Vierailuajat

hiukka väsynyt

Hyvät äidit ja isät, anopit ja apet. On kivaa kun vieraillaan, mutta parin viikon vierailuväli riittää. Tarvitsemme myös omaa perheenkeskistä elämää. Joten pyydän, rajoittakaa vierailujanne ja yhteydenpitoa, vaikka tekisikin mieli olla kaikessa mukana. On kuitenkin kyse nuorten omasta perheestä, jonka yksityisyyttä pitäisi kunnioittaa.

13

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gallup

      Mikä on sopiva määrä tavata lähisukua? Tietysti vaihtelee eri perheissä, mutta olisi kiinnostavaa kuulla, miten usein yleensä tavataan.

    • mummulaan

      Miehen vanhempia tavataan 2-3 kertaa viikossa, minun vanhemmat näen 4 päivää kerrallaan joka kuukausi kun käyn kauempana mummolassa.

    • miten milloinkin

      Noin kerran kuussa käydään molemmissa paikoissa, joskus voi olla pitempi väli.

    • Ärsytys

      Niin ja olisi myös ilmoitettava tulostaan, eikä vain tunkea paikalle silloin, kun itselle sopii.

    • En ymmärrä

      Miksi et kerro omaisillesi suullisesti? " tätä ilmoitusta" kukaan ei tiedä ketä tämä koskee? Minä tapasin omat vanhempani,joka päivä,samoin olen rakkaalle edesmenneelle äidilleni, ja lasteni mummille kiitollinen,kun hän huolehti lapsistani,kun olin töissä?

      • etkö ymmärrä

        Oletko siis sitä mieltä että tärkeästä asiasta ei saisi keskustella muiden kuin omaisten kanssa? Eikös meillä ole Suomessa sanan- ja keskustelunvapaus, jos kiinnostaa kuulla muidenkin mielipiteitä.


      • mutsimude
        etkö ymmärrä kirjoitti:

        Oletko siis sitä mieltä että tärkeästä asiasta ei saisi keskustella muiden kuin omaisten kanssa? Eikös meillä ole Suomessa sanan- ja keskustelunvapaus, jos kiinnostaa kuulla muidenkin mielipiteitä.

        Voi voi minulla kestää kuukautiset 7 päivää ja valuu ihan mahottomasti. Olen 57 vuotias, ihan on kuulemma normaalia, en usko. Ystävättäreltäni loppuivat jo 45 vuoden iässä, eikä koskaa kestäneet kuin 3 päivää.
        Pitäisi saada Kelalta vaippalisää ei ole tasa -arvoa eikä mitään "normia"


      • ...
        mutsimude kirjoitti:

        Voi voi minulla kestää kuukautiset 7 päivää ja valuu ihan mahottomasti. Olen 57 vuotias, ihan on kuulemma normaalia, en usko. Ystävättäreltäni loppuivat jo 45 vuoden iässä, eikä koskaa kestäneet kuin 3 päivää.
        Pitäisi saada Kelalta vaippalisää ei ole tasa -arvoa eikä mitään "normia"

        Sinun pitäisi mennä lääkäriin. Saatat olla vakavasti sairas.


    • mummeli2

      Minusta tämä on hyvä asia huomioida muittenkin kuin aloittajan omien isovanhempien. Koskee kaikkia. Meidän pitäisi ymmärtää jokaisen perheen oikeus yksityisyyteen, vaikka olisi kuinka kivaa olla kaikki yhdessä.

      Meillä on kolme lasta, jotka käyvät meillä noin kuukauden välein kukin. Itse vierailemme heillä harvemmin. Tämä tarkoittaa että kolmena viikonloppuna kuussa meillä on lapsia kylässä, ja joka neljäs viikonloppu omaa yksityistä aikaamme. Myös me isovanhemmat tarvitaan omia viikonloppuja.

      Olen myös samaa mieltä, että vierailut pitäisi ilmoittaa etukäteen puolin ja toisin, jolloin on myös mahdollista sanoa että ei sovi.

    • meillä näin

      Tavataan lähellä asuvia lapsia 1-2 viikon välein, kauempana asuvia 1-2 kuukauden välein. Yötä ei olla heillä, mutta nuoret perheet välillä meillä yhden yön kerrallaan. En halua pitkiä monen päivän vierailuja sinne tai tänne, koska se sekottaa molempien osapuolien omaa elämänrytmiä liikaa.

    • viheliäinen mummu

      Jaa-ah!
      Mitä tarkoitat vierailulla?
      Omat vanhemapi aikoinaan tykkäsivät kerskua kylällä kuinka passatiin syötetiin juotetiin 2-3 päivän käynnillä lasten luonna ja kuinka lapset kantavat tuliaisia käydessään ?!
      Eikä vähäisempänä; kuinka lapset tekevät työt käydessään; siivotaan leivotaan hoidetaan karjaa korjataan satoa.
      Silloin kun meni äiti laitoi sopaan napollisen vettä lisää, saatoi jopa keittää pannullisen kahvia. Luetteli työt mitä tulee tehdä ennekuin sai takin päältään. Vanhemmat olivat syntyneet 1912 ja 1918.

      Ihan piruuttani pidän mummupäivää jolloin vanhemmat voivat mennä omille menoilleen, kuten haluavat, kerran viikossa. Aikaani menee 4-6 tuntia olen itse ihan tyytyväinen, näen lastenlasten kavun ja pysyn kasvamisessa jotenkuten perillä.

      En tyrkytä seuraani, enkä harrasta ajatusten vaihtoa, maailman menosta tai lasteni perheen elämästä tai taloudesta.
      En tue lapsiani rahallisesti.
      Lapsenlapsille olen avannut tilit, josta saavat rahat kun ovat 18 v. Olen asettanut mielessäni alarajan saldolle, jos elän siihen asti, että saan sen säästettyä.
      Vanhemmat ostavat lapsilleen mitä he tarvitsevat, pidän sen mielessäni.

      • viheliäinen mummu

        Ai niin unohtu :) en syö vierailuilla ja olen kieltänyt kaikki "tarjoilun", jos olen pitempään otan eväät mukaan. Lastenlasten kanssa juomme joskus limpsaa itse en sitä ostele edes itselleni kotiini.


    • mumpsa

      Tuntuisi aika tylyltä, jos mummu ei osallistuisi yhteiseen kahvitteluun ja ruokailuun. Myös aika tylyä jos ei suostu ajatusten vaihtoon eri asioista vieraillessaan. Mitä te sitten puhutte tai teette yhdessä? ihmettelen, mitä Viheliäinen mummu pitää vierailuna, sitäkö että autetaan tai halutaan apua? Minä puolestani ajattelen vierailun olevan sitä että istutaan rattoisasti, jutellaan ja vaihdetaan ajatuksia ja maistellaan kyläpaikan tarjottavia ja nautitaan toistemme seurasta. Se on mukavaa, mutta tietysti kohtuumäärässä, ei ihan joka viikko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe