Leitelanta talon viereen pellolle.

YÖK yök

Kyllä haisee. Levittivät lietelantaa ihan talon viereen pellolle. Maalasivat sitten paskalla polttopuutkin mitkä oli tien vieressä.
Kauan tuo kaamea haju kestää. Kynnetäänkö tai jotain tuota peltoa vai jääkö tuo liete koko kesäksi tuohon pellon pintaan.

Lailla pitäis tuollaisen kaamean lietteen levitys kieltää.

24

1265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raha haisee

      Vai kylvivät rahanhajua. Kyllä sitä paskanhajussa kasvaa jos vain jaksaa olla.

    • Helppoo

      Muuta pois

    • Maalainen vanhastaan

      Ensimmäinen kevät maalla? :D

      Kyllä ne sen pikapuoliin kääntävät, haju kestää vähän kauemmin. Se pitää vaan kestää jos maalla asuu..

    • Juupertti

      Meillä on levittänyt ihmispaskaa jo 10 vuotta eikä kertaakaan ole kynnetty tms. Tuuli tuo mukanaan kortongit ja muun maatumattoman roskan pellonlaitaamme. On sanottu asiasta monesti mutta kun ei ole asiaan kukaan puuttunut niin on tyydytty kohtaloomme.

      Hajuhaittaa joskus tuulen myötä, koiraamme emme päästä irti koska piehtaroi ihmispaskassa, ei kivaa.

      - Ei kait siinä, tämä on elämää Suomessa eikä se ihmispaska haise niin kun toinen saa siitä elannon, ehkä vilungilla mutta niinhän kaikki kait nykyään jos elää meinaa kokoomusjohtoisessa maassamme.

      Maaseudun vankkaa yrittäjyyttä tämäkin, eikä ole rehti elukkapaskaa levittävä viljelijä vaan sakokaivoista kultaa lisukkeeksi vuoleva kiinteistöhuoltoyrittäjä.

      Nurmihan kyllä kannattaa uudistaa ja liete mullata ravinnehävikin takia mutta jos itsellä ei ole elukoita ja lietettä kyllin niin tähän on tultu....

      Tuo Lehtomäen paskalaki on sitten myös toista ääripäätä, mainitsinpa teille sitten tällaisen toisenkin.

    • harrastaetteipää....

      JUMITA , Kannattaa mennä pyöriin sinne pellolle ihan kunnolla, ja seuraavaksi yöksi meet metsään bongaamaan karhuja.

    • Eihän Jussia

      koske mitkään säännöt mutta papan ja mummon pas`kat ne vasta ympäristöä saastuttaa.

      • Viherpeukalo

        Luonnonmukainen lannoite on hyvää. Kasvit ja puut tarvitsevat lannoitusta. Eipä minullakaan kasvaisi sisäkukat, jos en laittaisi kukille kanankakkaa.


    • country boy

      Kepulais isännät haluavat voiman tunnoissaan vaan näyttää naapureille, että kuinka me voidaan tehdä mitä halutaan muista ihmisistä välittämättä. Helposti voisi jättää naapurin polttopuut sotkematta ym jos haluaisi.

      Toivottavasti saadaan tiukennuksia nykyiseen lakiin koskien lietelannan levitystä. Täälläkin ajoivat vielä joulukuussa jäiseen maahan, kun oli pelkona, että tulvii talvella muuten allas.

      Levitysala on mullattava vuorokauden sisällä levityksestä.

      • rahahaisee

        Mistä tiedämme että kevät on tullut? Paska keskustelu on alkanut.


      • Tehtaan liepeillä

        Kyllä nuo tehtaatkin haisevat, mutta ei me välitetä ollenkaan. Totumme hajuihin.


    • Sietämätön haju

      Monet isännät tuntuvat olevan aika paskaterroristeja, ei yhtään ajatustakaan toisten huomioon ottamisessa. Paskaa levitetään aivan surutta toisten nurkille, oli sitten lakkiaiset taikka hautajaiset ja naapurin 60v. juhliin ainakin tuoraan aromit nurkalle.

      Satun asumaan täällä maalla, viljelen maatilaani, mutta silti en jaksa ymmärtää tätä paskalla terrorisointia. Luulisi lantaa voivan levittää, että siitä ei koidu kohtuutonta haitta ympäristölle. Jos kylätie on suorastaan pinnoitettu lannalla, on jotain kalustossa vialla taikka ratin ja penkin välillä. Jos lantaa pitää tuoda naapurin nurkalle samalle lohkolle vuodesta toiseen ja juhlapyhinä erityisesti, on jotain pielessä.

      Ymmärrän, että lantaa on levitettävä, mutta en ymmärrä, ettei töitä voi tehdä kunnolla ja naapureita häiritsemättä. Asumme siten, että tilamme talouskeskus on samassa rykelmässä lähes kymmenen talon kanssa, niin kaksi törkymöykkykarjatilallista osaa pilata meidän lähes kymmenen elämää lannanhaulla ja työkoneiden melulla.

      • Kyselijä...

        Miten sinä levität lantaa maillesi, kun kerta viljelet? Otatko selvää, minä päivinä naapureillasi on juhlia tms.?


      • Malka omassa silmäss
        Kyselijä... kirjoitti:

        Miten sinä levität lantaa maillesi, kun kerta viljelet? Otatko selvää, minä päivinä naapureillasi on juhlia tms.?

        Meilläkin viljelijänaapuri, joka aina valittaa lannanhajusta ja on vailla sijoituslannoitusta kaikilta muilta. Itsellään pellot kauempana talouskeskuksesta, joten ajelee lannalla kuorrutetulla vaunulla viikkosotalla edestakaisin, vaunu vuotaa pitkin teitä ja jokainen heidän peltoliittymän ympärys on lannan ja mullan kuorruttama. Että sietäisi omia jälkiäänkin tarkastella.


    • Mjussi11

      Ihmispaska on muuten paljon vaarallisempaa kuin elukoiden.

      Sisältää ties mitä mrsa-bakteereja yms. vaikkei haise.

      Lehmät ei nääs käy lomailemassa Intiassa tai Thaimaassa...

    • Paskattomatpuut

      Jos sinun omalla maallasi olleet poltopuut paskattiin, niin älä jätä asiaa silleen. Varmasti levittäjä on korvausvelvollinen

      • NSKN

        Se paska puissa haittaa, haihtuu ennen lämmityskautta, kintaat vaan käteen ja puut pesään, kyllä se PASKAKIN PALAA ja hyvin... klapujen lämpöarvo vaan nousee kakkakuorrutuksella!


      • MKSM
        NSKN kirjoitti:

        Se paska puissa haittaa, haihtuu ennen lämmityskautta, kintaat vaan käteen ja puut pesään, kyllä se PASKAKIN PALAA ja hyvin... klapujen lämpöarvo vaan nousee kakkakuorrutuksella!

        Paskalla oleminen ei missään vaiheessa saisi taipua siihen ääripäähän, jossa kuonan ulospääsyä estellään viimeiseen asti ja kopin oven heilahtaessa auki, housut ovat nilkoissa ja pökäle jo kurkistaa ulos pyllynreiästä. Vaikka pienemmässä mittakaavassa tälläinen voikin aiheuttaa koomisia kertomuksia ystäville ja jälkipolville, on se tavaksi muuttuessaan erittäin pahasti elämänlaatua rajoittava haitta! Varaa paskalle hyvä aika ( mieluiten paljon aikaa ), ja pasko kohtalaisen säästeliäästi. Emännän raahatessa sinut ostoksille, älä säästele aikaa! Nauti!


      • Anonyymi
        NSKN kirjoitti:

        Se paska puissa haittaa, haihtuu ennen lämmityskautta, kintaat vaan käteen ja puut pesään, kyllä se PASKAKIN PALAA ja hyvin... klapujen lämpöarvo vaan nousee kakkakuorrutuksella!

        Ei voi polttaa puut ovat pilalla, ureaa ei saa viedä uuniin eikä typpeä. Molemmat peruvat muurauslaastin sidonnan , laasti muuttu hiekaksi ja piippu rapautuu.
        Suola ,suolahappo , rikkihappo myös. Pitäkää paskat pois piipusta.


    • Muujussi1
    • Anonyymi

      Kyllä se liete pitäs kaupunkilaisen logiikalla dumpata helsingin keskustaan ja tukkia viemärit ettei se valu ympäristöön ja vesistöön, näin siitä saa parhaan hyödyn.

      • Anonyymi

        Kyllä kaupunkien viemäröinti on pahinta saastetta mitä planeetalta löytyy. Koiran, kissan , linnun ,kanien , jäniksien ja kaikenmaailman jyrsijöiden kuonat valuu niihin, Ihminen työntää kaiken syljeksimänsä liman , bitumin, autojen pakoputkien päistä valuvan liemen, europpalaisten autojen öljyvuodot , tpakkasnesteet, kylmäaineet, renkaiden kumit/muovihiukkaset, nuortet dumppaavat kumiset ehkäisyvälineet, huumeruiskut, tupakantumpit, sikarinjämät, hiuksia , karamellipaperit. hätäiset käyvät puskissa tarpeillaan. Tuo kaikki saasta ja paljon muuta työnnetään viemäriin yhtään ajattelematta mihin kaikki joutuu, VC vesiä näennäisesti putsataan ja otetaan kiinteät roinat talteen ja kuljetetaan kaatopaikoille? . Niin sitten ollaan niin puhtaita ja hienoja kaupunkilaisia. Maalla ei tuoteta kuin yhtä tavaraa ja se on ihan puhdasta lantaa jota maapallomme on sietänyt aikojen alusta lähtien. Eikö ympäristöasioita pitäisi alkaa hoitamaan siellä missä se ongelma todella on suuri. Kirjoittaja asuu maalla viljelysten keskellä jossa tuhannet eläimet laiduntaa, jäteveden puhdistamolta ajetaan sitä itseään lietettä pellolle kuten tehtiin 5m päähän pohjavesialueen rajasta noin 300tuhattakiloa. Ei siinä mitään mutta kun asuntoni on 50m päässä tuosta kasasta joka sijaitsee hiekkakuoppatyyppisellä pellolla jossa 75 tonniset rekat voivat marras joulkuussa ajaa noilla täysinäisillä lantakuormilla rinkiä niin Tilanne muuttuu koomiseksi. Kirjoittajan kunnioitus koko jätvesilakia kohtaan romahti täydellisesti. Minulla oli anomus sisällä että voisin uusia vanhat 1980 vuonna käyttöön otetut sakokaivot , niin lupaa ei myönnetty koska minun olisi pitänyt kysyä lupa naapurilta jonka viljelys on luoteeseen kiinteistöltäni ja joka asuu 5km päässä kiinteistöltäni kaakon suunnassa.
        300tonnin lietteen tuojan viljelys on kiinteistööni nähden lounaaseen , hän vastaavasti asuu kiinteistööni nähden koilliseen 25km päässä. Lähin naapuri jossa on asukkaita on 300m päässä mutta heitä ei tarvitse kuulla. Nyt on
        kuitenkin edessä lokakuun loppuun mennessä pakko olla järjestelmä ajantasalla .
        Viljelijät toimivat täysin lain sallimalla tavalla, kysymys kuuluu että onko lakia kirjoitettaessa lainkaan ajateltu tilanteita jota olisivat lain kannalta
        mahdottomia . Lisäksi kunnille annettiin oikeus vaatia kovempaa linjaa mitä kansallinen laki edellyttää. Outoa on tässä se että tuota ankaraa linjaa sovelletaan vain omakotitaloihin ja yritystiloihin jotka maksavat ankarinta kiinteistö veroa muutenkin , kun viljelykset ovat täydellisen verovapaita, ja heille maksetaan yhteisistä varoista avustuksia, tukia ja monen moisia korvauksia. Suomesta on tullut eriarvoistava ja syrjivä maa, myös vahvasti rasistinen joka syrjii syntyperältään Suomalaisia rasistisin menetelmin. Kunnan viranomaiset lisäävät vielä eriarvoistamista ja kohdentavat erityisesti yrittäjiin ja työtätekeviin jota kynnet verillä raapivat heille palkkarahoja jotta palkan saaja taas kykenee nujertamaan heille palkka hankkivaa väestön osaa.
        Tämä kaikki on totta ja tästä maailmasta ja tapaukseen liittyy paljon radikaalimpia yksityiskohtia mutta pakko lopettaa kun pituutta puheen vuoroon jo kertyi ja tuomaskuona istunto pitää suorittaa tänäkin aamuna.


    • Anonyymi

      60 nautaa paskoo ja kusee alle vuodessa noin 800-900 tuhatta litraa

      • Anonyymi

        Niinhän ne tekee , ja eikä se ole tarpeeksi , jätevesilaitokselta saa tuoda lisää kuten meidän kulmalla 300 tonnia aivan ikkunan alle. Se liete löyhkää kuollelta marssilaisen paskalta, Suomeksi järkyttävälä. Mutta laillista se on . kun se on ravinnetta. Meidän likka asuu 7m päässä tuosta läjästä ja on päivät töissä , hän paskoo vuodessa 20 kg mutta jätevedenpuhdistamo pitää laittaa. vaikka likavedet menee samaan peltoon tuon lietelannan ja 300 tonnin lietteen kanssa.
        Eikö ole mahtavaa ja tämä on totista totta Suomen Salossa. Ei kannata valittaa ei vaikuta yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Näin se menee, viljelijällä on oikeus vetää lietettä naapurin rajalle jos raja kivijassa niin siihen on lupa eikä nurinat auta mitään. Saman saa tehdä jos kaivosi on hänen pellollaan niin kaivon voi lietteellä ympäröidä. Minulle kävi juuri niin ja samoin naapurin mummon. Viljelijä levittää ravinteita mutta sinä paskot saastetta. Se vaan on näin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1575
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1305
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1186
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe