hakisitteko hinnanalennusta

huijattu8

Ostettiin hieman yli 2 v sitten 80 luvulla valmistuneen omakotitalo alkuperäisiltä asukkailta/rakentajilta. Talossa on sen jälkeen paljastunut muutamia rakennusvirheitä jotka olen korjannut itse ottamatta myyjiin yhteyttä. Olemme myös tehneet muita mittavia remontteja. Nyt löysin sattumalta että ulkoseinärakenteessa on merkittäviä rakennusvirheitä. Kysyin myyjältä ennen talon ostoa miten talo on rakennettu ja silloin hän valehteli rakenteen ja tämä valehtelu on sähköpostissa tallella. Rakennusvirheestä ei aiheudu nyt asumisen kannalta merkittävää haittaa, mutta sen tulevaisuuden kestävyydestä ei kukaan osaa sanoa mitään. Myyjät eivät ole tulossa vapaaehtoisesti vastaan. Alustavan arvion mukaan rakennusvirhe alentaa korjaamattomana talon arvoa jopa 50000€.

Jos lähdemme oikeueen ja vaikka valehtelu on todistettavissa, päätökset voivat kuulemma olla mitä sattuu. Lähtisittekö oikeuteen vai hyväksyisittekö huijatuksi tulemisen.

10

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lail.rkm

      Jos talo on rakennettu -80 mukaan, ja tuo rakennustapa on tänäpäivänä
      ns virheellinen, niin myyjä/rakentaja ei ole vastuussa.
      Kyllä ostajalla on selonottovelvoite.
      Rakennustavat ovat muuttuneet 30 vuodessa jopa huonompaan suuntaan.
      Kerrotko tarkemmin noista "rakennusvirheistä".

    • antaaollavaan

      Niin ja vanhan talon ostaessa esim peruskuntoisena niin aika paljon on toi ikä alennus. Parempi siis mölinät mahassa ja tutkii ja korjaa harkiten. Tolal summalla jos saa tekis toki jonkun matkan tai ostais auton. Mut jos aiotte talossa asua niin suosittelen käyttämään rahan remonttiin. Ja oikeusdessa moni selvä ceissi mennyt ei niin selväksi. Et kannattaa tuumii ennen kun ottaa tupla tai kuitti option oikeesti kääyttöön

      • huijattu8

        Kyseessä on 80 luvun määräysten vastainen rakennustekniikka. Jos talo olisi rakennettu sen ajan tavan mukaisesti, niin rakenteita ei pitäisi uusia. Eli remontti ei aiheuta tasonparannusta.


      • RakIns
        huijattu8 kirjoitti:

        Kyseessä on 80 luvun määräysten vastainen rakennustekniikka. Jos talo olisi rakennettu sen ajan tavan mukaisesti, niin rakenteita ei pitäisi uusia. Eli remontti ei aiheuta tasonparannusta.

        Millä tavalla? Puhutaanko seinistä, alapohjasta vai yläpohjasta?


      • huijattu8
        RakIns kirjoitti:

        Millä tavalla? Puhutaanko seinistä, alapohjasta vai yläpohjasta?

        Alapohjasta. Betonivalun sisälle asennettu jotain ihme tolppia joihin kantava runko tuettu ja kaikkien muiden puuosien alta puuttuu kosteussulku.


      • huijattu8
        huijattu8 kirjoitti:

        Alapohjasta. Betonivalun sisälle asennettu jotain ihme tolppia joihin kantava runko tuettu ja kaikkien muiden puuosien alta puuttuu kosteussulku.

        Ei siis mikään perus valesokkeli yms. vaan todellinen aivopieru.


      • huijattu8 kirjoitti:

        Ei siis mikään perus valesokkeli yms. vaan todellinen aivopieru.

        Teidän on vaan vähän vaikea hakea hinnanalennusta, koska kyseinen rakenne on toiminut. Ei sillä ole merkitystä miten joku on talo rakennettu 30 vuotta sitten, vaan rakenteen aiheuttamilla vaurioilla.


    • Tänsorttista rataa

      Jos aiotte hakea hinnanalennusta oikeusteitse, niin näin se menee: Juristi alkaa hoitaa asiaa, kysyy paljonko vakuutuksenne korvaussumma. Ilmeisesti vastapuolikin ottaa juristin. Juristit neuvottelevat yhdessä ja vatkaavat asiaa niin kauan että että vakuutussumma on kulunut. Hyvinkin hurahtaa kaksi vuotta epätietoisuudessa, kun muka pitkään aikaan mikään oikeusistunto ei sovi. Sitten on oikeudenkäynti. Edellisiltana juristi soittaa ja kertoo riskit. Aamulla menette paikalle, alkaa sovittelu. Pelotellaan suurien korvausten syntymisellä, jos sovintoa ei saada aikaiseksi. Siinä sitten hätäpäissään sopii jonkun naurettavan korvaussumman. Juristi sanoo että palkkioon ei ihan vakuutuksen korvaussumma riitä vaan puolitoista tuhatta on hänen palkkionsa vielä sen päälle. On aivan turha luulla että saisi sen korvauksen, mikä kaikkien tositteiden mukaan täysin rehellisesti laskien on korjaukseen kulunut. Ei sinne päinkään. Kaikki valheet ja itse asia jätetään käsittelelmättä. Ihan juristien peliä on. Jää kurja ja petetty olo.

    • Vai.

      Pari vuotta ja sitte loppu ,ja piti alkaa hakeen myyjää avuksi.Vai.Joka talosta niitä virheitä löytyy kun hakemalla hakee,täydellistä taloa ei ole olemassakaan.

      • ratkaisu löytyi

        Tänään sovittiin että myyjä maksaa materiaalit ja teen työt itse. Päästiin molemmat loppuen lopuksi helpommalla ja tulee työ hoidettua kunnolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      664
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    7. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      47
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      592
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe