Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Henkistä väkivaltaako?

Katja9

Tapasin puolitoista vuotta sitten miehen, joka muutti maailmani. Olin ennen sitä elänyt vain pätkittäisissä suhteissa, jotka olivat kestäneet hyvin vähän aikaa. Edeltävä suhteeni oli jatkunut kolme vuotta rikkovana edestakas veivaamisena, jota ei voinut seurusteluksi kutsua.

Sitten tapasin hänet. Alun epäilyjen jälkeen hän vei minulta jalat alta ja sai minut rakastumaan syvästi ja aidosti. Ensimmäistä kertaa elämässä rakkautemme kohtasi yhtä tulisena ja aloimme seurustelemaan. Olin niin varma kuin ihminen voi olla, että mies on tuleva mieheni, tuleva lasteni isä jne. Niin hänkin. Vaikka vielä suht nuoria (lähestymme 25 vuotta), olemme jo siinä iässä jolloin tuleva elämänkumppanin löytäminen on ajankohtaista, me olimme löytäneet toisemme.

Sitten alkoivat karikot. Ensin etenkin juhlimisesta ja juomisesta johtuvat riidat. Riidat olivat liian rajuja, mutta jatkoimme aina eteen päin. Päätimme, että teemme asialle jotain. Panostamme enemmän keskusteluun ja pidämme huolen, että riitamme rauhottuu. Viime syksyn loppu meinasi rikkoa suhteemme vajaan vuoden seurustelun jälkeen, mutta mielettömän suuri rakkaus ja hyvät hetket kantoivat senkin yli.

Nyt puoli vuotta myöhemmin, minusta tuntuu, että sydäntäni revitään kappaleiksi, hakataan tuusannuuskaksi. Viime yönä mieheni jätti minut tämän kevään aikana ties monettako kertaa. Suhteemme aikaisempia riitoja leimasi juurikin tuo suhteen päättymisellä uhkailu, jonka lupasimme lopettaa. Minä pidin lupaukseni, hän ei. Joka kerta riidan jälkeen hän on pyytänyt minulta niin vilpittömän oloisesta ja sydäntä särkevän kauniisti anteeksi, että olen sen antanut vaikka koko kroppani huutaa, että tämä ei ole oikein. Viime yönä hän teki sen taas. Mitättömältä tuntuva riita muuttui silmän räpäyksessä, kun mies ilmoitti käyvänsä hakemassa kamansa, häipyvänsä ja jättävänsä minut.

Olen heikko ja jostain syystä edelleenkin niin tavattoman rakastunut häneen. Vaikka minusta tuntuu, että hän käyttää minua hyväkseen toiminnallaan, en ole voinut olla soittamatta häntä yön ja aamun aikana useita kertoja. Huudan, kirjoilen, itken ja yritän puhua. Yhtäkkiä hänestä on tullut kylmempi kuin koskaan aikaisemmin. Hän ei vastaa minulle lähes mitään ja sanoo vaan, että jutellaan myöhemmin. Kun aikaisemmin hän on tässä vaiheessa itkenyt puhelimessa anteeksiantoa, nyt kaikki on erilaista. Minua oksettaa.

Tiedän, ettei tällasta pitäisi joutua katsomaan, mutta en tiedä siltikään mitä teen. Olen rakentanut tulevaisuuteni yhteisille suunnitelmille. Rakastan häntä, vaikka juuri nyt vihaankin. Ikävöin häntä, vaikka samalla tekisi mieli sanoa, etten koskaan tahdo edes enää nähdä häntä. Olen raivon vallassa. En tiedä miten rauhotan itseni. Suhde on saanut minun omat tunteeni niin sekaisin, etten osaa enää rauhoittaa itseäni. Tunnen niin pahaa fyysistä oloa riitojemme aikana, että saatan jopa oksentaa. Olen sekaisin pelosta ja onnettomuudesta. Jos välillämme ei olisi niin paljon ihania, mielettömiä hetkiä (arki suureksi osiksi on ihanaa), olisin varmasti lähtenyt ajat sitten. Entä nyt?

Kaksi kysymystä teille:
1. Onko teillä vinkkejä huutavan pahan olon, levottomuuden ja epätoivon tunteeseen kesken riidan?
2. Onko teillä kokemusta vastaavista tilanteista?

9

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thats it

      Oma valintasi. Joko jäät, etkä valita, tai lähdet!

      • leave

        L ä h d e ! Tuo ei ole normaali suhde eikä sellaiseksi muutu. Kerran se kirpaisee mutta sen jälkeen olet onnellinen. Tiedän mistä puhun... t. Juuri itsekin eronnut, nyt ihan okei


    • täytyy loppuu

      sano et mehän sovittiin ettei enäää tällasta ja seur kerran et vaan enää vastaa.joutuu miettii mitä sä ajattelet,onko sullekin jo sama...

    • Hei Katja9

      Lukiessani kertomustasi, minulle tuli mieleen riippuvuuden teemat. Oletko lukenut läheisriippuvuudesta? Siihen usein parisuhdekuvioissa kuuluu kaoottinen suhde jossa kaiken aikaa on epävarmuuden tila, mikä puolestaan lisää riippuvuutta. Minusta suhteenne ei kuulosta rakkaudelta. Parisuhteessa riitojenkin kuuluu olla siinä määrin ennustettavia, ettei niissä perusturvallisuutta ei järkytetä. Mielestäni teidän riidassanne on myös väkivaltaisia elementtejä arvaamattomuudessaan ja jättämisellä uhkailuissaan.
      En suosittele, että saat vinkkejä kestääksesi moisia riitoja vaan että mietit nyt perinpohjin, mitä haluat elämältä. Et varmasti halua elää mielivaltaista ja arvaamatonta parisuhdetta tai jatkuvaa ahdistusta ja epätoivoa, kuten kerrot. Nyt näyttää kuitenkin, että tämä parisuhde voi tarjota sinulle vain sitä. Myös juominen vaikuttaa riistäytyneen hallinnasta.
      Ehdotan, että pysähdyt. Mieti omaa elämänhistoriaasi, mikä sinut tähän on tuonut, ja ennen kaikkea, millaiseen elämään tahdot tulevaisuudessa sitoutua. Keskusteluapua voit hakea jos on tarvetta.

      Meiju, diakoni

    • katja9

      Kiitos viesteistänne!

      Jäin pohtimaan tuota läheisriippuvuuden teemaa. Luin artikkeleita riippuvuudesta. En itseasiassa ole varma onko välilämme kyse siitä. Vaikka jotkin asiat saattavat tuntua jokseenkin tutuilta, moni asia ei täsmää. Meistä kumpikaan ei tee toista mielyttääkseen asioita tai peittele omia tunteita (negatiivisia tai positiivisia), olemme eläneet kumpikin äärimmäisen ehjän lapsuuden ja olemme erittäin läheisiä perheidemme kanssa. Toisaalta nautimme kumpikin myös ystäviemme seurasta ja muiden seurasta vastapainona toisillemme. Pahimpien riitojen rauhoituttua kykenemme myös hyvin tasapainoiseen puolin ja toisin toimivaan keskusteluun. (Toisaalta en halua sulkea tätäkään vaihtoehtoa pois, koska jos kyseessä olisi läheisriippuvuus, haluaisin ehdottomasti sen tunnistaa, jotta parantuminen siitä voisi tapahtua!)

      Myönnän, että olen jonkun verran mustasukkainen (haluan puhua myös siitä avoimesti oppiakseni käsittelemään tunteitani) ja varmasti myös hiukan turhan takertunut poikaystävääni ajatellen välillä, etten osaa kuvitella eroa hänestä. Toisaalta tiedän myös, että olen asunut lähes neljä vuotta yksin ja elänyt suuren osan täysi-ikäisyydestäni sinkkuna, joten takaraivossani on ajatus siitä, että pärjään kyllä ihan ominkin avuin.

      Ymmärrän täysin, miksi neuvotte irrottautumaan suhteesta. Ja uskokaa tai älkää, kyllä minä sitä myös todella olen harkinnut. Uskon, että suhteemme ei ole tasapainossa ja tiedän, että tällaiset riitamme eivät ole asiallisia. Olen edelleen sitä mieltä, että kärsin niistä kovasti ja niin varmasti hänkin. Joka tapauksessa mietin myös, että onko kyse jonkinlaisesta nuoruuden "draamailusta", kyvyttömyydestä täysin aina tulistuessaan ilmaisemaan tunteita, joka lopulta eskaloituu näin pahaksi. Olemme molemmat hyvin temperamenttisia ihmisiä, emme varmastikaan helpoimmasta päästä kumpikaan (uskon, että myös esimerkiksi vanhempamme allekirjoittaisi tämän). Uskon, että meillä molemmilla olis paikallaan tietyn vihanhallinnan ja pahojen tunteiden kanavoimisen opetteleminen. Millaisiakohan keinoja näitä asioita olisi opetella? Onko kenellekään vinkata esimerkiksi mitään luettavaa näihin teemoihin liittyen?

      Joka tapauksessa, otan kaikki neuvot ja vinkit harkintaan ja pohdin niitä todella. Harkitsen myös keskusteluapua, sillä itse olen aina kokenut mahdollisuuden keskusteluavun saamiseen pelkästään positiivisena arjen ja elämän kaikissa mutkissa. Ongelmana omalla kohdallani on vain se, etten tiedä mistä sitä voisi hakea? Peruslähtökohtani on elämässä muuten niin hyvin ja keskusteluavun saaminen on hyvin vaikeaa niillekin, joilla asiat menevät todella huonosti elämän monilla osa-alueilla. Tavallaan minusta siis tuntuu siltä, että vaikka kaipaisin tämän asian tiimoilta ehkä jotakin täysin objektiivista keskusteluapua, en ole varma onko minun mahdollista saada sitä tässä tilanteessa? (Minulla on opiskelupaikka, raha-asiat kunnossa, terveys ja ihana perhe ja ystävät, emmekä ole miehen kanssa naimisissa tai meillä ei ole lapsia) Mikä on siis oikea väylä silloin kun elämän yksi osa-alue: parisuhde on tällaisessa tilanteessa?!

      • oppeliini1

        Sinun ja tuon miehen välilä rakkaus on niin kaukana kuin itä lännestä.

        Sinulla on jokin käsittämäton tarve tehdä elämästäsi mahdollisimman dramaattinen ja likainen. Oletko lukenut kenties liikaa roskaromaaneja tai katsonut roska elokuvia? Tuollaistahan ne tarjoaa - tosin sitä ei moni kauaa jaksa katsoa eikä täysijärkiset ota vakavasti.

        Onko koskaan pieneen mieleesi tullut ajatuksen poikasta käyttää energiaasi eritavalla? Ai että miten? Ohjaamalla enegiasi sinua itseäsi ja muita hyodyttävään sen sijaan että teet kaikkesi yrittäessäsi tuhota sitä.
        -Astu sivuun ja katso ulkopuolisena miten typerää sinun käyttäytymisesi on, sensijaan että yrität rautalangasta vääntämällä uskotella itsellesi että paha on hyä

        SInulla on aivan liian paljon tyhjää aikaa!
        -Ota pari ylimääräistä kurssia nopeuttaaksesi opintojesi päättymistä
        -Hanki tyopaikka koulusi ohella
        -Tarjoudu vapaehtoisesti auttamaan avuntarpeessa olevia
        -Viitsi nähdä aikaa ja vaivaa VALITA seuralaisesi.
        -älä hyokkää heti ensimmäisen vastaantulevan kimppuun, niin helppoa kuin se onkin saada "rakastettu" tuolla tavoin!

        Käytä järkeäsi ja valintasi valtavaa mahdollisuutta hakea itsellesi puoliso joka on sitä mitä sinä haluat, tarvitset ja jolle sinä voit olla kunnon ellämä kumppani- ja- päinvastoin!


      • punaiset liput

        Voi tyttö hyvä tee nyt fiksy päätös ja anna tuon mielenterveysongelmaisen mennä elämääsi tuhoutumasta.Se että.miehellä olis minkälaiset vanhemmat tahansa,hyvätkään ei vailuta jos päässä tai luonteessa vikaa.Älä syytä kaikesta itteäs,älä suostu draamaan (ootko varma ettei miehellä ole persoonapuolella häikkää) meinaan vaikutat itse kirjoituksen perusteella omaavasi paljonkin työkaluja asioiden selvittämiseen mutta miehesi käuttää toistuvaa väkivaltaa jättäen sut pahan olosi kanssa yksin tai jopa jättäen sut!Älä pilaa elämääs voi se olla parempaakin,ota järki käteen mullaista elämä olisi ellei mies kykene selvittämään puhumaan oikeista asioista vaan syyttää sua kaikesta.Kyllä tuon ikäisten suhteen pitäisi olla aikuisempi.Onko mies sinusta aikuinen noin käyttäytyessään.Vaikuttaa todella lapselliselta,kyllästyt tuohon kohta itsekin etkö vain..älä anna miehen tuhota sinua.Muista oma arvosi.


    • oduk,,me

      Miksi sinä roikut hänessä, vaikka hän jättää? Miksi soitat perään?? Sano, että jos seuraavan kerran lähdet, niin sitten kanssa menet! Ja sen jälkeen arvostat itseäsi ja elät itsellesi.

      Mietipä mikä saa sinut roikkumaan vaikka mies kohtelee kuin saastaa... ?

    • sekopää11

      Voisiko tässä olla taustalla alkava alkoholismi. Mies kehittää riidan, kun häntä alkaa janottaa ja poistuu sen varjolla juomaan. Tyypillinen kuvio alkoholistiperheessä.

      Kertomasi perusteella kehottaisin vakavasti harkitsemaan irrottautumista suhteesta. Jos mies draaman päätteeksi ilmoittaa eroavansa, anna mennä. Olin aikanaan samassa tilanteessa. Mies ilmoitti erosta ja purki kihlauksen jonkun typerän itse kehittämänsä riidan päätteeksi. Heitin hänet autolla kamoineen omalle asunnolleen. Kahden tunnin päästä hän seisoi kuntosalin oven edessä odottamassa koska ei voinutkaan jättää minua ja minä hullu otin takaisin. Olisin säästynyt monelta draamalta, jos olisin heti lopettanut suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe