Akkutrimmeri

19+19

Vaimo on ostamassa trimmeriä nokkosten yms. kaatoon. Kumpi on parempi, Stigan siimapeli vai Boschin terälapullinen. Kokemuksia?

12

6242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+6

      Ei kannata ostaa akkuvehjettä ei akut kestä, polttomoottoriversio parempi

      • Anonyymi

        Nokkosten katkomiseen riittää melkein minkälainen peli tahansa.


    • siimattaa

      Meillä edellinen trimmero oli Bosch - nykyinen siimaleikkuri. Siimaleikkuri vie tuon Boschin version terästä 6 - 0. Eli ehdottomasti siimaleikkuri.

      Lisäksi kannattaa huomioida, että akun koko on kokolailla määräävä. Trimmereiden mukana tulee usein 1,3 - 1,5 Ah akku, josta virtaa ei riitä kuin korkeintaan varttitunniksi. Kannattaa heti ostaa lisäakku kooltaan väh. 3 Ah. Sillä saa jo jotain aikaiseksi...varsinkin 18 voltin vehkeellä.

    • jamppana

      Akkutrimmerit ovat ruohoalueen reunojen siistimiseen - lyhyeen ruohoon jokaisen ruohonleikkuun yhteydessä. Niiden teho ei riitä pitkien nokkosten niittoon. Jos akkukoneeseen päädytte niin Makita tai Ryobi - molempiin on saatavilla hyvä valikoima muita työkaluja ja riittävän suuria akkuja

    • ln äjlmäml -, mn,-m

      Siimaa kuluu. Olemassa paksuja, kulmikkaita siimoja, jotka leikkaa paremmin, noit tavalliset ohuet langat sopii ehkä nurmikolle. Että terä mieluummin.

      Epäilen, akkutrimmerissä loppuu potkut hetkessä. Sähkötrimmeri toimii ehkä paremmin, ei sellaisessakaan voimaa rajattomasti ole. Polttomoottori paras, mutta jos sitä ei muuhin tarvitse, eipä sekään kannattava investointi, sitä kukaan viitsi jatkossa kuunnella.

      Kilauta kaverille ja lainaa raivaussaha.

    • 19+19

      Kiitos vastanneille. Vaimo osti Boschin akkupelin, 2 18 V 1,2 Ah akkua. Puhtia on hyvin vanhoihin hybridiakullisiin verrattuna. Tyytyväinen on vaimo ostokseensa.

      • -lj ljm LKm LKm

        Sulla hyvin asiat-

        Meitsi sai vasta jalan katkaistuaan muijan tarttumaan ruohonleikkuriin tai trimmeriin. Täytyy myöntää, kiva istuskella keinussa ja nauttia virkistävätä keskioluesta, samaan aikaan kuin vaimo tökkii ruohonleikkuria ja pärisyttää trimmeriä :DDD


      • 19+19
        -lj ljm LKm LKm kirjoitti:

        Sulla hyvin asiat-

        Meitsi sai vasta jalan katkaistuaan muijan tarttumaan ruohonleikkuriin tai trimmeriin. Täytyy myöntää, kiva istuskella keinussa ja nauttia virkistävätä keskioluesta, samaan aikaan kuin vaimo tökkii ruohonleikkuria ja pärisyttää trimmeriä :DDD

        Ei sentään. nyt käy niin että minä leikkaan nurmikon, kai yli 300 m2, ja vaimo touhuaa trimmerin kanssa. Kaikenlaista liikuntaa minä toki tarvitsen, joten ihan hyvä näin.


    • Anonyymi

      Terälapullinen parempi. Ärsyttävä aina kiertää siimaa joka on hetkessä loppum

    • Anonyymi

      On myös sellaisia trimmereitä, jossa siiman tilalla on muunlainen terä, kuten esim. Bosch Durablade. On siiman ja teräksen välimaastossa.

    • Anonyymi

      Itsellä on samanlainen kuin tuo aloittajan ostama Bosch. Muuten hyvä kone, mutta terälaput ovat huonontuneet vuosien varrella. Nykyiset vaihtoterät ovat surkeita kestävyydeltään, muutaman ensimmäisen teräsatsin ajan olivat selvästi sitkeämpää muovia, mutta nyt ei ole kuin herkästi oksa- tai kivikosketuksesta katkeavia. Siis ne punaiset "clean cut"-terät. Uusia koneita ei niillä terillä enää myydäkään, mutta uudet terät taasen eivät sovi tuohon vanhaan.
      Nykyään käytän 6 ah akkua tuossa trimmerissä, joten trimmailut menee ilman akunvaihtoa, mutta tänäänkin meni hommassa 6 terää paskaksi, eli neljännespaketillinen. Alkuvuosien teriä olisi samaan aikaan mennyt ehkä 2.

    • Anonyymi

      Boschilla on muuten tällä hetkellä päheän hyvä tarjous jos vaikka uusii trimmerin. 3 ah akku tulee postissa veloituksetta kun rekisteröi koneen. Tosin patteri on helvetin iso ja painava, odotin nääs että tulee samanlainen 3 ah akku kuin on Boschin akkuimurissa, se on paljon kevyempi ja litteämpi. Mutta so what 109 maksaneeseen trimmerinrunkoon pääliskauppaan "ainakin" 50€ arvoinen akku. Ei paha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe