Onko Viitasaari varakas

--?--

12

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjekyyhkylä

      Turhaan sä sitä täällä taivastelet, ei ne pysty vastaamaan ihmettelyihisi kun niillä ei ole vielä sitä NETTIÄ!!!

    • jhoio

      Kuuskaistan talous on ihan kuralla, joten onkohan ihan viisasta laittaa sen tarjoamaan valokuituun rahoja?

      Pitäisi kysyä, mihin Kuuskaista on laittanut Viitasaaren rahoja 700 000,- ja mihin on menneet tilaajien etukäteen maksamat liittymämaksut.

    • Viikateviuhuu

      En kyllä persujen päitä silittele kun kylillä näen. Saatanan tunarit!

      • kepulia

        Kyllä koko leikki on kepulaisten yhteinen taivashanke.Rassukat itkee aina tukiaisten perään, tällä kertaa olemattomien sellaisten.Luulisi ituniskojen ja maakuntaliiton kaistalaumanjohtaja Mauritzin tajuavan jo viimeinkin asian todellisen laidan! Jaettavaa rahaa on 63me. ja 90me. edestä on sitä jo haettu.Sitä EI VOI VARATA ETUKÄTEEN! Aina sama juttu,kaikkien pitäisi maksaa Keppulien ilot.Ennen koiralta kusi loppuu, ennenkuin Kepulien kerjuu!!!!


    • Hunttalan Matitko ?

      Iltasanomissa on puhetta laajakaistan tuomista maksuista Viitasaarisille. Onko se totta ? Kunnanherrat tuhlanneet ihmisiltä 700 000 euroa ? Eikö niillä ole mitään vastuuta jos myyvät vielä harhaluuloja ihmisille. Voiko siis myydä tyhjää ilman mitään todellisuutta asioiden hoitamisesta asiallisesti kuntoon. Muutenkin kuitu on jo vanhanaikaista, Yhteyksien pitää olla liikkuvia.

      Tuolla logiikalla millä rahaa on syydetty vois vaikka joku metsänomistaja myydä taimikon jollekkinsahalle ja vakuuttaa jotta ens talvena ne on jo isoja neljäntukin puita. Kukas tämän rahansyytämisen keksi ?

      • tyhjästä maksaja

        Olet oikeassa..Miksi päättäjät lähtee ostamaan sellaista mitä ei ole olemassakaan.
        Hölmöläisetkin kantoivat säkillä valoa sisään kun eivät olleet tehneet ensin ikkunoita.


    • Kankkulan kaivokaist

      Perus-Suomalaisten mielestä on pienenmpi katastrofi menettää 0,7 miljoonaa Kepun töpeksinnän seurauksena kuin 13 miljoonaa Kepun metsästämässä 2,1 miljoonan euron tukijaisjahdissa.

      Viitasaarelle muuten rakennettiin nopeat laajakaistat 2006 valtion tukirahalla, mutta sitä ei koskaan otettu käyttöön. Siellä se maatuu metsissä. Yhtiö oli Pohjoisen Keskisuomen kahdeksan kunnan omistama Pohjoisen Keski-Suomen verkkopalvelut Oy.

      Kuuskaistan kanssa tehty sopimus oli toinen yritys, mutta se tyssäsi huhtikuussa 2013, kun kunnat antoivat Kuuskaistan mielestä sille liian vähän rahaa. Rahat loppui.

      Nyt on meneilläänn kolmas yritys, Kuuskaistan ja viiden rupukunnan . Nyt ei rahat lopu kun Viitasaarella on ostanut liittymän noin 500 tilaajaa ja sen maksaa ja takaa kunnan kautta kaikki veronmaksajat, käyttivätpä tai eivät sitä. Edes 1000 tilaajaa ei tekisi yrityksestä kannattavaa Viitasaaren osalta.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12039565


      Hölmölän viisaat
      18.3.2014 19:21

      Kuuskaista Osuuskunnan tilinpäätöstiedot 2009 - 2012

      Liikevaihto, tE 635 766 853 992
      tulos, tE -119 -35 0 -249

      oma pääoma, tE -260 -295 -298 -547
      vieras pääoma tE -6212 -6249 -6259 -9876

      Oheiset luvut ovat Kuuskaistan patentti- ja rekisterihallitukselle toimittamista virallisista tilinpäätöksistä.

      Tilinpäätöstiedot kertovat, että vuodesta 2003 lähtien tomineen Kuuskaistan liikevaihto on ollut aina alle miljoonan ja tulos tappiollinen 12 vuoden ajan.

      Oma pääoma on syöty tappiolliseksi ja viera pääoma eli velat ovat vain kasvaneet.

      Kuuskaista on näiden lukujen perusteella enemmän kuin konkurssikypsä.
      Se ei liikevaihdollaan koskaan pysty maksamaan velkojaan. Liikevaihto ei riitä edes toimintakulujen kattamiseen.

      Nyt esitettystä 5 korpikunnan (Konnevesi, Kannonkoski, Kyyjärvi, Toivakka ja Multia) laajakaista yhtiöstä tulee samanlainen konkurssipesä vain suuremmiilla veloilla. Nämä velat ovat lopulta kuntien velkoja ja maksettavia.

      Pihtiputaan, Viitasaaren, Karstulan ja Petäjäveden osalta, 4 halukkaan kunnan osallistuminen on jumissa kunnallisvalituksen vuoksi.

      Keski-Suomen 14 suurinta kuntaa päättivät, etteivät osallistu tuohon pyramidihuijaukseen äänestämällä valtuustoissa ilman kunnallisvalituksia.

      Saadakseen Kuuskaistasta hengissä pysyvän osakkaan 5 kunnann yhtiöön, kunnat joutuvat pumppaamaan ensin Kuuskaistan pelastamiseen noin 10 Miljoonaa euroa noiden tilinpäätöstietojen perusteella.

      Tämä "kankkulan kaivo" on todella syvä ja siihen mahtuu paljon kuntien rahaa 30 - 40 vuoden aikana.

      • Alavus

        Kokemusta omaava tietää

        Valtuustopakina 7.10.2013

        Kaupungin taloutta ollaan tasapainottamassa, vastoin lautakunnan päätöstä, harkitsemalla pienten koulujen lopettamista. Kaupunginhallituksen suunnitelma aiheutti aikamoista porua valtuutettujen keskuudessa, ja pääsinkin siinä yhteydessä muistuttamaan, että tässä salissa noistakin asioista päätetään, katsotaan sitten, kuka uskaltaa poiketa ryhmäkurista. Ei kaupungin taloutta korjata pienten koululaisten kustannuksella.

        Myös sotealueen muodostuminen on aika levällään. Nyt pitää vain muistaa, ettei maakuntakeskus pidä alueemme kehityksestä huolta. Meidän pitää olla siinä asiassa itse asialla, riittävän ajoissa ja riittävän rohkeasti. Kuntapäättäjät liian usein arkailevat puhua asioista suoraan ja kaunistelematta, mikä johtaa vain väärinkäsityksiin ja epäluuloihin. Asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä ja riittävän kuuluvasti.

        Kuuskaistan tilanne on aika surkea. Yhtiössä on lähdetty yhteiskunnan tuella ja rahoilla ”leikkimään” 100 miljoonan hankkeilla, vaikka rahoitus ja muut asiat ovat aivan lapsenkengissä. Tuon kokoiset hankkeet ovat kokeneillekin yrittäjille haasteellisia, puhumattakaan harrastelijoista. Nämä ovat varmaan ict-alan osaajia, mutta se ei riitä silloin, kun bisnesmaailman koukerot ovat tuntemattomia. Rahat loppuvat, ja silloin huudetaan avuksi kuntia ja veronmaksajia.

        Olen ihmetellyt, miksei kyseisen yhtiön hallintoonkaan ole valittu liike-elämän kokemusta, olisi monelta pahalta vältytty. Olisi riittävän ajoissa osattu puuttua yhtiössä tapahtuneisiin väärinkäytöksiin, vältytty turhilta ja kalliilta oikeudenkäynneiltä jne. Ja kaiken hässäkän keskellä on lähdetty yltiöpäiseen Keski-Suomen valloitukseen, joka on nyt sitten johtanut likviditeettikriisiin. Alavuden, eikä muidenkaan tämän alueen kuntien, pidä antaa pyydettyä suostumusta yrityskiinnityksen vapauttamiseksi. Asia on hoidettavissa jälkipanttauksin. Pitää muistaa, että yrityskiinnitys tuottaa konkurssissa vain 50 prosenttia pantin arvosta.

        Kaupungin tärkeimmät valinnat eri luottamustehtäviin näyttävät osuvan muutamalle harvalle ihmiselle niin, että aikataulutus on jo suurempi ongelma kuin varsinainen työ. On se hyvä, että meillä on näin viisaita ihmisiä. Pitää kuitenkin muistaa vanha sanonta, jonka mukaan hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia ihmisiä.

        Yrjö Paukkunen

        http://www.viiskunta.fi/mielipide/yleisöltä/valtuustopakina-7-10-2013-1.1478728


    • Kamreeri

      Rupukuntien kuppaus
      19.3.2014 06:27


      Maaseudun Tulevaisuus lehti kirjoitti 17.3.2014 aika selkeästi Kuuskaistan ja Keski-Suomen valokuituverkon örvellyksestä.

      Virheitä on tehty paljon ja koko ajan roppakaupalla. Työ ei ole edistynyt, mutta rahaa on palanut kunnilta paljon koko ajan.

      Kuuskaista on ollut projektissa toimintakyvytön, koska sen tulokset ovat olleet 2003 lähtien tappiollisia ja oma pääoma ja vieras pääoma (velat) ovat miinuksella - 11,5 miljoonaa euroa. Alle miljoonan liikevaihdolla niitä ei enää koskaan makseta pois.

      Kuuskaista sai Seinäjoen Käräjäoikeuden tuomio no: 13/ 7890, 12.8.2013, joka velvoittaa Kuuskaistan maksamaan kuusiokunnissa ihan itse aiheuttamansa korjauskulut 163 liian pintaan asennetusta tienalituksesta ja 25 luvatta rakennetusta tienalituksesta arviolta noin 550 000 E. Lisäksi Kuuskaista tuomittiin maksamaan maksajaksi haastamansa kahden naistyöntekijänsä 5 vuoden käräjöinti kulut 150 000 E ja myös omat käräjöintikulunsa, arviolta saman verran.

      Tämä käräjöinti tuo tuohon negatiiviseen pääomapulaan arviolta noin 800 000 euroa lisää vuodelle 2013, elikkä tase on silloin miinuksella arviolta noin - 12,3 miljoonaa euroa.

      Hankkimalla tällainen toimija perustettavaksi aiottuun Keski-Suomen 10 kunnan verkko osakeyhtiöön ja Holding yhtiöön operaattoriksi ja osakkaaksi ei ole tämän maailman realiteetteja.

      Velkojen ostamista

      Kuuskaista on myymässä ja jäljelle jäänet kunnat kuvittelevat ostavansa Kuuskaistalta Kuntien verkkoyhtiölle ja Holdingyhtiölle Kuuskaistan Keski-Suomen kuntien liiketoiminnan 1 Eurolla, mutta samalla kuntien maksettavaksi tulisi Kuuskaistan velat noin 5 miljoonaa euroa, jotka Kuuskaista on jättänyt 2013 maksamatta kaapeliojia kaivaneille urakoitsijoille.

      Kaapeleita on kaivettu noin 750 km.

      Työtä varten kunnat ovat antaneet Kuuskaistalle 6,5 miljoonaa euroa ja yksityiset liittymän tilaajat ennakkomaksuja 2,5 miljoonaa euroa, eli 9 miljoonaa euroa yhteensä.

      Ei kai tuo raha jää Kuuskaistalle ja tätä maksamaansa omaa rahaansa vastaan ostajat ostaisivat vielä 5 miljoonan euron laskunipun.

      Nämä rahaliikkeet ovat olleet kyllä sellaisia, että mitenkähän Keski-Suomen Liiton, Sirniön työryhmän jäsenet ja kuntien päättäjät selviävät näiden kuntien kassasta tehtyjen vastikkeettomien rahalahjoitusten ja sen jatkamisen laillisuusvastuiden kanssa.

      Koko kaistahomma on saavuttanut jo ajat sitten katastrofin, skandaalin ja harmaan talouden, ellei enemmänkin, mittasuhteet.

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/4g-n-rakentaminen-maaseudulle-alkoi-1.53624

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12039565

      • pöljää

        Miksi piti tehdä jonkun Kuuskaista kanssa ? Osaavat heput olis naapurikunnassa ja olis jo valmista. Miksi aina pitää maksaa joillekkin välikäsille ?
        Ihmeellistä porukkaa täällä valtuustossa ja hallituksessa, tupuloita.


    • Minulla on jo tämä

      Tässä jo neljäs vaihtoehto Viitasaarelle tämän vuoden aikana ja ilman kunnan verorahoja.

      Mutta viitasaarelaiset eivät osaa käyttää näitä, vaikka vaatimukset ovat kovat.


      Tuulta purjeisiin ja yhteyksiin

      Suomen kesä on lyhyt, ja veneilijät haluavat nauttia siitä täysin rinnoin. Useimmilla veneilijöillä reissut keskittyvät lomakausiin ja viikonloppuihin. 4G-verkon peittoalueen kasvaessa merialueilla ja saaristossa on entistä paremmat yhteydet myös etätyön tekemiseen.


      DNA:n Yritysliiketoiminnan kehitysjohtaja Juha Elonen on nauttinut veneilystä koko ikänsä. Hänellä oli ensimmäinen oma vene jo 14-vuotiaana, ja nyt Turun Hirvensalossa kelluu vajaan kahdeksan metrin pituinen, nelimakuupaikkainen moottorivene.

      Nykyään Elonen voi nauttia veneilyharrastuksesta entistäkin enemmän. Joustava etätyö antaa mahdollisuuden yhdistää sujuvasti työnteko sekä suomalaisesta saaristomaisemasta ja kesän antimista nauttiminen perheen ja ystävien kera.

      – Viime kesänä vietin veneessämme Turun saaristossa yhteensä 30 yötä. Varsinkin nyt, kun DNA:lla on yleistynyt Mutkattoman työn malli, olen voinut joustavasti ja laajemmassa mittakaavassa tehdä etätyötä mielimaisemissani.

      Palveluita tehokkailla yhteyksillä

      Elosen mukaan etätyön tekeminen sopii hänelle varsin hyvin, sillä kattavat 4G LTE -mobiiliyhteydet mahdollistavat katkeamattoman verkkoyhteyden. Sillä hoituvat luotettavasti myös lähes päivittäiset Lync-kokoukset.

      – Muun muassa Korppoon ja Nauvon suunnalla olen käyttänyt ulkoista mokkulaa, joka jakaa WLAN-verkon veneeseen. Yhteydet ovat olleet hyvät, sillä siellä on vierasvenesatamia, joista löytyy muitakin palveluja. Ihan ulkosaaristossa en ole töitä tehnyt, sillä haluan olla tarvittaessa ajoyhteyden päässä Helsingin toimistolta.

      Elosen mielestä hyvät yhteydet merellä ovat ensisijaisen tärkeitä myös vapaa-ajan kannalta. Perheen kanssa reissatessa toimiva nettiyhteys on mannaa. Silloin voi katsella nettitelevisiota, ja sähköpostikin on tarpeen vaatiessa käytettävissä.

      Jos perheellisenä ihmisenä haluaa tehdä etätyötä merillä, on huomioitava kuitenkin veneen tilojen rajallisuus – etenkin, jos edessä on useampituntinen Lync-kokous, joka vaatii rauhallisen ja keskittymistä tukevan tilan.

      – Etäpäivistäni aika suuri osa, jopa 60 prosenttia ajasta, kuluu Lync-kokouksissa. Jos koko perhe on mukana, täytyykin huolehtia siitä, että on riittävästi omaa rauhaa työskentelylle.

      DNA:n 4G yltää lähes kaikkialle

      LTE-nopeuksien (Long Term Evolution) käyttö on kymmenkertaistunut alle vuodessa. Kannettavia tietokoneita, älypuhelimia ja tabletteja käytetään yhä enemmän ja monipuolisemmin sekä työskentelyyn että omaksi hyödyksi ja huviksi. Erityisesti 4G-verkon liikennemääriä kasvattaa videoiden lisääntyminen.

      Lähes puolet suomalaisista nauttii jo nyt DNA:n huippunopeasta 4G LTE -verkosta ja uutta verkkoa rakennetaan koko ajan. Arvion mukaan vuoden loppuun mennessä 80 prosenttia suomalaista, neljä miljoonaa ihmistä, on sen kattavuusalueella.

      – Verkon maantieteellinen peitto tulee tänä vuonna yli kaksikymmenkertaistumaan. Uusilla taajuuksilla verkkoa laajennetaan taajamakohteiden lisäksi myös harvemmin asutuille alueille, ja verkko kattaa entistä laajemmin myös merialueita ja jopa ulkosaariston kohteita, kertoo DNA:n tuotantojohtaja Antti Jokinen.

      DNA toteuttaa vuonna 2014 yhteensä yli 1 500 uutta 4G-kohdetta. Verkko ulottuu lähes 300 kuntaan.

      Katso video DNA:n huippunopean 4G LTE -verkon tarjoamista mahdollisuuksista ja hyödyistä.

      Tämä artikkeli on yhteistyökumppanin sisältöä.

      http://www.taloussanomat.fi/dna/2014/06/03/tuulta-purjeisiin-ja-yhteyksiin/20147750/325

    • 10.6.2013 Imspiro

      Miksi Viitasaari ei suostunut käyttämään 2006 valtion tukiaisilla rakennettua Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelu Oy:n nopeata laajakaistaa, vaikka Viitasaari oli itse sen rakentamisessa ja rahoittamisessa mukana.

      Kinnula sen otti käyttöön ja käyttää sitä ihan omin päin.

      Tuliko silloin tyrkylle uutta Valtion ja EU:n tukirahaa, jota sitten 15 Keski-Suomen kuntaa ja Kuuskaista hamusi saada mahdollisimman paljon 160 miljoonan rojektiin. Jos näin oli, kyseessä olisi hankepetos.

      Piti piilottaa valmistunut nopea laajakaista, koska sen kanssa Pohjoisen Keski-Suomen 8 kuntaa, Viitasaari mukana ei olisi ollut enää tukikelpoinen samaan rojektiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      992
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      705
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe