Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Wallaksen käynnistymisongelma

Heaters gonna heat

Tässäpä kysymys sepe.teukselle ja muille palstan Wallas-velhoille:

Wallas 800 -liesi (iästä ei tietoa, mistä sen näkee?) ei syty normaalisti napista painamalla. Virrat siis menevät päälle ja pumppukin alkaa kaiketi kierrättämään polttoainetta, mutta aine ei syty.

Polttimen saa yleensä kuitenkin käyntiin, kun kämmenpohjalla taputtelee lämmittimen ilmanottoaukkoa (vai mikä se reikä siinä alaosassa onkaan). Sitä kun toistelee joitakin kertoja / kymmeniä kertoja, syttyy lämmitin viimein ja turvallinen röpötys alkaa kuulua.

Missähän vika mahtaa piillä? Uusi hehku vaihdettiin viime kesänä. Ongelmahan ei toki ole akuutti, koska lämmittimen saa yleensä päälle. Mietityttää vain, että koskahan rakkine hajoaa lopullisesti.

18

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikea sanoa mutta heitetäänpä yksi teoria kehiin. Paloilmanottoa välillä kuristamalla saadaan hehkua jäähdyttävä ilmavirtaus välillä katkeamaan jolloin poltin saattaa syttyä huonommallakin hehkutuksella. Siis virransaanti tarkistettava akulta liedelle ja ehkä lieden sisäkaluissakin, Wallas 800:ssa on jo uudempi ns. X-poltin jossa hehkuvirta on suurempi kuin vanhoissa poltinmalleissa. Siksi ovat kunnolliset liitokset ja riittävän paksut syöttöjohdot vielä tärkeämpiä kuin aikaisemmin.

    • Heaters gonna heat

      Haa, arvasin että vastaus tulee nopeasti! Kiitos siitä!

      Pitääpä vähän testailla ja mittailla. Tosin en tiedä voiko ongelmana olla virransaanti, koska vielä viime kesänä masiina lähti käyntiin ilman mitään kommervenkkejä, ja alkoi oireilla vasta syksyllä.

    • Siitä nyt kuitenkin kannattaa aloittaa. Katso myös hehkujohtojen liitokset polttimessa, niissä on ollut joskus häikkää.

    • Heaters gonna heat

      Kiitos vinkeistä.

      Onko ajatusta siitä, että mikä on hehkutuksen aikana maksimivirta? Käyttöohjeessa mainitaan vain virrankulutukseksi 0,14 A, mikä viitannee polttoainepumpun ja puhaltimen virrankulutukseen.

    • Enpä ole tuota mittaillut mutta päätellen siitä että hehkulanka on huomattavasti jämympää kuin vanhemmassa poltinmallissa (jota toki vielä käytetään uudemmissakin petroolilämmitinmalleissa) veikkaisin jotta ainakin tuplat. Perinteellisessä oli ja on hehkuvirta 5A:n luokkaa.

      • skuupi

        Viiden huiteilla itsekin mittasin, Wallas huollossa "varoitteli" jopa 10-12 ampeerin virroista.
        Oletko käyttänyt Wallas-hyväksyttyä valopetroolia?
        Bilteman petroolilla se hehkun keskellä oleva höyrystin(?) keräs jotain töhnää parissa vuodessa, lienee parafiinia.
        Lähti toimimaan kun liotin tuon höyrystimen putipuhtaaksi ja hiukan puristin hehkulangan liitintä tiukemmin hehkulagan ympärille...no olipas epäselvästi sanottu. :-)


    • Hyvä että selvisi. Mitä taas petrooliin tulee en epäkaupallisena henkilönä mielelläni ota kantaa puolesta tai vastaan. Tähän vastatkoon ammattilaiset. Sen olen ollut huomaavinani lämmittimen tai lieden mallista riippumatta että jos polttoaineensyötön säätö on pahasti pielessä niin että paluuvirtaus tankkiin on runsasta vielä laitteen lämmettyä täyteen lämpöön se edistää polttoaineen "mynnähtämistä". Kuuman polttmen kautta kierto oletettavasti muuttaa koostumusta. Oikeissa säädöissä olevissa tulee paluupuolelta vain tippa silloin tällöin eikä aina sitäkään. Tämä ei koske vanhaa "peltiwallasta" W 1800B, siinä on paluuvirtaus melkoista mulinata.

      • Bossu

        Auttaako tuohon ongelmaan isopropanolin käyttö? Sitähän suositellaan laittamaan mukaan silloin tällöin? Crystal taitaa olla ainoa Wallaksen hyväksymä merkki nykyisin.


      • Bossu kirjoitti:

        Auttaako tuohon ongelmaan isopropanolin käyttö? Sitähän suositellaan laittamaan mukaan silloin tällöin? Crystal taitaa olla ainoa Wallaksen hyväksymä merkki nykyisin.

        Enpä tuota osaa sanoa mutta ei se ainakaan pahaa tee koska valmistaja sitä suosittelee ainakin silloin tällöin lorauttamaan joukkoon, muistaakseni 3-5%.
        Nyt on vaan muistettava että sen on oltava todellakin isopropanolia. Sinolit, Masinolit, Marinolit yms. eivät käy, niillä on muut käyttötarkoituksensa.


      • Bossu
        sepe.teus kirjoitti:

        Enpä tuota osaa sanoa mutta ei se ainakaan pahaa tee koska valmistaja sitä suosittelee ainakin silloin tällöin lorauttamaan joukkoon, muistaakseni 3-5%.
        Nyt on vaan muistettava että sen on oltava todellakin isopropanolia. Sinolit, Masinolit, Marinolit yms. eivät käy, niillä on muut käyttötarkoituksensa.

        Näin on, tällaista löysin ja laitoin tankkiin. Siinä on 99% isopropanolia.

        http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1811


      • Mutku
        Bossu kirjoitti:

        Näin on, tällaista löysin ja laitoin tankkiin. Siinä on 99% isopropanolia.

        http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1811

        Kiitos Bossu linkistä. Tuota voi ilmeisesti myös lorauttaa dieselin joukkoon. Safiren lämppäri toimii sekä naftalla että valopetroolilla.


    • Heaters gonna heat

      Hiphei, lämmitin toimii taas! (Toistaiseksi...)

      Virtajohdot ovat kyllä riittävän järeät, mutta haihdutussylinteri oli täynnä töhnää. En viitsinyt edes yrittää putsata, vaan hain uuden. 50 € moisesta palikasta on kyllä silkkaa ryöstöä.

      Harmittaa, kun en viime kesänä hoksannut vaihtaa sekä hehkua että haihdutussylinteriä, olisi mennyt samalla vaivalla. Nyt piti jälleen askaroida pitkä tovi lämmitintä avatessa. Vinkiksi siis kaikille: jos lämmittimen vaivautuu aukaisemaan, kannattaa vaihtaa molemmat osat. Rahaa kuluu satasen verran, mutta sen jälkeen rakkinetta ei todennäköisesti tarvitse hetkeen availla.

      Huomioida kannattaa myös, että hehkulankaan ei saa koskea paljain käsin. Jos siihen jää rasvaa, se voi poksahtaa pian poikki.

      Kiitos sepe.teukselle, skuupille ja Bossulle vinkeistä!

    • huolla ja tarkenet

      Käyttötunnit täynnä.ammatti huoltoon hehku,työ,uusi pumppu 3200.hinta reilu pari satkua.valmistus ei lopetettu Petro 3200.hevosmiesten juttuja.liesi lisänä liesi,sumppi pihisee. lämpöne talvella.ps.nukkuma autossa.parempi ku webasto,löytyy uudemmasta autosta ja vanhoiisaki oli.virtasyöppö,akkuaina tyhjä,eikä haise autossa jos oikei asennettu.tänään huollettu .synkkiin öihin vaan.

    • wallaspallas

      Meillä Wallaksen saa pulputtamaan kun konee on käynnissä.

    • Anonyymi

      Sama vika täällä ja haihdutussylinteri sekä hehku ostettu varaosiksi. Ongelma tuli vastaan vanhan sylinterin irroittamisen kanssa: onko tuohon olemassa joku irroitustyökalu/-menetelmä? Mulla kierteet ei aukea tavanomaisella voimankäytöllä. Messinkisen sylinterin pinta vain muuttaa muotoaan.

      • Anonyymi

        Aluksi korostan, että en ole näitä lämmittimiä avannut tai korjannut, mutta monenlaista tiukkaa liitosta on tullut vastaan.
        Eräs vanha kikka on lämmittää toista osapuolta ja jäähdyttää toista. Vaikeutena on saada se lämpötila ero riittävän suureksi.
        Jotkut ovat saaneet apua kemikaaleistkin, mutta niille täytyy antaa aikaa vaikuttaa.


      • Anonyymi

        Nojoo, aukesihan se, kun antoi vain crctä ja aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nojoo, aukesihan se, kun antoi vain crctä ja aikaa.

        Siinä se totuus piilee. Kemikaalit tarvitsevat aikaa. Kun hermot kestävät, niin niilläkin saa tuloksia D.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe