Vladimir Putin on Suomen kansan sydämissä, mielissä, unissa

Niin_no

Suomalaiset rakastuivat Venäjän federaation presidentti Vladimir V. Putiniin, joka hienotunteisella kohteliaisuudellaan osoitti vilpitöntä ihailua Suomen kansaa ja sen urhoollista jääkiekkojoukkuetta kohtaan, joka isänmaamme ankaran kohtalon hetkenä kärsi tappion Venäjälle jääkiekon MM-kisoissa.


Vladimir Putin kysyi Suomen päävalmentajalta Erkka Westerlundilta, miten pieni Suomi voi aina menestyä niin hyvin ja tuottaa suuria urheilijoita ja jääkiekkojoukkueita. Vladimir Putin kunnioitti Suomi-ihmettä. Hän varmasti muisti, miten Suomen jääkiekkojoukkue kukisti Sotshin olympialaisissa Venäjän jääkiekkojoukkueen. Myös nyt Minskin kisoissa Suomi oli jo 2-1 johdossa Venäjää vastaan, kunnes sitten lievästi epäonnistunut jääkiekkotuomari käänsi pelin voimasuhteet Venäjän hyväksi. Erkka Westerlundin mukaan tilanne ”oli ihan hauska”, kun ”Putinin delegaatio tuli siihen pukuhuoneen ovelle”. Westerlundin mukaan lyhyen tapaamisen aikana kävi selväksi, että Putin pitää suomalaista jääkiekko-osaamista arvossaan. Twitterissä on levinnyt kuva siitä, miten Putin kätteli Erkan pelin jälkeen.

Tämä kättely lopetti kaikki epäluulot ja vihamielisyydet, jos sellaisia on edes ollut kummallakaan osapuolella tai sen kansakunnan yksilöillä toinen toistaan vastaan. Kättely purki kaikki jännitteet, jotka olivat estäneet maiden ja kansojen välistä rakkautta ja ystävällisyyttä. Minun mielestäni Vladimir Putin osoitti erittäin hieno urheilullista ymmärrystä ja hienotunteisuutta. Niin on myös Suomen kansa kokenut, kuten näkyy Internetin sosiaalisessa verkostossa käydyistä keskusteluista.

Suuri kamppailu Venäjän ja Suomen jääkiekkojoukkueiden välillä tapahtui Valko-Venäjällä Minskissä sunnuntaina 25.5.2014. Suomalaisten hurmaantuminen Vladimir Putiniin on jatkunut vielä pitkälle seuraavaan viikkoon.

Tiistaina 27.5.2014 menin aamulla kello 8:45 suhteellisen hiljaiseen apteekkiin: yksitoistavuotias jalkapalloileva poikani tarvitsi rakkolaastaria isovarpaaseen. Lauantaina hänellä oli ollut viisi jalkapallo-ottelua kovassa helteessä. Sunnuntaina olivat aivan reilut pitkät harjoitukset hellesäässä. Lisäksi hän on liikkunut muutenkin niin paljon, että isovarpaan alle on syntynyt pieni rakko, joka tarvitsee hoitoa. Niin poikani jätti maanantain futistreenit väliin, niin hän jättää myös keskiviikkona futistreenit väliin, mutta futiksen sijasta menee uintitreeneihin. Silloin varpaan iho saa paremmin levätä ja uusiutua. Näissä lapseeni liittyvissä ajatuksissa – ilman pienintäkään ”putinistista” taka-ajatusta – astuin hiljaiseen apteekkiin, jossa minut ensimmäisenä yllätti myyntitiskien takana käytävä monen farmaseutin innostunut keskustelu, tai jopa melkein olisi oikeampi tunnustaa rehdisti, että farmaseuttien keskustelu oli antaumuksellisen harras ja viehättynyt. Tämän keskustelun kohteena oli farmaseuttien yhteinen rakkauden ja ihailun kohde Vladimir Putin. Hänen nimensä lausuttiin jokaisessa pää- ja sivulauseessa.

Minä itse etsin rauhassa laastaria, kun farmaseutit keskustelivat Putinista ja jääkiekkojoukkueemme tervehdyksestä. Minun mielestäni keskustelut olivat hyvin sympaattisia ja inhimillisiä. Minulle tuli hyvä mieli jo varhain aamulla. Lopulta yksi farmaseutti saapui avustamaan minua, jotta ”pieni putinisti” saisi ostettua poikaansa varten laastarin.

Maksoin laastarin ja astuin ulos apteekin ovesta. Silloin minua kohti käveli opettajansa johdolla iso joukko koululaisia. Ehkä siinä oli yksi tai kaksi koululuokkaa. Paljon näitä lapsia oli! En tiedä, olivatko nämä noin 12 vuotta vanhat tytöt ja pojat menossa kevätkirkkoon tai jonnekin muualle, mutta opettajansa kanssa he puhuivat syvässä hartaudessa ja innossa Vladimir Putinista.

Vladimir Putin on Suomen kansan sydämissä, mielissä, unissa ja kaikissa puheissa

4

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Ei jumalauta

    • :-)

      Mummoni totesi että: Ryssä on ryssä vaikka voissa paistais ! :D

    • pu putin

      Ja ikatin kontit, uhkaa suomea jos se menee Natoon

    • SUCKS!

      R Y S S Ä ON R Y S S Ä VAIKKA VOISSA PAISTAS. PUTIN SUCKS!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      195
      2709
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2607
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      64
      2349
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      195
      1829
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe