Hyvä paha E-vitamiini

Anti oksi dantti

http://well.blogs.nytimes.com/2014/05/29/vitamin-e-may-harm-or-help-your-lung-function/?_php=true&_type=blogs&smid=tw-nytimeshealth&seid=auto&_r=0

E-vitamiinista on saatu ristiriitaisia tutkimustuloksia ja tästä on vedetty johtopäätöksiä, että ei kannatakaan käyttää E-vitamiinia. Nyt on selvitetty miksi näin on. Sen pitää olla tiettyä muotoa.

"Vitamin E May Harm, or Help, Your Lungs

A form of vitamin E found in vegetable oils like corn and canola may worsen lung function, while another form typically found in olive oil may protect it, a new study suggests. The findings may help explain why studies of the health effects of the vitamin have had conflicting results.
--
The new research, published in the journal Respiratory Research, found that a form of the vitamin called gamma tocopherol, the kind in corn, canola and soybean oils, was linked to poor lung function in adults. But another form of the vitamin more typically found in olive and sunflower oils, called alpha tocopherol, seemed to have a beneficial effect on the lungs.
--
The vitamin influences a protein that allows white blood cells – an important part of the immune system – to exit the bloodstream and enter tissues, including cells in the lung, a critical step in the inflammatory response.

But different forms of the vitamin do not have the same effect. Gamma tocopherol increases the activity of the protein, and alpha tocopherol lowers it."

4

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mömmökauppaa

      Nyt taisi hiukan sinulla lipsahtaa ylitulkinnan puolelle. asiaa ei ole edelleenkään testattu.

      Mutta se mitä tiedetään varmasti on että antioksidanttihopottajien myyntipuheet eivät oleetkaan ihan totta. ja monet ovat ostaneet nappeja turhaan ja jopa vahingokseen.

      • Enkeli-ilta.

        Tällaiset ravintolisä sun muut luontaisnappula höpinät uppoaa lähinnä näihin vaihtoehtohoitojen kannattajiin, ja vielä kun myydään verkostomarkkinoinnilla.


    • 3+3

      E-vitamiini
      E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka koostuu yhdisteistä. Kahdeksan tärkeintä yhdistettä, jotka muodostavat E-vitamiiniperheen, voidaan jakaa kahteen ryhmään: tokoferolit ja tokotrienolit. Kummassakin on alfa-, beta-, gamma- ja delta-aineosat. Alfatokoferoli löydettiin ensimmäisenä ja päällysmerkinnöissä ilmoitettu teho ilmoittaa ainoastaan tämän osan määrän. Suomessa E-vitamiinin virallinen päivän saantisuositus aikuiselle on 10mg.

      Miten tunnistaa synteettinen E -vitamiini?
      Luonnollinen E-vitamiini on erittäin kallis raaka-aine, ja siksi sen keinotekoisten versioiden valmistus ja käyttö on aina ollut monille yrityksille varsin kannattavaa. Tämän vuoksi markkinoilla on useita tuotteita, jotka ovat joko 100-prosenttisesti synteettisiä tai synteettisten ja luonnollisten aineiden sekoituksia. Synteettisen E-vitamiinin biologinen hyväksikäytettävyys on huono, sekä tulehdusta ja hapettumista estävä vaikutus on pieni. Mikäli tuotteessa on oikea tuoteseloste, on varsin helppoa päätellä, onko tuote luonnollinen vai synteettinen. Kaikki luonnollinen E-vitamiini ilmoitetaan d-alfatokoferolina. Synteettinen E-vitamiini tulee ilmoittaa tuoteselosteessa dl-alfatokoferolina. Täten ”d” merkitsee luonnollista ja ”dl” synteettistä E-vitamiinia.

      Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa saatiin selvää näyttöä siitä, että E-vitamiiniperheen kahdeksan erilaista muotoa voivat suojata Alzheimerin taudilta.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24113154

      http://www.uef.fi/fi/uef/-/useat-e-vitamiinin-muodot-suojaavat-muistihairioilta

      Hyviä lähteitä ovat: kylmäpuristetut kasviöljyt, pähkinät, avokado, siemenet, manteli, vehnänalkioöljy, tumman vihreät kasvikset ja kananmuna.

      Uutta tietoa E-vitamiinista!
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/E_vitamiini.pdf

      • .....

        "Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa saatiin selvää näyttöä siitä, että E-vitamiiniperheen kahdeksan erilaista muotoa voivat suojata Alzheimerin taudilta."

        Varmaan kannattaa lukea itse tarjoamansa linkki ensi kerralla ihan ajatuksella, ettei tule höpsötettyä jatkossa enää olemattomia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2315
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1940
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1735
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      169
      1703
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe