Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

yöllinen sisäsiisteys, apuja??

yökastelu

Hei, meillä on pomeranian, joka muutoin on sisäsiisti ja oppikin kyseisen taidon jo hyvään ikään ennen vuotta. Sisäsiisteyttä kestikin hyvän tovin, mutta nyt viimeisen vajaan puolen vuoden aikana on aamuisin alkanut löytymään useimmiten kakkoja matoilta ja joskus myös pissejä. Tätä on joinain kertoina ihan päivittäin, yleensä noin joka toinen päivä. Emme oikein tiedä mitä tässä pitäisi tehdä.

Olemme nyt noudattaneet viimeisen kahden kuuakuden ajan sellaista koulutusta, että olemme alkaneet taas kehumaan aina lenkillä jokaisen pissin ja kakan kohdalla. Lisäksi olemme käyttäneet iltalenkin lisäksi vielä ihan ennen nukkumaan menoa koiran viimeisellä pissillä noin kello 23.00-00.00 aikoihin. Ja vielä olemme ostaneet urossuojan, jonka olemme laittaneet yöksi. Urossuojan kanssa se on muutaman kerran tehnyt pissin ns. housuun, mutta muutoin ollut tekemättä. Mutta niinä kertoina kun housut ovat pesussa, löytyy taas kakat lattialta. Emme ole siis näilläkään koulutustavoilla saaneet sitä loppumaan.

Kysynkin teiltiä, onko teillä vielä jotain parempia tapoja tai kokemuksia koulutukseen, jotta se saataisiin kokonaan loppumaan? En jaksaisi koko loppuikää käännellä mattoja tai nostella niitä kokonaan pois ja sulkea tiettyjä ovia ja pukea joka ilta pöksyjä jalkaan... :/

6

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+11

      En osaa auttaa kyllä nyt yhtään, mutta jos tuo viimeinen yö-pissareissu on tavallista lyhyempi kuin muut, niin voisi olla mahdollista, ettei koirasi ehdi rentoutumaan sen tavallisilla ulostus- ja pissaamispaikoilla ja merkata omaa reviiriään.

      Ongelma on ollut aika pitkään, pystytkö muistamaan jos olisit vaihatnut ruokaa puolisen vuotta sitten ja se voisi olla osasyynä ongelmaan? Koulutusmenetelmäsi kuulostaa minulle niin hyvälle, että sekin kuulostaisi loogiselle mahdollisuudelle, että sen suolisto ei voisikaan niin hyvin. Sen pystyy selvittämään yleensä vain sillä, että vie tuoreen kakkanäytteen eläinlääkärin analysoitavaksi.

      • yökastelu

        Samaa kuivaruokaa on saanut jo viimeisen vuoden ja sen lisäksi lihaa pari kertaa viikkoon. Liha aina vaihtelee, milloin mitäkin ostetaan raakaruokana tai kypsennettynä, mutta kuitenkin eläinkaupan lihapötköjä pakkasesta. Silloin tällöin myös teen kotona kasvissoseita.

        Viimeinen iltapissi tosiaan on pissi. Käydään vain ulkosalla pyörähtämässä tosi pikkulenkki ennen nukkumaan menoa.

        Ruoka-ajat on yleensä aamulla kello 6-7 aikoihin ja illalla 8 aikoihin. Voiko se näistäkään olla? Lenkkejä 3 kpl päivässä heti aamuruoan jälkeen, töistä päästyä ja iltaruoan jälkeen ja sen lisäksi iltapissitys ennen nukkumaan menoa.


    • typykkä 1

      Hei!
      Mulla on 1 v hauva tyttö. Meillä sama ongelma kakan kanssa. Mä sain sen loppumaan kun muutin tyttösen ruoka-aikoja. Koiralla kestää noin 23 h ruuan kulkeutuminen ruuansulatuskanavan läpi, tietty riippuu siitä mitä syöttää. Minun on pakko ruokkia tyttö välillä aamulla n. klo 05:30 koska joudun töihin välillä klo 07:00, silloin tiedän jo valmiiksi, että herätys tulee aamulla n. klo 04:30. onneksi tytteli herättää

    • hyh huh

      Onkohan koira teidän toimestanne roolittunut väittämään perheen ulkopuolisille olevansa paha? Ehkä se ei keksi muuta yhtä helppoa keinoa olla tosi järeän pahan maineessa?

    • koira6

      Nukutteko samassa huoneessa koiran kanssa?
      Suosittelen rajaamaan koiran yön ajaksi pienempään tilaan. Koira ei yleensä likaa/pissaa/kakkaa petipaikkaansa. Meillä koira ei ole koskaan pissannut tai kakannut makuuhuoneeseen jossa nukkuu meidän kanssa.

      Jossain on suositeltu yöksi jopa häkkiä, mutta siihen koira täytyy ensin kouluttaa, eli että oppii jotta häkki on hänen pesänsä ja hyvä lepopaikka.
      Häkkiä käytettäisiin siis sen alkuvaiheen ajan, silloin koira ei pääse tekemään vahinkoja väärään paikkaan vaan ehdollistuu pissaamaan ja kakkimaan ulos.

      Toisekseen ne matot kannattaa ottaa tässä vaiheessa pois jos niitä ei halua pestä jatkuvasti. Koira tekee tarpeensa mielellään matolle jossa jalat ei luista ja voi olla että mieltää matot pissakakkapaikoikseen jos sitä ei ole siitä toruttu.
      Minä olen nuhdellut jo sisäsiistiksi oppinutta koiraa väärään paikkaan tehdyistä tarpeista.

    • minnamaria

      kannattaa viedä koira piikille....kärsitte nyt molemmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe