URKUND

gradu2

Hei,

Teen graduani ja ohjaajani jäi lomalle lomps. Graduni alkaa olla !loppusuoralla" ja hiontaa vaille valmis, mutta ohjaajani suostuu katsomaan sitä vasta syyskuussa. En halua sluipailla muutamaa kuukautta ja voisinkin tarkistella jo graduani Urkundin kautta. Onko opiskelijoilla tai kenellä tahansa mahdollisuuksia saada Urkundia itselleen, siis ilmaiseksi tai halvalla? Ei kai se hallaakaan voi tehdä, vai voisiko?

Kiitos neuvoista!

10

4877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdgsfgdfgdsfg

      Ei kai näitä ohjelmia suositella opiskelijoiden käyttöön, etteivät yritä vilunkipeliä. Mutta netistä löytyy yksittäisiä ilmaisia ohjelmia, kokeile niitä! jos joku tietää esim. turnitin tai urkundin lataamisesta opiskelijan (tai kenen vaan) käyttöön, mieluusti itsekin tiedon vastaanottaisin!

    • austerism1

      Tuskinpa saa opiskelija käyttöönsä. Toimin itse amk-opettajana, ja opettajatkin joutuvat anomaan käyttöoikeuden keskitetysti henkilöltä, joka vastaa Urkund-tunnusten tilaamisesta.

    • gradu2

      Ok. Harmillista, sinänsä. Ymmärrän, ettei tällaisia ohjelmia haluta yleisille markkinoill lyödä, tai "vapaasti imuteltaviksi" netistä. Olisi vaa ollut mukava alkaa korjailemaan gradua omatoimisesti, jos esimerkiksi Urkund löytää jotakin nokankoputtamista.

    • Ihmettelen..

      Kai ny gradun osaa ilman jotain erityisohjelmaa ihminen tehdä valmiiksi. Se on sen tekemisen tarkoitus, että osoitetaan että osataan.

    • dsfasd

      Muaha. Et tainnut nyt oikein ymmärtää :D Gradu on melkein valmis. Aloittaja ei haluaisi sluipailla, vaan tarkistaa gradunsa urkundilla ja tehdä tarvittavat korjaukset. Urkund tarkistetaan jossakin vaiheessa joka tapauksessa :D

      • ihmettelen..

        Jos tarkoitit mulle (täällä pystyy vastaamaan suoraan siihen viestiin, jota kommentoi), niin ymmärsin kyllä. Urkundista en ole koskaan kuullut (ja kun se kerran ei ole tarkoitettu opiskelijoiden käyttöön, niin ei pitäisi sitä yrittää sitten myöskään opiskelijana käyttää), mutta olipa viimeinen silaus mitä hyvänsä, niin se pitää osata tehdä itsekin. Eli oikeinkirjoitus tarkistetaan, viittaukset tarkistetaan ja että täsmää lähdeluettelon kanssa, sisällysluettelo, sivutus, luvutus, kappalejako jne. tarkistetaan ja päivitetään. Tarkistetaan, että gradu on senmuotoinen kuin on määrätty, jotta se voidaan painaa/julkaista verkossa - näistä on ohjeet.

        En keksi yhtään asiaa, johon itse tarvitsisin jotain erityistä ohjelmaa tuekseni. Gradu on yksinkertaisesti luettava läpi sillä silmällä, että tulee kuntoon. Kysehän on viime kädessä siitä, onko alusta saakka työskennellyt vilpittömästi ja huolella.

        Aloittajallahan on ihannetilanne, sillä tekstin on hyvä antaa vielä lopussa levätä ja lukea se sitten vielä tauon jälkeen uusin silmin. Kypsyttely ei ole mitenkään haitallista, eikä se ole sluibailua.


    • austerism1

      "Urkundista en ole koskaan kuullut (ja kun se kerran ei ole tarkoitettu opiskelijoiden käyttöön, niin ei pitäisi sitä yrittää sitten myöskään opiskelijana käyttää),"

      Lyhyesti ilmaistuna kyseessä on plagiaattitarkistus. Opettajat siis käyttävät Urkundia tarkastaessaan, ettei esim. gradu sisällä plagiointia.

      • ihmettelen..

        Eikö nyt jokaisen luulisi itse tietävän, jos on plagioinut?

        Kun lähteitä käytetään, niistä tehdään asianmukaiset viitteet ja asia selostetaan omin sanoin. Suorat lainaukset lainausmerkkeihin, ja suoria lainauksia vain perustellusta syystä.

        Graduhan ei ole kovin järisyttävä työ, joten helpommalla pääsee kun tekee sen niin kuin se pitää tehdä ja unohtaa Urkundit ja muut kikkailut. Minusta ainakin tuntuu, ettei koko gradun ideaa ole ymmärretty, jos haetaan tukea ohjelmasta, jota ei ole graduntekijän käyttöön tarkoitettu.


    • austerism1

      "Eikö nyt jokaisen luulisi itse tietävän, jos on plagioinut?"

      Niin, kyllä. En tiedä, mikä aloittajan motiivi Urkundin käytölle on. Hän voinee kertoa itse, jos haluaa.

      Lähteiden käyttö, viittauskäytänteet ja "omin sanoin" kirjoittaminen eivät kuitenkaan ole mikään läpihuutojuttu. Näitä asioitahan harjoitellaan usein vielä tohtoriopinnoissakin.

      Riippuu siitäkin mitä ja missä opiskelee, minkä verran akateemista / tieteellistä kirjoittamista harjoitellaan. Itse opetan siis amk:ssa englantia, ja siellä kirjoittamisen harjoittelulle olisi todella paljon tarvetta. Juuri viikko sitten tarkastin erään päättötyön kieliasun (englanti), ja mielestäni oli päivänselvää, että iso osa työstä oli kopioitu lähes suoraan lähteistä. Tämä näkyi etenkin työn teoreettisessa osioissa, joka oli kielellisesti huomattavasti vahvempi (lähes virheetön siis) kuin työn empiirinen osio (jossa siis lähteitä ei juuri tarvitse). Varsinaisesta / täysin tahallisesta plagioinnista ei kuitenkaan tavallaan ollut kyse, sillä opiskelija oli kyllä yrittänyt lähdeviitteet merkitä (tosin merkitsemisessä riitti virheitä). Urkund-raporttia en nähnyt, vaan se meni tietääkseni työn varsinaiselle ohjaajalle, joten en ihan 100% varma voi oletuksestani olla. Mutta noin yleisesti ottaen opettajan on kyllä melko helppo huomata ilman Urkundiakin etenkin vieraan kielen ollessa kyseessä, milloin opiskelija kirjoittaa "omalla äänellään", ja milloin teksti on jostain muualta.

      Mutta toisaalta yliopistoissakin lienee aloja, joissa tutkimuksen raportointia pitäisi harjoitella huomattavasti enemmän.

      • ihmettelen..

        En sanonutkaan, että tieteellisen tekstin tuottaminen olisi läpihuutojuttu - vaan että gradu ei ole työnä mikään järisyttävä. Tarkoitan sillä sitä, että siitä saatava opintopistemäärä on ihan suhteessa siihen menevään aikaan.

        Kyllähän nykyään tieteellistä kirjoittamista harjoitellaan jo kandidaatintutkielmassa, ja graduakin saa hinkata ja viilata seminaarissa loputtomiin. Henkilökohtaista ohjaustakin on saatavissa.

        En usko, että suurin syy vaikeuksiin olisi harjoittelun puute (koska miten harjoituttaa ihmisiä, joita ei selvästi edes kiinnosta oman tutkielman aihe), vaan se että yritetään vaan saada tutkielma kasaan mahdollisimman nopeasti ja tutustutaan pintapuolisesti lähteisiin (ja hyväksytään lähteiksi ensimmäiset tekstit, joissa omaa aihetta joten kuten sivutaan).

        Jos lukee lähdekirjallisuutta eri lähteistä ajatuksella, huomaa miten tekstit keskustelevat keskenään ja viittaavat aiempiin tutkimuksiin. Kyllä siinä huomaamatta oppii tieteellisen kirjoittamisen konventioita, mutta se todella edellyttää kiinnostusta omaan aiheeseen (ja ajatteluun) eikä vain pikaiseen valmistumiseen. Toki ohjaajissa on isoja eroja, mutta vaikka oma ohjaaja olisi surkea, niin apuja saa tieteellisen kirjoittamisen oppaista, joita on tarjolla suorastaan huolestuttava määrä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe