Pitäs lopettaa vertailu ja elää omaa elämää

AhdistunutNysverö

Noin vuosi sitten alkoi se että aloit vertailemaan koko ajan itseäni muihin. Ehkä se että minun siskoni saavutti tavoitteet ja minä laiska en pysty mihinkään. Minun pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä asioille jotain, mutta on niin perhanan raskasta. En jaksa yrittää.
Olen todella kateellinen siskolleni jolla menee hyvin. Olemme kuin vastakohdat. Hän rakastaa itseään joka ällöttää ihan minua ja minä taas vihaan itseäni. Vaikka minulle kävisi kerrankin tuuri niin se kun sisko avaa suunsa kertoen omia tapahtumiaan niin alkaa iloisuus jo häipyä. Olen yrittänyt ajatella että "lopeta tuo ruikutus jo ja elä omaa elämää. Älä keskity muihin." Olen joskus melkein jo saanut sen tunteet että vähät minä muista, mutta sitten taas se alamäki alkaa kun kuulen miten sisko on viettänyt ihanan illan oman kultansa luona. Minulla ei ole rakastajaa, koska minulla on huono itsetunto ja pakenen kaikkia suhteita vaikka sisimmässäni haluaisin sitä. En vain pysty kohtaamaan miestä ilman häpeää. Pari vuotta sitten kaikki oli hyvin. Pystyin ottamaan ilon irti pienistäkin asioista, mutta nykyisin tuntuu ettei mikään tuota minulle mielihyvää.

Vertaan itseäni koko ajan siskooni. Asumme yhdessä, mutta olen ajatellut että olisi kiva asua omassa talossa. Hetken olen ollut innokas ja katsellut jo taloja, mutta aloin miettimään että minkälaista elämä sitten olisi? En voisi seurata mitä siskoni tekee. Varmaan koko ajan pelkäisin ja hermostuisin että onko se sisko lenkkeilemässä vai miehensä kanssa pitämässä hauskaa. Miksi koko ajan ajattelen näin? En haluaisi.
Ärsyttää sekin että sisko koko ajan nirsoilee syömisen suhteen ja haluaa vain laihduttaa. Itse olen läski ja minua suututtaa kamalasti se asia. En saa itseäni laihaksi ja olen surullinen. En jaksa tehdä enää mitään. Kun muutan omaan kotiin ja sisko muuttaa omille teilleen niin olisin varmasti ahdistunut. En haluaisi menettää siskoani, mutta sitten olisi jo parempi etten koskaan palaa näkemään häntä enää. En kestäisi nähdä häntä jonakin anorektikkona. Suututtaa ajatella että hän. Miksi juuri hän? Vaikea kuvitella että ihanasta siskosta on tullut tuollainen stnan hirviö.
Kateus, se tässä hirviö on. Koitan ajatella että mitä hiton väliä sillä on että sisko on tuollainen, eihän se minulle kuulu, ei se ole minun elämää. En voi häntä estää. Jos se kerran on se mitä hän haluaa, niin tehkööt. Mutta en halua että hän tekee noin. Joudunko elämään koko elämäni kateudessa ja hermoilen ja masennun vähän väliä kun kuulen miten hyvin toisilla menee. Heillä menee hyvin koska he eivät stressaa. Minä stressaan enkä osaa nauttia. Siksi minulle käy näin. Paras olisi etten olisi syntynytkään. Koska jos poispääsyä tästä ei ole niin onko järkeä elää elämää jos ei osaa elää sitä, ei osaa olla onnellinen.
Tulipa tekstiä paljon, ilman kappaleita. Toivottavasti ymmärsitte sanomani ja osaisitte auttaa.

2

1402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mkfg

      Harva kateutta kokeva pystyy erittelemään tunnettaan yhtä taitavasti kuin sinä teet. Tiedät asian, joka laukaisi kateuden ja sen, että tarve vertailla omaa elämää toisen elämään aiheuttaa kateuden.

      Osa kateuden hankaluutta on juuri se, että tunnetta koetaa yleisimmin suhteessa läheiseen ihmiseen. Sisaruskateus on tavallista ja normaalia varsinkin elämän taitekohdissa, kun elämä ei etenekään yhtä jalkaa. Tällaisissa taitekohdissa nuori samalla itsenäistyy lapsuudenperheestään tutkiessaan sitä, missä kohti oma persoonallisuus, arvot, lahjakkuus ja tavoitteet eroavat muista ihmisistä.

      Kateudessa on kyse myös samanlaisuuden ja erilaisuuden välisestä suhteesta. Kateellinen etsii omaa erityistä persoonallisuuttaan ja peilaa itseään lähellä oleviin ihmisiin. Samalla kateuden tunne voi auttaa löytämään omia vahvuuksia, sillä harva kateellinen kuitenkaan haluaa olla aivan samanlainen kuin se, jolle kuuluvia asioita kadehtii.

      Onko sinulla luotettavia ystäviä tai vanhemmat, joille voisit puhua stressaavista ajatuksistasi? Keskustelu omista suunnitelmista, tunteista ja persoonallisuudesta auttaa näkemään oman elämän erityisyyden ilman vertailua. Stressi on merkki siitä, että haluat muuttaa ajattelutapaasi, aikuistua ja kasvaa.

    • Anonyymi

      Mood

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe