Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Menee hermot 1v 7kk ikäiseen raivottareen!

väsähtänytäiti

Olen henkisesti aivan puhki tuon ipanan kanssa ja alkaa tuntumaan siltä että pitää minua ihan pilkkanaan. Esimerkiksi jos on tiskissä likaisia astioita ja kiellän menemästä sinne näpeltämään niin ei usko vaan menee uudestaan ja uudestaan. Ja sitten jos kiellän ja olen johdonmukainen alkaa kauheat raivarit. Huutaa, kiljuu, karjuu lattialla makoillen ja siinä on turha sitten saada huomio jonnekin muualle kun raivarit senkuin pahenevat. Syliin ei sitten myöskään voi ottaa vähään aikaan kun jos ottaisin niin huutaa ja rimpuilee. Minua kauhistuttaa ajatus että millaista tulee olemaan 2-3 vuoden päästä kun jo nyt on tuollainen raivooja. Ruuanlaitto on mahdotonta kun on nostamassa tuolia viereen kuuman hellan äärelle eikä millään ymmärrä ettei siihen voi tulla kun se on vaarallista. En saa lastenhoitoapua mistään kun isovanhemmat asuvat kaukana ja mies päivät töissä.

Kerran kun lapseni raivosi ja mikään ei auttanut ja tiputti ruokalautasensa lattialle niin oli lähellä etten antanut litsaria poskeen. Sitten onneksi tulin järkiini, mutta oli todella vaikeaa hillitä omat tunteet kun toiselle ei mikään kelpaa ja on tyytymätön. Huusin sitten että anti olla viimeinen kerta kun teet noin! Menin hänen silmien tasolle ja painotin että ruokaa EI heitellä! Huomioin häntä mielestäni ihan tarpeeksi, halitaan, pussaillaan, leikitään ym.

Auttakaa, turhauttavaa kun toinen ei viihdy hetkeäkään yksin vaan seuraa kuin hai laivaa jokapaikkaan ja tekee kaikkea kiellettyä kokoajan!

4

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti+isi+3lasta

      Sinulla ei taida olla paljon kokemuksia lapsista? Meinaan, jos luulet että 2-3 vuoden kuluttua on vaikeampaa. :D

      Kun "ipana" täyttää 3-vuotta, hän useimmiten on jo kovin yhteistyöhaluinen ja kiltti, paitsi silloin, jos vanhemmat ovat jo siihen mennessä hänet täysin kasvatuksellaan tai sen puutteella pilanneet.

      Etkö ole koskaan kuullut puhuttavan uhmaiästä? Meillä se on alkanut aina tuossa noin 1v 7kk iässä ja päättynyt melkein kuin seinään silloin, kun lapsi on oppinut hyvin puhumaan pitkiä lauseita, mutta viimeistään tuossa 3 vuotiaana.

    • väsähtänytäiti

      Jaa vai ei ole uhmaa myöhemmin? Pitäisikö tuohon sitten uskoa? Teillä on 3 lasta, jokaisella ollut samassa iässä samat vaiheet? Etttä simsalapim, kun puhetta tulee niin käytöskin paranee? Ja totta, ei minulla ole paljoa kokemusta lapsista kun tämä on esikoinen...

      • äiti+isi+3lasta

        Joo suurinpiirtein näin. Uhma alkaa ja loppuu aiikanaan. Toislla se jää kyllä päälle, mutta silloin vikaa aika usein löytyy vanhemmista. Olet varmaan katsonut kauhukakaraohjelmaa: Super Nanny.


    • kyllasesiita!

      Ihan normaalilta ja tutulta kuulostaa ainakin kahden neidin kokemuksella :D
      Etenkin tämä toinen on ollut äärimmäisen jukuripää raivoaja. Mutta voin lohduttaa, tuota vaihetta elettiin vuosi sitten, nyt meillä asuu jo varsin rauhallinen ja kiltti tapaus. Kyllä vieläkin kuppi menee välillä neidillä nurin ja huutoa piisaa, muttei enää niin usein. Ja ymmärtää ei:n, ehkä sen sinnikkään jankkaamisen ja periksiantamattomuuden jälkeen.

      Meillä tämä kakkonen on ollut myös sellainen, ettei häntä voi/saa lohduttaa, jos hermot menee. Huutaa kahta kauheammin ja potkii/rimpuilee, jos ottaa syliin, kun hermostuu. Homma helpotti oikeastaan vasta sitten, kun ymmärsin sen ja annoin hänelle rauhan raivota. Opettelin pitämään pääni kylmänä ja totesin vain "tiedän, että sua harmittaa, huuda rauhassa ja tule sitten syliin, kun helpottaa". Sitten jätin yksin huutamaan, pysyin toki lähistöllä ja kyselin välillä halittasko. Ne tunnin huutosessiot lyheni kerta kerran jälkeen ja nykysellään raivoaa muutaman minuutin ja haluaa tulla halailemaan.

      Lueskele vaikka vähän psykologiaa ja siitä mitä tuon ikäisen lapsen päässä pyörii, kun saavat raivareita. Siitä, että se on ihan omaa kyvyttömyyttä hallita niitä tunteita. Sitten osaat itse suhtautua asiaan rauhallisesti etkä lähde siihen ralliin mukaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe