Pitäsköhä jo huolestuu

rapsuttelija123

...ku noi molemmat pojat rapsuttelee itseään poskista & kyljistä aika kiihkeästi...toiselta on löytyny rupi korvan juurelta, mutha se on jo parantunu... Nuoria on molemmat. Melkein jokaisessa kulmassa pesevät ja rapsuttavat itseään

18

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surhym

      Oletko koska käyttänyt kaverit suihkussa? Onko aina ollut rapsuttelijoita vai nyt vasta aloittaneet? Jos olet vaihtanut kuivaruokaa tai lisännyt jotain lisää ruokailuun...monta vaihtoehtoa. Tai sitten vaan kuiva iho..kauhean vaikea sanoa. Itselläni oli muinoin veljekset mitkä ilmeisesti olivat eläinproteiinille allergisia, jos saivat liika koiran raksuja niin tuli kaulaan pikkuruisia rupia, jotka rapsutettiin auki..ihan kokeilemalla eri ruokia kausittain niin osasin laskee allergian aiheuttajat.

      • rapsuttelija123

        Suihkussa on olleet vähän pennunpana, ja silloinkin oli aika paha paikka. Ei tykkää yhtään. Ei oo ennen ollu tuollasii rapsuttelijoit, saattaa johtuu kuivaruuasta tai noista jogurttinapeista, jotka niille annan joka päivä, maksimissaan 2.


    • rapsuttelija123

      Niin, ja aloitin jogurttinappien antamisen vasta vähän aikaa sitten... saattaa johtuu siitäki.

    • Kannattaa ainakin aloittaa sillä, että kokeilet jättää napit pois, maitohan on muutenkin aika epäluonnollista safkaa rotille, joten saattavat hyvin olla allergisia. Muutenkin kannattaa kiinnittää huomiota että saavat vain hyvälaatuista proteiinia :) Toi on sellainen kohta johon yleensä allerginen ihottuma oireilee. Tai sit voi olla loisia.

      • rapsuttelija124

        Selvä.


    • geh

      Jos niillä ei ole mitään rupia tai iho-oireita, niin tuskin on mitään allergiaa. Proteiiniruvet (jotka eivät johdu eläinproteiiniallergiasta vaan proteiinin laadusta) ovat toki nimenomaan niillä paikkeilla, mutta kun niitä rupia pitäisi ensin olla että kyse voisi olla siitä. Allerginen ihottuma voi olla aika monessakin paikassa, esim. hännässä.

      Jos rapsuttelevat oikeasti normaalia enemmän (rotta rapsuttelee normaalistikin aika paljon), niin ensimmäinen mitä kokeilisin on loishäätö. Ulkoloiset eivät välttämättä aiheuta muuta kuin rapsuttelua, vaikka pahimmillaan voivatkin aiheuttaa rupia, turkin kunnon huononemista ja yleiskunnon heikkenemistä.

      Se yksittäinen rupi voi olla vaikkapa kaverin vahingossa tekemä tai rotan itsensä vahingossa raapaisema. Yksittäinen rupi ei ole mikään huolen aihe.

      • rapsutteluja123

        Onko loishäätäminen turvallista, jos rotalla ei olisikaan loisia ollenkaan? Miten suoritatte loishäädön & saako sen aineen tavallisesta apteekista ilman reseptiä? Kiitos jo etukäteen.


      • geh
        rapsutteluja123 kirjoitti:

        Onko loishäätäminen turvallista, jos rotalla ei olisikaan loisia ollenkaan? Miten suoritatte loishäädön & saako sen aineen tavallisesta apteekista ilman reseptiä? Kiitos jo etukäteen.

        On turvallista. Rotta saa samalla kuukauden suojan loisia vastaan.
        Apteekista saa ilman reseptiä Frontline Vet -nimistä valmistetta, jolla lähtee yleisimmät ulkoloiset ja joka on rotille turvallista ohjeen mukaan käytettynä. Kannattaa ostaa se pumppupullo, eli 2,5mg/ml (100ml pullo), sillä saa rotille annosteltua oikean määrän. Nuorelle urosrotalle 2-3 suihkausta on hyvä määrä.

        Hinta taitaa olla jotain parinkympin paikkeilla, mutta sillä saa hoidettua mahdolliset tulevatkin loishäädöt.


    • surhym

      En geh:n usko että oli huonoa eläinproteiinia, käytin kasvattajalta ostettua kuivaruoka sekotusta. Kun sitten ostin samaa sekoitusta ilman koiranraksuja niin oireetkin hävisivät melkein kokonaan.

    • geh

      No se on nimenomaan se huonolaatuinen eläinproteiini joka aiheuttaa proteiiniruvet. Tai rupia voi aiheuttaa vaikkapa varastopunkit joita niissä raksuissa on voinut olla. Tai härskiintynyt rasva. Tai soijaproteiini tai jokin muu kasvisvalkuainen. Syitähän on. Kun vaihtaa koiranraksut puhtaaseen lihaan, ei eläinproteiini olekaan yhtäkkiä ongelma lainkaan. Monesti myös ihan koiranraksumerkin vaihtaminen lopettaa oireet kokonaan.

      Olen näitten kanssa pelannut omien rottien ruokintaa suunnitellessa ja tehdessä. Herkemmät rotat saavat tietyistä koiranraksumerkeistä helposti rupia.

    • surhym

      En osaa sanoa että juuta enkä jaata;-) kuitenkin hyvin pojat elivät ilman koira raksuja. Olin huolissani silloin kun olivat kuitenkin vauvoja eikä uskaltanut antaa kuin kerran viikossa lihaa. Oli tiettävästi muillakin samasta poikueesta samoja oireita, joten en usko että kaikilla omistajilla oli sama vika ruoissa..suomeksi:paska säkä:(

      • vastatkaa D:

        Kääk, nyt molemmis näyttää olevan rupia. Mistäköhä allergia johtuu? Jos edes on allergiaa. Lopetin jogurttinappien antamisen. Kauanko oireet näkyvät vielä? Vai pitäskö noi pestä?


      • vastausta ei vieläkään
        vastatkaa D: kirjoitti:

        Kääk, nyt molemmis näyttää olevan rupia. Mistäköhä allergia johtuu? Jos edes on allergiaa. Lopetin jogurttinappien antamisen. Kauanko oireet näkyvät vielä? Vai pitäskö noi pestä?

        Rupia on vain kaulan kohdalla.


    • surhym

      Voit kyllä viedä suihkuun ja kuivaat hyvin ne rupien kohdat ja laitat niihin rupiin vaikka rasvaa, bepanthenee tai jotain saman tapaista. Yritä pitää vähän aikaa vaikka sylissä jotta eivät pesisi heti rasvaa pois. Kannattaa ehkä ostaa Frontline vet suihketta ja saa ainakin varmuuden ettei ole loisista kyse.

      • Minä Vain

        Ja Bebanthen ei sitten ole myrkyllistä, vai? :D


    • surhym

      Ei ole, ihan hyvin voi käyttää rupiin samoja rasvoja kuin häntäänkin.

      • rapsuttelija123

        Selvä. Kiitos ihan hirveesti näiatä viesteist!


      • surhym
        rapsuttelija123 kirjoitti:

        Selvä. Kiitos ihan hirveesti näiatä viesteist!

        Eipä mitään :D toivottavasti ruvet lähtee yhtä nopeasti kuin tulivatkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1769
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1674
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      64
      1513
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1505
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1485
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      57
      1392
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe