Valaisempa teitä hieman Wiccasta

Wi<<a

Kun asia nyt näyttää olevan niin, että A) tällä palstalla on useita aivan käsittämättömästi uskosta sokaistuneita ja järjeltään yksinkertaisen tyhmiä, ajatuksiltaan perspektiivittömiä jeesustelijoita tai B) no-life trolleja, joiden on joka viikon välein käytävä palstalla anonyyminä esittämässä binboa, on jälleen syytä hiemän valaista teitä siitä, mitä on wiccalaisuus.

Wiccan jumalkäsitys on siis riippuuvainen uskovasta itsestään eli yksilöstä. Iso osa wiccoista kuitenkin uskoo (tai oikeammin on oivaltanut olevan olemassa) kahteen, toisiaan täydentävään jumaluuteen. Nämä kaksi jumaluutta, feminiininen ja maskuliininen voima muodostavat kokonaisuuden, joka ei olisi mitään ilman toista osapuolta. Kuten varmasti jokainen, joka tietää, mikä on seksin idea, ymmärtää, että nämä kaksi voimaa yhtyessään ja ollessaan yhtä luovat uutta. Tämän yksinkertaisen asetelman ymmärtäminen tekenee wiccasta kvanttifysiikkaa kristityille. Jumala, jonka kristityt näkevät yhtenä suurena, miehisenä hahmona, on wiccoilla jaettu kahteen osaan, jotka yhdessä vain luovat.
Iso osa wiccoista jättää persoonallisen ajattelun täysin pois jumalia pohtiessaan. Heille jumala ja jumalatar siis ovat vain voimia, jotka ilmenevät luonnossa (synnyssä ja kuolemassa = luonnon "sykliikassa").

Sitten magiasta:
Magia on toimintaa, jossa pyritään jumalallista tietä vaikuttamaan todellisuuteen. Wicca käyttää magiaa ainoastaan hyviin ja epäitsekkäisiin tekoihin. Wiccojen magia on täysin rinnastettavissa kristityn rukoukseen. Tiivistetysti magia on siis "vaikuttamista ilman kosketusta" (ei tosin niin konkreettisesti [ei mitään tavaroiden leijuttamista yms])

Asia olkoon sillä selvä :)

13

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dionysiuss

      Olet väärässä, koska väität, että wiccat olisivat jakaneet kristinuskon Jumalan, oikean Jumalan, kahteen osaan. Kristittyjen Jumala, ainoa oikea Jumala, ei ole ”suuri”, ei ole ”miehinen”, ei ole ”hahmo”. Hän on kaikkien käsitteiden yläpuolella. Hän on jakamaton. Kukaan ei tiedä Hänestä (käytännössä) mitään. Häntä voi tuntea vain Kristuksen kautta, mutta ei silti voi käsittää läheskään kaikkea Hänestä.

      Väitätte, että olisi feminiininen ja maskuliininen jumaluus. Arkkityyppejä voi olla feminiinisiä ja maskuliinisia, mutta nyt puhutaan jumaluudesta. Sukupuolet ovat ihmisten ja eläinten ominaisuuksia, eivät kaikkivaltiaan ominaisuuksia! Seksi on Jumalan lahja luomakunnalle, inhimillinen ominaisuus. Kaikkivaltias Jumala ei tarvitse seksuaalisuutta mihinkään.

      Ne wiccat, jotka näkevät jumalan ja jumalattaren persoonattomina luonnonvoimina, ovat vähän lähempänä totuutta kuin persoonalliseen jumalaan ja jumalattareen uskovat wiccat, koska Jumalan luomistyöstä löytyy tiettyjä kaavoja ja säännönmukaisuuksia. Mutta heidän iso virheensä on ateismi.

      Väität, että wiccojen magia on rinnastettavissa rukoukseen. Pyritte vaikuttamaan todellisuuteen ”jumalallista” tietä. Koska te ette usko Jumalaan, teidän pyrkimyksenne vaikuttaa todellisuuteen ei voi olla jumalallista.
      Sitä paitsi vaikka toimillanne olisikin hyvät ja epäitsekkäät tavoitteet, mistä tiedätte lopputuloksen? Elämä on kuin miljoonan palan palapeli, josta yksittäinen ihminen hahmottaa muutaman palan. Kun kristitty rukoilee: "Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa." hän voi olla varma, että hänen rukouksensa on sopusoinnussa Jumalan tahdon kanssa ja että tapahtumat menevät niin, että lopputulos on hyvä.

      Toimintanne pilkkaa Jumalaa ja on syntiä.

      • Olet väärässä

        Jumalaa ei ole olemassa.


      • Dionysiuss
        Olet väärässä kirjoitti:

        Jumalaa ei ole olemassa.

        Usko, mitä lystäät. Kerroin totuuden valistaakseni ja varoittaakseni wiccalaisia, mutta en ylläty siitä, etteivät niin sanotusti siat ymmärrä mitään helmistä.


      • no-life trolli
        Olet väärässä kirjoitti:

        Jumalaa ei ole olemassa.

        Ainakin wikipedian mukaan wiccalaisuuden perustaja vihjaa Jumalan olemassaolosta: "she (jumalatar) is described as a tribal goddess of the witch community, neither omnipotent nor universal, and it was recognised that there was a greater "Prime Mover", although the witches did not concern themselves much with this being."
        Jopa wiccan perustaja tajusi Jumalan olemassaolon välttämättömyyden, vaikka hän tietoisesti hylkäsikin Hänet.


      • En aijo nyt enään teitä jeesustelijoita vastaan täällä riehua, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Niin, usko mitä lystäät. Joten sun ei tarvitse wiccalaisuuteen puuttua, ollenkaan. Usko toki tohon kaikkeen jeesus, jeesus ja jumala juttuusi, mutta meille kuule ei kannatta tulla neuvoon ja saarnaan.


      • Harakkatar

        Höm. tutustyisin ensin herra Dionysiuss oman jumaluutennen evoluution ja aukoisin sitten vasta päätä (terveisiä vaan sinne tulivuoren juurelle). Lisäksi jumaluuttanne on muokattu läpi vuosisatojen ihan yhtälailla kuin muitakin jumaluuksia. Mooseksen aikainen juutalainen ei välttämättä edes tunnistaisi nykypäivän kristityn käsitystä isäjumalalasta.

        SE millaisena sinä herra näet jumalauutesi, ei tarkoita sitä että sinä olisit oikeassa. Se on vain sinun näkemäsi numero valtavasta nopasta, josta wiccat näkevät toisen sivun näin vertauskuvallisesti ilmaistuna.

        Se, että väität muiden olevan väärässä, koska itse uskot niin, ei ole mikään oikea perustelu. Se tekee sinut vain naurettavaksi.

        Itselläni ajatus on mennyt näin:
        On ollut yksi, joka on feminiininen, luoja äiti. Äiti siksi, että vain nainen voi synnyttää ja me luomme jumalat sellaiseksi kuin olemme. Tämä yksi räjähti synnyttäen ja jakautui kahtia. Tästä syntyi maskuliininen Jumala ja se joka muistuttaa edelleen alkuperäistä lähdettä on feminiininen Jumalatar. Nämä toistensa puoliskot kuin jing ja jang kiertävät toistensa kanssa, toisiinsa yhtyen ja siitä yhtymisestä syntyy kaikki maailmankaikkeudessa.

        Ja huom. minä en väitä että olisin oikeassa. Ajattelen vain itse näin, koska se käy mielestäni yksiin alkuräjähdysteorian kanssa ja ei ole mitenkään ristiriidassa evoluutioteoriankaan kanssa.


    • Wi<<a

      Mitäs helvettiä täällä laukoo jeesustelija ilmoille kristillistä mielipidettään universaalina totuutena universaalista asiasta. Nähtävästi et ymmärtänyt mitä tarkoitin ja oletkin poikkeuksellisen kapeakatseinen ja tyhmä. Ei kaltaisiasi vastaan edes kannata tapella.

      • Jäkäti jäkäti

        On siis turvauduttava ad hominemiin kun asia-argumentit loppuivat heti kättelyssä. Se lienee wiccalainen tapa.


      • ööh
        Jäkäti jäkäti kirjoitti:

        On siis turvauduttava ad hominemiin kun asia-argumentit loppuivat heti kättelyssä. Se lienee wiccalainen tapa.

        Siis, mitä? Nimimerkin Wi


      • Ai mikä mitä häh???
        ööh kirjoitti:

        Siis, mitä? Nimimerkin Wi

        Argumentaatio on siis tuntematon käsite wiccoille. Käykääpähän edes persukoulu ensin loppuun ennen kuin ryhdytte noituuteen.


      • Wa<<a

        Käytöstavat hyvä Wi


    • Wa<<a

      Wiccan Jumalatar ja Jumala eivät ole sidoksissa mitenkään kristinuskoon.

      Magia ei ole täysin rinnastettavissa rukoukseen. Magiassa ilmaistaan omaa Tahtoa. Rituaali voi sisältää rukousmaisia konteksteja.

      Enemminkin magian voisi rinnastaa kristinuskossa siihen miten viini ja öylätti siunataan ja niistä tulee Jeesuksen veri ja liha. Magiassa voi tehdä työskentelyä jumaluuksien kanssa tai kautta, mutta sitä voi tehdä myös itsekkin. Wiccassa on 8 tapaa tehdä magiaa ja näissä jokainen on tapa nostaa energiaa jonka voi kohdistaa haluamaansa asiaan.

      Wicca voi käyttää magiaa myös epäitsekkäisiin tekoihin. Mikään ei estä sitä.

      Faktat kuntoon.

      • Energiakysymys

        Mikä tämä energian laji on joka nousee kun wiccat tekevät magiaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      181
      1929
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      272
      1448
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1295
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1087
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      66
      1016
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      76
      991
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      163
      955
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      815
    10. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      2
      809
    Aihe