Uusi asento uskontoon heinkuussa 2014

Hevarilta

http://helsinki.vapaa-ajattelijat.fi/uskomatonlehti/sisallys2014.php?article=1408

Uusi asento armeijaan - vai vanhan korjailua?

Oletko menossa armeijaan? Onko kaverisi, tuttavasi, sukulaisesi menossa? Huomio! Heinäkuun 2014 saapumiserä saa toimia historiallisena koekaniinina, kun varusmiesten uskonnonvapaus astuu kaksi askelta eteenpäin. Vai astuuko? Muuttuuko uskonnon asema radikaalisti SAIntissä? Mistä on kysymys?

Eduskunnan oikeusasiamies antoi monivuotisen kanteluprosessin jälkeen joulukuussa 2013 päätöksensä, jonka mukaan kaikki, myös kirkkoon kuuluvat varusmiehet saavat vapaasti valita, osallistuvatko palveluajan uskonnollisiin hartaustilaisuuksiin ja jumalanpalveluksiin, vai osallistuvatko mieluummin samaan aikaan tarjolla olevaan uskonnollisesti tunnustuksettomaan vaihtoehtoiseen ohjelmaan.

Tähän asti ....

11

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakenteellinen valhe

      Kun vielä näkisi sen, että kirkko julistaa pannaan tai erottaa ne kelvottomat jäsenensä, jotka eivät osallistu uskontonsa mukaisiin menoihin. Mutta verotulot taitavat olla tärkeämpiä kuin rehellisyys.

    • Jeesus=kuollut

      Hedelmätön ev-lut uskonto katoaa unholaan vähitellen.
      Monia sairaita epäkohtia nousee mieleeni liittyen uskontoon ja kristilliseen etiikkaan:

      - Opetetaan lapsille veren ja ruumiin syömistä (jeesus muuttuu liturgiassa keksiksi ja viininapanderiksi)

      -Opetetaan, että 3 päivää kuolleena ollut kidutettu ruumis kävelee ovelle ja morjenstaa opetuslapsia.

      Roomalainen teloituslaite ripustetaan kirkon katolle symboliksi rauhasta ja rakkaudesta (kirkkojen ristit)

      Opetetaan, että vihollisen tappaminen on ok, joten "älä tapa" käskyn voi skipata . jos pappi ja valtio niin määrää. (Ei lue raamatussa)

      • melkonen dunkkis...

        Olet tosi säälittävä tapaus. Onko kukaan kertonut?


      • Hyhhyhheijaa

        Vois todeta, että varhaiskantaisten ihmisyöjäheimojen kannibalismissa oli myös kysymys enemmän myyttisestä rituaalista kuin ruokahuollollisesta toimenpiteestä. Voitetun vihollisen voima siirtyi lisäämään voittajan voimaa, tms...

        Ruumiin ja veren nauttiminen uskonnollisena seremoniana, kristillisenä sakramenttina on jonkinlaista ehkä kaukaista (?) riittistä sukua kannibalismille.


      • raergaerg
        melkonen dunkkis... kirjoitti:

        Olet tosi säälittävä tapaus. Onko kukaan kertonut?

        Kyllä se säälittävyys liittyy pikemminkin teihin mielikuvitusolentoihin uskoviin rassukoihin. Alistutte muutenkin valtion orjiksi ja pappien pelinappuloiksi. Teillä ei ole karismaa pennin vertaa.

        Syö vaan oppi-isäsi ruumista ja ajattele joka päivä, että olet läpeensä paha ihminen ja oikein matele roomalaisen kidutuslaitteen edessä.

        Nauran ja syön popcornia katsellessani mateluasi.


      • tun urpo
        melkonen dunkkis... kirjoitti:

        Olet tosi säälittävä tapaus. Onko kukaan kertonut?

        Jos on melkoinen dunkkis, niin avaa ikkuna torspo tai vähennä näkkileivän syöntiä.


    • Hevarilta

      Tämä valinnan vapaus koskee paitsi hartauksia ja kenttäjumalanpalveluksia myös ns. kirkollisen työn oppitunteja, joiden vaihtoehtona on tarjolla uskonnollisesti tunnustuksetonta etiikan ja elämänkatsomustiedon ohjelmaa.

      Ministeriössä on vielä työryhmä, jonka antanee lopulliset osviitat Puolustusvoimille vasta syksyllä. Silloin voi tulla systeemi, jossa kaikki opetus tai osa opetuksesta muutetaankin kaikille yhteiseksi sodan ja rauhan etiikan opetukseksi. Mutta nyt heinäkuussa alottavilla alokkailla jne. on ilmeisesti vielä tarjolla kaksi vaihtoehtoista opetusohjelmaa. Valitse rohkeasti.

      Jos olet ollut 9-12 vuotta uskonon tunnilla, miksi et vaihteeksi kokeilisi, millainen on elämänkatsomustiedon ja etiikan opetus. Kun se valinta on nyt mahdollinen.

      Jos vanha, kritiikkiä saanut käytäntö jatkuu, ensimmäisen infotunnin nimenä heinäkuussa voi edelleen olla "kirkollisen työn" oppitunti - kaikille. Semmoinen on muuten aika huono otiskko kaikille tarkoitetulle infotunnille. Toivottavasti info-tunnin nimi on muutettu... Vaikka info-tunniksi.

      • Humanisti-vapari

        Pysyvät ohjeet uudesta systeemistä tulevat vasta tammikuun 2015 saapumiserälle, mutta heinäkuun mokuille pitäisi kerrottaman, että

        hartauksiin ja jumalanpalveluksiin osallistuminen on (jo nyt) vapaaehtoista.

        Tämä koskee luonnollisesti myös tammikuussa aloittaneita. eli jos tammikuussa vielä sanottiin, että hartudet on pakollisia, tilanne on muuttunut ja käytännön pitäisi muuttua viimeistään heinäkuussa...


      • dssdg

        Myös paraatikatselmuksista yms. tilaisuuksista uskonto pitäisi poistaa.


    • Siilipuolustus

      Kirkossakäynti ei ole kuulunut tapoihini siviilissä. Parturissa käynti sen sijaan on. Kummankaan suhteen ei ole nyt tarpeen muuttaa käyttäytymistä Intissä.

    • Humanisti-vapari

      Armeijassa uusi asento uskonnonvapauteen

      Maanantaina 7.7. varusmiespalvelukseen menevät saavat toimia pioneereina, kun uskonnonvapaus astuu tunnustelevan askeleen eteenpäin Puolustusvoimissa. Tosin uudistuksen virallisen, vielä syksyllä kehitettävän ohjeistuksen on tarkoitus astua voimaan vasta tammikuussa 2015.

      Eduskunnan oikeusasiamies antoi joulukuussa 2013 päätöksen, jonka mukaan kaikki, myös ev.lut. kirkkoon kuuluvat varusmiehet ja sotilaat saavat valita vapaasti, osallistuvatko uskonnollisiin hartaustilaisuuksiin ja jumalanpalveluksiin, vai osallistuvatko vaihtoehtoiseen uskonnollisesti tunnustuksettomaan ohjelmaan. Tähän asti ev.lut. kirkkoon kuuluvien on ollut pakko osallistua tunnustukselliseen uskonnonharjoitukseen ja ”kirkollisen työn” oppitunneille.

      Tästä uudesta valinnan vapaudesta on tarkoitus informoida alokkaita jo nyt heinäkuussa. Oikeusasiamies myös patistaa tarjoamaan kaikille aidon ja hyvin järjestetyn vaihtoehdon uskonnollisille tilaisuuksille. Tähän asti vaihtoehtoinen ohjelma on ollut käytännössä heikonpuoleista, koska myös sen hoitovastuu on ollut sotilaspapistolla, vaikka he ovat toisaalla hartautta pitämässä.

      Virallisen ohjeen mukaiset uusitut järjestelyt toteutunevat vasta tammikuussa, mutta jo nyt vuonna 2014 joukko-osastoissa kokeiltaneen uusia tapoja. Kun toiset ovat veisaamassa, kuuntelemassa urkumusiikkia ja papin saarnaa, voisi ajatella, että sen vaihtoehtoonkin voisi kuulua laulua, musiikkia ja puhetta, vaikkapa myös keskustelevasti.

      Uuden asennon opettelun voi aloittaa alusta eli koko asian tiedottamisesta alokkaille. Tähän asti uskonnonvapauden toteuttamisen sekä sotilasvakuutuksen/sotilasvalan vapaan valitsemisen selostaminen on uskottu sotilaspapeille, jotka ovat tehneet sen ”kirkollisen työn” kaikille pakollisella ensimmäisellä oppitunnilla. Niinpä asiassa on tapahtunut ”kotiin päin" vetämistä, jonka tuloksena osa kirkkoon kuulumattomista on osallistunut ”perinteisiin” hartauksiin ja jumalanpalveluksiin kirkon jäseninä pakolla osallistuvien seurana.

      Jos ajatellaan, miten vähän nuoret siviilissä ennen ja jälkeen varusmiesaikaansa osallistuvat kirkon jumalanpalveluksiin, on mielenkiintoista nähdä, miten porukka aidon valinnan vapauden koittaessa varusmiespalveluksessa jakaantuu uskonnollisesti tunnustuksettomaan ja tunnustukselliseen ohjelmaan. Nyt kokeilukierroksella paljon riippuu myös siitä, miten asiaa alokkaille selostetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe