1,5 kk ikäinen vauva ei nuku päivisin!!

pikaista apua?

Onko tämä aivan normaalia tai voiko tästä olla jotakin haittaa? Eli minun 6viikkoinen vauva ei nuku päivisin kuin korkeintaan 2h.. Useina päivinä ei nuku ollenkaan! Ja muualla ei viihdy kuin sylissä... Vähän alkoi pelottaa kun luin jostain, miten jonkun 3kk ikäinen vauva "nukkui vain kahdet 40min päikkärit !" :o

5

115

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Myös

   Meillä oli aivan samanlaista aluksi. Kun tyttö syntyi nukkui hän toki melkein koko ajan.. Sitten muistaakseni alta 2kk vanhana tuli stoppi. Hän ei viihtynyt kuin sylissä ja nukkui päivisin vain ja ainoastaan tissi suussa 10min pätkiä. Tätä kesti noin nelikuiseksi. Aloin jo väsymään kun päivällä ei voinut mitään tehdä vauvan kanssa. Hän oli selkeästi väsynyt, muttei suostunut vaunuihin tai autoon nukahtamaan. Kerroin tästä neuvolassa ja vastaus oli "jotkut eivät vain nuku". Yöt tyttö nukkui kuitenkin todella hyvin. Nelikuisena aloin sitten totuttaa häntä uniin. En antanut enää nukahtaa rinnalle syönnin päätteksi, vaan nostin pystyyn. Leikin ja seurustelin lapsen kanssa siihen asti kunnes hän oli oikeasti väsynyt. Sitten laitoin vaunuihin ja nukahti jo heti kantopussiin. Nukkui silloin yli 2 tuntia kerrallaan. Noin viisikuukautta vanhana hän alkoi kaipaamaan jo toisia unia. Nukkuikin yht äkkiä päiväunia parhaimpina päivinä jopa 5 tuntia. Eivätkä vaikuttaneet yöuniin. Päin vastoin, yöt olivat rauhallisempia. Toki luulen, että unentarve lisääntyi, koska tyttö lähti alle 4kk vanhana liikkeelle. Nyt hän on jo 9kk vanha. Toiset päiväunet ovat jääneet pois, nykyään nukkuu yhdet 1-2h tuntia kestävät unet iltapäivällä. Yöt menevät edelleen rauhallisesti. Tuo voi tosiaan olla vaihe, uskon kyllä unenmäärän vielä lisääntyvän.

   • Myös

    Korjaan vielä, kun epäselvästi kirjoitin. Siis uskon teidän vauvalla unenmäärän lisääntyvän. Omani on jo sen verran vanha, ettei tarvitse päivällä enempää unta.


  • 4kk ja sama juttu

   Meillä lähennellään kohta 4kk:n ikää eikä vauva vieläkään nuku kunnon päikkäreitä. Ekat n. 4vkoa saattoi nukkua päivisin n. 2h kerrallaan useaan otteeseen, mutta sen jälkeen on nukkunut n. 2-5 30min pätkää päivästä riippuen. Ja sama 30min menee sängyssä, sohavalla, leikkimatolle simahtaessa, autossa tai rattaissa, missään ei nuku pidempään. Tänään aamupvllä nukkunut n. 35min, sen jälkeen vaan n. 15 min puolen päivän jälkeen ja nyt jokeltaa tuossa vieressä niin maan virkeenä että. :D Onneksi nukkuu yöllä n. 9,5-11h:n unia ja herää yöllä yhden kerran syömään (tämäkin aamuyöstä).

   Tietyllä tavalla tämä päivätorkkuminen on rasittavaa, kun tosiaan omaan päivään ei tule kunnollisia taukoja ja "omaa aikaa", mutta nyt siihen alkaa tottua, kun elämä on ollut tällaista viimeiset 3kk. Olen tehnyt itse jo viimeiset 2kk niin, että hoidan kaikki kotityöt vauvan ollessa hereillä, sillä hän viihtyy hyvin leluineen lattialla/sitterissä, kunhan vain on kylläinen. Sitten kun lapsi viimein nukahtaa (yleensä tissille tai tutin kanssa), siirrän nukkumaan hänet divaanisohvalle ja itse olen siinä vieressä unien ajan netissä, luen lehtiä, katson tallennettuja lempiohjelmia tms. Korkeintaan pyykit laitan kuivumaan ja syön, muuten otan sen puolikkaan tunnin itselleni rentoutumisaikaa. En edes yritä enää nukuttaa omaan sänkyyn yläkertaan, kun se ei ole kertaakaan onnistunut vielä ja turhaudun vain, kun pitkän nukuttamissession jälkeen vauva nukkuu vain sen 30 min. Muuten en jaksaisi tätä jatkuvaa vauvapyöritystä, sillä oma aika jää tosiaan hyvin vähälle näiden valvojien kanssa. :D Pitää vaan toivoa, että vauva alkaa jossain vaiheessa nukkumaan kunnolla, mutta kehotan sinuakin rauhoittumaan ja nauttimaan omista hetkistä tekemällä jotain mukavaa sen ajan, kun vauva nukkuu. Muuten minä ainakin tulisin ihan höperöksi. :)

  • meilläkin.

   Meidänkin poika 4kk on nukkunut koko ikänsä vaihtelevasti päikkäreitä, toisina päivinä saattaa nukkua vain 30min, toisina jopa pari tuntia putkeen muutamassa eri pätkässä, ja sellaisiakin päiviä on, kun ei ole nukkunut päikkäreitä ollenkaan.

   Vauva nukkuu jos sitä nukuttaa. Ei voi väkisin vaivuttaa uneen.

  • enkelitsanoi

   Sulle pitäis toimittaa
   parit uudet vauvat avuksi.
   Kukkuu oletko siellä?
   Onko vauvasi yksilö?
   Ota ytteyttä meihin
   teemme hänestä henkisesti
   kuolleen alta aika yksikön.
   Ota pikaisesti yhteyttä,
   vaikka et tunne meitä,
   tiedäthän että olemme parempia
   kuin sinä?
   :) :) :)

   Kelpaisiko sinulle
   kunnon mies,
   joka laittaisi perkeleen
   valehtelijat helvetteihinsä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   114
   4707
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1738
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1075
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   954
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   914
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   832
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   766
  8. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   764
  9. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   762
  Aihe