salaa poikaset

pentujapupuille

Haluan kanilleni poikaset mutta äiti ei halua. Minulla on siis iso hermeliini tyttö ja pieni hermeliini uros. Kumpaakaan ei ole leikattu. Tyttö nyt vuoden ja poika kohta 4 vuotta. Kanit on menossa ensi kuussa ulkohäkkiin johon tulee vain kanaverkko väliin, eli ovat samassa häkissä mutta omilla puolillaan. Kanit voi kuulemma paritella myös verkon läpi mutta se on epätodennäköistä, joten ajatelin jos laittaisin kanit salaa yhteen joku päivä ja sanoisin äidille että ne oli paritellut verkon läpi. Kanit olisi pihalla 24/7 kun sää on vähintään 10 tai 15 (kumpi parempi?) ja sateella otettais aina sisään. Jos naaraskani saa poikaset niin otan sen sisälle asumaan ja uros jää ulos. Naaras ois 120x60 häkissä jossa toinen pääty auki koko ajan, ruokinnat yms tiedän kyllä. :) Miten todennäköistä on että kanit parittelee verkon läpi vai pitääkö mun laittaa ne samalle puolelle?

29

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • närkästynyt D:<

      EI HULLU EI! SENKIN KESKENKASVUINEN KAKARA! JOS ÄITISI SANOO, ETTÄ EI POIKASIA, SE TARKOITTAASITÄ!! KANILLA EI SAA HANKKIA POIKASIA VAIN HUVIKSEEN! ASIAA TÄYTYY HARKITA! Mietippä, jos äitiosi saisi tietää/näkisi kun laitat ne yhteen, ei kyllä hyvin käy. Älä hanki poikasia, jos ei muu perhe halua ja piste.

    • pentujapupuille

      Mä päätin että teen ne poikaset joko silleet et astutan parin päivän päästä tai sit heinäkuun alussa. :)
      Uskon että löydän kodit kaikille kun on hermeliineistä kyse niin menee varmaan helposti ja ei niitä tule enempää kuin 4 niin mulla on mahdollisuudet pitää kaikki tytöt talven yhdessä ja jos jää yli poikia niin vien eläinkauppaan. :)
      Koko ajan luen uutta tietoa ja uskon tämän tidon riittävä:
      - kani astutetaan uroksen häkissä 2 peräkkäisenä päivänä
      - emo kantaa 28-31 päivää
      - joka päivä katsotaan onko kuolleita poikasia muuten annetaan olla rauhassa
      - monipuolista ruokaa (emo olisi tiineyden 2 ekaa viikkoa pihalla)
      - vieroitus 6vko iässä ja luovutus 8vko iässä

      • Närkästynyt D:<

        et nyt ymmärrä... ei poikasia sinulle ja piste!
        poikaset eivät ole leikin asia, et ole vastuullinen kanin omistaja, jos teet niin. Semmoinen on keskenkasvuisten kakaroiden puuhaa hankkia poikasia kanilla, ilman vanhempien lupaa


      • Anonyymi
        Närkästynyt D:< kirjoitti:

        et nyt ymmärrä... ei poikasia sinulle ja piste!
        poikaset eivät ole leikin asia, et ole vastuullinen kanin omistaja, jos teet niin. Semmoinen on keskenkasvuisten kakaroiden puuhaa hankkia poikasia kanilla, ilman vanhempien lupaa

        Ootko tietoinen kaneista jos oot mulla on yks kysymys


      • Anonyymi

        Mieti Suomi on täynnä eri kaneja miten ne sun poikaset muka erois niistä


    • Järkyttynyt

      Mitä jos synnytyksessä tulee ongelmia?
      Poikaset tai emo voi kuolla?
      saattavat tarvita eläinlääkärin apua!
      Kuka maksaa laskun joka voi muodostua suureksikin?
      Poikasten sukupuolen tunnistaminen on vaikeaa ja sitten kun voit tunnistaa sukupuolen on voinut tapahtua niin että naaraspennut ovat tiineenä ! (aivan liian nuorina!)
      Äitisikö ei huomaa että ruokaa menee enemmän jos pidät naaraskanit.
      Mieti herran jumala asiaa vielä!!!!!!

    • pentujapupuille

      Taidan viedä kaikki poikaset eläinkauppaan.Ja eikö niitä voi vaan lopettaa tän kokeilun jälkeen?

    • OIKEApentujapupuille

      Tuo viimeisin nimimerkillä pentujapupuille ei ole minun!!
      Tiedän kyllä mitä teen ja nytkin on säästössä 500e eli jos jotain sattuu on kyllä rahaa. :) Kanit on omassa huoneessani yläkerrassa ja äiti ei käy ikinä siellä, lisäksi ostan _kaiken_ kaneille itse ja hoidan ne muutenkin kokonaan itse. Sitäpaitsi äiti ei suutu jos luulee että puput oli paritellut verkon läpi, ja se oli silkka vahinko, joten ongelmia ei tässä ole.
      Minulla on 2 hyvää yksilöä ja tiedän mitä teen joten mikä on ongelma? :)

    • Sedä

      Ylimääräisten poikasten vienti eläinkauppaan ei kyllä ole kovin vastuullista :/ Niitä saatetaan myydä ihan mihin tahansa oloihin kiusattavaksi, ja eläinkauppaan lojumaan, siellä kun ne sairastuu tai on tarpeeksi pitkään menemättä kaupaksi, niin lopetukseen menee :/ Sitäpaitsi, kauppa ei ole mikään paikka sosiaaliselle eläimelle.

      Onhan suvut tiedossa, että kanisi eivät kanna esim hammasvikaa? Entä jos ovat kasvattajalta, niin onhan sulla lupa käyttää niitä jalostukseen? Kasvattaja ei takuulla ilahdu, jos myöhemmin selviää että lemmikiksi myydyllä kanilla teetetään poikasia ( suvussa voi olla esim ilmennyt jotain vikaa, miksi poikasia ei pidä teettää).

      • Mila pupu

        älä hanki poikasia ole niin kiltti! kodittomia ja huonosti kohdeltuja kaneja on jo eläinsuojeluyhdistykset pullollaan, jos haluaa kanin, hae sieltä!


    • Ei, ei ja ei.....

      Ei ei ja ei......

      Sun ei kannata hankkii itelles pupun poikasii jos sun äiti on kieltäny. Kuuntele sun äitii, se on oikeessa. Jos se ei halua pupun poikasii, niin sitte ei. Sitte kun muutat omaan kotiin niin voit harkita asiaa, mutta ei nyt vielä, jos kerran sun äiti on sua kieltänyt. Kuuntele näitä kaikkii kommentoijii!

      • Mila pupu

        kyllä, juuri niin, tuota omaani tarkoitin etenkin siinä mielessä että äitisi ei tahdo kaninpoikasia. muuten, kanaverkon läpi ei oikein voi paritella, sillä siinä on niin pienet raot.


    • Tarpeeksi tietoa?

      Mieti ensin vastaukset näihin kysymyksiin, ennen kuin poikasia hankit.

      * Mitä jos emä ja/tai poikaset kuolevat synnytykseen?
      * Oletko valmis riskeeraamaan emon hengen?
      * Miksi haluaisit juuri näille kaneille poikasia?
      * Onko kanien suvuista/mahdollisista sairauksista tietoa?
      * Oletko valmis lopettamaan emon tai/ja poikaset tarvittaessa (esim. emo menehtyy, poikasille ei löydy varaemoa)?

      * Onkos sinulla varmasti aikaa, halua ja osaamista poikasten kasvattamiseen?
      * Onko sinulla rauhallista paikaa emolle, kun synnytyksen aika koittaa?
      * Voitko olla häiritsemättä emoa/poikasia poikasten ensimmäisenä elinviikkona?
      * Voitko olla nostelematta kania syliin tarpeettomasti, kun naaras on viimeisillään kantavana?

      * Onko sinulla tarpeeksi rahaa tarpeen tullen, viedä kani eläinlääkäriin?
      * Onko sinulla oikeasti aikaa käsitellä poikasia tarpeksi?
      * Onko sinulla tarpeksii tietoa poikasten hoidosta?
      * Mitä jos et löydäkkään poikasille koteja?
      * Vietkö kodittomat poikaset eläinkauppaan, mistä poikaset voivat lähteä kenen vain matkaan?
      * Osaatko varmasti tunnistaa poikasten sukupuolet, ettei vahinkoja satu?

      • Mila pupu

        älä kuitenkaan hanki, kun äitisi ei halua. hänelle kyllä vielä selviää, että kanaverkon läpi ei voi paritella, pienten rakojen takia...


    • kokemuksia...

      Kerronpa tässä nyt oman tarinani.

      Olin juuri saanut luvan vanhemmiltani kaninpoikasten tekemiseen. Oiln tuolloin 11-vuotias. Pistin silloiset kanini, Meredithin ja Tommin (1 ja 3-vuotiaat tuolloin) samalle alueelle. Kumpikin nuo olivat jotain isoja risteytyksiä.
      Kuukaudne päästä siitä Meredith alkoi tehdä pesää ja synnytti 8 poikasta. Yksi näistä oli kuollut. Poikaset kasvoivat ja tajusin, että haluaisin tietää niiden sukupuolert, joten vein en eläinlääkäriin tunnistettavaksi. 6 urosta ja yksi naaras. Petyin, sillä olisin naaraita halunnut enemmän. Poikasille annoin nimiksi Zorro, Zaci, Zoma, Zanwer, Zezze, Zamu ja ainoa tyttö oli Päivänsäde.
      Noh, sitten alkoi esiintyä syömättömyyttä Zamulla, joten vein koko konkkaronkan eläinlääkäeiin, jolloin huomattiin pahat purentaviat Zamulla ja Päivänsäteellä. Ell sanoi, että olisi parasta lopettaa nuo kanit, joten siihen päättyi heidän taival, minun Zamun ja Päivänsäteen.
      Laitoin moneen nettipiakkaan ilmoituksen viidestä isoksi kasvavasta pojasta, muttei kukaan kiinnostunut ei niin viehättävän värisisdtä poikasista, jotka kantavat suvussaan hammasvikaa. Tai no, yksi tuli poikia katsomaan kiinnostuan Zorrosta, mutta kun hän näki, miten arkoja poikaset ovat, päätti hän olla ostamatta minulta. En osannut poikasia asianmukaisesti kesyttää.

      Luovutusikä tuli ja meni ja en ollut yhtäkään kania saanut poikasista myytyä, enkä eläinkauppaan aikonut viedä. Niimpä poistin ilmoitukset ja päätin että nämä puput jää meille, ellei joku tuttu kiinnostu.
      Seuraavan vuoden aikana meni sitten säästövi, 500 euroa, pelkkään seitsemän kanin ruokaan, häkkeihin ja muuhuhn tarpeelliseen.

      Tällä ollaan mernty sitten viimesimmän kaksi vuotta. ERITTÄIN tuikalla budjetilla ja muulla. Kova homma oli nimittäin saada nuo kaikki käsikesyiksi. Eilen päästettiin kuitenkin Tommi-pappa kärsimyksistään paremmille porkkamapelloille. Tänään sitten varasin ajan Zorron kastrointiin Meredithille kaveriksi. Zanwer lähtee heinäkuun viimeisellä viikolla serkkuni mukaan. Tämä serkku viettää aina kaikki mahdolliset lomat meillä pupusten kanssa touhuten. Zanwer hänen suosikkikaninsa poikasista, joten kun hän sai luvan kaniin vanhemmiltansa, niin halusi hän sitten Zanwerin itselleen.
      Kesäloman lopussa minulla on siis enää vain viisi kania hoidettavana neljässä häkissä, mikäli Meredith ja Zorro hyväksyvät toisensa.


      Sinuna siis EN teetättäisi poikasia, vaan jättäisin tekemättä, kaneista on kuitenkin ylitarjontaa.

      _Kiittäen: Minna 13-vuotta_

    • pentujapupuille

      Nyt ne ovat paritelleet.Odotan jännityksellä mitä tässä nyt käy :) Miksi minulla pitäisi olla kasvattajan lupa?Kanit ovat minun ja minä päätän teetänkö poikaisa vai en.

      • Närkästynyt D:<

        ne saatavat kantaa jotain perinnöllistä sairautta, vaikka eivät sitä itse sairasta

        PS. senkin idjootti, tymä kakara!!


    • just2

      jos mikään ei ole ongelma niin miksi sun piti mitään kysyä täällä ja kertoa muille! pidä omassa päässäsi tieto niin kokaan ei tiedä eikä sun äitikään .p.s eläinkauppa ei ole oikea paikka poikasille.

    • Järkeä

      Minun mielestäni tämä on Trolli. ;P

      • karvaseppo

        Totta :D


    • pentujapupuille

      Kyllä poikasia voi viedä eläinkaupaan miksi ei voisi?Sen kautta saavat varmasti uudet kodit ja osan pidän itse.Tästä kanien kasvatuksesta tulee varmasti mukava harrastus :)

    • Mila pupu

      eläin kaupassa ei kysellä, mimmoisiin olihin kani myydään, siellä myydään loppuan lopuksi vain rahan takia, sieltä se voidaan myydä minne tahansa olihin, kiusattavaksi vaikka 3-v. lapselle. Myy ne kanit nyt edes itse! Luotettaville ja kaneista tietäville. Koska tehtyä ei saa tekemättömäksi, niin huolehdi edes, että ne saavat kunnon kodit!!!!

    • et oo tosissas -.-

      oikeesti, et oo tosissas! oot tosi vastuuton, jos näin suunnittelet.
      kodittomia kaneja on nytkin jo ihan liikaa. ja sinä päähänpistoillas aijot salaa näin tehä? hei, herää!

      kuuntelisit järkevää äitiäs. leikauta ees toinen ja unoha moinen.
      ootko niin itsekäs, että et aattele sun kanin elämää? seki voi menehtyy siinä, jos jotain käy..

      sinuna kuuntelisin äitiäsi, ja jos sinulla on vieläkin samat aikeet, en haluaisi olla kanisi.

    • SärkynytEnkeli

      Voitko vastata, että MIKSI? Miksi olit niin itsekäs, että menit tekemään jotain noin vastuutonta. Ihan itkettää täällä :'( voi kani raukka ja tulevat poikaset :'(

    • Joo moi

      Oisit yrittänyt edes miettiä. 500€ on paljon, mutta jos pentuja tulee vaikka 8? ja kukaan ei kiinostu niistä? kuitenkin olet tekstien perusteella kohtuullisen nuori. tiedän että houkutus tuohon on kova, mutta se ei välttämättä ole hyväksi kanillesi... leikkauta tämän kokeilun jälkeen toinen. kanien kasvattaminen on vähän vanhempien puuhaa.

    • PapanaTykki

      Voi elämä...miten joku ei voi kuunnella kun niin moni sanoo selko suomen kielellä että E JA I ON PYSYVÄ EI! Olen 14v sain kääpiölupan 6v sama kohta 9v kani elää yhä koska olen (myöhemmin) ollut järkevä kasvattaja.

      6v olin aika tyhmä nulikka sillä jos kanini puraisi minua, suutuin sietämättömästi ja saatoin nostaa korvista ...nyt koko muisteleminen saa minut ihan itkuun asti.

      Jotenkuten kokeneena kasvattajana KÄSKEN sinua kertomaan äidillesi mitä typeryyttä olet nyt mennyt tekemään, JOTTA emolle tai poikasille ei kävisi mitään ikävää ...älä ajattele sitä mitä sinun äitisi sanoisi sinulle tai laittaisiko arestiin yms. Vaan ajattele lemmikiksi parasta edes nyt tästä eteenpäin.

      Voit ehkä luulla että se on todella helppoa ja muuta mutta ei se niin yksinkertaista ole kuin luulet. Jos emo ahdistuu ihmisen läsnä olosta emo voi tappaa koko pentueen siihen paikkaan. Sitten ei ainakaan tuo sinun toiveesi päättyisi hyvin.

      Mieti.

      Menet heti kertomaa äidillesi! (Ajattele lemmikiksi parasta!!)

      • Mila pupu

        olet oikeassa PapanaTykki


    • Anonyymi

      EIIII!!!!! Se on järjetöntä koska sun täytyy olla vastuullinen kanin omistaja ja se emo voi kuolla ja sun pitää olla valmis tappaa joku poikanen jos se kituu halutko et sun lemmikki kani KUOLEE

    • Anonyymi

      Ja jos nyt oot hullu ja teet poikueen niin sano että ne oli jotenkin karannu samaa häkkiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe