Eregion ja haltioiden sota Sauronia vastaan

jawetus

Tätä aihetta käsiteltiin jo jokin aika sitten, mutta novellini aiheesta on valmis, joten varmistan muutamat faktat, teiltä arvon Tolkien-tietäjät ja muut...

**** Eregionin historia pähkylänkuoressa ****

II 750 Löydettiin Celebrimbonin väen toimesta ja nämä Noldorilaiset haltiat asettuivat alueelle. (Pidän tätä todennäköisempänä vaihtoehtona kuin sitä, että Galadriel ja Celeborn olisivat laakson löytäneet. Perusteluna on, että heidän joukkonsa olivat viherhaltioita, jotka eivät vuorilla kulje. Noldorilaiset sen sijaan kyllä.)
II 780 Celebrimborin kutsumana Galadriel ja Celeborn saapuvat alueelle, asettuvat aloilleen. Heidän mukanaan alueella tulee siis myös nandorilaisia haltioita (harmaa- ja viherhaltioita Nundúine-järvenä lähistöltä), mutta enimmäkseen asujat ovat Noldoja.
II 800 Celebrimbor perustaa Gwaith-i-Mirdain-veljeskunnan (vai onkohan tämä veljeskunta mahdollisesti jo paljonkin vanhempi, en tiedä tai osaa arvata).
II 800-1180. Miltei neljänsadan vuoden jakso, jona aikana Eregion kehittyi merkittäväksi haltiavaltakunnaksi. Sen pääkaupunki Ost-in-Edhil kasvoi suureksi ja hyvin kauniiksi kaupungiksi ja Khazad-Dumin kääpiökaivannon ja Noldorilaisten haltioiden välillä oli ennen kokematon ystävyyssuhde.
II 1180 Galadriel saa Gil-Galadilta kuulla ensimmäisiä huhuja Annatarista, Valarin lähettiläästä, jota ei kuitenkaan päästetty Lindoniin.
II 1200 Annatar tulee Eregioniin. Galadriel ei pidä hänestä ja huomaa tämän peitetyt ajatukset. Hän herjaa Annataria, mutta tämä hillitsee itsensä.
Annatar saa silti Eregionista asuinsijan Mirdainin veljeskunnan luota.
II 1300 Galadrielin vaatimukset Annatarin karkoittamiseksi eivät ole tuottaneet tulosta. Hän lähtee Eregionista Lorinandiin ja hänen mukaansa lähtee osa nandorilaisista haltioista.
Samalla Celeborn luopuu kuninkuudesta ja Celebrimborin hallintokausi alkaa. Annatar saa vapaat kädet toimia Eregionissa.
II 1300 - 1500 Kahdensadan vuoden ajan Annatar opettaa veljeskunnan haltioita ja ainakin osa Eregionin väestä arvostaa häntä paljonkin.
II 1500 Mirdainin veljeskunta saavat valmiiksi ensimmäisen kuudestatoista sormuksesta.
II 1500 - 1585 Sormukset valmistuvat. Kukin Mirdainin haltiapäällikkö saa yhden sormuksen itselleen ja Eregionista tulee sormuksien voiman myötä Keski-Maan kaunein ja voimakkain valtakunta.
II 1585 Annatar lähtee Eregionista
II 1590 Celebrimbor tekee itse suurimmat sormuksista, kolme haltiasormusta.
II 1600 Sauron takoo Herrasormuksen Orodruinin tulissa ja hänen juonensa paljastuu. Haltiat ottavat 16 sormusta pois sormistaan ja Eregionin voima hiipuu.
II 1630 Haltiat pitävät neuvoa, sillä Sauronin toimet tiedettiin nyt ja että hän aikoi avoimeen sotaan kaikkia Keski-Maan haltioita vastaan.
Haltiaruhtinaat vaativat Celebrimboria tuhoamaan 16, jotka on tehty Sauronin ohjaamana ja joissa hänen paha tahtonsa on kammitsoituna.
Celebrimbor ei tähän suostu.
Seitsemän ja yhdeksän kätketään Celebrimborin toimesta eri paikkoihin ja hän antaa kaksi itse takomaansa haltiasormusta Gil-Galadille sekä yhden Galadrielille.
II 1693 Sota syttyy. Elrond joukkoineen tulee Eregioniin Celebrimborin avuksi
II 1697 Eregionin puolustus murtuu. Elrond pakenee ja häntä seuraa paljon Eregionin Noldoria ja nandorilaisia haltioita. Hänen mukanaan tulee myös Celeborn.
Celebrimbor jää vangiksi ja kiduttamalla Sauron saa tietoonsa seitsemän ja yhdeksän piilopaikat.
Elrond pakenee, mutta löytää sattumalta Imladrisin laakson ja aloittaa sen linnoitustyöt.
II 1699 (loppuvuodesta) Númenorin laivat laskevat Lindoniin ja Gwathlon suulle. Laivat tuovat Lindonin 20 000 puolustajan avuksi 50 000 sotilasta Sauronin 200 000 örkkiä ja ihmistä vastaan.
II 1701 Sauronin joukot ajetaan Eriadorista ja hän pakenee seitsemän ja yhdeksän mukanaan Mordoriin, jonka 700 vuotta aiemmin aloittamaansa linnoittamista hän jatkaa.
Sauron selviää motista vain vaivoin ja hänen armeijansa on huvennut hyvin vähiin.
Sauronin puolella taistelleet ihmiset pakenevat Eriadorin ja Valkoisten vuorien kätköihin.

4

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • just me...

      MUUTAMAT????!!!!

    • Hob

      "II 1701 Sauronin joukot ajetaan Eriadorista ja hän pakenee seitsemän ja yhdeksän mukanaan Mordoriin, jonka 700 vuotta aiemmin aloittamaansa linnoittamista hän jatkaa."

      Seitsemän ilmeisesti tarkoittaa seitsemää kääpiöruhtinaille annettua sormusta. Muistaakseni osa niistä kuitenkin oli tuhoutunut. Tolkien selostaa niiden kohtaloa TSH:ssa.

      • Ban

        ???!!!
        Eikussiis ne (osa) tuhoutu myöhemmin...


      • jawetus

        Sauron otti itselleen kaikki 16 haltiasormusta Eregionista ja vei mukanaan.
        Hän jakoi niistä 7 kääpiöille myöhemmin.

        Minua ihmetyttää kovasti, miten hän tuon jaon oikein teki? Millä avuilla hän pystyi pettämään kääpiöt? Riittikö ahneille kääpiöille pelkästään se, että he saivat kauniita haltiaesineitä itselleen ja perillisilleen.

        Kun Sauron huomasi, etteivät ne vaikuttaneet kääpiöihin, kuten hän toivoi, hän halusi ne takaisin. Ehkäpä hän halusi jakaa kääpiöiden sormukset uudelleen ihmisille ja saada 9 úlairin lisäksi vielä 7.

        Mutta Sauron ei onnistunut tässä täysin. Kääpiöt pitivät sormuksensa tai vastoin Sauronin synkimpiäkään ajatuksia pystyivät ehkä jopa tuhoamaan niitä.

        Ehkä, jotkut rohkeimmat kääpiöt uhrasivat itsensä menemällä lohikäärmeen eteen. Lohikäärmeen tulessa kääpiöruhtinas ja sormus paloivat sitten kumpikin. Kääpiöt ovat yllättävä rotu. Niin vahvoja, ettei edes Sauron (vaikka Aulën maia onkin) sitä ymmärtänyt.

        Vielä kolmannen ajan puolessa välissä (noin III 1500-2500, en muista tarkkaa ajankohtaa) yksi kääpiösormuksista oli kääpiöillä hallussaan. Luultavasti Khazad-Dumin tappion jälkeen Sauron sai itselleen kaksi ja kolmannen sitten Dol Guldurissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1639
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1046
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      132
      957
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      95
      856
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      73
      847
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      19
      819
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      36
      802
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      729
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      60
      725
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      691
    Aihe