Ahtopainemittari

Santtu

Jokainen tietää että jos bensamittari on alhaalla, niin pitää tankata. Tai jos kierroslukumittari näyttää kovin isoa arvoa, niin pitää vaihtaa isommalle, jne. Mutta miten ahtopainemittaria "käytetään" - ei harmainta aavistusta asiasta. (Mulla ei ole semmoista, olen muuten vaan kiinnostunut.)

10

1294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahto

      Osuit naulan kantaan! Niikuin saabin muutkin "keksinnöt", ahtopainemittari on absoluuttisen turha kusetus, joka vaan vähentää turvallisuutta, jos sitä vilkuilee. Hyvä esimerkki pohjoismaisen merkin propagandasta, "oma muotokieli" ja muuta paskaa. Tosi auto hengittää vapaasti ja vetää takaapäin.

      • lisää

        Taitaa vaan vituttaa poikaa, kun on 1.3:n tosiauto toyota corolla alla. Siitä sinun tosiautosta ja monesta muustakin tosiautosta puuttuu täysin käytännön suorituskyky ja talviominaisuudet ovat SURKEITA....


    • Combi Coupé

      Kyllä ilman ahtopainemittariakin pärjää, kieroslukumittarikin on turha jne. Kyllä sitä mittaria tulee seurattua, se osaltaan ilmentää koneelle tulevaa rasitusta. Esim. suuremmassa mäessä jos ei mistään muusta tajua, niin ahtopaineen mennessä punaiselle on syytä vaihtaa pienempään. Ahtomittarilla näkee hyvin myös lämpötilan vaikutuksen, ei tule kesähelteillä korkeita ahtoja mutta annas kun lämpötilat laskevat jne..:) Lisäksi siitä pystyy osaltaan diagnosoimaan mahd. vikatilanteita, esim. mihin asti antaa ahtoja, missä kohtaa alkaa mahd. pätkimään jne. Og900:sta puhuttaessa voi todeta, että jos ahtomittari on jatkuvasti punaisella, vaihda ihmeessä pienempään koska laatikko ei pidä turbon väännöstä pienillä kierroksilla!

      Luonnollisesti ilmankin pärjäisi ja kun mittari on ilman kunnollista (numero)näyttöä, sen käytettävyys kärsii. Itse kyllä otan auton mieluiten imusarjan painemittarin / ahtopainemittarin kanssa, aina.

      • Santtu

        Vastauksesi oli perin tyhjentävä ja asia selkeni minulle. (Itselläni ei ole ahtopainemittaria, mutta asia silti kiinnosti.)


      • tbo1
        Santtu kirjoitti:

        Vastauksesi oli perin tyhjentävä ja asia selkeni minulle. (Itselläni ei ole ahtopainemittaria, mutta asia silti kiinnosti.)

        Uudemmissa Saabeissa ei ole ahtopainemittaria vaan kuormitusmittari. Tällä mittarilla pystytään havannoimaan minkälaisiin kuormituksen vaihteluihin moottori joutuu. Mittarin avulla pystytään seuraamaan siis moottorin sekä ahtimen toimintaa ja on näin ollen hyvin tärkeä.


      • Peinu
        tbo1 kirjoitti:

        Uudemmissa Saabeissa ei ole ahtopainemittaria vaan kuormitusmittari. Tällä mittarilla pystytään havannoimaan minkälaisiin kuormituksen vaihteluihin moottori joutuu. Mittarin avulla pystytään seuraamaan siis moottorin sekä ahtimen toimintaa ja on näin ollen hyvin tärkeä.

        edellisissä viestissä "uudemmilla" tarkoitetaan trionic 7 - moottorinohjausjärjestelmällä varustettuja autoja: saab 9-5, saab 9-3 00-02. Trionic 8 on uusissa sport sedaneissa 02-> , niista ei ole minulla tietoa


      • kummalliseksi

        jos kelit vaikuttaa ahtopaineeseen, ei kyllä 99 Turbossa ollut väliä oliko kesä vai talvi, kyllä mittari aina samaan nousi,uudemmasta turbosta ei minulla olekkaan muuta kuin koeajo kokemuksia.


    • 900S-91

      Otsikko saattaa vaikuttaa hieman naivilta, mutta sitähän se kertoo ja se on sitten ajajasta kiinni miten sen tulkitsee. Toiset käyttävät sitä kertomaan miten konetta kiusataan, kuten täällä jo mainittiinkin, toiset käyttävät sitä myös kertomaan milloin bensaa kuluu enemmän (sama periaate kuin vanhoissa ns. economy-mittareissa).
      Minulla ainakin hyöty tuli selkeästi esiin kun mietin että voisinko hankkia alipaineella toimivan vakionopeussäätimen ( ylipaineelta suojaavan venttiilin), totesin että työmatkalla on liian pitkiä ja jyrkkiä mäkiä jotta matkanopeudella ei menisi ylipaineen puolelle kun säätöä tarvitaan. Eli sähkösäätöinen vak.nop.säädin on nyt haussa.

    • martti laakkonen

      Saab 9000 -97 turbo 2.3 ltr. Ahtopaine säädin ehkä rikki koska rajussa kiihdytyksessä mittari heittää koko punaiselle alueelle ja auto nykäsee inhottavasti . Ei haittaa talvella mutta kesäkelissä haittaa. Säädin ovh. 380e ei raski hankkia merkkiliikkeestä. T. Martti

    • ollut sellainenkin

      Kannattaa tutkia ylipaineen syy. Moottori menee nopeasti rikki jos rajoitusta ei ole. 2,3 9000 nykäisee tarpeeksi oikeillakin ahdoilla. Normaalistikin 9000 viisari menee hieman punaiselle.

      Mikähän säädin on 380€? Sillä saa koko ahtimen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe