 2 vuoteen."Lähinnä Skyrimin julkaisun aikoihin piti kuitenkin jo päivittää ja hankkia uusi 2500k kone."
Miksi et kellottanut sitä? Tässähän oli kyse kellotuksesta, että kellottamisesta on hyötyä kun saa tehoa lisää. Miksi se kellottaminen ei sitten toimi?
"Vanha kone edelleenkin on täysin ehjä, sitä vain ei ole tullut käytettyä yli 2 vuoteen."
Olisi kannattanut myydä. Sellainen TOIMIVA kokoonpano, eli näppäimistö, hiiri, keskusyksikkö, näyttö, puhdasasennettu ja päivitetty käyttöjärjestelmä ohjelmistot on kuitenkin sellainen mistä saa rahaa. SER jätteestä ei saa.- .....
M-Kar kirjoitti:
"Lähinnä Skyrimin julkaisun aikoihin piti kuitenkin jo päivittää ja hankkia uusi 2500k kone."
Miksi et kellottanut sitä? Tässähän oli kyse kellotuksesta, että kellottamisesta on hyötyä kun saa tehoa lisää. Miksi se kellottaminen ei sitten toimi?
"Vanha kone edelleenkin on täysin ehjä, sitä vain ei ole tullut käytettyä yli 2 vuoteen."
Olisi kannattanut myydä. Sellainen TOIMIVA kokoonpano, eli näppäimistö, hiiri, keskusyksikkö, näyttö, puhdasasennettu ja päivitetty käyttöjärjestelmä ohjelmistot on kuitenkin sellainen mistä saa rahaa. SER jätteestä ei saa.Lähinnä sen takia piti päivittää, kun AGP-väylään ei saanut riittävän tehokkaita näytönohjaimia. Vanha kone olisi edelleenkin käytössä jos uusimmat näytönohjaimet siihen kävisivät.
Siitä kuitenkin oli kyse, kestääkö kone 12 vuotta ylikellotettuna. Kyllä se kestää, prossun kellotus ei vähennä koneen elinikää, päinvastoin. Enemmän tehoja ja kone on kauemmin käyttökelpoinen. - hm...
M-Kar kirjoitti:
Onko se prosessori edelleen kiinni toimivassa kokoonpanossa vai onko se jossain romulaatikossa?
Jäähdytyksen lisäämisessä tuppaa olemaan usein ongelmana se että tarvitsisi olla aktiivinen jäähdytys joka pitää ääntä.
Tuntuu olevan joillakin ihanteena se, että tietokoneen keskusyksikkö vastaa kooltaan ja lämmöntuotoltaan saunakiuasta joka pitää sellaista lehtipuhaltimen ääntä, ja saa sitten muutaman prosentin paremman tuloksen jossain mittausohjelmassa.
Todellisuudessahan tarvitsee aina noin 10x lisää ytimiä, kellotaajuutta, muistia, tallennustilaa, kaistaa jne. ennen kuin siitä on jotain oleellista hyötyä. Oleellinen hyöty on se, että on mahdollista ajaa ns. uuden sukupolven sovelluksia, voi tehdä uudenlaisia asioita, käyttö nopeutuu niin että saa nopeammin aikaiseksi ja jne.
Tästä syystä merkittävimpiä asioita mitä ns. tavallisen tallaajan kokoonpanossa on voitu tehdä tai on yleistynyt viimeisen 10v aikana, on SSD-levyt, 10x tallennuskapasiteetti esim. NAS/palvelimet, nettiyhteyden nopeutuminen puolimegaisista ja megaisista vähintään 8Mbit/s .. 10Mbit/s, alkeellisten OpenGL 1.3 tasoisten näytönohjaimien uusiutuminen vähintään OpenGL 2 tai OpenGL 3 tasoon, ohjelmoitavilla ytimillä ja saatu esim. teräväpiirtovideon dekoodaus ja työpöydän piirto prosessorilta näytönohjaimelle. Yhdestä ytimestä kahdeksaan CPU-ytimeen päivitys tuntuu myös huomattavasti ohjelmissa jotka tukee säikeistystä.
Tälläiset parannukset oikeasti tuntuu jossain ja hyödyttää selvästi. Se että kellottaa vaikka 20% tms. lisää kellotaajuutta johonkin prosessoriin ei oikeasti vaikuta oikein mihinkään.M-Kar ei ymmärrä harrastelijoita. Tietysti ylikellotuksessa ei välttämättä paljoa järkeä ole, muttei ole monessa muussakaan "harrastuksessa", jos kylmän rationaalisesti tutkii. Saa sillä tiettyihin hommiin juuri puristettua vähän lisää hyötytehoa. Ihmiset, jotka eivät käytä koneitaan palelinkäytössä 15 vuotta, vakaus ensisijaisena vaatimuskena, kyllähän niille kellottelu ja muu harrastaminen sopii ihan hyvin. Ei sillä ole mitään merkitystä, jos konetta muutenkin vaihdetaan 3-5 vuoden välein, sillä pelataan ja tehdään omia juttuja.
Tuntuuko CPU tehon nousu, riippuu käytetyistä ohjelmista. Jos pelaat, editoit videoita ja kuvia, kyllä tuntuu CPU tehon nousu. Vaikka varsinkin videohommissa, myös SSD on erittäin järkevä investointi.
Minulla ei ole koskaan hajonnut koneesta prosessori, eikä edes minun lähipiirillä, vaikka koneita on itsellä ollut jostakin 386 ajasta lähtien. Ei toki tarkoita, etteikö voisi hajota, mutta tämän hetkisen kokemuksen perusteella ne ovat yksiä kestävimpiä komponentteja mitä koneessa on.
Emolevyjä on mennyt, kiintolevyjä ei lopullisesti kuoleentunut ole yksikään, mutta huonoksi niitä kyllä on mennyt, virtalähde on hajonnut jne.
Isoin ongelma kellotuksessa mielestäni on se, että kone on mahdollisesti epävakaa ja lämmöntuotto korkeaa. - Niinkö.
M-Kar kirjoitti:
Ai tykkäät siis ostella romuja. Minä ostan ainakin laatua joka kestää esim. 12v.
Vielä tällä hetkellä pelikoneet ja muut raskaammassa käytössä olevat koneet ainakin vanhenee tuota noin 5 vuoden tahtia.
- ....
Niinkö. kirjoitti:
Vielä tällä hetkellä pelikoneet ja muut raskaammassa käytössä olevat koneet ainakin vanhenee tuota noin 5 vuoden tahtia.
Lähinnä AMD, i3 ja celeron ovat jo uutenakin vanhentuneita. Sen sijaan muutaman vuoden vanha 1. sukupolven Core i7-930 pyörittää BF4:sta keskimäärin 85 FPS ultrana ja rökittää vielä aika uudet amd:n 8-ytimetkin pelikäytössä. Ei se ole vielä pitkään aikaan vanhentunut prossu. Luulisi 85fps riittävän jos on vain 60hz näyttö. Uudemmat i7:t ovat vain vähän nopeampia esim. bf4 cpu benchmarkissa.
hm... kirjoitti:
M-Kar ei ymmärrä harrastelijoita. Tietysti ylikellotuksessa ei välttämättä paljoa järkeä ole, muttei ole monessa muussakaan "harrastuksessa", jos kylmän rationaalisesti tutkii. Saa sillä tiettyihin hommiin juuri puristettua vähän lisää hyötytehoa. Ihmiset, jotka eivät käytä koneitaan palelinkäytössä 15 vuotta, vakaus ensisijaisena vaatimuskena, kyllähän niille kellottelu ja muu harrastaminen sopii ihan hyvin. Ei sillä ole mitään merkitystä, jos konetta muutenkin vaihdetaan 3-5 vuoden välein, sillä pelataan ja tehdään omia juttuja.
Tuntuuko CPU tehon nousu, riippuu käytetyistä ohjelmista. Jos pelaat, editoit videoita ja kuvia, kyllä tuntuu CPU tehon nousu. Vaikka varsinkin videohommissa, myös SSD on erittäin järkevä investointi.
Minulla ei ole koskaan hajonnut koneesta prosessori, eikä edes minun lähipiirillä, vaikka koneita on itsellä ollut jostakin 386 ajasta lähtien. Ei toki tarkoita, etteikö voisi hajota, mutta tämän hetkisen kokemuksen perusteella ne ovat yksiä kestävimpiä komponentteja mitä koneessa on.
Emolevyjä on mennyt, kiintolevyjä ei lopullisesti kuoleentunut ole yksikään, mutta huonoksi niitä kyllä on mennyt, virtalähde on hajonnut jne.
Isoin ongelma kellotuksessa mielestäni on se, että kone on mahdollisesti epävakaa ja lämmöntuotto korkeaa."M-Kar ei ymmärrä harrastelijoita."
Ymmärrän oikein hyvin. Sen sijaan en niinkään ymmärrä sitä harrastuksen painottamista epäolennaisempaan laitekomponentteihin kun ohjelmistoilla on kuitenkin aina enemmän merkitystä.Niinkö. kirjoitti:
Vielä tällä hetkellä pelikoneet ja muut raskaammassa käytössä olevat koneet ainakin vanhenee tuota noin 5 vuoden tahtia.
Ei vanhene. Möin hiljattain raskaaseen käyttöön soveltuvan Pentium 4 koneen. Ne koneet ei vaan vanhene niin nopeasti, ehkä aikaisemmin helpommin mutta nykyisin hajoavat aikaisemmin kuin vanhenevat.
- no huhhuh
M-Kar kirjoitti:
Ei vanhene. Möin hiljattain raskaaseen käyttöön soveltuvan Pentium 4 koneen. Ne koneet ei vaan vanhene niin nopeasti, ehkä aikaisemmin helpommin mutta nykyisin hajoavat aikaisemmin kuin vanhenevat.
"raskaaseen käyttöön soveltuvan Pentium 4 koneen"
Jaaha :D Voi sitä parkaa, joka sitä konetta joutuu käyttämään... tai sitten sillä koneella ei puheista huolimatta tehdä mitään raskasta. - arvuuttelija
M-Kar kirjoitti:
"M-Kar ei ymmärrä harrastelijoita."
Ymmärrän oikein hyvin. Sen sijaan en niinkään ymmärrä sitä harrastuksen painottamista epäolennaisempaan laitekomponentteihin kun ohjelmistoilla on kuitenkin aina enemmän merkitystä.Jos haluaa ajaa nimenomaan jotain tiettyä ohjelmaa, niin sen nopeuteen ei voi vaikuttaa kuin laitteistolla. Laitteiston nopeuteen ei voi vaikuttaa kuin käyttämällä sopivia ajuriversioita (itsestäänselvyys), ostamalla kovempaa rautaa (maksaa paljon) tai ylikellottamalla (maksaa vähemmän tai on ilmaista). Arvaa minkä vaihtoehdon valitsin?
Laitetaan komponentit toimimaan nopeammin kuin on yleensä tarkoitettu. Tapahtuu yleensä nykyään ohjelmallisesti tai firmwaresta säätämällä.
Mahdollisia harmeja:
-Tietokone voi hajota (suurin riski muistien kellotuksen kanssa)
-Takuu yleensä menee
-Tietokoneen käyttöikä voi lyhentyä
-Koneeseen voi joutua lisäämään jäähdytystä kun lämmöntuotto/melu yleensä kasvaa
Mahdollisia hyötyjä
-Tätä yleensä tehdään harrastuksena, että näpertelyn iloa saa. Käytännön hyöty suorituskyvyn parantumisessa on yleensä olematon ja kellotuksen voi havaita tyypillisesti vain jollain mittausohjelmilla.
Jos haet _käytännön_ suorituskyvyn parantumista, teet sen ohjelmistoja säätämällä/uusimalla etkä kellottamalla. Kellottaminen on lähinnä harrastepuuhaa.- Pyyhis
Ei ole mitään aikomusta pelata samalla koneella kahtatoista vuotta. Kellotuksen vaikutuksen voi havaita suoraan peleissä, ihan kokemuksesta voi näin sanoa.
Edellä mainitsin, että tämä kone on rakennettu _pelaamiseen_. Luulisi sinunkin tietävän, etteivät nykypelit toimi millään Pentium 4 :llä tai Intel Atomilla.
Kerropa miten säädät jotain peliä jos haluat sen näyttävän joltain? Kyllä graffa-asetukset voi laittaa minimiin, mutta minä ainakaan halua katsella pikselimössöä, josta puuttuu kaikki yksityskohdat. Silmäkarkki on aikas oleellinen osa pelaamista.
Varsinkin uudet pelit ovat prosessori-intensiivisiä, ja ne hyödyntävät ytimiä varsin tehokkaasti. Esim uusin Wolfenstein käyttää neliytimistä i5:ttä noin 70-90% kuormalla, ja väität ettei yli 1.1Ghz ylikellotus vaikuta mitään?
Tämä koneen i5:n lämpö ei nouse kuin 65 asteeseen vaikka kuinka luukuttaisi. Se on reilusti Intelin speksien alapuolella. Lisäksi tehoja käytetään vain tarvittaessa. - 0hm0
Pyyhis kirjoitti:
Ei ole mitään aikomusta pelata samalla koneella kahtatoista vuotta. Kellotuksen vaikutuksen voi havaita suoraan peleissä, ihan kokemuksesta voi näin sanoa.
Edellä mainitsin, että tämä kone on rakennettu _pelaamiseen_. Luulisi sinunkin tietävän, etteivät nykypelit toimi millään Pentium 4 :llä tai Intel Atomilla.
Kerropa miten säädät jotain peliä jos haluat sen näyttävän joltain? Kyllä graffa-asetukset voi laittaa minimiin, mutta minä ainakaan halua katsella pikselimössöä, josta puuttuu kaikki yksityskohdat. Silmäkarkki on aikas oleellinen osa pelaamista.
Varsinkin uudet pelit ovat prosessori-intensiivisiä, ja ne hyödyntävät ytimiä varsin tehokkaasti. Esim uusin Wolfenstein käyttää neliytimistä i5:ttä noin 70-90% kuormalla, ja väität ettei yli 1.1Ghz ylikellotus vaikuta mitään?
Tämä koneen i5:n lämpö ei nouse kuin 65 asteeseen vaikka kuinka luukuttaisi. Se on reilusti Intelin speksien alapuolella. Lisäksi tehoja käytetään vain tarvittaessa.aloittaja ei maininnut mitään mistään peleistä.
Sinä olet pelannut nyt 2 vuotta yhtäjaksoisesti jotain peliä ja koneesi on käynyt 65 asteisena? Pyyhis kirjoitti:
Ei ole mitään aikomusta pelata samalla koneella kahtatoista vuotta. Kellotuksen vaikutuksen voi havaita suoraan peleissä, ihan kokemuksesta voi näin sanoa.
Edellä mainitsin, että tämä kone on rakennettu _pelaamiseen_. Luulisi sinunkin tietävän, etteivät nykypelit toimi millään Pentium 4 :llä tai Intel Atomilla.
Kerropa miten säädät jotain peliä jos haluat sen näyttävän joltain? Kyllä graffa-asetukset voi laittaa minimiin, mutta minä ainakaan halua katsella pikselimössöä, josta puuttuu kaikki yksityskohdat. Silmäkarkki on aikas oleellinen osa pelaamista.
Varsinkin uudet pelit ovat prosessori-intensiivisiä, ja ne hyödyntävät ytimiä varsin tehokkaasti. Esim uusin Wolfenstein käyttää neliytimistä i5:ttä noin 70-90% kuormalla, ja väität ettei yli 1.1Ghz ylikellotus vaikuta mitään?
Tämä koneen i5:n lämpö ei nouse kuin 65 asteeseen vaikka kuinka luukuttaisi. Se on reilusti Intelin speksien alapuolella. Lisäksi tehoja käytetään vain tarvittaessa.Miten kellotat sen Pentium 4:n niin että uusin Wolfenstein toimii siinä?
- eyh340yiohkn
M-Kar kirjoitti:
Miten kellotat sen Pentium 4:n niin että uusin Wolfenstein toimii siinä?
Ei kellottamalla tietenkään ihmeitä pysty tekemään. Auttaa se kuitenkin. Jos ajattelee vanhaa konettani...
Peli: Counter-Strike: Global Offensive
Kartta: cs_militia, etsin raskaimman kohdan (fps tippuu matalimmalle)
Ylikellotettuna: 90-100fps
Vakioasetuksilla: 40-50fps
Molemmissa tapauksissa KAIKKI asetukset täysin identtiset. Kellotaajuudet ainoa ero. Monella tapaa ideaali tilanne tuossa pelissä olisi saada se pyörimään jatkuvasti vähintään 128fps, koska hyvällä serverillä pelitilanne päivitetään 128 kertaa sekunnissa.
Riippuu tietysti paljon pelistä ja laitteistosta, kuinka suuren hyödyn ylikellotuksella saa irti, mutta on typerää haukkua sitä täysin turhaksi. Kuinka paljon kalliimpi laitteisto minun olisi pitänyt hankkia, jotta olisin päässyt samaan ilman "säätämistä"? eyh340yiohkn kirjoitti:
Ei kellottamalla tietenkään ihmeitä pysty tekemään. Auttaa se kuitenkin. Jos ajattelee vanhaa konettani...
Peli: Counter-Strike: Global Offensive
Kartta: cs_militia, etsin raskaimman kohdan (fps tippuu matalimmalle)
Ylikellotettuna: 90-100fps
Vakioasetuksilla: 40-50fps
Molemmissa tapauksissa KAIKKI asetukset täysin identtiset. Kellotaajuudet ainoa ero. Monella tapaa ideaali tilanne tuossa pelissä olisi saada se pyörimään jatkuvasti vähintään 128fps, koska hyvällä serverillä pelitilanne päivitetään 128 kertaa sekunnissa.
Riippuu tietysti paljon pelistä ja laitteistosta, kuinka suuren hyödyn ylikellotuksella saa irti, mutta on typerää haukkua sitä täysin turhaksi. Kuinka paljon kalliimpi laitteisto minun olisi pitänyt hankkia, jotta olisin päässyt samaan ilman "säätämistä"?"Ei kellottamalla tietenkään ihmeitä pysty tekemään."
Eikö se kellottamisen hyödyllisyys ole sitä että saa toimimaan uusiakin ohjelmia ettei tarvitse ostaa uutta konetta? Muutaman fps:n lisäys on kuitenkin yhtä tyhjän kanssa.
"Kuinka paljon kalliimpi laitteisto minun olisi pitänyt hankkia, jotta olisin päässyt samaan ilman "säätämistä"?"
No se kellottaminen on juurikin sitä säätämistä. Ajurista vipuja tai softata vipuja kääntämällä olisi päässyt varmasti samaan lopputulokseen helpommin ja varmemmin.- djasjldsaldsajkl
M-Kar kirjoitti:
"Ei kellottamalla tietenkään ihmeitä pysty tekemään."
Eikö se kellottamisen hyödyllisyys ole sitä että saa toimimaan uusiakin ohjelmia ettei tarvitse ostaa uutta konetta? Muutaman fps:n lisäys on kuitenkin yhtä tyhjän kanssa.
"Kuinka paljon kalliimpi laitteisto minun olisi pitänyt hankkia, jotta olisin päässyt samaan ilman "säätämistä"?"
No se kellottaminen on juurikin sitä säätämistä. Ajurista vipuja tai softata vipuja kääntämällä olisi päässyt varmasti samaan lopputulokseen helpommin ja varmemmin.Miksi pistää pelistä asetuksia pienemmälle, kun voi ylikellottaa ja jättää ne isommalle?
Asetusten karsiminen on luovuttajien touhua. djasjldsaldsajkl kirjoitti:
Miksi pistää pelistä asetuksia pienemmälle, kun voi ylikellottaa ja jättää ne isommalle?
Asetusten karsiminen on luovuttajien touhua.Vaikka paremman pelinautinnon takia. Ei tarvisi käyttää mitään kuulosuojaimia tai kuunnella hurinaa. Paljon helpompaa ja takuukin säilyy.
- bömb öbm bömb ömb
M-Kar kirjoitti:
Vaikka paremman pelinautinnon takia. Ei tarvisi käyttää mitään kuulosuojaimia tai kuunnella hurinaa. Paljon helpompaa ja takuukin säilyy.
Hyvä kotelo riittävän iso jäähdytyspinta-ala hyvät tuulettimet -> ei paljoa puhise.
En käytä kuulosuojaimia, käytän Beyerdynamic DT990 Pro -kuulokkeita.
Helpompaa? Kyllä, jonkin verran.
Takuu? Ei liike / valmistaja voi tietää onko laitetta ylikellotettu, jos sitä ei ole modannut fyysisesti ja flässännyt sisään custom BIOSia (näytönohjaimen tapauksessa).
- Pyyhis
Peli on yksi esimerkki miksi konetta yleensä kellotetaan. Väitänpä, että ne ketkä yleensä kellottelevat konettaan, tekevät sen nimenomaan pelien takia. Ne ovat tavallisesti kotikäytössä eniten tehoa vaativia sovelluksia. Esim HD videon käsittelyssä pärjää vakiokelloilla, koska fps ei ole niin oleellinen asia. Pelkässä netinselaamisessa ja tekstinkäsittelyssä kellotuksesta ei ole tietenkään mitään järkeä.
Biosissa on Intel Speed Step joka nostaa kellot vain tarvittaessa 4.4Ghz:iin. Idlenä ja pienellä kuormalla prosessori käy 1.6-2 Ghz:llä.
M-Kar tuossa väitti, ettei kellotus tuo mitään lisätehoa. Millä tavallinen käyttäjä optimoi ohjelmia niin tehokkaaksi, että ne pyörivät vähemmällä prosessoriteholla? Jos ohjelman tekijä kirjoittaa niin huonolaatuista koodia, että se vaatii turhaa laskentatehoa, niin loppukäyttäjällä ei ole juuri muuta vaihtoehtoa kuin kompensoida se laitteistolla. Tai ottamalla irti siitä enemmän kuin valmistajan speksit lupaavat."M-Kar tuossa väitti, ettei kellotus tuo mitään lisätehoa. Millä tavallinen käyttäjä optimoi ohjelmia niin tehokkaaksi, että ne pyörivät vähemmällä prosessoriteholla?"
Ajoympäristöt, ajurit, käyttöjärjestelmä, sovelluksen asetukset, kääntöparametrit jne.
Ihan tavallisestihan niissä ohjelmissa ja käyttöjärjestelmässäkin on asetuksia millä CPU-kuormaa voi tasata vaikka muistinkäytönkustannuksella tai IOPSeja ja verkkohakuja muistin käytön kustannuksella. Tai päinvastoin, kuormittaa niitä enemmän jos muistia on vähemmän.
Sekin tietysti onnistuu ihan tavalliselta käyttäjältä samalla vaivalla (tai turvallisemmin/helpommin) kuin kellotus kun vaikka kääntää ohjelman uusiksi kääntäjän optimointitoiminnoilla ja rapsii tarpeettomat toiminnot veke jo käännösvaiheessa, mikäli ovat kovakoodattuja. Tai sitten niitä toimintoja voi poistaa jollain käyttöliittymällä, esim. käyttöjärjestelmistä saa yleensä aika helposti taustapalveluita pois. Ajoympäristöjä voi päivittää ja siellä on asetuksia, samoin ajureissa. Sovelluksissakin on asetuksia laskentatarkkuudelle.- erm,ipe
M-Kar kirjoitti:
"M-Kar tuossa väitti, ettei kellotus tuo mitään lisätehoa. Millä tavallinen käyttäjä optimoi ohjelmia niin tehokkaaksi, että ne pyörivät vähemmällä prosessoriteholla?"
Ajoympäristöt, ajurit, käyttöjärjestelmä, sovelluksen asetukset, kääntöparametrit jne.
Ihan tavallisestihan niissä ohjelmissa ja käyttöjärjestelmässäkin on asetuksia millä CPU-kuormaa voi tasata vaikka muistinkäytönkustannuksella tai IOPSeja ja verkkohakuja muistin käytön kustannuksella. Tai päinvastoin, kuormittaa niitä enemmän jos muistia on vähemmän.
Sekin tietysti onnistuu ihan tavalliselta käyttäjältä samalla vaivalla (tai turvallisemmin/helpommin) kuin kellotus kun vaikka kääntää ohjelman uusiksi kääntäjän optimointitoiminnoilla ja rapsii tarpeettomat toiminnot veke jo käännösvaiheessa, mikäli ovat kovakoodattuja. Tai sitten niitä toimintoja voi poistaa jollain käyttöliittymällä, esim. käyttöjärjestelmistä saa yleensä aika helposti taustapalveluita pois. Ajoympäristöjä voi päivittää ja siellä on asetuksia, samoin ajureissa. Sovelluksissakin on asetuksia laskentatarkkuudelle."Ajoympäristöt, ajurit, käyttöjärjestelmä, sovelluksen asetukset, kääntöparametrit jne."
Ajoympäristöt? Valitettavasti en ole varma, mihin viittaat tällä. Java? Ei Battlefieldit, Counter-Striket, WoWit ym pyöri Javalla.
Ajurit? Laitevalmistaja tekee ne niin kuin tekee. Itse voi korkeintaan valita version asennuspakettia ladatessaan.
Käyttöjärjestelmä? Win 7/8/8.1, koska pelit.
Sovelluksen asetukset? Joo voi säätää, mutta niiden "pienemmälle" laittaminen vie pois osan pelinautinnosta, mikä osaltaan pudottaa pohjan koko hommalta. Jos peli ei pyöri mielellään vähintään 40fps näytön natiiviresolla keskitason asetuksilla, rauta on yksinkertaisesti riittämätöntä.
Kääntöparametrit? Anna minulle ensin pelaamani pelin lähdekoodi, katsotaan sitten... ei vain taida onnistua, jos ei halua rikosta tehdä. Eivät näes ole avoimia projekteja.
"käyttöjärjestelmistä saa yleensä aika helposti taustapalveluita pois."
Nykykäyttiksissä mitätön hyöty.
"siellä on asetuksia, samoin ajureissa."
Ai että näytönohjaimen ajurista säädetään vaikka tekstuurifiltteröinti väkisin laaturaiskatuksi? erm,ipe kirjoitti:
"Ajoympäristöt, ajurit, käyttöjärjestelmä, sovelluksen asetukset, kääntöparametrit jne."
Ajoympäristöt? Valitettavasti en ole varma, mihin viittaat tällä. Java? Ei Battlefieldit, Counter-Striket, WoWit ym pyöri Javalla.
Ajurit? Laitevalmistaja tekee ne niin kuin tekee. Itse voi korkeintaan valita version asennuspakettia ladatessaan.
Käyttöjärjestelmä? Win 7/8/8.1, koska pelit.
Sovelluksen asetukset? Joo voi säätää, mutta niiden "pienemmälle" laittaminen vie pois osan pelinautinnosta, mikä osaltaan pudottaa pohjan koko hommalta. Jos peli ei pyöri mielellään vähintään 40fps näytön natiiviresolla keskitason asetuksilla, rauta on yksinkertaisesti riittämätöntä.
Kääntöparametrit? Anna minulle ensin pelaamani pelin lähdekoodi, katsotaan sitten... ei vain taida onnistua, jos ei halua rikosta tehdä. Eivät näes ole avoimia projekteja.
"käyttöjärjestelmistä saa yleensä aika helposti taustapalveluita pois."
Nykykäyttiksissä mitätön hyöty.
"siellä on asetuksia, samoin ajureissa."
Ai että näytönohjaimen ajurista säädetään vaikka tekstuurifiltteröinti väkisin laaturaiskatuksi?"Ajoympäristöt? Valitettavasti en ole varma, mihin viittaat tällä. Java?"
Mikä tahansa ajoympäristö. Java on yksi sellainen. Onhan niitä .NET ja kaikennäköiset runtimet ja middlewaret. Myös selain on ollut pitkään sovellusten ajoympäristö ja on nykyisin suosituin.
"Ei Battlefieldit, Counter-Striket, WoWit ym pyöri Javalla."
Eikä niitä saa kellottamalla toimimaan.
"Laitevalmistaja tekee ne niin kuin tekee. Itse voi korkeintaan valita version asennuspakettia ladatessaan."
Niitä voi päivittää välillä uudempiin ja joissakin ajureissa on mahdollisuuksia säätää toimintaa.
"Anna minulle ensin pelaamani pelin lähdekoodi,"
Miksi sen pitää olla peli? Aloittaja ei maininnut mitää pelistä. Muista että PC:llä pelaaminen on marginaalipuuhaa eikä liikuta juuri ketään.
"Nykykäyttiksissä mitätön hyöty.
Päinvastoin, hyötyä on nykyisin hyvin paljon koska nykyään niissä on usein paljon taustapalveluja mitä voi rapsia pois. Ennen olivat oletuksena riisutumpia.
"Ai että näytönohjaimen ajurista säädetään vaikka tekstuurifiltteröinti väkisin laaturaiskatuksi?"
Säätöjä on aika paljon, ei tarvite välttämättä koskea tekstuurifiltteröintiin. Tehokkaimpia tapoja lienee antialiasoinnin vähentäminen mutta saa myös otettua virransäästöjä vähemmälle ja painotettua suorituskykyä, näytönohjaimen muistin käyttöä kolmoispuskuroinnissa yms. jotka lisää/tasaa suorituskykyä mutta ei heikennä kuvanlaatua.
"Jos peli ei pyöri mielellään vähintään 40fps näytön natiiviresolla keskitason asetuksilla, rauta on yksinkertaisesti riittämätöntä."
Eipä se Pentium 4 taida kellottua tähän uusimmassa wolfensteinissä.- erm,ipe
M-Kar kirjoitti:
"Ajoympäristöt? Valitettavasti en ole varma, mihin viittaat tällä. Java?"
Mikä tahansa ajoympäristö. Java on yksi sellainen. Onhan niitä .NET ja kaikennäköiset runtimet ja middlewaret. Myös selain on ollut pitkään sovellusten ajoympäristö ja on nykyisin suosituin.
"Ei Battlefieldit, Counter-Striket, WoWit ym pyöri Javalla."
Eikä niitä saa kellottamalla toimimaan.
"Laitevalmistaja tekee ne niin kuin tekee. Itse voi korkeintaan valita version asennuspakettia ladatessaan."
Niitä voi päivittää välillä uudempiin ja joissakin ajureissa on mahdollisuuksia säätää toimintaa.
"Anna minulle ensin pelaamani pelin lähdekoodi,"
Miksi sen pitää olla peli? Aloittaja ei maininnut mitää pelistä. Muista että PC:llä pelaaminen on marginaalipuuhaa eikä liikuta juuri ketään.
"Nykykäyttiksissä mitätön hyöty.
Päinvastoin, hyötyä on nykyisin hyvin paljon koska nykyään niissä on usein paljon taustapalveluja mitä voi rapsia pois. Ennen olivat oletuksena riisutumpia.
"Ai että näytönohjaimen ajurista säädetään vaikka tekstuurifiltteröinti väkisin laaturaiskatuksi?"
Säätöjä on aika paljon, ei tarvite välttämättä koskea tekstuurifiltteröintiin. Tehokkaimpia tapoja lienee antialiasoinnin vähentäminen mutta saa myös otettua virransäästöjä vähemmälle ja painotettua suorituskykyä, näytönohjaimen muistin käyttöä kolmoispuskuroinnissa yms. jotka lisää/tasaa suorituskykyä mutta ei heikennä kuvanlaatua.
"Jos peli ei pyöri mielellään vähintään 40fps näytön natiiviresolla keskitason asetuksilla, rauta on yksinkertaisesti riittämätöntä."
Eipä se Pentium 4 taida kellottua tähän uusimmassa wolfensteinissä."Onhan niitä .NET ja kaikennäköiset runtimet ja middlewaret. Myös selain on ollut pitkään sovellusten ajoympäristö ja on nykyisin suosituin."
Taitaa vaan olla niin, että pelimoottorien suorituskyvyn kannalta oleelliset asiat kirjoitetaan matalamman tason kielillä. Grafiikan piirtoon käytettävät rajapinnat ovat nykyään menossa siihen suuntaan, että devaajat pääsevät lähemmäs rautaa - esim. DirectX nykyisellään on liian raskas.
"Eikä niitä saa kellottamalla toimimaan."
Ei niin, mutta kellottamalla ne saa toimimaan paremmin. Vaikkapa Counter-Strikessä 50fps ja 100 fps ero on vissi, ja tuolla ylempänä kerroin saaneeni ison lisän ylikellottamalla.
"Niitä voi päivittää välillä uudempiin ja joissakin ajureissa on mahdollisuuksia säätää toimintaa."
Uudempi ajuri ei suorituskykyparannuksista huolimatta ole aina parempi. Näyttisajurit ovat tästä hyvä esimerkki, joskus uudemmalla ajurilla tulee ongelmia, mitkä pakottavat palaamaan vanhempaan versioon.
Omassa käytössäni ajurien ansiosta saadut suorituskykyparannukset ovat 99% näytönohjainajuriin liittyviä asioita.
"Miksi sen pitää olla peli? Aloittaja ei maininnut mitää pelistä."
Totta. Mutta todella suuri osa ylikellotusta harrastavista on myös pelaajia. Tämän kun on yksi niistä käyttötarkoituksista, joissa suorituskykyä ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi.
"Muista että PC:llä pelaaminen on marginaalipuuhaa eikä liikuta juuri ketään."
Ei PC-pelaaminen pärjää yleisydessä konsolipelaamisella tai mobiilipelaamiselle, mutta marginaalipuuhaksi en sitä kutsuisi. Taitaapa tällä hetkellä PC-pelaaminen itse asiassa olla nousussa. Marketti-PC myynnit ovat laskussa (koska ne romut voi korvata lelutableteilla), mutta kunnolla pelikelpoisten koneiden ja custom-kokoonpanojen myynti taas nousee.
"Päinvastoin, hyötyä on nykyisin hyvin paljon koska nykyään niissä on usein paljon taustapalveluja mitä voi rapsia pois."
Eikös niistä suurin osa ole nukkumassa mitään tekemättömänä? En usko, että oman koneeni prosessorilla päästäisiin lähellekään ylikellotuksen tuomaa suorituskykyboostia (nykykoneella 38%, vanhalla 45%, CPU cachen ja muistien vaikutusta ei huomioitu) taustapalveluita karsimalla, vaikka sekin tietysti auttaa jonkin verran. Sitten tietysti vielä näytönohjaimen kellotus erikseen.
"Tehokkaimpia tapoja lienee antialiasoinnin vähentäminen"
Auttaa asiaa, mutta toisaalta sitten joutuu katselemaan sahalaitoja. Tietysti AA-moodin voi vaihtaa kevyemmäksi, mutta usein niissä on keveydestä johtuen muita huonoja puolia, esim FXAA blurraa kuvaa kauttaaltaan.
"saa myös otettua virransäästöjä vähemmälle ja painotettua suorituskykyä"
Nykyään näissä tuntuu aika vahvasti olevan oletuksena sellaiset asetukset, että kun grafiikkaintensiivinen softa alkaa pyöriä, kortti alkaa käymään "täysillä". Ja sitten taas työpöydällä 2D-käytössä on pienet kierrokset moottorissa. Hyvin vähän (jos yhtään) apua virransäästöjen räpläämisistä. Läppäreissä ehkä eri juttu, mutta läppärin hankkiminen pelikoneeksi on vähän sama kuin hankkisi maantiepyörän kymmenien kilometrien maantieajoa varten.
"näytönohjaimen muistin käyttöä kolmoispuskuroinnissa yms"
Jos kolmoispuskuroinnin disablointi antaa selvää suorituskykyboostia, niin sitten näyttis on jo alkujaan täysin alimitoitettu. Framebuffer ei vaadi hirveitä muistimääriä, ja minun mielestäni "oikeasti" pelikelpoisessa näyttiksessä on vähintään 2GB GDDR5-muistia. Edellisessä näytönohjaimessani oli 1GB, ja se loppui kesken jo yli pari vuotta sitten useammassakin pelissä. Nykyisessä kortissa on 4GB.
"Eipä se Pentium 4 taida kellottua tähän uusimmassa wolfensteinissä."
Ei niin. Taisin jossain sanoakin, ettei ylikellottamalla ihmeisiin kyetä. Auttaa se silti. Edelliseen koneeseeni olisin joutunut ostamaan n. 200€ kalliimman prossun, jos olisin halunnut samat tehot kellottamatta. Näytönohjaimeenkin olisi joutunut panostamaan n. 100€ enemmän. - erm,ipe
erm,ipe kirjoitti:
"Onhan niitä .NET ja kaikennäköiset runtimet ja middlewaret. Myös selain on ollut pitkään sovellusten ajoympäristö ja on nykyisin suosituin."
Taitaa vaan olla niin, että pelimoottorien suorituskyvyn kannalta oleelliset asiat kirjoitetaan matalamman tason kielillä. Grafiikan piirtoon käytettävät rajapinnat ovat nykyään menossa siihen suuntaan, että devaajat pääsevät lähemmäs rautaa - esim. DirectX nykyisellään on liian raskas.
"Eikä niitä saa kellottamalla toimimaan."
Ei niin, mutta kellottamalla ne saa toimimaan paremmin. Vaikkapa Counter-Strikessä 50fps ja 100 fps ero on vissi, ja tuolla ylempänä kerroin saaneeni ison lisän ylikellottamalla.
"Niitä voi päivittää välillä uudempiin ja joissakin ajureissa on mahdollisuuksia säätää toimintaa."
Uudempi ajuri ei suorituskykyparannuksista huolimatta ole aina parempi. Näyttisajurit ovat tästä hyvä esimerkki, joskus uudemmalla ajurilla tulee ongelmia, mitkä pakottavat palaamaan vanhempaan versioon.
Omassa käytössäni ajurien ansiosta saadut suorituskykyparannukset ovat 99% näytönohjainajuriin liittyviä asioita.
"Miksi sen pitää olla peli? Aloittaja ei maininnut mitää pelistä."
Totta. Mutta todella suuri osa ylikellotusta harrastavista on myös pelaajia. Tämän kun on yksi niistä käyttötarkoituksista, joissa suorituskykyä ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi.
"Muista että PC:llä pelaaminen on marginaalipuuhaa eikä liikuta juuri ketään."
Ei PC-pelaaminen pärjää yleisydessä konsolipelaamisella tai mobiilipelaamiselle, mutta marginaalipuuhaksi en sitä kutsuisi. Taitaapa tällä hetkellä PC-pelaaminen itse asiassa olla nousussa. Marketti-PC myynnit ovat laskussa (koska ne romut voi korvata lelutableteilla), mutta kunnolla pelikelpoisten koneiden ja custom-kokoonpanojen myynti taas nousee.
"Päinvastoin, hyötyä on nykyisin hyvin paljon koska nykyään niissä on usein paljon taustapalveluja mitä voi rapsia pois."
Eikös niistä suurin osa ole nukkumassa mitään tekemättömänä? En usko, että oman koneeni prosessorilla päästäisiin lähellekään ylikellotuksen tuomaa suorituskykyboostia (nykykoneella 38%, vanhalla 45%, CPU cachen ja muistien vaikutusta ei huomioitu) taustapalveluita karsimalla, vaikka sekin tietysti auttaa jonkin verran. Sitten tietysti vielä näytönohjaimen kellotus erikseen.
"Tehokkaimpia tapoja lienee antialiasoinnin vähentäminen"
Auttaa asiaa, mutta toisaalta sitten joutuu katselemaan sahalaitoja. Tietysti AA-moodin voi vaihtaa kevyemmäksi, mutta usein niissä on keveydestä johtuen muita huonoja puolia, esim FXAA blurraa kuvaa kauttaaltaan.
"saa myös otettua virransäästöjä vähemmälle ja painotettua suorituskykyä"
Nykyään näissä tuntuu aika vahvasti olevan oletuksena sellaiset asetukset, että kun grafiikkaintensiivinen softa alkaa pyöriä, kortti alkaa käymään "täysillä". Ja sitten taas työpöydällä 2D-käytössä on pienet kierrokset moottorissa. Hyvin vähän (jos yhtään) apua virransäästöjen räpläämisistä. Läppäreissä ehkä eri juttu, mutta läppärin hankkiminen pelikoneeksi on vähän sama kuin hankkisi maantiepyörän kymmenien kilometrien maantieajoa varten.
"näytönohjaimen muistin käyttöä kolmoispuskuroinnissa yms"
Jos kolmoispuskuroinnin disablointi antaa selvää suorituskykyboostia, niin sitten näyttis on jo alkujaan täysin alimitoitettu. Framebuffer ei vaadi hirveitä muistimääriä, ja minun mielestäni "oikeasti" pelikelpoisessa näyttiksessä on vähintään 2GB GDDR5-muistia. Edellisessä näytönohjaimessani oli 1GB, ja se loppui kesken jo yli pari vuotta sitten useammassakin pelissä. Nykyisessä kortissa on 4GB.
"Eipä se Pentium 4 taida kellottua tähän uusimmassa wolfensteinissä."
Ei niin. Taisin jossain sanoakin, ettei ylikellottamalla ihmeisiin kyetä. Auttaa se silti. Edelliseen koneeseeni olisin joutunut ostamaan n. 200€ kalliimman prossun, jos olisin halunnut samat tehot kellottamatta. Näytönohjaimeenkin olisi joutunut panostamaan n. 100€ enemmän.Sorry typotukseni / sekoiluni:
"sama kuin hankkisi maantiepyörän kymmenien kilometrien maantieajoa varten."
Piti sanoa, että sama kuin hankkisi maastopyörän kymmenien kilometrien maantieajoa varten
- kellota
Lähinnä tuo kellotaajuuden nosta hydyttää videoeditointia. Edellyttäen että ohjelma hyödyntää prosessorin kaikkia ytimiä.
Sikäli tässä ketjussa mennään metsään että puhutaan bios kellotuksesta.
Tou on hiukan harhaan johtavaa uusien koneiden kanssa.
Intel ainakin alkaa tänä vuonna panostamaan tuohon kellotukseen koska se ollut intelin akilleen kantapää jo vuosia.
Uudet emolevyt ovat erittäin hyvin suunniteltuja kellotusta varten.
Katso vaikka tämä youtube video: Video kertoo Z87 emolevy ja intel prosessorin kellottamisesta. Nyt uudemmat Z97 emolevyt ovat jo kaupoissa. Ja ne taas ovat kehittyneempiä monipuolisemmilla säätö ominaisuuksilla varustettuja.
http://youtu.be/BoaAT5TkXc4
Sama Z97 emolla.
http://youtu.be/CMQyWCbc9Rw
Ei tuota ylikellotusta voi paljon helpommaksi enään tehdä.
Sikäli hyvä että se käy läpi mys muistit ja säätää myös tuulettimet jos käyttäjä näin haluaa. Ainoa mikä oikeastaan joka jää valittavaksi on se prosessorin jäähy ja muuy sopivat komponentit.
Asuksen uusilla emoilla on jopa 5v takuu sabertooth ainakin sisältää tuon.
Itse katsoisin ehkä jonkun muun emolevyn koska tuossa on jotain kummallisia pikkutuulettimia emolevyllä ainakin toisessa mallissa. Nutta voivat olla ihan hyviä nekin.
Tässä nyt vielä sabertooth video jossa kerrotaan lisää tuosta emolevystä ja sen ominaisuuksista.
http://youtu.be/H84wKUSzatY - Ostin minäkin
"ylikellotus", heh heh, kaikkea sitä tuhrataan.
Kaupassahan myydään uusia koneita ;-) - kellota
Osta sinä kaupasta kone. Minä kasaan itse. Kokeillaanko kumpi toimii tehokkaammin kun ne on kannettu kotiin? Uudempi ja parempi on aina itse kasattu kuin jonkun valmiiksi valitsemista osista läjätty halpispaska.
Valmiskoneisiin valitaan aina halvimmat emolevyt ja huonolaatuiset virtalähteet.
Myös koteloissa yleensä säästetään. Saisit paljon paremman ja suhteessa tehoon edullisemman konee njos kasaisit itse. Kukin toki tyylillään Jos ei osaa kasata itse niin minkäs sille tekee.
Tyttökin osaa sen ja mies täällä tulee selittämään kuinka hän ostaa kaupasta koneen :D ei voi ymmärtää mistä näitä idiootteja riittää tähän maailmaan.
Voit toki jostain ostaa tällaisen mutta hinta voi olla aika hyuima.
http://www.youtube.com/watch?v=2TFou20hvmA&feature=player_detailpage&list=PLPnSb0MAPvY69sgNWmqLB2cqvRiHfk0uO"Valmiskoneisiin valitaan aina halvimmat emolevyt ja huonolaatuiset virtalähteet."
Ei tietenkään. Koneen kun pitää kestää aina vähintään 3v ilman ensimmäistäkään häiriötä niin ei ne heikkolaatuisia voi olla. Laitevalmistaja tekee tappiota jos se alle 3v sisällä rikkoutuisi.- 1+13
M-Kar kirjoitti:
"Valmiskoneisiin valitaan aina halvimmat emolevyt ja huonolaatuiset virtalähteet."
Ei tietenkään. Koneen kun pitää kestää aina vähintään 3v ilman ensimmäistäkään häiriötä niin ei ne heikkolaatuisia voi olla. Laitevalmistaja tekee tappiota jos se alle 3v sisällä rikkoutuisi.Jep, kestää kyllä, tosin sen takuuajan eli 1-3 vuotta, tämä on nähty ainakin halvoissa läppäreissä monen monta kertaa.
- takuu 7 vuotta
M-Kar kirjoitti:
"Valmiskoneisiin valitaan aina halvimmat emolevyt ja huonolaatuiset virtalähteet."
Ei tietenkään. Koneen kun pitää kestää aina vähintään 3v ilman ensimmäistäkään häiriötä niin ei ne heikkolaatuisia voi olla. Laitevalmistaja tekee tappiota jos se alle 3v sisällä rikkoutuisi.Kalleimmissakin valmiskonepaketeissa on korkeintaan 80 bronze powerit lyhyellä takuuajalla. Eli kiinanpommit jotka joutavat heti ensimmäisenä roskiin ja laatupoweri tilalle ennen kuin konetta kannattaa edes käynnistää.
Laadukkaissa esim. Corsairin AXi powereissa sen sijaan on 7 vuoden takuu ja hyötysuhde yli 93%. 1+13 kirjoitti:
Jep, kestää kyllä, tosin sen takuuajan eli 1-3 vuotta, tämä on nähty ainakin halvoissa läppäreissä monen monta kertaa.
Tietysti siinä tietokoneessa on vähintään 3v next business day onsite takuu, eli huoltokaveri tulee ilman eri kustannuksia korjaamaan se koneen paikan päälle seuraavana arkipäivänä vikailmoituksesta.
Koska työvoima tunnetusti maksaa niin paljon niin tämä tarkoittaa sitä, että tietokone kestää lähes aina vähintään sen 3v, koska jokainen kone johon tulee ongelmia alle 3v sisällä olisi valmistajalle tappiollinen sen paikalle tulevan huoltokaverin takia.
Ei niiden valmiiden tietokoneiden tietenkään pidä olla mitään markettien leluja vaan oikeita, normaaleja tietokoneita. Niissä on tietysti laadukkaat komponentit jotka on myös testattu tuhansilla tunneilla miten toimivat yhdessä laitteet softa mukaanlukien rasitustesteillä ennen kuin niitä aletaan toimittamaan asiakkaille. Tyyliin niin että halli täyteen koneita jauhamaan monimutkaisia ohjelmia. Niissä ISV sertifioiduissa ajavat sitten Autodeskin, Adoben jne. sovellusohjelmia ja ohjelmistovalmistajan omia kymmenien tuhansien testien testiajoja että kaikki pelaa.
Se on jännä juttu kun nämä koneenrakentelijat väittävät aina tekevänsä homman paremmin mutta miksi kukaan koneen rakentaja ei rakenna sitä konetta 1000kpl ja jätä niitä muutamaksi viikoksi jauhamaan sinne teollisuushalliin? Itse siis pitäisi testata ja säätää... Kyllä se vaan valmiin tuotteen ostaminen tulee hitosti helpommaksi ja varmemmaksi että saa laatua.- .......
M-Kar kirjoitti:
Tietysti siinä tietokoneessa on vähintään 3v next business day onsite takuu, eli huoltokaveri tulee ilman eri kustannuksia korjaamaan se koneen paikan päälle seuraavana arkipäivänä vikailmoituksesta.
Koska työvoima tunnetusti maksaa niin paljon niin tämä tarkoittaa sitä, että tietokone kestää lähes aina vähintään sen 3v, koska jokainen kone johon tulee ongelmia alle 3v sisällä olisi valmistajalle tappiollinen sen paikalle tulevan huoltokaverin takia.
Ei niiden valmiiden tietokoneiden tietenkään pidä olla mitään markettien leluja vaan oikeita, normaaleja tietokoneita. Niissä on tietysti laadukkaat komponentit jotka on myös testattu tuhansilla tunneilla miten toimivat yhdessä laitteet softa mukaanlukien rasitustesteillä ennen kuin niitä aletaan toimittamaan asiakkaille. Tyyliin niin että halli täyteen koneita jauhamaan monimutkaisia ohjelmia. Niissä ISV sertifioiduissa ajavat sitten Autodeskin, Adoben jne. sovellusohjelmia ja ohjelmistovalmistajan omia kymmenien tuhansien testien testiajoja että kaikki pelaa.
Se on jännä juttu kun nämä koneenrakentelijat väittävät aina tekevänsä homman paremmin mutta miksi kukaan koneen rakentaja ei rakenna sitä konetta 1000kpl ja jätä niitä muutamaksi viikoksi jauhamaan sinne teollisuushalliin? Itse siis pitäisi testata ja säätää... Kyllä se vaan valmiin tuotteen ostaminen tulee hitosti helpommaksi ja varmemmaksi että saa laatua.Teollisuus-pc:t ja räkkikoneet vain ovat pelikoneena aika huonoja ja tehottomia. Niihin ei saa edes näytönohjaita. Lisäksi niiden melutaso on sellainen että ei niitä voi ajatella edes toimistokäyttöön luotettavaksi toimistokoneeksi.
Kyllä nyt kuka tahansa pelikoneen rakentaja osaa kasata teollisuus-pc:tä paremman koneen. ....... kirjoitti:
Teollisuus-pc:t ja räkkikoneet vain ovat pelikoneena aika huonoja ja tehottomia. Niihin ei saa edes näytönohjaita. Lisäksi niiden melutaso on sellainen että ei niitä voi ajatella edes toimistokäyttöön luotettavaksi toimistokoneeksi.
Kyllä nyt kuka tahansa pelikoneen rakentaja osaa kasata teollisuus-pc:tä paremman koneen.Pöytäkoneet sopii oikein hyvin pelikoneiksi, saa ihan valmiina sen näytönohjaimen kanssa ja ovat yleensä hiljaisempia kuin itse kasatut viritykset.
Miksi sen tietokoneen tarvisi olla teollisuusPC? 3v next business day onsite takuu on ihan normaali käytäntö normaaleissa läppäreissä ja pöytäkoneissa.- asiakas tässä moi
M-Kar kirjoitti:
Pöytäkoneet sopii oikein hyvin pelikoneiksi, saa ihan valmiina sen näytönohjaimen kanssa ja ovat yleensä hiljaisempia kuin itse kasatut viritykset.
Miksi sen tietokoneen tarvisi olla teollisuusPC? 3v next business day onsite takuu on ihan normaali käytäntö normaaleissa läppäreissä ja pöytäkoneissa.Hei M-Kar!
Tee minulle tänne julkinen tarjous pelikoneesta. Toivoisin, että se pyörittää uusimpia PC-pelejä nupit kaakossa (tai ainakin melkein) 27" 2560x1440 -näytölläni. Olisi myös kiva, että voisin myöhemmin lisätehoa kaivatessani laittaa koneeseen toisen samanlaisen näytönohjaimen. - asiakas tässä moi
asiakas tässä moi kirjoitti:
Hei M-Kar!
Tee minulle tänne julkinen tarjous pelikoneesta. Toivoisin, että se pyörittää uusimpia PC-pelejä nupit kaakossa (tai ainakin melkein) 27" 2560x1440 -näytölläni. Olisi myös kiva, että voisin myöhemmin lisätehoa kaivatessani laittaa koneeseen toisen samanlaisen näytönohjaimen.Ainiin! Olisi myös kiva, jos hieman vanhemmatkin suosikkipelini toimisivat hyvin! Joskus tulee fiilisteltyä niiden parissa.
Pelejä ovat mm. TES V: Skyrim, Starcraft 2, World of Warcraft, Sim City (se uusin), Battlefield 3 & 4, GTA-sarja, Crysis-sarja, Far Cry 3, The Witcher 3 (kunhan julkaistaan) jne jne. asiakas tässä moi kirjoitti:
Hei M-Kar!
Tee minulle tänne julkinen tarjous pelikoneesta. Toivoisin, että se pyörittää uusimpia PC-pelejä nupit kaakossa (tai ainakin melkein) 27" 2560x1440 -näytölläni. Olisi myös kiva, että voisin myöhemmin lisätehoa kaivatessani laittaa koneeseen toisen samanlaisen näytönohjaimen.Valitettavasti ei pysty, mainostaminen kielletty tällä palstalla.
asiakas tässä moi kirjoitti:
Ainiin! Olisi myös kiva, jos hieman vanhemmatkin suosikkipelini toimisivat hyvin! Joskus tulee fiilisteltyä niiden parissa.
Pelejä ovat mm. TES V: Skyrim, Starcraft 2, World of Warcraft, Sim City (se uusin), Battlefield 3 & 4, GTA-sarja, Crysis-sarja, Far Cry 3, The Witcher 3 (kunhan julkaistaan) jne jne.Tarvitsisi tarkan listan peleistä.. Sellainen juttu sitten, että pelien toimivuus riippuu yhteensopivuudesta käyttöjärjestelmän kanssa. Tulevien ja joidenkin uusien pelien tapauksessa, tarvitsisi olla uusinta käyttöjärjestelmätekniikkaa mutta se myös samalla vaikuttaa niihin vanhoihin peleihin, että vanhemmasta päästä sitten alkaa yhteensopivuudet kadota.
Peliteollisuudessa käytäntö onkin se, että pelit ovat ns. pelisarjoja joista vanhemmat julkaisut häviävät ja uusin versio on ns. uusintapainos mikä toimii sen hetkisellä järjestelmällä.
Jos tulevat pelit ei niinkään kiinnosta vaan valtaosa nykyisistä ja vanhoista peleistä niin Alienwarelta saa kyllä tilattua valmiin koneen nupit kaakossa pelaamiseen Windows 7:lla.
Lähitulevaisuudessa (n.1.5v..4.5v aikavälillä) sitten ostetaan helposti erikseen se Windows 9/XboxOne, Android, Apple, Ubuntu/Steambox ja PS4 riippuen peleistä kun kaikki uudet pelit ei tule kaikille.
- kkkkddlllffff
"Uudempi ja parempi on aina itse kasattu kuin jonkun valmiiksi valitsemista osista läjätty halpispaska. "
Ymmärrysvaikeuksia näköjään, heh heh. Asutko jossain landella ja sielläkin eristyksissä?
Täytyy aivan kertoa, että ihmisten ilmoilla on kauppoja, jotka myyvät muutakin kuin huopatossuja. Jotkut kaupat ovat peräti vallan erikoistuneet tietotekniikkaan. Eikä omasta puolestani muiden tarvitse "valmiiksi valita osia". Ilmoitan vain, mitä laitetaan. Et varmaan osaa ymmärtää, että aikani tuottaa paremmin muissa tehtävissä, kuin olisi säästö itse kasaamalla. Mutta mitäpä siitä, taidan keskustella lapsen kanssa, joten ymmärrän :-)"Ilmoitan vain, mitä laitetaan."
Vielä parempi jos määrittelisit ensiksi mitä haluat tehdä, mitkä asiat pitäisi hoitaa tietotekniikalla ja mitä palveluja käytät, ja mitkä ovat olemassa olevat järjestelmät jos niitä on ja mitkä niistä olemassa olevista on sellaisia josta pidät ja josta ei pidä.
Tuntuu olevan näillä suomi24 palstoilla paljon tätä "per5e edellä puuhun" -toimintaa jossa ensiksi ostetaan jotain yhdentekeviä laiteosia ja sitten vasta aletaan miettimään miten se sopisi niihin todellisiin käyttötarpeisiin. Hommahan menee juurikin päinvastoin ja laitekomponentit ovat vain sitä varten että pyörittävät ohjelmistoalustaa minkä päällä on ne jutut millä oikeasti on merkitystä.- ......
"Ilmoitan vain, mitä laitetaan."
Harvoin yhdestä ja samasta kaupasta saa kaikki ne osat jotka haluaa. Esim. poweri, tuulettimet ja cpu-jäähy piti pari vuotta sitten tilata Silent Rigiltä, kun ei verkkiksessä tai jimmsillä ollut riittävän laadukkaita edes myynnissä. Loput osat löytyivät kyllä jimmsiltä ja verkkiksestä. Nykyään kun silent rig on nurin, joutuu osan komponeneteista tilaamaan ehkä saksasta asti, jotta saa koneen joka on itselle riittävän hyvä ja kelvollinen eikä tarvitse tyytyä siihen huonompaan tasoon jota suomikauppiailla on myynnissä. ...... kirjoitti:
"Ilmoitan vain, mitä laitetaan."
Harvoin yhdestä ja samasta kaupasta saa kaikki ne osat jotka haluaa. Esim. poweri, tuulettimet ja cpu-jäähy piti pari vuotta sitten tilata Silent Rigiltä, kun ei verkkiksessä tai jimmsillä ollut riittävän laadukkaita edes myynnissä. Loput osat löytyivät kyllä jimmsiltä ja verkkiksestä. Nykyään kun silent rig on nurin, joutuu osan komponeneteista tilaamaan ehkä saksasta asti, jotta saa koneen joka on itselle riittävän hyvä ja kelvollinen eikä tarvitse tyytyä siihen huonompaan tasoon jota suomikauppiailla on myynnissä."Harvoin yhdestä ja samasta kaupasta saa kaikki ne osat jotka haluaa. Esim. poweri, tuulettimet ja cpu-jäähy piti pari vuotta sitten tilata Silent Rigiltä, kun ei verkkiksessä tai jimmsillä ollut riittävän laadukkaita edes myynnissä."
Eipä ole taas mitään järkeä kun voi ostaa valmiin laadukkaan koneen. Halvemmaksi tulee pakettikone kun mahdolliset "säästöt" menee tuohonn säätämiseen ja osien haalimiseen ympäri maailmaa.- ....
M-Kar kirjoitti:
"Harvoin yhdestä ja samasta kaupasta saa kaikki ne osat jotka haluaa. Esim. poweri, tuulettimet ja cpu-jäähy piti pari vuotta sitten tilata Silent Rigiltä, kun ei verkkiksessä tai jimmsillä ollut riittävän laadukkaita edes myynnissä."
Eipä ole taas mitään järkeä kun voi ostaa valmiin laadukkaan koneen. Halvemmaksi tulee pakettikone kun mahdolliset "säästöt" menee tuohonn säätämiseen ja osien haalimiseen ympäri maailmaa.Pakettikoneissa ei ole edes pölynsuodattimia. Ne ovat järkyttäviä romukasoja joilla ei tee mitään.
- Rahalla saa
"Harvoin yhdestä ja samasta kaupasta saa kaikki ne osat jotka haluaa."
Ei tuossa siitä puhuttukaan, vaan työs teettämisessä alan liikkeessä, joka hoitaa tarvittavat tilaukset, kasauksen ja testaukset tarvittaessa. Helppoa.- .....
Nuo valmiskoneiden kasaajat eivät osaa konetta edes kasata oikein. Esim. lämpötahnaa tursauttavat ihan liikaa cpu:n ja coolerin väliin. Turha maksaa noin huonosta työstä, kun ensi töikseen joutuu kuitenkin sen koneen avaamaan, coolerin purkamaan, puhdistamaan ja asentamaan kunnollisesti.
..... kirjoitti:
Nuo valmiskoneiden kasaajat eivät osaa konetta edes kasata oikein. Esim. lämpötahnaa tursauttavat ihan liikaa cpu:n ja coolerin väliin. Turha maksaa noin huonosta työstä, kun ensi töikseen joutuu kuitenkin sen koneen avaamaan, coolerin purkamaan, puhdistamaan ja asentamaan kunnollisesti.
Tehtaalla tekevät kunnolla, miljoonia koneita kun tekevät.
- tasaista kuralaatua
M-Kar kirjoitti:
Tehtaalla tekevät kunnolla, miljoonia koneita kun tekevät.
Tehtaalla joko käytetään intelin coolerin lämpötarraa tai custom coolereihin läiskitään tahnat siten että cpu:n lämmöt ovat vähintään muutaman asteen liian korkeita kaikissa koneissa. Sama koskee myös Intelin prossuja, tahnaa läiskäistään sellaiset kerrokset lämmönlevittäjään että pienet vaihtelut valmistuksessa ainakaan eivät tunnu missään. Lämpötilat ovat 20C liian korkeita kaikissa prossuissa joten ne ovat ainakin tasalaatuisia paksun kerroksen ansiosta.
Hello finnish ppl! I just started CS:GO FUNNY moments videos. Here is my first video: https://www.youtube.com/watch?v=Tn1vNNL_2a0
Remember to subscribe because there's coming new video every week.
Moi kaikki suomalaiset! Muistakaa siis tilata, koska videoita tulee joka viikko uusi! Linkki on tässä: https://www.youtube.com/watch?v=Tn1vNNL_2a0
http://csgofinland.fi/foorumi/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 856284
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303783törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283130Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3691696- 331388
- 271320
Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11946Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi46939Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11870- 42849