Erikoisen sitkeä pakko

raapii sielua..

Kuinka sitkeitä samoja pakkoneuroosi vaivoja teillä on?

Itsellä vaivaa sama asia vuosi tolkulla.
Pakkoneuroosi minulla on, lapsesta asti ollut ja vaivana on nämä perinteiset ovet ja hellat ja muut jutut... ja paljon muuta.

Vuosi tolkulla tuntuu vaivaavan eräs vanhempani möläytys jonka kuulin lapsuudessa. Asiaton kylläkin ja ehkäpä menin hämilleni silloin kun olin nuori mutta jollakin tavalla haluan tietää tasan tarkkaan kaikki asiat tässä tapauksessa,, siis tarkoitan sitä että en siedä epävarmuus tekijöitä yhtään.

Kumminkin jos olen epävarmuuden tilassa niin minua ahdistaa se epävarmuus, en siedä sitä.
Olen itse miettinyt jotta voisiko olla että kyseessä olisi jopa jonkinlainen trauma kun muutenkin lapsuuteni oli melko raskas.

Kumminkin kallonkutistaja jolla aikoinaan kävin meinasi jotta kyseessä on pakkoneuroosi, vaikka siellä yli 3 vuotta kävin niin en tästä päässyt. Toki siitä ajasta noin muuten oli hyötyä.

Kuinka sitkeitä nämä voivat oikein olla, siis yksittäiset pakot?
Toisaalta kun sama "pakko" on pyörinyt päässä vuodesta toiseen niin varmasti myöskin kovettanut sitä

-kiitos

6

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä oon Asperger, joten minulle on sen osalta mm. hermoväreet ja oudot ruokailutavat tuttuja. Olen yhteen aikaan pessyt käsiäni yli 20 kertaa päivässä ja ravannut kotona edestakaisin.

      Sitten taas pakkoajatuksiani ajatellen; minua mietityttää jotkin tilanteet kuukausia ja jopa vuosia, useamman kerran viikossa, aiheenaan esmerkiksi

      - tilanteessa huono käyttäytymiseni jossain jollekulle
      - musiikki: 1-5 kappaletta.
      - psykoottiset oireeni (harhat, käytökseni) ja niiden aiheuttamat sosiaalionglmt.

      Nämä eivät ole normaaleja asioita tapahtuvaksi päänsisällä, jos niistä ei itse tykkää tai jos on jo sairaudentunnoton. Kehotan ennakoimaan omia pakko-oireitaa hoitamaan ne pois.

    • aölsdfjöasl

      Oletko varma että sinulla on vain ocd, oletko ajatellut että kyse voi olla myös aspergerista?

      Mutta kyllä ne pakot voivat olla erittäin sitkeitä, vuosikausia voi ihan hyvin kestää. Ei edes kannata ajatella, että pääsisi kokonaan pakoista (siis ajatusten tasolla) eroon. Parempi on hyväksyä, että minulla on tällainen vaiva, toisella on diabetes tai selkävaiva, minulla on tällainen. Ritualisointia kaikessa kannattaa välttää koska se vain pahentaa asiaa.

      Jos ahdistus on kova, niin tietysti kannattaa hakea lääkkeista apua.

      Itse aikaisemmin ajattelin, että mitenköhän tästä vaivasta pääsisi jotenkin eroon kokonaan, nyt olen ymmärtänyt, että ei se ainakaan omalla kohdallani ole realistinen suhtautumistapa ollenkaan.

    • tuskainen

      En tiedä. Pakko-oire muuttaa muotoaan. Kun pääsen yhestä eroon, joku muu alkaa. Rasittavaa tämä on, mutta olen oppinut elämään sen kanssa.

    • raapii sielua..

      Juuri näin se on, yhdestä pääset niin toinen tulee tilalle.
      Tuntuu jotta aina on joku pakko-oire päällä mikä vaivaa

    • sisältä viiltää

      Mikä hemmetin vain ocd ja ongelma on ehkä jopa asperger?. Nuo saattavat kulkea käsikädessä, mutta OCD ei ole sen vähäpätöisempi ongelma kuin asperger, OCD on mielentila, joka on yleensä traumaperäinen, jolloin ihminen alkaa tekemään rituaalimaisesti asioita, joka voi jatkua vuosikausia ja asperger on vakava asia kanssa, mutta tuota aspergeria en tunne niin hyvin henkilökohtaisesti, että siitä pystyisin kokemuksista kirjoittamaan, mutta todennäköisesti liitettynä ocd on vielä vaikeampi tuon aspergerin kanssa.

      • afödkjs

        Joo, ei ollut tarkoitus vähätellä ocd:tä, mutta aspergereilla on huomattavan kohonnut ocd-riski, n. 25%:lla on heistä ocd.

        Mutta koska asperger ei ole sairaus, vaan neurologinen ominaisuus, niin silloin ei ehkä ole realistista ajatella pääsevänsä noista "pakoista" kokonaan eroon.

        Aspergeriin sitten liittyy paljon muitakin piirteitä, mutta hyvin yksilöllinen tuo asperger. Usein jotain muiden mielestä vähän outoja mielenkiinnon kohteita ja sosiaalisessa kanssakäymisessä usein vähän ongelmia jne.

        Aspergerit voivat toisaalta olla joissain asioissa hyvin lahjakkaita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe