Mitä pitäis tehdä

Junttila:/

kun en voi pestä minkään huoneen ikkunoita ulkopuolelta? En ole pessyt moneen vuoteen kun niitä ei saa auki. Isännöitsijä sihteerin kautta ilmoittanut, että korjaaminen liian kallista.
Olen laittanut sähköpostia isännöitsijälle ja kysynyt että mikä on suunnitelma, kun ei ikkunoita voi noin jättää, eikä niistä kohta näe läpi, varsinkin kun aurinko paistaa, mutta ei vastaa viesteihin, eivätkä ota puheluita vastaan.
Onko oikein että ihmisten omaisuutta hoidetaan noin ylimielisesti ja välinpitämättömästi? Mielestäni ikkunoita pitäisi silloin tällöin huoltoyhtiön toimesta tarkistaa että missä kunnossa mekanismit ja että aukeavatko. Huoltomies kehoitti pesemään vain sisäpuolelta:(((

10

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiero laki

      Ulkoikkunoiden huolto, kunnostus ja niiden toimivuus kuuluu taloyhtiön huoltovelvoitteisiin. Jos taloyhtiö kieltää koskemasta ulkoikkunoihin, niin lasien pesuvelvollisuus kuuluu myös taloyhtiölle.

      Taloyhtiön huoltovelvotteiden laimminlyönneistä johtuen, ovat ikkunat vaurioittuneet käyttökelvottomiksi.
      Mutta uusien ikkunoiden hankinta kustannuksista osa lankeaa syyttömälle eli sinulle, kuin manulle illallinen.

      • Junttila:/

        Siis minkä suuruisena uusien ikkunoiden uusinta lankeaa minulle? Eikö se hinta jaeta koko taloyhtiön kesken, koska ulkoikkunat kuuluvat taloyhtiön kontolle?
        Kaikki maksavat toistensa ulkoikkunoista jos jotain korjattavaa tulee.
        Tuskin siitä mitään isoa laskua voisi tulla. Pitäähän ikkunoiden olla toimivat.

        Huoltomies ei kyllä edes yrittänyt tehdä mitään ikkunoille. Yritti vain avata ikkunananvaajalla ja totesi ettei aukea ja sillä selvä. Sen nyt tiesi jo ennestäänkin.

        Huoltoyhtiön koneelle oli laitettuna tieto että huoltomies todennut ettei ikkunoita voi voi korjata.
        Olis mielestäni voinut edes vähän koputella saranantappeja jollain työkalulla jotta olisi saanut nostettua ikkunaa ylemmäksi. Se on ihan millimetripeliä, kun ikkunat ottivat kiinni alapuitteeseen, mutta ei ollut edes mitään työkaluja mukana.:((


    • Liuku puuttuu

      Ulkopuite ei aukea. Yleensä ulkopuitteen lukkopuolen alavaaka on laskeutunut karmin vesiuraan. Nosta kulmakohtaa lastalla tai veneraudalla ja vedä saman aikaisesti ulkopuitetta. Kyllä aukeaa.
      Asenna karmin levyinen ikkunaliuku, niin pulmasi ei toistu.

      • Mitä pitäis tehdä

        Asun kerrostalossa ja olen nainen. Olen laittanut useampia sähköpostiviestejä isännöitsijälle ja kysynyt että miten saisin auki kun huoltomies kävi katsomassa ilman mitään työkaluja. En saa vastausta. Jos olisin mies joka kovistaisi ja sanoisi että vaimon täytyy päästä pesemään ikkunoita ja että ikkunat pitää saada auki ja kuntoon, niin eiköhän alkaisi tapahtua, mutta kun olen yksin asuva nainen, niin on helppo vain ohittaaa ja jättää kommentoimatta.
        Laitoin tuohon ylemmäs jo aikaisemminkin ettei vastaa, ja ei edelleenkään ole vastannut.

        Helppoa rahantienausta kun jätetään asioita vain huomiomatta. Monessa paikassa saisi lemput jos ei hoida tehtäviään. Pitäisköhän kohta vähän kysäistä huoltoyhtiön toimarilta että mikä mättää? :/


    • d.i.y

      Jos mikään ikkuna ei aukea, niin uskaltaisin arvata:
      Oliskohan käynyt niin, että maalausremontin yhteydessä (edellinen?) asukas ei olisi muistanut / viitsinyt jättää kkunoita raolleen..? Jos näin, niin nehän ovat kuin kiinni liimattuja.
      Kyllä tähänkin hommaan konsti löytyy ja selkeästi taloyhtiön vastuualueeseen korjaus kuuluu - ellet sitten itse ole se "unohtaja". Jos näin, niin mahdat itse joutua maksumieheksi..

      • a.p.

        Ei mistään sellaisesta ole kysymys ainakaan keittiön ja makuuhuoneen ikkunoissa, vaan ikkunat vain yksinkertaisesti ottavat kiinni alapuitteeseen eivätkä aukea.

        Kun isännöitsijä sanoi ettei korjata ja tulee muka kalliiksi, vaikkei tuollaisen ongelman korjaaminen voi tulla kalliiksi ainakaan normaalipalkoilla olevilla korjaajilla, huoltomieskin takuulla sen saisi tehtyä jos vain viitsisi, kun ei tarvitsisi kuin vain saada ikkunat vähän ylemmäsi ettei kanita alapokaan.

        Tekevätkö ammattikoulun rakennuspuolen opiskelijat mitään korjauskeikkoja opettajansa ohjauksessa? Se tulisi edullisemmaksi kun on niin saamaton eläkeikää lähentelevä naisisännöitsijä joka vain tönöttää siellä työhuoneessaan eikä edes vastaa viesteihin, ja antoi vain sihteerin välityksellä tiedon ettei korjata, muttei mitään vastausta että mikä on sitten muu vaihtoehto. Hänen mielestään näköjään kaikki ikkunani saavat olla maailman tappiin jumissa.


    • Vaihtakaa is.

      Ulkoikkunan huolto ja kunnostusvastuu kuuluu lain mukaan kiinteistöyhtiölle ja käytännön asioiden hoito kuuluu isännöitsijälle.
      Kuinka paljon muita vastaavia kiinteistön työtehtäviä, arvon herra on laiminlyönnyt.
      Isännöitsijä näyttää asukkaalle/ osakkaalle ylivertaisen valtansa, joka on suurempi kuin Kiinteistölaki ja sen Vastuujakotaulukko.

      Kaiken lisäksi tulipalon sattuessa ikkunan pitäisi olla toimiva pakotie.

      • a.p

        Meillä on arvon rouva eli 6-kymppinen emännöitsijä isännöitsijänä. Taitaa väsy painaa kun ei viitsi edes tällaisia asioita hoitaa:(
        Kyllä ikkunat pitäisi tarkistaa säännölisesti ja hoitaa korjauttaminen jos huoneiston omistaja niin vaatii.


    • Ikkunat rapautuu

      Teillä taitaa olla useita muitakin puutteita rakennuksen huoltotöissä.

      • a.p.

        Täytyy yrittää paremmalla onnella uuden isännöitsijän kanssa. Tuo nykyinen on kuulemma saanut kenkää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe